Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@03:17:59 GMT

رشد سلول‌های سرطانی در بافت سفت بدن

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۸۰۵۳۸

رشد سلول‌های سرطانی در بافت سفت بدن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محققان "دانشگاه نوتردام" که در حال مطالعه بر روی رشد تومور و متاستاز هستند، یک مدل بافت انسانی ایجاد کرده‌اند که چگونگی ارتباط سلول‌های سرطانی با بافت همبند در سینه را مورد بررسی قرار می‌دهد. این مدل محققان را قادر می‌سازد تا سفتی بافت را کنترل کنند و ساختار‌های سالم و سرطانی سینه را تقلید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"پینار زورلوتونا" (Pinar Zorlutuna)، استادیار دانشکده هوا فضا و مهندسی مکانیک و موسسه تحقیقات سرطان "هارپر" گفت: یکی از موضوعات جالب توجه که ما در حال بررسی آن هستیم این است که چگونه سرطان با سلول‌های اطراف ارتباط برقرار می‌کند.

هدف از ایجاد مدل‌های بافت سرطان، تقلید محیط فیزیولوژیکی تومور است، بنابراین ما می‌توانیم از آن‌ها به عنوان یک بستر برای بررسی سرطان سینه در "محیط زیست کوچک" (microenvironment) بافت انسانی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید:ترکیبی که سلول‌های سرطانی را نابود می‌کند

سلول‌های چربی، الیاف کلاژن و "سلول‌های اپیتلیال" (epithelial cells) محیط زیست کوچک بافت سینه را تشکیل می‌دهند. سرطان معمولا در اطراف سلول‌های اپیتلیال ظاهر می‌شود. مطالعات قبلی در مورد تفاوت بین بافت سالم و سرطانی نشان داد که سفتی بافت سرطانی متفاوت است.

زورلوتانو گفت: اگر یک محیط سفت‌تر داشته باشیم، سلول‌های سرطانی می‌توانند دستکاری بیشتری در محیط زیست کوچک خود انجام دهند. این مدل ما را قادر می‌سازد تا سطوح مختلف سفتی در بافت را مورد بررسی قرار دهیم.

در یک بافت با سختی نرمال، سلول‌های سرطانی با "سلول‌های استرومای" (Stromal cells) اطراف مداخله ندارند. در آزمایش‌هایی که بافت سخت‌تر بود، سرطان روند تفکیک سلول‌های بنیادی چربی اطراف را متوقف کرد.

محققان مطالعات مشابهی را نیز با استفاده از مدل‌های حیوانی انجام دادند.

زورلوتونا گفت: بافت حیوانات و انسان‌ها کاملا متفاوت هستند. اگر به محیط بافت و تحرک و سیستم ایمنی مدل‌های موش نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که محیط بافت آن‌ها با محیط بافت انسان متفاوت است.

نتایج این مطالعه می‌تواند به ما در مهندسی بافت مدل‌های بیماری انسانی به عنوان بخشی از رویکرد موازی به غربالگری دارو در آزمایشات بالینی کمک کند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

سلول‌های سرطانی در بافت سفت رشد می‌کنند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۰۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقات پرس سینه قهرمانی استان در سقز

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان، مسابقات استانی پرس سینه با لوازم و بدون لوازم با حضور ۱۱۰ نفر از ورزشکاران این رشته ورزشی درسالن ورزشی شهید کاظمی سقز برگزار شد.

اصلانی سرپرست هیات بدنسازی و پرورش اندام استان گفت: نفرات برتر به مسابقات کشوری که ۲۳ اردیبهشت در شهر مهاباد برگزار می‌شود اعزام می‌شوند.

این مسابقات در ۴ رده سنی نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان بوده برگزار شد.

در پایان در رده نوجوانان و جوانان تیم و بزرگسالن تیم بانه بر سکوی نخست ایستاد و در رده پیشکسوتان نیز سنندج قهرمان شد.

 

دیگر خبرها

  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • برگزاری مسابقات پرس سینه قهرمانی استان در سقز
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • فریدونکنار قهرمانی مسابقات پرس سینه مازندران
  • مسابقات قهرمانی پرس سینه خراسان شمالی برگزار شد
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»