Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مامایی گفت: با وجود پیگیری‌های صورت گرفته سال‌هاست که بیمه‌ها با ماماها عقد قرار داد ندارند در صورتی که همکاران ماما کمترین هزینه را برای سازمان‌های بیمه‌گر دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  شاخص، ۱۵اردیبهشت ماه مصادف با پنجم ماه می از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی، روز جهانی ماما نامگذاری شده است و هدف از بزرگداشت این روز افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات بین ماما و والدین در راستای سلامت مادر و نوزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظایف ماما شامل آموزش دوران بارداری، آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری ، تنظیم خانواده و مراقبت‌های کودک است؛ روز جهانی ماما فرصت مناسبی برای جلب توجه هر چه بیشتر مردم و مسوولان نسبت به جایگاه و اهمیت حرفه مامایی در تامین سلامت خانواده و در نهایت ارتقاء سلامت جامعه است.

به بهانه این روز به گفت‌و‌گو با زهرا مدرسی، مامای با سابقه استان قزوین پرداخته‌ایم:

در چه سالی وارد دانشگاه شدید؟

در سال ۱۳۶۲ موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه پزشکی ایران در زمینه مامایی شدم و به مدت دو سال در رشته کاردانی تحصیل کردم.

دوران تحصیلم در دانشگاه با انفلاب فرهنگی همراه بود؛ در سال ۱۳۶۷ در رشته کارشناسی پرستاری از این دانشگاه فارغ التحصیل شدم و پس از گذشت چندین سال مجددا تحصیلاتم را در زمینه کارشناسی ارشد آموزش پزشکی ادامه دادم.

آیا بر حسب علاقه خود این رشته را انتخاب کردید؟

با علاقه بسیار این رشته را انتخاب کردم و به منظور برطرف ساختن مشکلات و مسائلی که در این حرفه وجود داشت در زمینه مدیریتی مشغول فعالیت شدم و مسئولیت‌هایی مختلفی از جمله نماینده مامایی در نظام پزشکی، دو دوره عضویت در شورای عالی نظام پزشکی تهران و همچنین ریاست جمعیت مامایی استان قزوین از سال ۸۰ تا سال ۹۴ را عهده دار بودم.

کمی از ویژگی‌های شغل مامایی برایمان بگویید.

یک ماما در زمان زایمان به عنوان اولین فرد و حتی زودتر از مادر با نوزاد روبرو شده و ارتباط برقرار می‌کند از این رو رشته مامایی همواره با حیات و زندگی انسان‌ها آمیخته است.

تمامی افراد و اقشار شاغل در بخش‌های متفاوت بیمارستان زحمت می‌کشند و احترام بسیاری برای آن‌ها قائلم اما به عقیده من مامایی شادترین بخش بیمارستان است زیرا با تولد نوزاد و حیات بشریت همراه است.

پس از فارغ التحصیلی در کجا مشغول به کار شدید؟

مدتی در بیمارستان کوثر و دهخدا قزوین فعالیت کردم و در حال حاضر در مطب و مرکز مشاوره بارداری که مرکزی فعال در زمینه کلاس‌های مشاوره زایمان است به بیماران خدمت می‌کنم .

مراکز مشاوره بارداری چه خدماتی به مادران باردار ارادئه می‌دهند؟

مرکز مشاوره مامایی مراکز نوپایی هستند که با بیمارستان‌ها قرارداد دارند و خدماتی همچون “مامای همراه ” به منظور همراهی مادران باردار در هنگام مراجعه به بیمارستان و ارائه تکنیک‌هایی برای کنترل و کاهش درد زایمان و کلاس‌های آمادگی زایمان را برعهده دارند و در جهت داشتن یک زایمان مطلوب توسط مادران باردار فعالیت می‌کنند.

اولین عمل زایمانی که انجام دادید را به یاد دارید؟

در آن دوران زایمان‌های بسیاری همراه با اساتید دانشگاه انجام دادم اما به یاد دارم اولین زایمانی که بدون حضور استاد انجام دادم در بیمارستان اکبرآبادی واقع در چهارراه مولوی قزوین بود.

از خاطرات تلخ و شیرین این رشته تعریف کنید.

خاطرات شیرین در بخش زایمان بسیار چشم گیر‌تر از خاطرات تلخ است . دیدن مادرانی که سال‌ها از داشتن کودک محروم بودند و سرانجام فرزند خود را در آغوش می‌گیرند، لحظاتی شیرین و به یادماندنی است اما در این بین نوزادانی که با سندروم دان و یا سایر ناهنجاری‌ها متولد می‌شوند بسیار ناراحت‌کننده است اما خوشبختانه در حال حاضر آزمایشات و غربالگری‌های دوران بارداری مانع این اتفاقات است.

در زمینه پیشرفت‌هایی که رشته مامایی در چند سال اخیر داشته توضیحاتی می‌دهید؟

پیشرفت‌های زیادی در حوزه مامایی اتفاق افتاده است و امروزه با انجام آزمایش‌های پیشرفته در دوره بارداری می‌توان از مشکلات و ناهنجاری‌ها پیشگیری کرد اما برای پذیرش این امر نیاز به فرهنگ‌سازی وجود دارد که رسانه‌ها نقش به سزایی در این زمینه ایفا می‌کنند.

در حال حاضر کارشناسان این حوزه از سوی اداره بهزیستی به دبیرستان‌ها مراجعه کرده و آموزش‌هایی را به دانش آموزان ارائه می‌کنند تا در آینده مادرانی آگاه به مسائل و علم روز داشته باشیم که این امر برای برخورداری از جامعه‌ای سالم بسیار کمک‌کننده است.

توصیه شما به مادران باردار چیست؟

مادران حتما در مراکز مامایی تشکیل پرونده دهند و تحت نظر ماما باشند زیرا تمام موارد لازم در زمینه رعایت بهداشت، تغذیه و زایمان به آن‌ها آموزش داده می‌شود و در صورت بروز مشکل می‌توانند در اولین فرصت در جهت برطرف کردن آن اقدام کنند.

تک فرزندی و معضلات آن برای جامعه چیست؟

قطعا تک فرزندی مشکلات خاص خود دارد اما داشتن فرزندان بیشتر را نمی‌توان به افراد دیکته کرد و از نظر من در صورت فراهم بودن شرایط اقتصادی و فرهنگی جامعه داشتن ۴ فرزند ایده‌آل است؛ با نگاه به گذشته می‌بینیم که روابط اجتماعی در خانواده‌های با جمعیت بیشتر طبیعی‌تر و مناسب‌تر بوده که امروزه خانواده‌های تک فرزندی از آن محروم هستند.

شما چند فرزند دارید؟

یک فرزند دارم؛ مسئولیت اجتماعی و شغلم مانع از داشتن تعداد فرزندان بیشتر شد اما از آنجایی که معتقدم مادر باید خود فرزندش را پرورش دهد، زمان بسیاری را با تنها فرزندم می‌گذرانم .

شما به عنوان یک مادر چگونه محیط کار و خانواده را مدیریت می‌کنید؟

هر فردی اگر در زندگی مدیر خوبی باشد می‌تواند به وسیله برنامه‌ریزی مناسب و تفاهم با همسرش به اهداف خود برسد به صورتی که هم به کارهای منزل و هم به فعالیت اجتماعی بپردازد.

شما به عنوان یک ماما کدام یک از روش های زایمان طبیعی و یا سزارین را به بیماران مادران می‌کنید؟

در چند سال گذشته متاسفانه زایمان سزارین آمار بالایی داشت اما امروزه فرهنگ سازی و کلاس‌های آمادگی زایمان، مادران بسیاری را توجیه کرده است که زایمان طبیعی بهتر و مفیدتر است.

فواید زایمان طبیعی نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورها شناخته شده است و فقط در صورتی مادر زایمان سزارین خواهد شد که مشکلی برای او یا نوزاد وجود داشته باشد.

با توجه به شرایط مادر تا حد امکان باید زایمان طبیعی صورت گیرد اما در صورت بروز مشکل همکاران ما به هیچ عنوان نباید اصرار به زایمان طبیعی داشته باشند زیرا در این صورت مادر و فرزند دچار مشکل خواهند شد.

در سال‌های اخیر از طب سنتی هم در زمینه باروری بهره می‌گیرند ارزیابی شما در این زمینه چیست؟

طب سنتی هم کاربردهای خاص خود را دارد بنا بر شرایط در برخی موارد به کار می‌آید اما در زمان‌هایی خاص مجاز به استفاده از آن هستیم، باید تعصبات را کنار گذاشت و هر علمی را در مکان و زمان مورد نیاز به کار ببندیم.

سختی‎ها و مشکلات رشته مامایی و حقوق و مزایای این حرفه چگونه است؟

همواره گفته‌ام که جشن واقعی مامایی زمانی است که مشکلات این رشته حل شود!

با وجود پیگیری‌های صورت گرفته سال‌هاست که بیمه‌ها با ماماها عقد قرارداد ندارند در صورتی که همکاران ماما کمترین هزینه را برای سازمان‌های بیمه‌گر دارند.

متاسفانه مسئولین هم در این زمینه پاسخگو نیستند و بارها شهرهای بسیاری برای امر بیمه پایلوت شده‌اند اما نتیجه‌ای را به دنبال نداشته است.

حرف پایانی؟

تقاضا دارم مسولین تنها به برگزاری جشن روز ماما بسنده نکنند و حتما برای رفع مشکلات مامایی در بخشهای دولتی و خصوصی قدم بردارند.

سختی کار ماما و داشتن استرس برای جان دو فرد، رسیدگی به پرداخت تعرفه همکاران در بخش‌های دولتی و کاهش مالیات‌ها نیاز به توجه بیشتری از سوی مسئولین دارد و همچنین سعی داشته باشند با احقاق حقوق برای سایرگروه‌‌ها، حقی از ماماها ضایع نکند .

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۱۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند

به گزارش خبرگزاری مهر، مالک رحمتی در جلسه شورای سیاستگذاری بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس با بیان اینکه همه ما مدیون شهدا هستیم، افزود: بر این اساس مدیران کل دستگاه ها به حضور در جلسات شورای هماهنگی بنیاد اهتمام ویژه داشته باشند.

وی اضافه کرد: اینکه باغ موزه دفاع مقدس ۱۸ هزار بازدید در سال داشته باشد، نشان می دهد که نهادهای فرهنگی و تربیتی همچون آموزش و پرورش و دانشگاه ها باید اهتمام ویژه ای برای حضور دانش آموزان و دانشجویان در این مکان ارزشمند داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: در این فوران جنگ روانی که دشمن راه انداخته، برای آشنایی نوجوانان و جوانان با محتوای باغ موزه دفاع مقدس، همه ظرفیت های موجود مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این راستا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را نه به عنوان کار اداری، بلکه تکلیف دینی و الهی بدانیم.

رحمتی با اشاره به تاثیر فراگیر و همه جانبه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایران و فراتر از آن بیان کرد: این فرهنگ اصیل اسلامی در دوران کرونا نیز در جامعه ما نمود عینی یافت و همه برای غلبه بر این بیماری وارد گود شدند.

وی اضافه کرد: فرهنگ ایثار و شهادت در همه ابعاد حیات اجتماعی نجات بخش بوده و در هر حوزه ای وارد شده، آن را متحول کرده است.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگر بتوانیم این فرهنگ را به بهترین شکل ممکن نهادینه کنیم، دیگر هیچ مشکلی در هیچ بخشی از جامعه نخواهیم داشت.

رحمتی همچنین بر لزوم طراحی و اجرای کار رسانه ای برای کمک به رونق فعالیت های باغ موزه و انعکاس شایسته آن در جامعه تاکید کرد.

رحمتی همچنین خواستار تجهیز باغ موزه دفاع مقدس تبریز به ابزارهای روز و جوان پسند نرم افزاری شد و ادامه داد: در تامین منابع مالی مورد نیاز تکمیل باغ موزه نیز از همه ظرفیت های بودجه ای استانی و ملی استفاده می کنیم.

وی توضیح داد: با توجه به محدودیت منابع مالی نهادهای دولتی، واقفین و شبکه مردمی و خیرین بیشترین توان و ظرفیت را برای کمک در این حوزه دارند.

در این جلسه، شهردار تبریز، مدیرکل حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس و مدیرکل راه و شهرسازی استان، گزارشی از اقدامات انجام شده مرتبط با تکمیل باغ موزه دفاع مقدس ارایه کردند.

کد خبر 6093731

دیگر خبرها

  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • گلستان شهدای جروکان ساماندهی شد