Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-02@21:24:22 GMT

تاکید ایران بر «گفتگوی تمدن‌ها» و «مقابله با افراطی‌گری»

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۸۲۱۶۲

تاکید ایران بر «گفتگوی تمدن‌ها» و «مقابله با افراطی‌گری»

به گزارش وانانیوز، 

معصومه ابتکار در گفت‌وگو یی، با اشاره به اینکه از فرصت پیش آمده برای سفر به اندونزی استفاده کرده و برنامه‌های دوجانبه هم در این سفر تدارک دیده شده بود، اظهار کرد: اندونزی بزرگترین کشور مسلمان با ۲۶۰ میلیون جمعیت است و جامعه‌ای متکثر از لحاظ تنوع قومیتی و فرهنگی است. دولت اندونزی مواضع مستقلی در جهان اسلام داشته و برگزاری گفتگوی عالی اندیشمندان جهان اسلام درباره اسلام میانه، با تاکید بر عبارت قرآنی «امت وسط» اقدام در خور توجهی از سوی آن کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه به دعوت دکتر دین شمس الدین، نماینده ویژه رییس جمهور اندونزی در امور گفتگو و همکاری بین ادیان و تمدن‌ها به نشست عالی اسلام اعتدالی، به کشور اندونزی دعوت شده بود، گفت: آیت الله محمدعلی تسخیری، رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این نشست دعوت شده بودند.


معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه ۳۷ کشور مسلمان در این اجلاس شرکت کرده بودند، اولین برنامه خود را دیدار با رییس جمهور اندونزی «ویدودو» عنوان کرد و گفت: در این دیدار سلام رئیس جمهور، دکتر روحانی را  به رئیس جمهوری اندونزی ابلاغ و از مواضع حمایت کننده دولت اندونزی از ایران در رابطه با برجام قدردانی کردم.


ابتکار در ادامه تصریح کرد: در این دیدار تاکید کردم که برجام صرفا یک سند همکاری میان ایران و کشورهای غربی نیست؛ بلکه سندی بین المللی برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای و تثبیت صلح در جهان است و اقدامات نمایشی رژیم صهیونیستی علیه ایران مخرب صلح و ثبات در منطقه است.


وی با اشاره به تلاش های ایران در جهت پیشبرد تفکر اسلام اعتدالی، تصریح کرد: در این دیدار به دو پیشنهاد «گفتگوی تمدن‌ها» و همچنین «مقابله با خشونت و افراطی‎گرایی» در جهان، که از سوی روسای جمهوری اسلامی ایران ارائه و مورد تصویب سازمان ملل قرار گرفته است، اشاره کردم.


معاون  امور زنان و خانواده رئیس جمهور ضمن اشاره به سخنان آقای «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی نیز توضیح داد: رئیس جمهور اندونزی در این دیدار به سفرش  به ایران اشاره کرد و گفت بعد از سفر به ایران، توسعه روابط و افزایش سفر مقامات دو کشور و گسترش همکاری ها صورت گرفته و امیدوار است تا روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و اندونزی  نیز توسعه و افزایش یابد.


ابتکار در ادامه اظهار کرد: وی ایران و اندونزی را دو کشور بزرگ با جمعیت زیاد مسلمان دانست که در دنیای امروز با موضوعات تهدید کننده شناخته شده و شناخته نشده، می بایست با یکدیگر همکاری کنند. به همین دلیل اندونزی ایده برگزاری نشست اسلام اعتدالی را طرح کرده است تا با گفتگو و تبادل تجربیات بتوانیم با خشونت و افراطی گری مقابله کنیم.


وی با اشاره به برنامه بعدی خود یعنی شرکت در اجلاس «اسلام اعتدالی»، که در افتتاحیه آن رییس جمهور اندونزی، رییس اجلاس و دکتر طیب رییس الازهر سخنرانی داشتند، افزود: آنها در سخنانشان به ویژگی‌های «امت وسط» پرداختند و برقراری عدالت، پرهیز از خشونت، تسامح و تساهل، وحدت و حمایت از مظلومین را از شاخصه‌های امت وسط دانستند. رییس الازهر به ویژه بر حمایت از فلسطین تاکید کرد.


به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، وی دومین سخنران و تنها زن سخنران اجلاس بوده است که محور صحبت‌هایش بر اهمیت نقش زن در برقراری اعتدال در جامعه بوده است.


ابتکار در ادامه تصریح کرد: در این سخنرانی «عدالت جنسیتی» را از ابعاد مهم اسلام میانه بر شمردم و بر نقش زنان در ایجاد وفاق، تاب آوری اجتماعی، مقابله با دشواری ها و خشونت و جنگ تاکید کردم. از دستاوردهای زنان ایرانی در عرصه آموزش و بهداشت، فعالیت‌های مدنی و حضور در عرصه ورزش و هنر گفتم و گفتگوی ملی خانواده را از اهداف مهم دولت برشمردم.  به فجایعی که  در فلسطین، یمن، برمه، افغانستان و از این دست کشورها اتفاق می‌افتد، اشاره کردم و درباره آسیب‌ها و سختی‌هایی که بر زنان و کودکان این کشورها رفته صحبت و تاکید کردم که برای تحقق اسلام اعتدالی نقش زنان در مناسبات مختلف اجتماعی و فرهنگی کلیدی است.


ابتکار در ادامه به  برنامه‌های دوجانبه با خانم «یوحنا سوسانا یمبسه» وزیر توانمندسازی زنان و کودکان اندونزی اشاره کرد و گفت: موضوع توافق نامه مشترک بین ایران و اندونزی در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. این توافق نامه در دست تنظیم است و در آینده نزدیک به امضاء می‌رسد.


به گفته وی خانم یوحنا از وضعیت مرگ و میر مادران و کودکان و قاچاق انسان در آن کشور گفت و از مهمترین ابزارهای مقابله با این آسیب ها را توانمندسازی سازمانهای غیردولتی و کمک گرفتن از آنها عنوان کرد.

 معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه به دیدار با خانم «رتنو مرسودی»، وزیر امور خارجه اندونزی اشاره کرد و گفت: در این جلسه ضمن تبریک برگزاری کنفرانس اسلام اعتدالی بر وحدت میان مسلمانان تاکید کردم و گفتم که کشورهای خارج از منطقه عامل تفرقه مسلمانان هستند و این موضوع باید مورد توجه کشورهای اسلامی قرارگیرد.


ابتکار با بیان اینکه در این دیدار بر اقدامات مختلف در راستای تسهیل سرمایه گذاری خارجی در ایران تاکید کرده و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اندونزیایی در حوزه‌های مختلف و از جمله انرژی در ایران را اتفاق سازنده‌ای عنوان کرده است، افزود: خانم مرسودی وزیر امورخارجه اندونزی نیز در این دیدار ضمن تاکید بر اهمیت بسط همکاریها میان تهران- جاکارتا در حوزه توانمندسازی، حفاظت از کودکان و امور خانواده، گفت که کشورش توانمندسازی زنان را نه تنها موجب بهبود وضعیت رفاه و خانواده، بلکه آن را راهکار موثری در مبارزه با خشونت و افراط گری می‌داند.


ابتکار در ادامه تصریح کرد: وزیر خارجه اندونزی نسبت به توسعه روابط اقتصادی اندونزی با ایران به ویژه در حوزه انرژی ابراز علاقه کرد و گفت که شرکت نفت و گاز اندونزی (پرتامینا) تمایل به سرمایه گذاری در حوزه‌های نفتی منصوری و آب تیمور در ایران دارد. وی اجرایی شدن این سرمایه گذاری را موجب افزایش چشمگیر مناسبات اقتصادی دو جانبه دانست.


معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به دیدار خود با  «پوان موهارانی» وزیر ارشد هماهنگی توسعه انسانی و فرهنگی اندونزی نیز توضیح داد: خانم موهارانی ضمن تبیین ساختار و وظایف این وزارتخانه و نظارت و هماهنگی هشت وزارتخانه که در پوشش خود دارد، از همکاری میان دو کشور در زمینه‌های توانمند سازی زنان، حمایت از کودکان، امور آموزشی، دینی، بهداشت و توسعه اجتماعی استقبال کرد و با توجه به پیشرفتهای ایران در زمینه‌های مزبور و دستاوردهای آن، خواستار همکاری نزدیک و تبادل تجربیات تهران - جاکارتا شد.


ابتکار با بیان اینکه در این جلسه به دستاوردهای ایران در بخش‌های مختلف از جمله زنان و خانواده، علوم، آموزش و بهداشت تاکید کرده است، گفت: در این دیدار برنامه‌های مناطق روستایی و حمایت از تولیدات محلی زنان و کمک‌ به آنها در زمینه تولیدات ارگانیک، کمک به بازاریابی و تجارت الکترونیک را تشریح کردم.


وی در ادامه تصریح کرد: همچنین با وزیر بهداشت اندونزی خانم 'نیلا دیوویتا آنفاسا موئلوئک' دیدار داشتم که در ارتباط با همکاری‌های دوجانبه در زمینه بهداشت و درمان و سلامت صحبت کردیم. وزیر بهداشت اندونزی برای استفاده از دستاوردهای ایران در کاهش مرگ و میر مادران و کودکان و سفر به ایران ، ابراز امیدواری کرد.

 

 

 

 

 


انتهای پیام

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۲۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند

دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) طی نشستی در برزیل گفت: خود در چرا بانوان آمریکای لاتین در برابر کشته شدن زنانی که بی‌گناه کشته می‌شوند، نباید موضع بگیرند؟ می‌بینند بچه‌های بی‌گناه کشته می‌شوند، چرا از آنها دفاع نکنند و صدای خودشان را به جهان نرسانند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) که به دعوت مسلمانان برزیل برای شرکت در همایش «اسلام؛ دین گفت‌وگو و زندگی» به این کشور سفر کرده است، در جمع تعدادی از بانوان مسلمان منطقه آمریکای لاتین، با اشاره به ویژگی‌های منحصر به‌فرد زنان گفت: زن دارای توانمندی‌های شخصی و جمعی است که یکی از این توانمندی‌های شخصی، بحث تربیت است. عاطفه‌ای که در وجود زن قرار دارد، نمونه‌ای از مهر الهی است. البته مهر الهی خودش هزاران برابر بیشتر از مهر مادری است. نقش تربیتی در خانواده به زن داده شده و نقش تربیتی مادر، بسیار برجسته است و این موارد به بخش توانمندی فردی زنان برمی‌گردد. در زمینه سلوک الهی و تلطیف هم، روح زن می‌تواند رشد زیادی داشته باشد. در بخش توانمندی اجتماعی زنان هم می‌توان گفت اگر مجموعه‌ای از ظرفیت‌های مربوط به زنان در فعالیت‌های اجتماعی جمع شود، یک قدرت شکست‌ناپذیر خواهد شد.

بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند

وی ادامه داد: هر کدام از شما حاضران در این نشست می‌توانید در جای خودتان، یک سری فعالیت‌های فردی داشته باشید، اما اگر این فعالیت‌های فردی با هم جمع شود، تبدیل به فعالیتی عمیق و گسترده اجتماعی خواهد شد و لازمه‌اش این است که انسان دنباله‌رو تشکلی باشد.چرا بانوان آمریکای لاتین در برابر کشته شدن یک سری از زنان که بی‌گناه کشته می‌شوند، نباید موضع بگیرند؟ زنان آمریکای لاتین که می‌بینند بچه‌های بی‌گناه کشته می‌شوند، چرا از آنها دفاع نکنند و صدای خودشان را به جهان نرسانند؟ چرا به دنبال این نباشند که استیفای حقوق زنان در جامعه بشری را به صورت حقوقی دنبال کنند؟ آنها در صورت ایجاد تشکل می‌توانند نشست‌های علمی با موضوع زن، زن در اسلام، زن در غرب در همه کشورهای منطقه آمریکای لاتین برگزار کنند.

دین اسلام؛ مدافع اصلی حقوق زن

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) افزود: در یک قرن اخیر آخرین دفاعی که در غرب از زنان شده، در حوزه فمنیسم بوده که شما مطلع هستید. هنوز هم امروزه دست به استفاده ابزاری از زنان می‌زنند. اگر آنها خودشان را پیشرفته می‌دانند، به قوانین مونتسکیو و جاهای دیگر مراجعه کنید تا ببینید در مورد زن چه گفته‌اند. باید در این خصوص مطالعه کنید و بگویید که مدافع اصلی حقوق زن در اسلام، تعریف شده است. اصطلاحات حقوقی را یاد بگیرید و در جلسات سازمان‌های بین‌المللی، شرکت کنید و بگویید که اسلام تنها دینی است که می‌تواند از حقوق انسان و از جمله حقوق زنان، دفاع کند.

آیت‌الله رمضانی با اشاره به رساله حقوق امام سجاد علیه‌السلام گفت: غربی‌ها می‌گویند ما حقوق بشر را پایه‌گذاری کردیم، سابقه این ادعا، صد سال است؛ در حالی که امام سجاد علیه‌السلام هزار و دویست و پنجاه سال پیش، رساله حقوق را نوشته است. کلمات پیامبر صلی الله علیه و آله و کلمات حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام در مورد زنان موجود است و همه این محتواها جزو حقوق زنان در اسلام است. باید هویتی که اسلام به زنان داده است را به جامعه غربی و جامعه جهانی معرفی کنید.

شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم

وی اضافه کرد: همان طوری که باید شخص خودمان را باور کنیم و به خودباوری فردی برسیم، به لحاظ جمعی هم باید به خودباوری جمعی و خودجمعی برسیم. خودباوری جمعی، یک ظرفیت کمی و کیفی ایجاد می‌کند. زنان یک سرمایه عظیم اجتماعی هستند، البته در طول تاریخ دوران‌های مختلفی بر زنان گذشت، دورانی بود که زنان به عنوان موجودات بی‌هویت معرفی می‌شدند و حتی به لحاظ فرهنگ، کار به جایی رسید که داشتن دختر، ننگ محسوب می‌شد! این که دین، داشتن دختر را نعمت می‌داند ـ که اگر نعمت بیاید، برکت بر خانه نازل می‌شود ـ به خاطر آسیب‌هایی بود که در آن زمان نسبت به دختران وجود داشت. بی‌هویتی و استفاده ابزاری، بدترین چالش در مورد زنان بوده و این مسئله در دوران جاهلیت کهنه، بسیار وجود داشت، متأسفانه زمانی بود که بعد از مرگ مرد، زن به عنوان ارث پسر بزرگ دانسته می‌شد. در چنین زمانی، پیامبر اکرم (ص)، خود را مدافع هویت و کرامت زنان دانستند و مدافع حقوق زنان بودند و به یک معنا، قربانی دفاع از حقوق زنان شدند، چون به این خاطر، مشرکان ایشان را ابتر و مقطوع‌النسل معرفی کردند. کار به جایی رسید که پیامبر برای دفاع از این کرامت، دست دخترشان را می‌بوسیدند و تصویر جدید، عمیق و دقیقی را از زن ارائه دادند.

برابری زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) افزود: زن می‌تواند آرام‌بخش جامعه و خانواده و مکمل تربیت نسل بشر باشد، او این نقش اصلی را می‌تواند به خوبی در خانه ایفا کند و این نقش بسیار مهمی است که به زنان داده شده است. مسئولیت زن، فقط ماندن در خانه نیست، بلکه می‌تواند فعال اجتماعی هم باشد و او حتی می‌تواند نه فقط در بخش تربیتی؛ بلکه در بخش‌های فرهنگی و سیاسی هم جریان‌ساز باشد. زن این گونه، هویت عالی پیدا می‌کند و در کنار مردان به آن رشد عالی می‌رسد. حتی برخی از زنان، رشدشان در این بخش از مردان هم بیشتر است، تا جایی که رسول اکرم(ص) می‌فرماید: زدن زنان، کار آدم‌های پست و همسران پست است. تمام مقاماتی که برای مردان مثل حیات طیبه وجود دارد، برای زنان هم هست؛ «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً»؛ انسانیت، زن و مرد نمی‌شناسد، بلکه انسانیت به کرامت برمی‌گردد. در روایات آمده است که «عده‌ای از یاران ارشد امام زمان(عج)، از زنان هستند».

آیت‌الله رمضانی با اشاره به عدم تفاوت زنان و مردان در کمال گفت: خداوند در آیه 13 سوره حجرات می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ». خداوند آن قدر هویت و کرامت زنان را بالا می‌برد که برخی از زنان، توسط پروردگار در قرآن به عنوان الگو معرفی شده‌اند. خداوند به واسطه حضور زن، جریان کوثرگرایی را در برابر تکاثرگرایی در جامعه محقق می‌کند. جریان کوثرگرایی ماهیت توحیدی دارد که این به برکت حضرت زهرا(س) است. از سوی دیگر، افراد در تکاثرگرایی به مالشان می‌نازند. در قرآن درباره زنان از تعابیری استفاده شده که همان تعبیر برای مردان استفاده گردیده و حتی از این تعابیر استفاده نبوت و امامت هم می‌شود، مثل آیه «وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ یَا مَرْیَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَىٰ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ» که در مورد حضرت مریم(س) است.

نقش آرام‌بخشی زن در خانواده

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) ادامه داد: علامه جوادی آملی از بزرگان فقه و حکمت و فلسفه و عرفان هستند و ایشان چهل سال است که تفسیر کل قرآن را می‌گویند و مهمترین تفسیر این زمان، به نام «تفسیر تسنیم» در 75 جلد به نوشته علامه جوادی آملی است. ایشان کتابی به نام «زن در آیینه جلال و جمال» دارند که حتما بانوان باید این کتاب را بخوانند. علامه جوادی آملی در این کتاب تعبیر لطیفی دارد با این مضمون که مرد مظهر جلال الهی و زن مظهر جمال الهی است. آرامش جمال به جلال، و آرامش جلال به جمال است، لذا خداوند در قرآن می‌فرماید: این‌ها به همدیگر سکونت و آرامش می‌دهند. در انجیل آمده که این آرامش از طرف زن به مرد است، اما علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان می‌نویسد: این آرامش هم از طرف زن به مرد و هم از طرف مرد به زن است.

وی در ضرورت هم‌افزایی و همکاری میان فعالان زن خاطر نشان کرد: ما باید به سمت تشکل‌سازی و سازماندهی برویم. جمعیت بانوان اهل‌بیت(ع) در صورت تشکیل می‌تواند برکات زیادی را برای بانوان این منطقه عظیم داشته باشد. این تشکل می‌تواند نشست‌های علمی را در موضوعات مختلف مربوط به زنان داشته باشد و بیانیه‌های متعددی در دفاع از حقوق زنان منتشر کند و جلساتی را به صورت مجازی در مناسبت‌هایی همچون ولادت‌ها و شهادت‌ها برگزار کند و شاهد حضور اعضای تشکل در کنفرانس‌های مختلف باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پایان با ابلاغ سلام رهبر معظم انقلاب به جوانان و بانوان آمریکای لاتین گفت: من به حاضران در این جلسه توصیه می‌کنم که دیدگاه‌های امام خمینی(ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را در مورد زنان مطالعه کنند. امام خمینی(ره) می‌فرمودند: ما مأمور به تکلیف و وظیفه هستیم. ما باید به وظایف خودمان به درستی عمل کنیم، چرا که تاریخ در مورد ما قضاوت خواهد کرد.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • بصیرت افزایی بزرگترین ضربه به طرح‌های استکباری دشمنان است
  • بزرگترین حامی حقوق زن اسلام است
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است
  • البرز در وضعیت هشدار نارنجی هواشناسی
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • «نور» طرحی برای تکریم زنان جامعه است
  • شرایط جسمی و روانی زنان باید مورد توجه ویژه باشد