Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، در ادامه این مطلب آمده است: در اکتبر گذشته، دونالد ترامپ اعلام کرده که ایران به تعهداتش در برجام پایبند نبوده است. قانون تایید پایبندی برجام توسط رئیس جمهور از سوی کنگره مورد تصویب قرار گرفته است. بنا بر این قانون اگر ترامپ پای بندی ایران را تایید نکند می تواند مجددا تحریم های مرتبط با فعالیت های هسته ای ایران را بازگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دونالد ترامپ تاکنون با بازگشت تحریم های مجدد علیه ایران خودداری کرده است و خواستار کسب امتیازات جدید از این کشور است. وی تهدید کرده است که اگر ایران تا 12 می توافق هسته ای را اصلاح نکند تحریم های هسته ای آمریکا به طور خودکار بازخواهند گشت. اما نکته جالب این مسئله این است که همه نمایش حول تصمیم دونالد ترامپ به تایید پایبندی ایران به توافق می چرخد در حالی که هیچ شکی وجود ندارد که ایران به تمام تعهدات خود در قبال برجام پایبنده بوده است و آژانس بین الملی انرژی اتمی 9 بار پای بندی ایران را تایید کرده است و مقامات کشورهای اروپایی هم به این امر اذغان داشته اند.

همچنین جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا در همین ماه در گزارشی بیان کرد که ایران به طور کامل به تعهدات خود در زمینه هسته ای پایبند بوده است. بنابراین مسئله نباید پایبندی ایران به تعهداتش در برجام باشد بلکه مسئله اصلی پایبندی آمریکا به برجام است. روزنامه نگاران آمریکایی اغلب توافق هسته ای ایران را یک توافق تجاری توصیف کرده اند که بر اساس گزارش سی ان ان، ایران در قبال تعلیق تحریم های اقتصادی متعهد به پذیرش محدودیت در زمینه برنامه هسته ای شده است. اما توافق هسته ای ایران چیزی بالاتر از لغو تحریم های هسته ای است بلکه آمریکا باید از ادغام ایران در اقتصاد جهانی ممانعت ایجاد نکند.

در بخش 26 برجام؛ ایالات متحده آمریکا و متحدانش متعهد می گردند که با حسن نیت نهایت تلاش خود برای دوام این توافق و پیشگیری از ایجاد تداخل در تحقق متمتع شدن ایران از لغو تحریم‌ها را انجام دهند. در بخش 29 برجام؛ ایالات متحده آمریکا و اروپا متعهد شده اند که از هر گونه سیاستی که به صورت مستقیم بر عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران تاثیر منفی می گذارد خودداری کنند. همچنین در بخش 33 برجام؛ به انجام اقداماتی برای تضمین دسترسی ایران به حوزه های تجاری، فن آوری، مالی و انرژی توافق رسیده اند. دولت ترامپ تمام این بندها را نقض کرد است.

واشنگتن پست در گزارشی که از نشست ناتو در ماه می گذشته داده بود بر این تاکید کرد که دونالد ترامپ درصدد راضی کردن شرکای اروپایی اش برای توقف قراردادهای تجاری با ایران بوده است. سپس وی در اجلاس جی 20 در آلمان اظهار کرد که کشورها باید تجارت خود را با دولت هایی که حامی تروریسم هستند - بنا به ادعای او مانند ایران - متوقف کنند. هر دو اقدام فوق تعهد آمریکا را مبنی بر این که از اتخاذ یک سیاستی که مستقیما بر عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران تاثیری منفی دارند خودداری کنند را نقض می کند.

علاوه بر این دولت ترامپ همچنین مرتکب نقض بندهای دیگر این توافق هم شده است. در بخش 22 این توافق، ایالات متحده آمریکا ملتزم به لغو برخی از محدودیت ها و اجازه فروش هواپیمای مسافربری تجاری و قطعات و خدمات مرتبط با آن به ایران بوده است. در دستورالعمل های اوفک تصریح شده که موسسات غیر آمریکایی که در تولید محصولاتشان بیش از 10 درصد کالاهای ساخت آمریکا به کار رفته است نیز برای فروش یا اجاره هواپیما به ایران به مجوز دولت آمریکا نیاز دارند. اگر چه اوفک با صدور مجوز در دولت اوباما با فروش 106 هواپیما به شرکت هواپیمایی ایران ایر را داده است اما به نقل از دیدگاه اریچ فراری قانونگذار واشنگتن که در حوزه تحریم ها کار می کند به المانیتور گفت: «در خواست های صدور مجوز برای صادرات هواپیما به ایران افزایش یافته است اما اوفک تا کنون نسبت به درخواست آن ها واکنشی نشان نداده است. همچینین به برخی از تراکنش ها ( معاملات) خاصی که در دولت اوباما مجوز داده شده را هم اجرا نمی کنند»

ما در گذشته هم شاهد عدم پای بندی ایالات متحده آمریکا به تعهداتش بوده ایم برای نمونه در سال 1994م زمانی که دولت کلینتون یک قرارداد هسته ای با کره شمالی امضا کرد. در این قرارداد، کره شمالی در ازای دریافت نفت سوخت سنگین ( برای تامین برق) و کمک در ایجاد راکتور آب سبک جدید و عادی سازی روابط ( تعهدات آمریکا) متعهد شد که برنامه هسته ای خود را متوقف کند. اما در ماه نوامبر، جمهوری خواهان نسبت به این قرارداد ابراز تردید کردند و آن ها کنترل مجلس سنا را به دست گرفتند و در سالهای بعد کنگره هر دو تعهد آمریکا را زیر پا گذاشتند. همچنین در سال 2002 در زمان جرج بوش پسر؛ آن ها باردیگر با کره شمالی مذاکره کردند و طبق این قرارداد در ازای توقف تهدیدات نظامی و لغو تحریم ها از سوی آمریکا؛ کره شمالی متعهد به لغو برنامه هسته ای خود شد اما جنگ طلبان دولت بوش از همان توافق 1994 مخالف بودند و از هر گونه مذاکره جدی با کره شمالی خودداری می کردند. جان بولتون بر این تاکید کرد که من از برنامه غنی سازی اورانیوم به مثابه چکشی برای نابود کردن چارچوب توافق استفاده کردم.

در حال حاضر وی در جستجوی چکش دیگری برای نابود کردن توافق هسته ای با ایران است. اما اگر ترامپ با خروج از برجام خودداری کند و تحریم های هسته ای علیه ایران را بازنگرداند بسیاری از رسانه های از تصمیم آمریکا برای تداوم پایبندی به توافق هسته ای جشن خواهند گرفت اما این اقدام به نظر من اشتباه است زیرا که دولت ترامپ هیچ وقت به طور کامل به توافق هسته ای با ایران پایبند نبوده و نخواهد بود.

بنابراین سوال اصلی این نیست که آیا وی توافق هسته ای را نقض می کند یا خیر بلکه سوال این است که ترامپ چگونه توافق هسته ای را نقض می کند. در حقیقت ما حداقل پس از دوران جنگ سرد هیچ وقت نسبت به تعهدات خود در حوزه قرارداد های هسته ای خوب عمل نکرده ایم. بنابراین این مهم است که آمریکایی ها بدانند که باید آمریکا به عنوان یک نظام دموکراسی قابل اعتمادتر از دشمنانش باشد. آمریکا تا زمانی که مردم آن نخواهند دولتش خود را به یک استاندارد بالاتر پایبند نخواهد کرد./ انتخاب

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۷۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق

انتشار اخبار مذاکره از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به گفتگو است!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه هشتم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که سیاه و سپید اوراق زدایی از بودجه دولت، اوج‌گیری تنش‌ها در دانشگاه‌های امریکا در پی حمایت از غزه و پیگیری دیپلماسی اقتصادی با آفریقا پس از آسیا و برگزاری کنکور در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید همچنان مورد استقبال رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار دارد، روزنامه آرمان ملی در سرمقاله خود با عنوان « پالس‌های مذاکراتی» نوشته است:

این روزها اخبار مختلفی از احتمال تبادل پیام بین ایران و آمریکا در رسانه‌ها منعکس می‌شود که باید این تبادل پیام را به منزله ارسال پالس‌های مثبت به منظور جلوگیری از تنش‌آلود شدن فضا بین دو سویه پرونده هسته‌ای یعنی ایران و آمریکا تحلیل کرد و آن را به فال نیک گرفت.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:

چرا که هر مقدار شاهد کاهش تنش دو سویه باشیم می‌توان به بهبود شرایط و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک امیدوار بود. آنچه در ارتباط با موشک‌پرانی‌های ایران علیه اسرائیل اتفاق افتاد این بود که پالس‌هایی میان ایران و آمریکا تبادل شد. آمریکایی‌ها از طرق مختلف و حتی از طریق عربستان پیام دادند که قرار نیست که آمریکا وارد نبرد ایران و اسرائیل شود.

روزنامه شرق نیز در گزارشی با عنوان « نگرانی افراطی‌ها از احتمال مذاکره» خط گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا پس از عملیات وعده صادق را پیش کشیده و می‌نویسد:

بلافاصله پس از پاسخ نظامی ایران به حملات اخیر اسرائیل، زمزمه‌های احتمال مذاکره با آمریکا افزایش پیدا کرد. اگرچه‌ ایران و آمریکا انجام چنین مذاکراتی را تکذیب کردند، اما آیا امروز بهترین فرصت برای اقدام به مذاکره مستقیم نیست؟ ‌ ایران این برتری را که با عملیات ۲۶ فروردین به دست آمد، برای چه کاری نیاز دارد؟ قرار است نگه داشته شود تا روزی که دوباره آنها احیانا با یک عملیات متقابل، ورق را برگردانند؟ تصور آنها از آینده چیست؟ کدام کشوری همیشه در موضع‌ برتری مانده و از آن خارج نشده است؟ موضع‌ برتری اگر به کار گرفتن امتیاز در دیپلماسی نخورد، قرار است به چه کار بیاید؟ البته به این پرسش تنها یک دسته‌ جواب روشنی خواهند داد؛ آنهایی که بدون ترس و واهمه می‌گویند: «ما قصد داریم این شرایط برتری را ادامه دهیم تا به یک جنگ فراگیر وارد شده و کار را یکسره کنیم». ‌آیا در میان جریان رادیکال، کسی هست که بتواند به این صراحت دست به چنین اعترافی بزند؟

روزنامه هم‌میهن نیز همین خط خبری را پیش برده و در گفتگو با سیدمحمد صدر اجرای برجام و FATF اولویت نظام را اولویت اصلی کشور خواهنده است؛ در بخشی از این گفتگو آمده است:

در عین حال دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که قضایای مسکوت و معطل‌مانده از گذشته مانند برجام و FATF را نیز حل و فصل کند، چراکه تا این قضایای دیپلماتیک حل‌وفصل نشود، ما از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شدید ناشی از آن رنج خواهیم برد.

الان آمریکا در شرایط خاصی قرار دارد. در شش ماه گذشته هم مشخص شد که آمریکایی‌ها به دنبال مشارکت در جنگ یا گسترش بحران در منطقه نیستند و تا این حد مشخص شده‌است که سیاست آمریکا این است که جنگ غزه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا نکند، پای کشورهای دیگر به آن کشیده‌نشود و آمریکا درگیر یک منازعه جدید در منطقه نشود.

انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

در حال حاضر این سوال مطرح است که این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود؟ واقعیت آن است که آمریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

دیگر خبرها

  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد