Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-05@04:47:10 GMT

میزان سرچ "فیلترشکن" در استان‌های مختلف

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۸۸۲۱۰

میزان سرچ 'فیلترشکن' در استان‌های مختلف

اعتراض توییتری دولتی‌ها به فیلترینگ تلگرام

جنوب نیوز- «تلگرام» سرانجام پس از حرف و حديث‌هاي بسيار شامگاه دوشنبه با قرار بازپرس شعبه دوم دادسراي فرهنگ و رسانه فيلتر شد؛ تلگرامي كه شايد در ظاهر يك پيام‌رسان باشد اما در باطن چيزي فراتر از يك پيام‌رسان معمولي و حتي يك رسانه است. تلگرام ميزبان بيش از ٤٠ ميليون ايراني بود و خبر فيلترينگ آن، اقشار مختلف جامعه را تحت‌تاثير قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمع‌هاي خانوادگي تا خبرنگار‌ها، از تجار تا فعالين سياسي و هنرمندان.

به گزارش اعتماد، نخستين پس‌لرزه‌هاي فيلترينگ تلگرام از صبح سه‌شنبه آغاز شد. زمزمه‌هاي استعفاي وزير ارتباطات دولت دوازدهم از ١٠ صبح ١١ ارديبهشت بلند شد. برخي رسانه‌ها مدعي بودند كه آذري جهرمي براي كسب رخصت استعفا عازم پاستور شده و پس از جلسه با رييس‌جمهوري نتيجه اين استعفا اطلاع‌رساني خواهد شد.

خبري كه شايعه‌اي بيش نبود و آذري‌جهرمي پس از جلسه با رييس‌جمهوري ضمن تكذيب شايعه استعفا، گفت: «اعلام نظرات كارشناسي لزوما به معناي استعفا نيست.» پس از وزير دهه شصتي كابينه روحاني، نوبت به چهره توييتري دولت دوازدهم رسيد. حسام‌الدين آشنا از همان ساعات اوليه صبح سه‌شنبه وارد توييتر شد و با انتشار بيش از ٧ توييت، عنوان فعال‌ترين چهره دولتي را در واكنش به فيلترينگ تلگرام به خود اختصاص داد. هرچه زمان مي‌گذشت، دايره واكنش‌ها وسيع‌تر مي‌شد.

دبيرخانه شوراي اطلاع‌رساني دولت بيانيه‌اي را در دو بخش در واكنش به فيلترينگ تلگرام منتشر كرد كه تاكيد بر دسترسي آزاد به اطلاعات به عنوان يكي از مصاديق حقوق شهروندي و همچنين انتقاد به اقدام بازپرس دادسراي فرهنگ و رسانه مهم‌ترين نكته اين اطلاعيه بود. در بخش‌هايي از اين بيانيه آمده بود:

الف: سياست و برنامه دولت در حوزه فضاي مجازي همواره مبتني بر مبناي اصول زير بوده است:

۱. دسترسي آسان، ارزان و امن به اطلاعات و ارتباطات به عنوان يكي از مصاديق بارز حقوق شهروندي؛

۲. صيانت از حق انتخاب شهروندان و مقابله با هرگونه انسداد يا انحصار در حوزه شبكه‌هاي اجتماعي؛

ب: رييس‌جمهور به عنوان منتخب مردم، حافظ حقوق ملت و مسوول اجراي قانون اساسي است. او برمبناي سوگند براي حمايت از آزادي و حرمت اشخاص و به عنوان رييس شوراي عالي امنيت ملي و شوراي عالي فضاي مجازي، مواضع رسمي و علني خود را در مواجهه با فرصت‌ها، آسيب‌ها و تهديدهاي فضاي مجازي در موارد مختلف بيان و اعمال كرده است؛ اهم اين مواضع به شرح زير است:

١- تشخيص تهديد امنيت ملي، سياستگذاري و اقدام متناسب، صرفا بر عهده شوراي عالي امنيت ملي است و ديگران موظف به هماهنگي با اين نهاد عالي هستند. تعيين تكليف امور عمومي كه مرتبط با نيازها و خواسته‌هاي ده‌ها ميليون نفر از شهروندان است، نمي‌تواند صرفا مبتني بر تشخيص و تصميم موردي قضايي باشد. واكنش‌ها به فيلترينگ تلگرام ادامه داشت. برخي كاربران توييتر از گله پدر و مادر‌هاي خود درباره فيلترينگ تلگرام توييت كردند. برخي از نابود شدن فعاليت اقتصادي خود پس از فيلترينگ تلگرام مي‌گفتند و برخي از سكوت گروه‌هاي خانوادگي خود با لحني كه به تمسخر شبيه بود، اظهار خوشحالي مي‌كردند. اما موج واكنش فعالين سياسي كمي متفاوت‌تر بود تا جايي كه عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوي دولت اصلاحات در توييتر خود نوشت: «كند كردن اينترنت شفا‌بخش نيست، برق را قطع كنيد.» در اين ميان نبايد از رشته توييت‌هاي ٢٨٠ كاراكتري نمايندگان مجلس غافل شد.

فاطمه سعيدي در توييتر خود نوشت: «فيلترينگ ‎تلگرام آنهايي را كه خواستار عدم استفاده مردم از اين پيام‌رسان بودند به هدف نرساند اما احتمالا كساني در وزارت خارجه ‎امريكا خوشحال هستند كه سيل ميليوني ايراني‌ها به استفاده از ‎فيلترشكن معرفي شده توسط رسانه‌هاي آنان روي آورده‌‌اند.»

نكته‌اي كه سعيدي به آن اشاره كرد طبق آمار سرچ گوگل، نكته‌اي درست است. پس از فيلتر شدن تلگرام، سرچ كلمه فيلتر‌شكن در موتور جست‌وجوي گوگل روندي بسيار صعودي داشته است؛ اتفاقي كه خبر از ظهور يك بحران جديد مي‌دهد. بحراني كه در آن كاربران فارغ از آنكه در كدام رده سني قرار دارند، به تمام محتواهاي فضاي سايبر دسترسي پيدا خواهند كرد. مهم‌ترين سوالي كه در اين غائله وجود دارد، حيطه اختيارات قانوني يك بازپرس است.

آيا اساسا يك بازپرس توانايي صدور حكم را دارد؟ صمد خرمشاهي، حقوقدان در گفت‌وگو با اعتماد در پاسخ به اين سوال گفت: «در مورد تلگرام با توجه به حساسيت موضوع و همين‌طور اختيارات وزارت ارتباطات و رييس‌جمهور قرار فيلترينگ تلگرام به طنز شبيه بوده و بازپرس نمي‌تواند چنين قراري را صادر كند. » سوال بعدي كه كه مطرح مي‌شود، آن است كه آيا دولت مي‌تواند نسبت به اقدام بازپرس شعبه دوم دادسراي فرهنگ و رسانه اعتراض كند؟

نعمت احمدي، حقوقدان در گفت‌وگو با اعتماد‌آنلاين در پاسخ به اين سوال مي‌گويد: «اكنون دولت مي‌تواند به دادگاه كيفري استان تهران شكايت كند؛ يعني از تصميم بازپرس به دادگاه كيفري استان شكايت كند و دادگاه كيفري تصميم قضايي نهايي را بگيرد.»

روزنامه اعتماد در پايشي درباره آنكه بيشترين جست‌وجوي فيلترشكن مربوط به كدام استان‌ها بوده و همچنين تمامي اظهارنظر‌هاي مسوولان پس از فيلترينگ تلگرام را به صورت يك اينفوگرافيك تهيه كرده است كه مشاهده مي‌كنيد.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۸۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند

امام جمعه رشت گفت: دولت در کنار تلاش برای مهار تورم و تثبیت قیمت اجناس، با کمک دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی، اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی و مقابله کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آیت‌الله رسول فلاحتی امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته در مصلی امام خمینی(ره) رشت با اشاره به اهمیت رعایت عدل و انصاف در تعاملات اجتماعی و توجه به مستمندان و نیازمندان اظهار داشت: امیرالمومنین علی(ع)، رعایت عدل و انصاف در میان مردم را بالاتر از بخشش و کمک مالی به‌ مستمندان دانستند زیرا عدل به‌معنای قرار گرفتن هر چیزی سر جای خودش است و یک سیاست و مدیریت عمومی فراگیر محسوب می‌شود و اگر عدل و انصاف در جامعه مورد توجه آحاد مردم و مسئولان باشد بستر جامعه سالم خواهد ماند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) درباره فضیلت نماز جمعه گفت: پیامبر(ص) فرمودند خداوند در روز جمعه فرشتگانی را می‌فرستد که بر روی درب مسجدی که در آن نماز جمعه اقامه می‌شود اسامی هرکسی که برای اقامه نماز وارد مسجد می‌شود را بنویسند و نوشتن اسامی تا زمانی‌که خطیب در جایگاه سخنرانی قرار بگیرد ادامه دارد.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به سه‌شنبه 18 اردیبهشت سال 97 روز خروج آمریکا از برجام عنوان کرد: امام(ره) درباره آمریکا فرمودند " این ابرقدرت‌ها می‌خواهند به همه‌جا مسلط شوند؛ برخی دولت‌ها خیال می‌کنند که اگر دست به دامن آمریکا شوند نجات‌ می‌یابند در حالی‌که اشتباه است زیرا آمریکا درصدد است که همه چیز ما را از بین ببرد و ما اگر تسلیم هرکدام از ابرقدرت‌ها شویم، همان‌ چیزی را به ما می‌دهند که به نوکران خود می‌دهند."

امام جمعه رشت با بیان اینکه کمک‌های آمریکا در هرجای دنیا با آسیب و ظلم علیه بشریت همراه بوده است افزود: هنوز ماجرای ارسال خون‌های آلوده توسط فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها به ایران و سایر کشورها را از یاد نبرده‌ایم؛ ما 8 سال با صدام جنگیدیم و آمریکایی‌ها با تمام توان پشت سر صدام ایستادند و بعد از جنگ هم دست از دشمنی برنداشتند تا جایی‌که مذاکره‌کننده آمریکایی به صراحت اعلام کرد که "ما بعد از برجام هم ایران را تحریم کردیم".

وی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان و دانشجویان اروپا و آمریکا در بهمن سال 1393 خاطرنشان کرد: در آن زمان، بعضی داخلی‌ها نامه رهبری به‌ جوانانِ اروپا را به تمسخر گرفته و تحلیل‌های خاصی داشتند که از سر نادانی و حقارت بود و متوجه کار رهبری نمی‌شدند؛ رهبری همان زمان خطاب به این جوانان فرموده بودند "من از شما می‌خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی‌های موهن و سخیف، بین شما و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بی‌طرفانه را از شما سلب کنند."

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان ادامه داد: دنیای امروز در تلاش است تا با شگردهای مختلف، چهره‌ای سیاه از اسلام، مسلمانان و چهره نورانی پیامبر اسلام  نشان دهد اما جوانانِ دنیای امروز متوجه حقانیت اسلام شدند و لذا بسیاری از فرهیختگان اسلام و تحلیلگران، امروز این جوانان معترض آمریکایی و اروپا را تحسین می‌کنند که تحت تاثیر سخنرانی رهبری قرار گرفته‌اند.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به موج بیداری در دنیا افزود: جبهه استکبار همیشه از بیداری ملت‌ها هراس داشت زیرا بیداری و هوشیاری ملت‌ها به‌ویژه آگاه‌ شدن جوانان و دانشگاهیان، برای استکبار خطرساز است و برای حفظ قدرت استکباری خود از هیچ تلاشی برای خاموش کردن این صداها دریغ نمی‌کنند و برای‌ آن‌ها فرقی ندارد که این صداها از سوی چه‌کسانی است و بر علیه ملت خود، اساتید و جوانان و رؤسای دانشگاه‌های خود اقدام می‌کند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه صهیونیست‌ها امروز در حال عقب‌نشینی هستند و پیام جمهوری اسلامی نیز به گوش دنیا رسیده است گفت: فاسدان و نفوذی‌های لیبرال‌منش برای ضربه زدن به نظام اسلامی، در طول این سال‌ها به عرصه‌های مختلف کشور نظیر واردات، صادرات، فولاد، نفت و دستگاه‌ها و ادارات مختلف وارد شده و هنوز هم جا خشک کرده‌اند و لذا دولت و دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی تلاش کنند تا این اژدهای هفت سر فساد را در عرصه‌ها و بخش‌های مختلف شناسایی و مقابله کنند که و این افراد باید به مردم معرفی شوند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد؛ خسارت به کشاورزی
  • خسارت به کشاورزان در پی طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد+ فیلم
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد ؛ شدت طوفان را ببینید | تصاویر
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد/ خسارت به کشاورزی + فیلم
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • میزان بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • افتتاح دفتر کانون بسیج رسانه در شهرستان آران و بیدگل
  • کارهای عمرانی در بشاریات در دولت سیزدهم رشد سه برابری داشته است
  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف