Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: آمریکا سیاست‌های خود را به اتحادیه اروپا و بویژه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه دیکته می‌کند و صحبت‌های اخیر مکرون و مرکل نشان می‌دهد در قبال سیاست‌های توسعه طلبانه آمریکا کوتاه آمدند .

  حسن عابدینی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص پیام ویدئویی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر اینکه اروپا حق ندارد مماشات با آمریکا در موضوع برجام را از جیب ایران انجام دهد، گفت: با استناد به بند ۲۲۳۱ قطعنامه شورای امنیت ،برجام از لحاظ حقوقی توافق نامه‌ای بین المللی است و به یک قرارداد بین المللی تبدیل شده است لذا نمی‌توان مجددا آن را مورد مذاکره قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر اینکه در صورت مذاکره مجدد در مورد برجام تمام قرارداد‌های بین المللی لغو خواهد شد و می‌توان ادعا کرد تمامی آن‌ها نیاز به مذاکره دارند گفت: جمهوری اسلامی بار‌ها اعلام کرده است توان دفاعی ایران قابل چانه زنی نیست و در این چارچوب حق کشور‌ها برای دفاع از امنیت خود مبتنی بر حقوق بین الملل محسوب می‌شود.

عابدینی ادامه داد: لذا کسی نمی‌تواند ایران را به کوتاه آمدن از این حق بین المللی وادار کند. در خصوص نفوذ منطقه‌ای نیز سیاست ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون کاملا روشن بوده است که براساس دعوت و خواست دولت‌های دیگر از جمله عراق و سوریه، ایران حاضر به همکاری با آن‌ها بر ضد گروه‌های تکفیری - تروریستی شده است و این اقدامات هیچ کدام خارج از عرف بین الملل محسوب نمی‌شود.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها سال هاست که از قوه قهریه خود استفاده می‌کنند، گفت: آن‌ها تلاش می‌کنند تا با بهره گیری از فشار‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و حتی دیپلماتیک ایران را وادار به عدول از حقوق خود کنند.

وی افزود: کشور‌های اصلی عضو اتحادیه اروپا یعنی فرانسه، انگلیس و آلمان نیز تلاش می‌کنند برای راضی نگاه داشتن ایالات متحده به پایبندی به برجام از جیب ایران خرج کنند و به جای فشار بر آمریکایی‌ها برای عدم تحقق اقدامات غیرقانونی در زمینه برجام این فشار را به ایران وارد می‌کنند تا جمهوری اسلامی در قبال آمریکایی‌ها کوتاه بیاید.

عابدینی با بیان اینکه انگلیس و فرانسه در اتحادیه اروپا حکم اسب تراوای آمریکایی‌ها را دارند، گفت: اما جمهوری اسلامی به هیچ وجه خواهان کوتاه آمدن حقوق خود در زمینه دفاعی و منطقه‌ای نیست، اما اروپایی‌ها برای خوش خدمتی به آمریکا تلاش می‌کنند ایران را وادار به پاپس کشیدن از حقوق حقه خود کنند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: این موضوع مسئله‌ای است که هیچ یک از مسئولان نظام حاضر به پذیرش آن نخواهند بود و این در حالی است که همین اتحادیه اروپا در سال‌های ۸۲ تا ۸۴ زمانی که با ایران مشغول مذاکره بودند اعلام کردند به دلیل غیبت آمریکا در روند مذاکرات هر توافقی که انجام دهیم به نتیجه نخواهد رسید لذا خواهان پیوستن آمریکا به مذاکرات شدند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی علی رغم اینکه آمریکا به عنوان ستون اصلی مذاکرات تلقی می‌شد، اما عملا امروز شاهد پیروی کشور‌های اروپایی از سیاست‌های آمریکا هستیم.

عابدینی تصریح کرد: این در شرایطی است که آمریکا سیاست‌های خود را به اتحادیه اروپا و به ویژه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه دیکته می‌کند و صحبت‌های اخیر مکرون و مرکل نشان می‌دهد در قبال سیاست‌های توسعه طلبانه آمریکا کوتاه آمدند و خواهان تسری این پاپس کشیدن به ایران هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۸۹۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟

به گزارش همشهری‌آنلاین،رادیو ارتش اسرائیل اخیرا اعتراف کرد که سامانه های پاتریوت آمریکا از دریا در رهگیری موشک های ایرانی موفق عمل نکردند. ایران در پایان عملیات ۱۲ موشک بالستیک مدرن خود را با موفقیت به پایگاه های نظامی اسرائیل کوبیده است. بنا به گزارش عصرایران، وبگاه " فلسطین کرونیکل" با انتشار گزارشی درباره این اعتراف رسانه های اسرائیلی نوشت: این امر منجر به این شده است که اسرائیل در واقع خود را مسئول سرنگونی بیشتر ۳۰۰ پهپاد و موشک ایران که به سمت آنها شلیک شده است، نشان دهد.

بر اساس این گزارش مدت کوتاهی پس از پایان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل، تل آویو ادعای " رهگیری ۹۹ درصدی" پرتابه های ایرانی را مطرح کرد و حتی نام ویژه ای را برای عملیات مشترک پدافند هوایی خود ایجاد کرد تا وضعیت را به یک پیروزی قهرمانانه برای خود تبدیل کند.

اما در عالم واقع عملیات وعده صادق چه ویژگی داشت؟ در واقع، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دسته‌هایی از پهپادها و موشک‌های قدیمی را با هدف دوگانه ایجاد یک وحشت بزرگ/حادثه بین‌المللی و همچنین مشغول و اشباع کردن واکنش پدافند هوایی اسرائیل شلیک کرد.

سپس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حدود ۱۲ فروند موشک بالستیک مدرن شلیک کرد که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کردند و به سایت‌هایی حمله کردند که به‌شدت محافظت‌شده‌ترین مکان ها نسبت به حمله موشک های بالستیک روی کره زمین محسوب می‌شوند.

بعدها، مقامات ناشناس آمریکایی و اسرائیلی اعتراف کردند که نرخ رهگیری ۹۹ درصدی ادعایی ساختگی است و حتی اعتراف به اصابت حدود ۱۲ موشک، این ادعای اولیه آنها را نقش بر آب کرد.

عملیات پدافند هوایی با استفاده از ائتلاف چندملیتی متشکل از نظامیان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، اردن و بر اساس برخی گزارش‌ها، عربستان سعودی و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) بیش از یک میلیارد دلار در آن چند ساعت عملیات ایران، خرج روی دست ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی گذاشت.

علاوه بر این ایران پیشتر به ائتلاف آنها ۷۲ ساعت پیش اخطار حمله داد و از این رو آنها توانستند تمامی پدافند هوایی را در سراسر منطقه آماده کنند و ساعت ها برای مقابله با اهداف نسبتا کند حرکتی که ایران اعلام کرده بود با هر دسته جدید شلیک می شود، فرصت داشتند.

سامانه موشکی پاتریوت

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی (رادیو ارتش اسرائیل)، سیستم دفاعی موشکی استاندارد RIM-۱۶۱ آمریکا روی کشتی (SM-۳) در رهگیری پرتابه‌های ایرانی متحمل شکست ۷۵ درصدی شده و از ۸ موشک شلیک شده آنها تنها ۲ مورد به هدف اصابت کرده است.

بلومبرگ اخیرا مقاله ای منتشر کرده است که در آن می گوید اسرائیل اکنون سیستم های موشکی پاتریوت را بازنشسته می کند.

با این حال، بر اساس تمامی گزارش‌های مربوط به عملیات پدافند هوایی که برای دفاع از اسرائیلی‌ها انجام شده است، اکثر پرتابه‌های ایرانی رهگیری شده توسط آمریکا سرنگون شده‌اند و موثرترین روش نه سامانه های پدافندی بلکه استفاده از جت‌های جنگنده بوده است.

علیرغم وجود هیچ مدرکی برای تایید ادعای آنها، ارتش اسرائیل اما ادعا می کند که جنگنده های آنها اکثر موشک های کروز ایران را ساقط کرده اند، که توسط منابعی که با وبگاه "اینترسپت" مصاحبه کرده اند، این ادعای آنها رد شده است.

اسرائیل از زمان جنگ اول خلیج فارس از سیستم موشکی پاتریوت آمریکا ناراضی بوده است.

در سال ۱۹۹۱، عراق موشک‌های اسکاد را به سمت اسرائیل و عربستان سعودی شلیک کرد. ایالات متحده و رسانه های آن مدعی شدند که سامانه موشکی پاتریوت ۸۹ درصد از اسکادهای شلیک شده به سمت عربستان سعودی و ۴۴ درصد از کلاهک های هدایت شده به سمت اسرائیلی ها را رهگیری کرده است. با این حال، ماه‌ها بعد حقیقت آشکار شد و اکنون پذیرفته شده است که عملکرد سیستم موشکی معروف پاتریوت این بود که تنها بین ۱ تا صفر درصد از کل اسکادهای شلیک شده را سرنگون کرد.

به طور مشابه، گفته می شود که سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین دارای نرخ رهگیری ۸۵ درصدی است، حداقل این رقمی است که برای رهگیری راکت های فلسطینی پرتاب شده در طول جنگ ۲۰۱۴ علیه غزه ارائه شده است.

با این حال، طبق مطالعه ای که توسط "تئودور پستول" از دانشگاه MIT انجام شد، گنبد آهنین تنها حدود ۵ درصد از پرتابه های شلیک شده در طول جنگ ۲۰۱۴ را رهگیری کرد.

در واقع، علیرغم تبلیغات زیاد درباره کارآیی سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل و آمریکا، اگر تعداد زیادی پرتابه به سمت هدفی شلیک شود، هیچ سیستم دفاعی روی کره زمین وجود ندارد که در مبارزه کامل با یک حمله بزرگ و متمرکز موفق باشد.

کد خبر 849338 برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه آمریکا و اسرائیل

دیگر خبرها

  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا
  • اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد