Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-04@22:42:44 GMT

خانه‌ای روی آب و زباله!

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۹۳۳۷۶

خانه‌ای روی آب و زباله!

به نظر می‌رسد تمام چیزی که در این عکس وجود دارد، تلی از زباله است اما اینجا محل دفن زباله نیست!‌ اینجا در واقع دریاست یعنی زیر این حجم زباله که می‌بینید، آب جریان دارد!‌ خلیج تایلند، ساحل کشور کامبوج،‌ جایی است که بخش قابل ملاحظه‌ای از زباله‌هایی که به دریا می‌ریزند به آنجا می‌رسد؛ درست زیر پایه خانه‌های مردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصاویر در سیهانوک در جنوب شرقی کامبوج گرفته شده است؛ جایی که تجمع زباله‌های پلاستیکی که راه خود را از دریا به خلیج پیدا می‌کنند،‌ برای مردمی که همین حالا هم بسیار فقیر هستند مساله‌ساز شده است.

نعیمه پرن، عکاس این عکس‌ها به گاردین گفته است چیزی که در مواجهه با این همه زباله توجه او را جلب کرده این است که کشورهای فقیر همواره به خاطر مصرف بیش از اندازه پلاستیک متهم به آلوده‌کردن محیط زیست می‌شوند اما در عمل، بیشترین هزینه آلودگی محیط زیست را آنها پرداخت می‌کنند: «به نظر می‌آید دل هیچ‌کس برای این مردمی که در میان زباله‌ها احاطه شده‌اند نمی‌سوزد. در شهری کنار دریا، مردم حتی به منابع آب آشامیدنی سالم هم دسترسی ندارند. لوله‌کشی آب وجود ندارد. آبی که آنها را احاطه کرده آنقدر آلوده است که قابل نوشیدن نیست. بطری‌های آبی که خریداری می‌کنند هم به زباله‌هایی که اطرافشان را گرفته اضافه می‌شود چون هیچ فکری برای سیستم جمع‌آوری زباله انجام نشده است.»

کامبوج جزو کشورهایی است که در پانزده بیست سال گذشته تلاش کرده است سیستم آب‌رسانی‌اش را بهبود ببخشد. گفته می‌شود سیستم لوله‌کشی و تامین آب در این کشور از بسیاری از کشورهای همسایه‌اش بهتر است اما تحت تاثیر تحریم‌های بین‌المللی هنوز با استانداردهای قابل قبول فاصله دارد. گفته می‌شود که در کامبوج بیش از چهار میلیون نفر به  آب آشامیدنی دسترسی ندارند،‌ در نتیجه بطری‌های آبی می‌خرند که سر از آب‌های اطراف خانه‌هایشان درمی‌آورد!

پرن می‌گوید ممکن است آدم‌ها با دیدن عکس‌های من تصور کنند که این تقصیر خود مردم است که زباله‌هایشان را روی زمین یا به دریا می‌ریزند و زباله‌ها دوباره به آنها برمی‌گرد اما هر چه باشد این یک مساله انسانی است. مردم در کامبوج آب سالم برای نوشیدن ندارند، ‌در نتیجه بطری می‌خرند که با آن برای بچه‌هایشان غذای سالم تهیه کنند و این بطری‌ها به آلودگی اطرافشان اضافه می‌کند.

در شهر سیهانوک، مثل بیشتر مناطق کامبوج، علاوه بر نبود یک سیستم آب‌رسانی سالم،‌ سیستم جمع‌آوری زباله هم وجود ندارد. در نتیجه از میان تمام مردم،‌ عده‌ای گاهی از جمع کردن زباله‌ها و فروش آنها پول در می‌آورند اما بدون قاعده بودن این کارها باعث می‌شود این جمع‌آوری زباله کمکی به اجرای تفکیک زباله و تمیز کردن زمین و دریا نباشد.

پرن می‌گوید حتی در شرایط فعلی هم قایق‌های ماهیگیری و خود مردم اهمیتی برای زباله‌ها قائل نیستند. قایق‌ها زباله‌هایی را که با تور به ساحل می‌آورند، همان جا رها می‌کنند؛ کاری که مردم هم با زباله‌های خودشان انجام می‌دهند. بیشتر از همه چیز در میان زباله‌ها بطری‌های آب و کیسه‌های پلاستیکی دیده می‌شود که سبک هستند و عمر طولانی دارند. در مناطق حاشیه‌ای هر فردی تقریبا سالانه ۲۰۰۰ کیسه پلاستیکی به زباله‌ها اضافه می‌کند. این مقدار دو برابر تولید زباله در چین و اتحادیه اروپاست.

کامبوج در شرق آسیا تنها یکی از کشورهایی است که با بحران زباله پلاستیکی روبه‌رو است‌. اوضاع در ویتنام،‌ فیلیپین و اندونزی به مراتب بدتر است و مساله این است که اگر مردم از خودشان شروع نکنند و جمع‌آوری و تفکیک زباله را جدی نگیرند،‌ این افتضاح به زودی وضعیت مشترک تمامی دریاچه‌ها،  رودخانه‌ها،‌ خلیج‌ها و ساحل‌ها خواهد بود.

امتداد – فاطمه کریمخان

انتهای پیام

true برچسب ها : بطری پلاستیکی , زباله , كامبوج , محیط زیست true

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: بطری پلاستیکی زباله كامبوج محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۳۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی

یک شرکت ژاپنی به نام Astroscale سیستمی را برای تصویربرداری از زباله‌های فضایی توسعه داده است. این تصاویر به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت زباله‌ها را درک کنند و راه‌هایی برای پاکسازی آنها از مدار زمین بیابند. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، زباله‌های فضایی شامل قطعات کوچک و بزرگی از تجهیزات دست‌ساز بشر است که در مدار زمین رها شده‌اند. این زباله‌ها می‌توانند با سرعت‌های باورنکردنی حرکت کنند و به ماهواره‌ها و فضاپیماها آسیب برسانند.

زباله‌های فضایی شامل ماهواره‌های شکسته، قطعات موشک‌های دورانداخته شده و سایر قطعات کوچک و  بزرگ فلزی است که اغلب سرعت زیادی در اطراف سیاره ما دارند. این زباله‌های فضایی، ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی چین را تهدید می‌کنند و حتی برای ساکنان زمین نیز خطرناک است چراکه اخیراً شاهد فرود آمدن یک زباله فضایی بر سر یکی از ساکنان خانه‌ای در ایالات متحده بودیم.

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

یک شرکت ژاپنی به نام Astroscale سیستمی را برای تصویربرداری از زباله‌های فضایی توسعه داده است. این تصاویر به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت زباله‌ها را درک کنند و راه‌هایی برای پاکسازی آنها از مدار زمین بیابند.

ماهواره Astroscale's Active Debris Removal by Astroscale-Japan (ADRAS-J) تصویر بالا را از مرحله بالایی یک موشک دور انداخته شده از فاصله چند صد متری گرفته است. ایده سیستم ADRAS-J بازرسی قطعات زباله و گرفتن عکس از آنها برای تعیین حرکات و وضعیت آنها است تا به درک چگونگی حرکت زباله برای عملیات حذف آتی کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرآیند ساخت یک دانخوری خلاقانه برای مرغ‌ها با بطری پلاستیکی (فیلم)
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • فرآیند کشت، پرورش و برداشت خیار محلی در کامبوج (فیلم)
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • سیستم بانکی و ارز کشور باید در خدمت تولید باشد
  • خانه پیرمردی که بعد ۵۱ سال سند دار شد
  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • دستگاه پرکن مایعات چیست و چند نوع هستند
  • خانه ملت محلی برای حزب‌بازی نیست