Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@20:35:48 GMT

کشف بزرگترين منطقه مرده در درياي عرب

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۹۶۶۲۳

کشف بزرگترين منطقه مرده در درياي عرب

خبرگزاري آريا - منطقه مرده يا بدون اکسيژن بسيار وسيعي در درياي عرب کشف شده‌است که بزرگترين نمونه از اين مناطق در سرتاسر جهان به شمار مي‌رود.
براساس گزارش لايو‌ساينس، مناطق مرده، مناطق بدون‌اكسيژن يا بسيار كم‌اكسيژن از اقيانوس هستند كه موجودات زنده بسيار محدودي توانايي بقا در آن را دارند. اين مناطق در اعماق 200 تا 800 متري اقيانوس ايجاد مي‌شوند، جايي كه هجوم مواد مغذي شيميايي باعث افزايش رشد جلبك‌ها مي‌شوند و اين افزايش رشد باعث افزايش جذب اكسيژن آب خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين منطقه بدون اكسيژن وسيع اولين‌بار چند دهه پيش در خليج عمان كشف شد اما آخرين بار در دهه 1990 مورد تحقيق و بررسي قرار گرفت. اكنون محققان باري ديگر اين منطقه را مورد برسي قرار داده و دريافته‌اند منطقه مرده با سرعتي بالاتر از حد انتظار درحال وسيعتر شدن است و نگراني‌هاي جدي را براي ماهيگيران محلي و اكوسيستم منطقه ايجاد كرده‌است.

به گفته محققان اين منطقه از اقيانوس درحال خفگي است، همه موجودات زنده،‌ از ماهي‌ها گرفته تا گياهان دريايي براي بقا به اكسيژن نياز دارند پس نمي‌توانند در اين منطقه زندگي كنند.
خليج عمان كه وسعتي برابر 181 هزار كيلومتر مربع دارد، درياي عرب را به خليج فارس متصل مي‌كند و به دليل ناپايداري‌هاي سياسي و خطر راهزنان دريايي در منطقه دسترسي به اين مكان براي محققان دشوار شده‌بود. اما اكنون يك جفت زيردريايي روباتيك به نام گلايدرهاي دريايي به دانشمندان امكان دادند اين منطقه را از راه دور بررسي كنند. اين تجهيزات اكتشافي خودكار كوچك و سبك‌وزن هستند و اگرچه انرژي بسيار كمي مصرف مي‌كنند، مي‌توانند هزاران كيلومتر را پيموده و در عمق هزار متري به تحقيق بپردازند.
اين دو كاوشگر براي هشت ماه به بررسي اعماق خليج عمان پرداخته و ميزان اكسيژن موجود در آب را ثبت كردند و داده‌هاي خود را از طريق ماهواره ارسال كردند. محققان سپس از مدل‌هاي رايانه‌اي براي تصويرسازي جريان‌هاي اقيانوسي و اكسيژني كه در اين منطقه در گردش است استفاده كردند و دريافتند مناطق كم‌اكسيژن رشدي غيرمنتظره داشته‌اند.
درياي عرب زيستگاه گونه‌هاي متعددي از ماهي‌ها است كه در ميان آنها گونه‌هايي كه با شرايط كم‌اكسيژني تطبيق يافته‌اند نيز به چشم مي‌خورد. اما تحقيقات جديد نشان مي‌دهندميزان كمبود اكسيژن در خليج عمان وخيم‌تر از حد تصور است و اين وضعيت نه تنها براي موجودات دريايي،‌بلكه براي انسان‌ها نيز عواقبي جبران‌ناپذير خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوابا اشاره به تداوم بارندگی‌ها در کشور از کاهش نسبی دما در بعضی مناطق خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز در شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، دامنه‌های جنوبی البرز، شمال شرق و بعضی مناطق استان‌های بوشهر، شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کرمان و خراسان جنوبی، ابرناکی، وزش باد و بارندگی ادامه خواهد داشت.

وی افزود: یکشنبه در ارتفاعات البرز شرقی، بعضی نقاط واقع در شمال غرب و غرب، افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ می‌دهد و طی روزهای شنبه و یکشنبه در شمال غرب و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد شدید انتظار می‌رود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: دوشنبه با ورود سامانه بارشی به غرب کشور، بارش در نوار غربی، دامنه‌های جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران، غرب سواحل دریای خزر و بعضی نقاط استان اصفهان، ابرناکی، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد پیش بینی می‌شود.

ضیائیان ادامه داد: در کرمانشاه، غرب کردستان شمال آذربایجان شرقی و غربی و گیلان، بارش شدت خواهد داشت و سه‌شنبه بارندگی در جنوب غرب و جنوب کاهش می‌یابد و در کل نوار شمالی، ابرناکی، گاهی رگبار باران، رعد و برق و وزش باد همراه با کاهش نسبی دما پیش بینی می‌شود.

وی گفت: چهارشنبه و پنجشنبه گستره بارش در شمال غرب، سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و خراسان رضوی خواهد بود و در نوار شرقی کشور وزش باد افزایش می‌یابد، امروز خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و از بعد از ظهر دوشنبه تا پنجشنبه دریای خزر مواج خواهد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی آسمان اصفهان، صاف تا قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد شدید با بیشینه ۲۵ و کمینه ۱۲ درجه سانتی‌گراد است و روز یکشنبه، صاف تا قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد با بیشینه ۲۶ و کمینه ۱۰ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود.

کد خبر 750418

دیگر خبرها

  • ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تلف شدن صدها هزار ماهی در ویتنام
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • چین برای اولین بار توافقنامه ادعایی 2016 دریای چین جنوبی با فیلیپین را منتشر کرد
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور / موج جدید بارش‌ها کدام مناطق را در برمی‌گیرد؟
  • محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد