Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@19:55:40 GMT

منطقه آزاد و صنایع تبدیلی محورهای توسعه کردستان

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۹۷۱۲۰

منطقه آزاد و صنایع تبدیلی محورهای توسعه کردستان

در این مطلب آمده است: استان کردستان در شاهراه شمال به جنوب و شرق به غرب ایران قرار گرفته است و بیشترین مرز مشترک را با عراق و حتی ترکیه دارد؛ در همین راستا و با توجه به ظرفیت بالای علمی که در ایران است به خوبی می‌تواند با کشورهای همسایه وارد تعاملات علمی و پژوهشی بشود.
به راحتی می‌ توانیم از این فرصت استفاده کنیم و از کل منطقه دانشجو بپذیریم و یا اعضای هیات علمی ما می‌توانند در دانشگاه‌های عراق و ترکیه مشغول به فعالیت و تدریس در دوره‌های کوتاه مدت شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در زمینه برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها هم می ‌توان از این موقعیت استفاده کرد و در یک تعامل دو سویه به گسترش فضای فرهنگی مشترک مبادرت ورزید که به دنبال آن مراودات تجاری و اقتصادی نیز وجود خواهد داشت.
از دیگر سو؛ از لحاظ موقعیت سوق‌الجیشی نیز این منطقه بسیار مهم و از نظر آب بی ‌نظیر است و سدهای زیادی هم دارد از این رو باید به مبحث حق آب که اخیرا زیاد مطرح می‌ شود توجه بسیاری نشان داد چون خود این موضوع می‌تواند در جهت توسعه استان کمک شایانی بکند.
کردستان از لحاظ آب بسیار غنی است اما از نظر کشاورزی بدلیل کم بودن زمین مسطح نمی‌تواند از این آب استفاده کند و با وجود سدهای متعدد در این استان بهره واقعی از آب را خودش نمی‌برد لذا با در نظر گرفتن این حق آبه برای استان براحتی می‌ توان در جهت صنعتی کردن سیستم کشاورزی موجود و به روز کردن راه‌های روستایی و ایجاد صنایع تبدیلی از آن سود برد.
این استان در حال حاضر درگیر خام فروشی است و از مهمترین نکاتی که در جهت توسعه باید مورد توجه قرار گیرد همین صنایع تبدیلی هستند.
با توجه به باغات موجود در منطقه که در کل کشور بی ‌نظیر‌اند، می ‌توان از این ظرفیت به بهترین شکلی استفاده کرد و با ایجاد این صنایع در استان از جمعیت بیکار می ‌کاهد و رونق اقتصادی را به همراه دارد این امر به یک سرمایه‌گذاری جهشی نیاز دارد که می‌ تواند از طریق همین حق آب تامین شود.
از سوی دیگر معادن سنگ، آهن، سنگ‌های تزئینی و آلومینیوم و طلای بسیاری در این منطقه وجود که گرفتار همان مساله خام فروشی شده‌اند و بی‌ کم و کاست از استان صادر می ‌شوند.
باید در برنامه توسعه استان بودجه‌ای هم در جهت ایجاد صنایع تبدیلی صنعتی و مدنی اختصاص یابد تا از این ظرفیت هنگفت و ارزشمند بتوان به نحو احسنت استفاده کرد به عنوان مثال به جای این که هزینه حمل و نقل بر ما تحمیل شود و 20 تن سنگ را به اصفهان و کشورهای عربی بفرستیم، آن را تبدیل به یک تن سنگ تزئینی کنیم و با ارزش بالاتر از استان صادر کنیم.
همچنین با توجه به موقعیت منطقه کردستان از نظر جغرافیایی این استان می‌ تواند در منطقه غرب به پایلوتی اقتصادی برای صادرات و واردات به منطقه عراق و ترکیه تبدیل شود و بسیاری از محصولات خود را بصورت مستقیم به این کشورها صادر کند، این صادرات را می‌ توان به بحث نیروهای متخصص نیز بسط داد.
یکی از ظرفیت‌هایی که به عنوان پیشنهاد برای اولین بار مطرح می‌شود، تعریف مفهوم توریسم پزشکی در منطقه است که با ایجاد بیمارستان‌های مجهز و در کنار آن مکان‌های اقامتی و تفریحی تحقق می ‌یابد.
از آنجایی که کشورهای عربی و کُردهای عراق خیلی تمایل دارند که از خدمات پزشکی ایران استفاده کنند اگر این خدمات در منطقه کردستان به آنها ارائه شود چون از نظر قومی راحت‌ترند قطعا ترجیح می ‌دهند در این منطقه به مداوای خود بپردازند.
در کنار هر بیمار که به کشور می‌آید همراه و همراهانی هستند که به امکانات مختلف از جمله اقامتی، وجود مترجم برای ارائه خدمات لازم و موارد دیگر نیاز دارند.
یک عراقی راحت است برای مداوای خود به سنندج بیاید تا تهران؛ چون در این صورت خانواده او نیز احساس راحتی می ‌کند و این قضیه مشمول صرف هزینه زیاد برای او نخواهد بود.
بنابراین کردستان بعنوان اقلیم مشترک می ‌تواند از این ظرفیت استفاده کند و در صورت سرمایه‌گذاری و توسعه خدمات درمانی و خدمات جانبی و استفاده از متخصصان متبحر از سراسر کشور، بازده قابل قبولی برای منطقه خواهد داشت که قطعا در اشتغالزایی پایدار نیز موثر خواهد بود، بخصوص الان که بحث ایجاد منطقه آزاد تجاری هم در استان مطرح است.
یکی دیگر از مواردی که نوید بخش روزگار روشنی در آینده کردستان است همین بحث ایجاد منطقه آزاد تجاری است که بسیاری از مردم و مقامات چشم انتظار آن هستند.
اگر چه ایجاد منطقه آزاد تجاری در بسیاری از استان ها جواب مطلوبی نداده و روندی دیگر را به خود گرفته است اما پیش بینی می‌شود در مورد کردستان با توجه به شرایطی که دارد این مساله معکوس باشد و شاید بتوان گفت که کردستان اولین جایی خواهد بود که ایجاد منطقه آزاد تجاری در آن به اهداف خود خواهد رسید.
بسیاری از سرمایه‌گذاران منتظرند این اتفاق بیفتد و سرمایه‌های خود را به منطقه بیاورند تا از گیر و گرفتاری‌های اداری و قوانین دست و پاگیر تجاری رهایی یابند و با استفاده از معافیت‌های مربوطه و در شرایطی که امنیت سرمایه‌هایشان تامین باشد اقدام به سرمایه‌گذاری کنند بنابراین می ‌توان بطور خلاصه به چهار ظرفیت برای بهره‌بری در سند توسعه استان کردستان اشاره کرد که به نظر می ‌رسد بسیار زود بازده هستند.
یک: در زمینه تعاملات دانشگاهی
دو: ایجاد صنایع تبدیلی
سه: ایجاد مرکزی پزشکی با محوریت پذیرش اتباع خارجی و در کنار رشد دادن مفهوم توریسم پزشکی
چهارم: ایجاد منطقه آزاد تجاری و استفاده از مزیت‌های آن
منبع: هفته نامه بیانی
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 ایران خانواده زمین سرمایه گذاران سرمایه گذاری موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان

ایسنا/کردستان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، گفت: ۲۲۹ هزار و ۵۲۳ نفر از مردم کردستان به صورت مستقیم بیمه خود را به سازمان تامین اجتماعی واریز می‌کنند.

 فرزاد پیشکاری، امروز شنبه 8 اردیبهشت در نشست هم اندیشی با شرکای اجتماعی که به مناسبت هفته کار و کارگر و با حضور مدیران کل تامین اجتماعی و مدیریت درمان برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن هفته کار و کارگر، از شرکای اجتماعی وزارت کار به عنوان گنجینه‌هایی از دانش و مهارت نام برد و خواستار همراهی و همکاری همه تشکلات کارگری و کارفرمایی، انجمن‌های صنفی،‌ کانون بازنشستگان و تمامی شرکای اجتماعی با اداره کل کار استان برای تحقق اهداف شعار سال مد نظر مقام معظم رهبری «جهش تولید با مشارکت مردم» شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: تمامی ظرفیت‌های اداره کل، ادارات زیر مجموعه وزارت کار در کردستان و سایر ارگان‌ها و ادارات استان برای رفع مشکلات کارگران بکار گرفته و شبانه‌روزی در جهت محقق کردن اهداف و سیاست‌های وزارت کار، تلاش خواهیم کرد.

پیشکاری طراوت، زیبایی و عمران و آبادانی در کشور را مرهون تلاش کارگران دانست و با بیان اینکه ایمنی، حفاظت و بهداشت کارگران از مهم‌ترین رسالت‌های وزارت کار است، اظهار کرد: وزارت کار با تمام توان از حق و حقوق کارگران صیانت خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه در استان کردستان بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی وجود دارد، گفت: در طول سال بیش از ۱۲ هزار پرونده در هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف برای احقاق حق کارگران بررسی می شود و ۲۳ بازرس کار در طول سال بیش از ۱۹ هزار بازرسی از واحدهای صنعتی، کارخانجات، ابنیه و... برای صیانت از کارگران و ایمنی و بهداشت محیط انجام می دهند تا کارگران که گنجینه و سرمایه‌های کشور هستند دچار مشکل نشوند.

پیشکاری با بیان اینکه ۲۲۹ هزار و ۵۲۳ نفر از مردم کردستان به صورت مستقیم بیمه خود را به سازمان تامین اجتماعی واریز می‌کنند، افزود: با احتساب اینکه هر خانوار ۳ نفر باشند، نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر در استان کردستان مخاطب مستقیم وزارت کار در کردستان هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه تحریم‌های گسترده مشکلاتی را در بخش اقتصادی برای جامعه ایجاد کرده است، ادامه داد: جامعه کارگری با اقتدار در مقابل این تحریم‌ها ایستادگی کرده و این مشکلات با توان و تفکر کارگران کشور که ستون فقرات و مولدین اقتصادی در کشوربوده، حل خواهد شد.

پیشکاری با بیان اینکه برای حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال‌های جدید با تمام توان از کارفرمایان حمایت و پشتیبانی خواهیم کرد، عنوان کرد: دولت سیزدهم در بحث سیاست‌های تشویقی بازار کار از جمله طرح کارورزی، یارانه دستمزد و مشوق‌های بیمه‌ای و همچنین پرداخت تسهیلات کم بهره، مسیر مناسبی برای کارفرمایان و حمایت از کارگران و اشتغال آنان فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه باید بخش خصوصی، سرمایه گزاران و متفکران و فعالان حوزه‌های سرمایه‌گزاری در ایجاد اشتغال پایدار کمک حال دولت باشند، آموزش، مهارت‌آموزی و توانمندسازی جوانان در ایجاد بسترهای اشتغال را ضروری خواند و خاطرنشان کرد: خانواده‌ها، نظام آموزشی و رسانه‌های جمعی می‌بایست انتظار و تفکر پشت میزنشینی را از فرزندان این سرزمین دور کرده و با آموزش صحیح، ایجاد انگیزه و مهارت‌آموزی در رشته‌های مورد علاقه، زمینه‌های ایجاد اشتغال پایدار در کشور را فراهم کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • عملیات دیسپاچینگ جزیره قشم را حذف کنید
  • ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع قشم به دلیل قطعی برق
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • رزمایش جهادی بسیجیان مخابرات گلستان بمنظور بازسازی شبکه مخابراتی گنبد کاووس
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم