Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@06:21:11 GMT

سفارت‌خانه‌های بدون سفیر ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۹۷۸۶۲

صراط:

 تذکر نمایندگان مجلس در مورد وضعیت سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور به مسئولان وزارت امور خارجه در چندماه اخیر به مورد فوق محدود نشده است و در اسفند ماه سال گذشته نیز ظریف در هنگام حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این ارتباط مورد سوال قرار گرفت چنان‌که علیرضا بیگی نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی مدعی شد که در انتخاب برخی از سفرا وابستگی فامیلی مدنظر بوده است که محمدجواد ظریف این موضوع را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا او همچنین در این جلسه در پاسخ به اظهارات فاطمه حسینی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مبنی بر چرایی عدم استفاده از زنان در سطوح مدیریتی وزارت خارجه از جمله سفارتخانه‌ها اعلام کرد: در سطح روسای ادارات چندین نفر از بانوان را معرفی کردیم و از دیگر سو سه سفیر جدید زن نیز برای انتصاب به دستگاه های مسئول تصمیم‌گیر پیشنهاد داده‌ایم.

در این گزارش به چند سفارتخانه مهمی که در حال حاضر در فقدان سفیر به سر می‌برند اشاره شده است. یکی از این سفارتخانه‌ها نمایندگی ایران در بلغارستان است. در حال حاضر حسن دوطاقی به عنوان کاردار ایران این نمایندگی را اداره می‌کند و در سال جاری نیز ظریف در حالی به صوفیا سفر کرد که این سفارتخانه فاقد سفیر بود. در آبان سال 95 حمید ناطق نوری فرزند احمد ناطق نوری و برادزاده علی‌اکبر ناطق نوری به عنوان سفیر ایران در این کشور جنوب شرقی اروپا انتخاب شد ولی او پیش از عزیمت به صوفیا از این سمت استعفا داد.

انتخاب حمید ناطق نوری که دارای دکترای حقوق است و از سابقه سفارت و فعالیت در وزارت خارجه برخوردار است، دارای حاشیه‌هایی نیز بود از جمله اینکه برخی از جمله نمایندگان مجلس معتقد بودند که این انتصاب به نسبت فامیلی او به برخی از بزرگان حکومت باز می گردد ، در همین چارچوب از ظریف در مورد انتصاب سوال کردند که او در پاسخ تاکید کرد این انتخاب هیچ ربطی به آقای علی‌اکبرناطق نوری ندارد، ایشان مشکلی برای سفیر شدن ندارند، اقای ناطق نوری دارای سابقه فعالیت در وزارت خارجه هستند و خودشان در نهایت از حضور در این مسئولیت استعفا دادند.

یکی دیگر از سفارتخانه‌های مهم ایران که در حال حاضر توسط سرپرست اداره می‌شود، نمایندگی کشورمان در توکیو است. در شهریور 1391 رضا نظرآهاری به پیشنهاد علی اکبرصالحی وزیر امور خارجه وقت و تایید محمود احمدی نژاد به عنوان سفیر ایران در ژاپن عازم این کشور جنوب شرقی آسیا شد. دوران مسئولیت وی در نیمه دوم سال 1396 به پایان رسید و در حال حاضر شاکری سرپرستی این سفارتخانه را بر عهده دارد.

سفارت ایران در کشور پهناور هند یکی دیگر از سفارتخانه‌هایی است که در حال حاضر بدون حضور سفیر اداره می‌شود. تا اواخر سال گذشته غلامرضا انصاری که در حال حاضر معاون اقتصادی وزیر خارجه است مسئولیت اداره این سفارتخانه را برعهده داشت. انصاری از دی ماه 1391 برای اداره نمایندگی ایران در دهلی‌نو عازم هند شد و تا اواخر سال 96 این مسئولیت را بر عهده داشت.

انصاری در اوایل بهمن ماه با توجه به تغییرات ایجاد شده در ساختار وزارت خارجه از سوی ظریف به عنوان معاون اقتصادی انتخاب شد . او حدود یک و نیم ماه بعد از این انتصاب و پس از انجام سفر رییس‌جمهور به هند در اواسط اسفند به تهران برگشت و فعالیت رسمی خود را در سمت جدیدش در دستگاه دیپلماسی کشور آغاز کرد.

سفارت ایران در سوئیس دیگر نمایندگی کشورمان است که در حال حاضر توسط کاردار موقت اداره می شود ، آخرین سفیر ایران در این کشور غلامعلی خوشرو بوده که در حال حاضر مسئولیت نمایندگی ایران در نیویورک را برعهده دارد. پس از این که غلامعلی حوشرو از برن به نیویورک رفت از سال 1393 تا سال 1395 مهدی عابدی به عنوان کاردار ایران مسئولیت اداری این سفارتخانه را بر عهده داشت و از سال 1395تاکنون علیرضا سبزعلی در سمت کاردار موقت این مسئولیت را بر عهده گرفته است. برخی از زمزمه‌ها گویای این است که رییس دفتر سابق ظریف به عنوان سفیر جدید ایران در این کشور انتخاب شده و این موضوع مراحل اداری خود را طی می کند .

سفارت ایران در یمن نیز از جمله سفارتخانه‌هایی است که در حال حاضر بدون حضور سفیر است که البته در این ارتباط قطعا تحولات اخیر در این کشور در رخ دادن چنین موضوعی بی‌تاثیر نبوده است. طبق برخی از اخبار از سال 1394 و آغاز حملات عربستان به یمن و حوادث داخلی که در این کشور رخ داده، ایران سفیری در یمن ندارد چرا که امکان رفت و آمد نیز به این کشور به دلیل تحریم ائتلاف سعودی امکان‌پذیر نیست.

با توجه به در پیش بودن تابستان و نهایی شدن تغییرات در وزارت امور خارجه به نظر می رسد طی ماه های آینده شاهد معرفی جمعی از سفرای جدید در نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور باشیم ، نمایندگی‌هایی که در حال حاضر بدون سفیر هستند و یا مدت زمان فعالیت سفرایی که اکنون مشغول به کار هستند به اتمام رسیده و به زودی راهی تهران می‌شوند .

از دیگر سو برخی از سفارت خانه های ایران در خارج از کشور به دلیل کاهش سطح روابط و اختلافات سیاسی ، توسط کاردار یا سرپرست ادراه می شود که یکی از مهم ترین این نمایندگی‌ها ، سفارت ایران در ابوظبی است. در دی ماه 1394 پس از حمله عده‌ای خودسر به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد، دولت امارات در حمایت از عربستان سعودی تصمیم گرفت که تعداد دیپلمات‌های ایرانی را در ابوظبی و دبی کاهش دهد و از دیگر سو سطح روابط دو کشور را از سطح سفیر به کاردار منتقل کرد که در این راستا محمدرضا فیاضی سفیر ایران در ابوظبی نیز به تهران بازگشت.

روابط سیاسی ایران و مصر سیاسی تا قبل از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، در بالاترین سطح روابط قرار داشت. اما پس از انقلاب روابط این دو کشور پایین آمد. ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی در اعتراض به امضای قرارداد صلح کمپ دیوید بین قاهره و تل آویو روابط خود را با مصر قطع کرد و در حال حاضر علی‌رغم برخی از تلاش ها هنوز دو کشور نتوانسته اند روابط خود را به سطح سفیر ارتقا دهند و دو کشور دارای دفتر حافظ منافع هستند .

کشورهای آمریکا، کانادا، عربستان، مراکش، بحرین و سودان، سومالی، کومور نیز از جمله کشورهایی هستند که به دلیل قطعی روابط در حال حاضر سفارتخانه‌های ایران در آنها تعطیل هستند و فعالیت دیپلماتیکی ندارند.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۷۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران دردمشق فردا برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیه‌ای از برگزاری مراسم گرامی‌داشت چهلمین روز شهادت شهدای راه قدس سرلشکر محمدرضا زاهدی و همراهان در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق خبر داد.

بنابر اطلاعیه روابط عمومی کل سپاه این مراسم با سخنرانی سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حضور خانواده معظم شهدا، مقامات کشوری و لشکری و آحاد مردم شریف تهران فردا سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ساعت ۹:۳۰ صبح در حسینیه شهدای بسیج، واقع در بزرگراه بسیج مستضعفین خیابان شهید رحیمی برگزار می‌شود.

گفتنی است، در جنایت حمله موشکی هواپیماهای رژیم صهیونیستی در ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳ به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، سرداران رشید مدافع حرم سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی و سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی‌رحیمی از فرماندهان، پیشکسوتان و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشاران نظامی ارشد ایران در سوریه و ۵ تن از مستشاران و افسران همراه آنان به نام‌های حسین امان‌اللهی، سید مهدی جلالتی، محسن صداقت، علی آقابابایی و سیدعباس صالحی روزبهانی به فیض عظیم شهادت نائل آمدند.

کد خبر 6097994 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق فردا برگزار می‌شود
  • مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران دردمشق فردا برگزار می‌شود
  • مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش فردا برگزار می‌شود
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • کره جنوبی سطح هشدار خود را در ۵ سفارتخانه افزایش داد