Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- مردم لبنان روز يکشنبه به پاي صندوق‌هاي رأي رفتند تا براي اولين بار بعد از تقريبا يک دهۀ 128 نمايندۀ پارلمان را انتخاب کنند.
روزنامه اينترنتي القدس‌العربي در گزارشي نوشت: کارشناسان پيش بيني مي‌کنند که حزب الله «بزرگترين پيروز» انتخابات باشد انتخاباتي که براساس قانون جديد انتخابات برگزار شده است و اين قانون براي نحوۀ اختصاص کرسي‌هاي پارلمان به احزابِ پيروز «نظام نسبيتي» را تعيين کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همين دليل اکثر احزاب در هر حوزۀ انتخابيه ائتلاف‌هايي را تشکيل داده‌اند تا آراي بيشتري را به دست بياورند و اعضاي يک ليست انتخاباتي، اکثراً ، برنامه يا ديدگاه مشترک ندارند بلکه براي دستيابي به منافع انتخاباتي زودگذر با همديگر ائتلاف کرده اند.
تعداد 597 نامزد از جمله 86 زن در قالب 77 ليست با يکديگر براي کسب آراي سه ميليون و 700 هزار حائز شرايط رقابت مي‌کنند تا به پارلمان راه يابند، پارلماني که نيمي از کرسي هايش به مسيحيان و نيمي ديگر به مسلمانان اختصاص داده شده است.
اين اولين انتخابات از سال 2009 است زيرا پارلمان از آن سال تاکنون سه بار متوالي دورۀ فعاليت خود را به دليل کشمکش‌هاي سياسي و نگراني‌هاي امنيتيِ ناشي از بحران سوريه تمديد کرده است.
هر چند تصاوير نامزدها و شعارهاي انتخاباتي کوچه و خيابان‌ها را پُر کرده است ولي هيچ کس دقيقاً نمي‌داند که ميزان مشارکت مردمي در انتخابات بيشتر از انتخابات قبلي خواهد بود يا نَه. ميزان مشارکت مردم در آخرين انتخابات حدود 54 درصد بود.
بخش عظيمي از مردم لبنان از نامزد شدن مجدد شخصيت‌هاي سياسي و مشارکت احزاب قديمي در انتخابات دچار نااميدي شده‌اند؛ زيرا اين شخصيت‌ها و احزاب در چند دهۀ گذشته نتوانسته‌اند راه حلي براي مشکلات سياسي، اقتصادي و مالي مردم پيدا کنند. ولي قانون جديد انتخابات اين فرصت را به فعالان جامعۀ مدني و احزاب کوچک داده است که براي انتخابات نامزد شوند و همين امر باعث تشويق بسياري از مردم به مشارکت در انتخابات شده است ولي کارشناسان معتقدند که تعداد کرسي‌هايي که فعالان جامعۀ مدني و احزاب کوچک به دست خواهند آورد، از تعداد انگشتان يک دست فراتر نخواهد رفت.
انتخابات پارلماني لبنان
ائتلاف‌هاي سودجويانه
ليست‌هاي انتخاباتي نشان مي‌دهد که ائتلاف‌هاي قديمي که از سال 2005 در عرصۀ سياسي لبنان خودنمايي مي کردند، از بين رفته اند زيرا از آن سال عرصۀ سياسي کشور جولانگاه گروه هشت مارس (حزب الله مهمترين زيرشاخۀ اين گروه است) و گروه 14 مارس به رهبري حزب المستقبل به رياست «سعد حريري» نخست وزير اين کشور بود.
انتخابات پارلمان در حالي برگزار مي‌شود که کشمکش‌هاي احزاب فروکش کرده است و احزاب در اکتبر 2016 با واگذاري سمت رياست جمهوري به ميشل عون (متحد حزب الله) پس از 2 سال خلأ رياست جمهوري و واگذاري سمت نخست وزيري به سعد حريري موافقت کردند.
«عماد سلامه» استاد علوم سياسي دانشگاه آمريکايي بيروت مي‌گويد: ائتلاف‌هاي انتخابات پارلماني براساس منفعت تشکيل شده است.
واجدين شرايط طبق قانون انتخاباتي «اکثريتي» قبلي، مي‌توانستند نامزدهاي خود را از ميان نامزدهاي چند ليست يا نامزدهاي مستقل انتخاب کنند ولي طبق قانون جديد «نسبيتي» بايد نامزدهاي خود را فقط از ميان يک ليست انتخاب کنند.
«سعيد صناديقي» کارشناس امور انتخاباتي مي گويد: نتايج انتخابات کنوني اختلاف زيادي با نتايج انتخابات سال 2009 نخواهد داشت يا يک ائتلاف در مقايسه با ائتلافي ديگر دست برتر را نخواهد داشت؛ زيرا اختلافات عميق دو گروه هشت مارس و 14 مارس ديگر وجود ندارد.
تسليحات حزب الله يکي از علل کشمکش اين حزب با ديگر احزاب لبنان بود ولي اين کشمکش درپي توافق احزاب با يکديگر بسيار فروکش کرده است.
1- هر حزب يا ائتلاف براساس درصد آرايي که به دست آورده است، به همان درصد کرسي‌هاي پارلمان را از آنِ خود خواهد کرد.
2- نامزدي به پارلمان راه مي‌يابد که اکثريت آراء را به دست بياورد حتي اگر يک رأي بيشتر از رقباي خود در حوزۀ انتخابيه‌اش به دست بياورد.
110/120
مترجم: منوچهر مهدوي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۸۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست فوق العاده هیات رییسه فدراسیون انجمن‌های ورزشی روز شنبه برگزار شد. این نشست به ریاست نصراله پریچهره سرپرست فدراسیون و با حضور حمیدرضا غزنوی نایب رییس، مهدی سلاطی سرپرست دبیری فدراسیون، سهراب آزاد، سلامی، امیر غریبلو و چشمی بازرس فدراسیون برگزار شد.

در این جلسه تاریخ پیشنهادی برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون انجمن‌های ورزشی تعیین شد و مقرر شد که این تاریخ به وزارت ورزش و جوانان ارائه و پیشنهاد شود.

خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد انتخابات ریاست فدراسیون روز ۳۰ خرداد سال جاری برگزار خواهد شد.

بررسی حضور سه رشته سپک تاکرا، فلوربال و جوجیتسو در مسابقات ایندورگیمز(داخل سالن آسیا)، میزبانی ایران از مسابقات سپک تاکرای آسیا در شهریور و بیس بال غرب آسیا در مهرماه ۱۴۰۳ و همچنین بازگشت رشته‌های آبی اسکی روی آب، جت اسکی و موج سواری به فدراسیون انجمنهای ورزشی و اضافه شدن انجمن ماهیگیری به فدراسیون از دیگر موارد قابل بحث در این نشست بود.

به گزارش خبرنگار مهر، نام نویسی از کاندیداها از بهمن ۱۴۰۱ آغاز شد و تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی نیز در اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام شد. بر اساس آنچه که در جلسه هیات رییسه فدراسیون انجمن‌های ورزشی مورد بررسی قرار گرفت مقرر شد مجمع انتخاباتی این فدراسیون در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ برگزار شود. برای حضور در این انتخابات ۱۰ نامزد نام نویسی کرده بودند.

کد خبر 6090740

دیگر خبرها

  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • شورای ائتلاف کاندیداهای مورد حمایت خود در خرم‌آباد را اعلام کرد
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • ضبط مناظرات انتخاباتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه