Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@17:46:34 GMT

آیین نکوداشت دکتر یاحقی در مشهد برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۹۹۶۰۴

آیین نکوداشت دکتر یاحقی در مشهد برگزار شد

به گزارش ایرنا در این مراسم که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: بخش آشکار شخصیت دکتر یاحقی ادیب برجسته ای است که آثار متعددی را در حوزه ادبیات کلاسیک و معاصر ایران تدوین و تدریس کرده است.
سیدعباس صالحی افزود: یاحقی با تالیف 'فرهنگنامه قرآنی' و تصحیح 'تفسیر ابوالفتوح رازی'، به عنوان یک قرآن پژوه هم شناخته و تعریف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: فردوسی شناسی و فردوسی پژوهی بعد دیگر شخصیت دکتر یاحقی است و نیز عشق به خراسان و خراسان شناسی از دیگر نمایه های بخش آشکار شخصیت وی است و ایشان با این تصویر و نگاه شناخته می شود.

* دکتر یاحقی چون درختهای کویری است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یاحقی علاوه بر این شخصیت آشکار، بعد وجودی ناآشکار دیگری نیز دارد که وی را استاد یاحقی کرده است و این بعد وجودی با مطالعه دو جلد زندگی خودنوشت ایشان با عنوان 'آن سالها' مکشوف می شود.
صالحی افزود: یک بعد شخصیت ناآشکار وجودی وی خودساختگی است یعنی او با رانت و آلاف و الوف به استادی نرسیده، بلکه زحمات و ریاضت های جسمی و فکری زیادی کشیده است.
وی ادامه داد: وی در طول زندگی خود علاوه بر درس خواندن، کشاورزی، دامداری، نجاری و مکانیکی هم کرده است و در یک کلام نازک نارنجانه بزرگ نشده بلکه چون درخت های کویری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از ویژگی های دیگر استاد یاحقی هوش سرشار ایشان است یعنی رتبه های اول در مقاطع مختلف تحصیلی وقتی پیوسته تکرار می شود نشان از هوش سرشار ایشان دارد.
صالحی افزود: اراده و سرسختی و آنچه که با عنوان خواستن و توانستن از آن یاد می شود جلوه ای دیگر از ابعاد شخصیتی دکتر یاحقی است که گاه پهلو به پهلوی یک دندگی نیز می زند و در مجموع ایشان کسی است که پای تصمیl هایی که در زندگی خود گرفته، ایستاده است.

* معاشرت طولانی با کتاب
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دوره طولانی معاشرت با کتاب وی را به استاد یاحقی تبدیل کرده است چون تنها عشق وی کتاب بوده و کتابخوانی و کتاب بازی وی در طول زندگی کاملا مشهود است.
صالحی افزود: یاحقی از جنس انسانهایی است که به قول دکتر شریعتی قلم، توتم و کتاب، قبله اش بوده است و همین شیوه زندگی است که انسان را انسان می کند.
وی ادامه داد: از زندگینامه خودنوشت ایشان مشخص می شود که محل اصلی ترددهای دوران جوانی اش کتابخانه ها و کتابفروشی های مشهد بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نظم علمی و ذوق معلمی را از دیگر ویژگیهای شخصیت ناآشکار دکتر یاحقی دانست و گفت: بسیاری از بزرگان ادبیات و فرهنگ این سرزمین و کثیری از دانشجویان ایشان طعم دانشجویی را نزد دکتر یاحقی چشیده اند.

* تدین غیرمتظاهرانه
صالحی افزود: ویژگی خاص دیگر دکتر یاحقی، تدین غیرمتظاهرانه و دینداری درونی وی است که با دینداری ریاکارانه و بزک دینداری متفاوت است.
وی ادامه داد: استاد یاحقی در فضایی که دینداری تحقیر می شد، بر آداب شریعت پای بند بوده و دینداری فطری و طبیعی خود را داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یاحقی از دو نعمت الهی دیگر نیز برخوردار بوده است، یکی استادان خوبی که بر سر راهش قرار گرفته اند که از آن جمله می توان دکتر غلامعلی رجایی بخارایی، دکتر غلامحسین یوسفی و دکتر علی شریعتی را نام برد و دیگری همسر همراه و همفکری که همواره به کمک وی آمده است.
صالحی افزود: ما با بزرگداشت دکتر یاحقی از کرامت علم و فرهیختگی گفت و گو کردیم و سپاسگزار ایشان هستیم که این فرصت را برای ما فراهم کردند.
وی گفت: بزرگداشت امثال یاحقی ها به ما نشان می دهد که انسان می تواند انسان باشد و آن وقتی که انسان بود همه جهان است.

* از فردوسی مدارا آموخته ام
دکتر محمدجعفر یاحقی نیز در این مراسم گفت: دانشگاه فردوسی مشهد خانه اول من است و هیچکس نمی تواند پای مرا از این دانشگاه ببرد مگر مرگ؛ طالع من با دانشگاه فردوسی مشهد گره خورده است، گرهی که حتی با دندان هم نمی شود بازش کرد.
وی افزود: معلمی، باغبانی است و باغبانی، مراقبت از برکشیدگی و افراختگی و باروری است و من نیز معلم هستم و هم اکنون به هر جا که می نگرم از دیدن نهالها و درختهایی که مراقبت و آبیاری کرده ام شادان و خرسند می شوم.
یاحقی گفت: از تاریخ سرزمین خود و از پیر زبان آورش فردوسی بزرگ آموخته ام که با زمانه کنار بیایم، به ناملایمات لبخند بزنم و نادلپذیری ها را در گشادگی سینه رها کنم و از سختی ها چهره در هم نکشم و با دلخواسته دیگران همراهی کنم.
وی افزود: مدارا و هم آوایی را از فردوسی، پیر خرد این دیار آموختم و دانستم که مدارا خرد را برادر بود و پایداری را از پیر وطن که از همه ناملایمات با شکیبایی تاریخی خود گذشته است و همچنان پاینده و پایدار مانده است و توصیه ای هم به جز مدارا، خردورزی، تحمل و تساهل نمی توانم داشته باشم.
یاحقی با بیان این که باید به اراده دیگران احترام گذارد، تاکید کرد: جامعه ما نیز به هیچ چیز جز مدارا و هم آوایی باغیر نیازمندتر نیست.
1922/5132
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 عشق فرهنگ و ارشاد اسلامی کشاورزی مشهد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه اصفهان برگزار شد

ایسنا/اصفهان آیین بزرگداشت مقام معلم و دهه سرآمدی آموزش و تجلیل از اساتید برگزیده دانشگاه اصفهان در شامگاه روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) با حضور شماری از اساتید و فرهیختگان دانشگاه اصفهان در این دانشگاه برگزار شد.

در این آیین، حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان، ضمن تبریک روز معلم، اظهار کرد: امروز در تقویم، روز فتح آندلس است که در سال ۹۲ هجری قمری صورت گرفت. آندلس اسپانیای فعلی است. ۸۰۰ سال مسلمین در آنجا قدرت داشتند و دشمنان اسلام نتوانستد با جنگ سخت علیه مسلمین کاری کنند، اما با شیوع فساد و فحشا به‌ویژه بین جوانان و نوجوانان، مانند موریانه، نفوذ کردند و تمدن مسلمین را در آن نقطه از اروپا نابود کردند.

 رئیس دانشگاه اصفهان، ادامه داد: باید توجه کنیم به کلام حضرت علی(ع) که فرمودند حوادث عبرت‌انگیز بسیار، اما عبرت‌گیرندگان کم هستند. من معتقد هستم تاریخ درحال تکرار است. انقلاب شکوهمند نیز همین‌گونه در تهدید است. انقلاب ما علی‌رغم تمام تهدیدها و فشارها سرپا ماند و امروز به قدرت اول منطقه تبدیل شده است، عملیات وعده صادق نمونه بارزی از قدرت این نظام است.  

وی اضافه کرد: وعده صادق، یعنی ما از نظر سخت‌افزاری موفق بوده‌ایم. در واقع، ما پس از ۴۵ سال به این قدرت رسیدیم. در وعده صادق ما به سراغ عملیاتی رفتیم که حتی ابرقدرت‌ها جرئتش را نداشتند. اکنون تغییری در افکار عمومی جهان رخ داده است. دانشجویان همین کشورهای ابرقدرت و پرمدعا، علیه اسرائیل و در دفاع از غزه دست به اعتراض می‌زنند. قصد من مقایسه آندلس و ایران  است، ایرانی که از این پس در پیش داریم. این هشدار است و باید بدانیم که می‌خواهند از درون به ما آسیب بزنند.  

هرسیج توضیح داد: عملیات و موشکی و پهپادی ایران که همه قدرت‌های غربی علیه آن بودند، به‌همت دانشگاهیان ما در شاخه‌های مختلف علمی محقق شد. عملیات وعده صادق را باید به دانشگاه‌های ما تبریک گفت. کمک به جوانان و نوجوانان ایران نیز اهمیت وافری دارد. استادان و معلمان می‌توانند تأثیری مثبت بر این گروه‌ها داشته باشند و این مسئولیت نیز در کنار تدریس و کلاس درس دارای اهمیت بسیار است. تمام اساتید باید به اقتدار جمهوری اسلامی ایرانی از دو بعد علمی و دینی کمک کنند.

آموزش با کیفیت رکن اساسی هر دانشگاهی است

همچنین، محمد فرامزی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان و دبیر ستاد سرآمدی آموزش دانشگاه اصفهان اظهار کرد: بدون تردید آموزش با کیفیت رکن اساسی هر دانشگاهی است. مهم‌ترین محصول و تولید آن نیز فارغ‌التحصیلان کارآمد هستند. استادانی که امروز در خدمتشان هستیم پیشرو این عرصه سرآمدی به شمار می‌آیند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: سرآمدی آموزش و نظام‌مندکردن آن اهمیت والایی دارد و دهه سرآمدی امسال از هشتم تا هفدهم اردیبهشت‌ماه برقرار خواهد بود.  

او تأکید کرد: امروز در نام‌گذاری تقویم ملی، روز سرآمدی و آمایش آموزش ملی وجود دارد. ما در ۴۰ سال گذشته دستاوردهای مهمی داشته‌ایم، البته ضعف هم وجود دارد و باید برطرف شود. تحول آموزش عالی از سال ۱۴۰۰ در برنامه دانشگاه‌ها قرار گرفته است و ما نیز همسو با آن پیش می‌رویم. ساماندهی رشته‌ها، توقف و افزایش آنها بخشی از برنامه‌های ما بود.

این عضو هیئت علمی، اظهار کرد: سرآمدان بر اساس شیوه‌نامه ۱۴۰۱ انتخاب و در دو سطح ملی و کشوری تعیین می‌شوند. لازمه قرار گرفتن یک استاد در طرح سرآمدی یا سرآمدی‌بودن او منوط به قرارگرفتن وی در بیست درصد بالای دانشکده بوده است. پیش از عید، ما این برنامه را آغاز و پیگیری کردیم.

فرامرزی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های آموزشی، آموزش‌پژوهی، داشتن کتاب، فعالیت فرهنگی و اخلاقی و شاگردپروری حرفه‌ای از مؤلفه‌های آن بوده است. امروز در طرح سرآمدان، ۲۴ نفر برگزیده داریم. از ۳ استاد برگزیده سال قبل هم تقدیر می‌کنیم. به جز سرآمدان آموزشی، از دیگرانی هم قدردانی خواهد شد.

احسان رئیسی، عضو هیئت‌ علمی و رئیس حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه اصفهان نیز در خصوص سرود مخصوص این دانشگاه که در آیین امروز رونمایی شد، بیان کرد: سرود دانشگاه بیش از نیم قرن پیش در برنامه بود. دکتر هرسیج دستور دادند که این سرود باید برای دانشگاه اصفهان نیز تثبیت شود و برای تحقق این امر از گروه‌های مختلف علمی و دانشگاهی و از چندین شهر کشور نیز کمک گرفتیم.

رئیسی اظهار کرد: سرانجام از بین آثار مختلف به توافق رسیدیم تا به سرود و آهنگی که حاصل کار دو عزیز دانشگاه اصفهان و دانشگاه هنر اصفهان بود، رسمیت بدهیم. بنابراین، سرایش محمود براتی، عضو هیئت‌علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان و آهنگسازی مهدی ترمه‌باف برای این سروده برگزیده شد. جان هر دو بزرگوار با دانشگاه و شهر ما اصفهان سرشته است.

در پایان آیین بزرگداشت روز معلم، از سرآمدان علمی، اساتید و پژوهشگران برتر دانشگاه اصفهان در سال ۱۴۰۲ تقدیر و به آن‌ها جوایزی اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد
  • برگزاری مراسم گرامیداشت فردوسی ترکمن‌ها در همه شهرستان‌های گلستان
  • اولین نکوداشت روانشناسان رضوی برگزار می شود
  • آیین بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه اصفهان برگزار شد
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • اعلام اتصال انتهای بولوار دکترحسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) در مشهد
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • آیین «زنگ سپاس معلم» در مشهد برگزار شد
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود