Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جلسه ۱۵۲ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست  غلامعلی حداد عادل برگزار شد؛ در ابتدای این جلسه حداد عادل عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه قبل شورا، اجرای کامل و جامع تصمیمات این جلسه را مورد تأکید قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ادامه جلسه، برنامه درسی و سرفصل آموزشی رشته مطالعات زنان و حقوق خانواده در مقطع دکترا که در جلسه ۱۴۹ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی مورد بررسی قرار گرفته بود، با اعمال اصلاحات مطرح شده در دستور کار قرار گرفت و محمد اسحاقی، رئیس کارگروه مطالعات زنان، توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.   وی با اشاره به ابعاد اقتصادی حقوق خانواده گفت: در کنار این موضوع باید مسئله اخلاق در خانواده به‌عنوان مکمل مورد توجه قرار گیرد؛ مباحث حقوقی حداقل‌ها را در خانواده معین می‌کند و آنچه که زندگی خانوادگی را استمرار قوام می‌بخشد، مسئله اخلاق است. ابعاد بین‌المللی حقوق خانواده  اسحاقی با اشاره به ابعاد بین‌المللی حقوق خانواده گفت: موضوع حقوق زنان، حقوق کودکان و... که در اسناد بین‌المللی مورد توجه قرارگرفته‌اند، ذیل سرفصل حقوق خانواده قابل تحلیل هستند؛ جهانی شدن نیز بر حقوق خانواده تأثیر گذاشته و این موضوع در سرفصل‌ها و برنامه‌های این رشته به نحو مناسبی مورد توجه قرارگرفته است.
رئیس کارگروه مطالعات زنان ادامه داد: با عنایت به موضوعات نوپدید پزشکی در حوزه خانواده مانند باروری، تغییر جنسیت و... و تأثیر این موضوعات بر حقوق خانواده، سرفصل نوینی به نام پزشکی و حقوق خانواده تدوین‌شده است.   خانواده یک موضوع فرعی نیست و  در ذات اسلام است   در ادامه حداد عادل طی سخنانی گفت: در تفکر اسلام، خانواده یک موضوع فرعی نیست و در ذات اسلام است و اسلام نیز در ذات خانواده؛ یکی از تفاوت‌های اساسی بین جهان‌بینی اسلامی و سایر جهان‌بینی‌ها، تفاوت در نگاه به خانواده است؛ خانواده و نگاه به خانواده، مبین تفاوت‌ها به این موضوع مهم است؛ خانواده سلول بنیادین و عنصر اساسی تشکیل جامعه است.
وی افزود: آمار مربوط به سست شدن و فروپاشی نهاد خانواده در کشور‌های غربی، بحران‌های اجتماعی در این جوامع را به خوبی نشان می‌دهد؛ در یک کلام می‌توان گفت: اگر بتوانیم نهاد خانواده را استحکام و تعالی ببخشیم به همان اندازه تفکر اسلامی را استحکام و تعالی بخشیده‌ایم.    پس از سخنان  حداد عادل اعضاء به بیان نظرات و پیشنهاد‌های خود پرداختند که اهم آن به این شرح است: ترسیم نظریه کلی و کلان اسلام به خانواده، تحولات به وجود آمده در اقتصاد خانواده با توجه به تحصیلات و اشتغال زنان، در نظر گرفتن مطالعات میان‌رشته‌ای اجتماعی، فلسفی و... به‌روزرسانی متون درسی و منابع آموزشی در این رشته، توجه به مسائل تطبیقی در این حوزه و جهت‌گیری همه مباحث به سمت تحکیم نهاد خانواده.
پس از ارائه نظرات و پیشنهاد‌های اعضا، اسحاقی گفت: سرفصل‌های آموزشی و برنامه درسی ارائه شده به حقوق به معنای قواعد و نظام حقوقی نظر دارد؛ پیش‌نیاز‌های مناسب برای سرفصل‌های ارائه شده در نظر گرفته شده است.
 حداد عادل هم در این زمینه گفت: موضوع زن و خانواده در صدسال اخیر جزو مسائل مبتلا به همه کشور‌های شرقی و اسلامی است؛ حتی کشور‌های غیر اسلامی شرقی مانند هند نیز از تغییر و فروپاشی نهاد خانواده نگران هستند؛ تألیف متون آموزشی مناسب باید مورد توجه قرار گیرد.   گفتنی است؛ پس از ارائه نظرات و پیشنهاد‌های اعضاء و الزام به اعمال اصلاحات مورد نظر، کلیات این برنامه درسی به تصویب رسید.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی اخبار دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۹۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه و امنیت شغلی کارگران مورد توجه مسئولان قرار گیرد

ایسنا/آذربایجان غربی نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی گفت: مسئولان نظام به بیمه و امنیت شغلی کارگران توجه کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی ۷ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه ارومیه که در مصلی امام خمینی شهر برگزار شد، با اشاره به روز کارگر و دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب تصریح کرد: در دنیا به مسئله کار و کارگر توجه شده اما در دین اسلام کار و کارگر جایگاه ویژه و ارزشمندی دارد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با تاکید به اینکه  کشور در جنگ اقتصادی است و رهبر انقلاب هر سال شعار سال را در این حوزه انتخاب می‌کنند، اظهار کرد: مسئولان نظام به بیمه و امنیت شغلی کارگران توجه کنند و کارگران نیز کار را به عنوان یک امانت الهی بدانند.

حجت الاسلام قریشی، با اشاره به موضوع حجاب گفت: مسئله حجاب یک واجب شرعی است و زنان ایرانی با حفظ حجاب و عفت به جایگاه‌های با ارزش علمی و مدیریتی رسیدند و به دشمن ضربه زده اند و دشمن در پی جبران این ضربه است.

وی ادامه داد: دشمن میژخواهد حجاب را به چالش بکشد لذا نیاز است با برخورد مناسب، مسئله حجاب مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه ارومیه با تبریک هفته گرامیداشت معلم،با تاکید به اینکه پیامبر اسلام نیز معلم بودند، ادامه داد: مقام معلم یک مقام ارزشمند در دین اسلام است و به هیچ مسئله ای همچون علم و دانش توجه نشده است لذا معلمان تلاش کنند روش ومنش پیامبر را الگو خود قرار دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است
  • بیمه و امنیت شغلی کارگران مورد توجه مسئولان قرار گیرد
  • ضرورت توجه به مطالبات جامعه ایثارگری
  • همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم برگزار می‌شود
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • با «مثبت آموزش» به روز باشید
  • خانواده اساسی‌ترین رکن جامعه و مدنیت اسلامی است
  • شورای جوان سازی روستا‌ها تشکیل می‌شود