Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

شهلا خسروی در گفت‌وگویی، درباره آخرین وضعیت تعرفه‌گذاری خدمات مامایی توضیح داد و گفت: ویزیت ماماها و خدمات آنها  در کتاب ارزش نسبی خدمات، تعرفه‌گذاری شده، اما هنوز اجرا نشده است. آیین‌نامه «حدود صلاحیت بالینی مامایی» نیز بازنگری و مقرر شده است تعرفه‌گذاری بر مبنای این آیین نامه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشکالات قرارداد آزمایشی بیمه‌ها با ماماها

وی با اشاره به عدم اجرای آزمایشی برنامه عقد قرارداد مستقل بیمه‌ها با ماماها در سه استان گلستان، اردبیل و اصفهان که سال گذشته کلید خورد، اظهار کرد: این برنامه با توجه به مشکلاتی که داشت مورد استقبال ماماها قرار نگرفت؛ چون موارد ذکر شده در قرارداد بیمه‌ها بسیار محدود بود و امکان ارائه خدمات را فراهم نمی‌کرد. در واقع می‌توان گفت شرایط اجرایی شدن این موارد وجود نداشت؛ در نتیجه این پایلوت به مرحله اجرا نرسید. با نمایندگان بیمه‌های مختلف و شورای عالی بیمه جلساتی گذاشته شده تا این موارد طوری تغییر پیدا کنند که قابلیت اجرایی شدن داشته باشند، اما هنوز این تغییرات نهایی نشده است.

مذاکره برای استقلال ماماها در برنامه پزشک خانواده

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در ادامه با اشاره به تعریف نشدن جایگاه مستقل ماماها در برنامه پزشک خانواده، تصریح کرد: در برنامه پزشک خانواده مقرر شده است که دستیاری در کنار پزشک حضور داشته باشد که خود پزشکان ترجیح دادند این دستیار ماما باشد. علاوه بر آن، همه خدمات مانند مراقبت‌های دوران بارداری، کنترل بیماری‌های غیرواگیر و ... در بسته‌های مجزایی طراحی شده است، اما جایگاهی برای ماما با شرح وظایف خودش تعریف نشده است؛ یعنی خدمات مامایی در بسته پزشک خانواده به صورت مستقل دیده نشده است.

وی ادامه داد: این موضوع باعث نادیده گرفتن استقلال حرفه‌ای ماماها می‌شود. علاوه برآن حقوق این افراد نیز با توجه به بودجه‌ای که در اختیار پزشک خانواده قرار می‌گیرد، مشخص می‌شود. این پزشک است که تصمیم می‌گیرد با او چه قراردادی ببندد؛ در نتیجه پزشک تبدیل به کار فرما می‌شود. ما در جلساتی که با مدیران حوزه معاونت بهداشت داشتیم این موضوع را مطرح و پیشنهاداتی ارائه داده‌ایم.

ردیف‌های استخدامی محدود برای ماماها

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با اشاره به تعداد ناکافی ردیف‌های استخدامی برای ماماها و همچنین اشغال تعدادی از این ردیف ها توسط سایر مشاغل در دوره‌های گذشته در وزارت بهداشت  بیان کرد: سازمان مدیریت برای جلوگیری از بزرگ شدن دولت، محدودیت‌هایی در زمینه ایجاد ردیف استخدامی  دارد؛ به همین دلیل ما هنوز نیروی مامایی داریم که شغلی ندارد یا اینکه به صورت خصوصی کار می‌کند. از طرف دیگر نیز درخواست‌های متعددی از طرف دانشگاه‌های علوم پزشکی  برای بیمارستان‌های بهینه‌سازی شده در طرح ترویج زایمان طبیعی با توجه به ایجاد اتاق‌های یک نفره زایمان وجود دارد که با تلاش معاونت توسعه برای تامین این نیروها اقداماتی در حال انجام است.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: زایمان زایمان طبیعی مامایی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۴۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز

ایسنا/البرز رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: سال گذشته بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در استان انجام شده است و زایمان طبیعی در مادران ایرانی فرزند اول با رشد ۲.۳ درصدی همراه بوده است.

دکتر شهرام صیادی امروز (شنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه) به‌مناسبت روز ماما با  قدردانی از خدمات جامعه مامایی در ارتقای سلامت مادر و نوزاد، بیان کرد: در استان البرز بیش از ۱۲۰۰ ماما در بخش‌های درمان، بهداشت و آموزش فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: هفته ملی ماما با شعار «هر ماما یک سفیر جوانی جمعیت» از ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و جامعه مامایی در ارتقای شاخص‌های رشد جمعیت و زایمان طبیعی در استان تلاش‌های زیادی انجام داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: استان البرز در شاخص‌های بی‌دردی زایمان طبیعی رتبه دوم کشوری را دارد و سال گذشته این شاخص رشد داشته است.

او با بیان اینکه طبق استاندارد جهانی به ازای هر دو مادر باید یک ماما وجود داشته باشد، گفت: این شاخص در تمام بیمارستان‌های استان که زایشگاه دارند، رعایت شده است و فقط یک بیمارستان با این استاندارد کمی فاصله دارد و یکی از اولویت‌های دانشگاه در ارتقای جامعه مامایی افزایش تعداد ماما شاغل در آن بیمارستان است که به شاخص جهانی استاندارد برسیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • لمس ثانیه های یك تولد/ روز جهانی تکریم ماما
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • هر ماما یک سفیر جوانی جمعیت
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز