Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@14:26:35 GMT

صدرنشینان صادرات ایران در فروردین ماه

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۰۵۹۴۷

صدرنشینان صادرات ایران در فروردین ماه

به گزارش جهان نيوز، اما آمارهای صادرات اقلام به تفکیک میعانات گازی، پتروشیمی و سایر کالاها حاکی از آن است که در دو گروه کالایی اول که کالاهای با پایه‌های نفت و گاز هستند (میعانات گازی و پتروشیمی)، هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی، نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افت صدور کالا را تجربه کرده‌ایم. این درحالی است که وزن و ارزش صادرات در سایر کالاها که شامل کالاهای صنعتی، معدنی، کشاورزی، صنایع دستی و فرش است، با رشد قابل‌توجهی روبه‌رو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی فهرست ۱۵ قلم عمده صادر شده بدون نفت خام از کشور، طی فروردین سال ۹۷ که از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران منتشر شده، نشان می‌دهد سهم این کالاها از کل صادرات به لحاظ وزنی ۳۹درصد و به لحاظ ارزشی نیز ۵۲ درصد است. بالاترین سهم مربوط به میعانات گازی است؛ به‌طوری‌که سهم وزنی آن در صادرات ۱۱درصد و سهم ارزشی آن ۱۴درصد است. مطابق آمار میزان صادرات میعانات گازی در اولین ماه سال ۹۷ حدود ۸۶۰هزار تن به ارزش بیش از ۴۴۷میلیون دلار بوده است. صادرات این کالا به لحاظ ارزشی افت بیش از ۹ درصدی و به لحاظ وزنی نیز افت ۵/ ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
  پروپان مایع شده در ظروف یک هزار سانتی‌مترمکعب و بیشتر دومین قلم صادراتی کشور است که سهم ۴درصد در وزن و سهم ۵ درصدی در ارزش کل صادرات کشور را دارد. میزان صادرات در این بخش به لحاظ وزنی ۳۰۹هزار تن به ارزش بیش از ۱۶۳میلیون دلار ثبت شده است. صادرات این کالا در فروردین امسال به لحاظ وزنی حدود ۲۰درصد و به لحاظ ارزشی نیز حدود ۶۰درصد رشد داشته است. پلی‌اتیلن گرید فیلم با وزن مخصوص (چگالی) کمتر از ۹۴درصد سومین قلم صادراتی است. مطابق آمار سهم این کالا به لحاظ وزنی یک درصد و به لحاظ ارزشی ۴درصد از کل صادرات کشور است.

میزان صادرات این کالا نیز به لحاظ وزنی حدود ۱۱۵هزار تن و به لحاظ ارزشی نیز بیش از ۱۳۶میلیون دلار ثبت شده است. اتیلن گلیکول چهارمین کالای صادراتی است که سهم یک درصدی به لحاظ وزنی و سهم ۳درصدی به لحاظ ارزشی از کل صادرات کشور را در اختیار دارد. میزان صادرات این کالا بیش از ۱۱۲هزار تن به ارزش ۱۰۵میلیون دلار ثبت شده است.

بوتان مایع شده در ظروف یک هزار سانتی مترمکعب و بیشتر پنجمین قلم صادراتی است که سهم‌اش به لحاظ وزنی ۲درصد و به لحاظ ارزشی ۳درصد از کل صادرات کشور است. میزان صادرات این کالا ۱۸۰هزار تن به ارزش بیش از ۹۳ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۴۲درصد به لحاظ وزنی و بیش از ۴۹درصد به لحاظ ارزشی رشد داشته است. سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به‌جز بنزین ششمین قلم صادراتی کشور است. میزان صادرات در این کالا ۱۹۲هزار تن به ارزش بیش از ۹۱میلیون دلار ثبت شده است.

سهم وزنی این کالا از کل صادرات ۲درصد و سهم ارزشی‌اش از کل صادرات نیز ۳درصد است. متانول هفتمین قلم صادراتی است که ارزش صادرات آن بیش از ۸۴میلیون دلار ثبت شده است. میزان صادرات در این بخش به لحاظ وزنی نیز بیش از ۲۴۳هزار تن ثبت شده است. آمارها نشان می‌دهد میزان صادرات در این بخش به لحاظ وزنی افت بیش از ۳۴درصدی و به لحاظ ارزشی نیز افت حدود ۳۶درصدی داشته است. سهم وزنی و ارزشی این کالا از کل صادرات کشور ۳ درصد است.

پلی‌اتیلن گرید فیلم با وزن مخصوص (چگالی) ۹۴درصد و بیشتر هشتمین قلم صادراتی است که نسبت به سال گذشته هم به لحاظ ارزشی و هم وزنی ۱۰۰درصد رشد داشته است. میزان صادرات این کالا بیش از ۶۳هزار تن به ارزش ۷۶میلیون دلار است. اوره حتی به‌صورت محلول در آب نهمین قلم صادراتی است که سهم ۴درصدی به لحاظ وزنی از کل صادرات و سهم ۲درصدی به لحاظ ارزشی از کل صادرات کشور را در اختیار دارد.

میزان صادرات در این بخش حدود ۳۲۰هزار تن به ارزش حدود ۷۲میلیون دلار ثبت شده است. پلی‌اتیلن گرید بادی با وزن مخصوص (چگالی) ۹۴درصد یا بیشتر دهمین قلم صادراتی است که به لحاظ وزنی و ارزشی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۰۰درصد رشد داشته است. میزان صادرات در این بخش ۵۶هزار تن به ارزش بیش از ۶۷میلیون دلار ثبت شده است.

سهم این کالا به لحاظ وزنی یک درصد کل صادرات کشور است. به لحاظ ارزشی نیز این کالا سهم ۲ درصدی از کل صادرات کشور را در اختیار دارد. پلی‌اتیلن گرید تزریقی با وزن مخصوص (چگالی) ۹۴درصد یا بیشتر یازدهمین قلم صادراتی در اولین ماه سال است. میزان صادرات این کالا بیش از ۵۳هزار تن به ارزش ۶۲میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از ۱۰۰درصد رشد داشته است.

سایر فرآورده‌های غیرمذکور دارای ۷۰درصد وزنی یا بیشتر نفت یا روغن‌های معدنی قیری، دوازدهمین قلم صادرات کشور است که به لحاظ وزنی بیش از ۱۱۵هزار تن به ارزش بیش از ۵۶میلیون دلار از این کالا صادر شده است. سهم این کالا از کل صادرات کشور به لحاظ وزنی یک درصد و به لحاظ ارزشی ۲ درصد است.

قیر نفت سیزدهمین قلم صادراتی کشور است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی افت بیش از ۲درصد و به لحاظ ارزشی نیز رشد بیش از ۲درصد را ثبت کرده است. محصولات نیمه تمام از آهن یا فولاد غیرممزوج یا سطح مقطع مربع یا مستطیل که اندازه پهنای آن کمتر از دو برابر ضخامت آن باشد یا با ضخامت بیش از ۲۰۰میلی‌متر باشد، چهاردهمین قلم صادراتی کشور در اولین ماه سال‌جاری است. صادرات این کالا بیش از ۱۲۱هزار تن به ارزش حدود ۵۴میلیون دلار است.

شمش از آهن و فولاد غیرممزوج نیز پانزدهمین قلم صادراتی کشور است؛ میزان صادرات این کالا بیش از ۱۲۴هزار تن به ارزش بیش از ۵۳میلیون دلار ثبت شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از ۱۰۰درصد رشد داشته است.

منبع:اقتصاد نیوز پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۵۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت. تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

در فروردین امسال، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است. ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

کد خبر 6094962

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • چند درصد چک‌ها در اسفند ۱۴۰۲ برگشت خورد؟
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه