Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-25@18:56:57 GMT

حرکات اضافی بدن در زمان مارگزیدگی ممنوع

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۰۶۷۰۰

حرکات اضافی بدن در زمان مارگزیدگی ممنوع

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، دکتر محمدرضا سربازی - مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برخی توصیه‌های بهداشتی درخصوص گزش توسط حیوانات اهلی و وحشی را بیان کرد.
وی اظهار داشت: همه ساله تعداد زیادی از مردم دچار گزش توسط حیوانات اهلی و وحشی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزش انسان توسط حیوان به لحاظ انتقال بیماریهای مهلک و کشنده ای نظیر بیماری هاری بسیار حائز اهمیت است.

بیماری هاری از جمله بیماری‌هایی است که وزارت بهداشت هزینه بسیار زیادی را برای پیشگیری از آن می‌پردازد. در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سالانه حدود 4000 مورد حیوان گزیدگی اتفاق می‌افتد که این افراد نیاز به دریافت خدمات پیشگیری و درمان هاری دارند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت امور بهداشتی دانشگاه افزود: از آنجایی که در زمان تعطیلات و بهار بسیاری از هموطنان به منظور تفریح و گردش به اطراف شهرها و روستاها مسافرت می‌کنند توجه به نکات بسیار ساده اما مهم ذیل برای پیشگیری از گزش حیوانات اهلی و وحشی ضروری است:

1- از آزار و اذیت حیوانات پرهیز کنید.
2- از نزدیک شدن به سگ‌ها بپرهیزید، زیرا بیشترین موارد حیوان گزیدگی توسط سگ است
3- از تحریک سگ‌ها و گربه‌ها بپرهیزید، زیرا شایع ترین موارد حیوان گزیدگی و هاری توسط آنها ایجاد شده و خطر ابتلاء به هاری وجود دارد.

4- در صورت گزش توسط حیوانات، محل گزش را با آب و صابون به مدت 20 دقیقه شستشو دهید. شستشوی محل حیوان گزیدگی نخستین قدم جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری هاری است و در نخستین فرصت به نزدیک ترین مرکز جامع خدمات سلامت مراجعه کنید.

5- مراکز پیشگیری و درمان هاری در سطح تهران و تمام شهرستان‌های استان بصورت شبانه روزی و رایگان واکسیناسیون هاری را انجام می دهند.

دکتر سربازی با اشاره به اینکه گزش حشرات و بندپایان نیز در نوع خود بسیار مهم است، افزود: گزش کنه‌های آلوده به ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می‌تواند بیماری را به انسان منتقل کند. به همین جهت توصیه می‌شود چنانچه به مناطق روستایی مسافرت انجام می‌شود از نزدیک شدن و دست زدن به دام‌ها و نیز رفتن به استطبل‌ها خودداری شود.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی-برخی از گونه‌های پشه نیز می‌توانند بیماری‌هایی نظیر سالک و مالاریا را به انسان انتقال دهند. البته باید بین انواع گوناگون حشرات تمایز قائل شد؛ چرا که مگس‌ها در خصوص انتقال بیماری‌های یاد شده نقشی ندارند. به جهت پیشگیری از گزش حشرات در طبیعت می‌بایست از پشه بند یا کرم‌های دافع حشرات استفاده کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مارها و عقرب‌ها هم با گزش می‌توانند برای انسان مشکل ساز شوند. گونه‌های معدودی از مارها و عقرب‌ها دارای نیش سمی هستند، ولی اصولا سمی بودن یا نبودن آنها برای افراد قابل تشخیص نیست. در موارد گزش با اینگونه جانوران باید ضمن حفظ خونسردی و آرامش فرد مورد گزش قرار گرفته و جلوگیری از حرکات اضافی اندام‌های بدن وی، باید در اسرع وقت فرد را به مراکز درمانی انتقال داد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان اهمیت اقدامات پیشگیرانه درخصوص گزش‌ها خواستار توجه مردم به موارد فوق شد.
  پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۶۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری

اعرابی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری در همایش تجلیل از فعالان و حامیان عرصه سلامت استان گفت: اشتغال در عرصه سلامت، نعمتی بزرگ از سوی خداوند است چراکه فعالیت برای احیای جان مردم، مراقبت از سلامت و پیشگیری از بیماری هاست.

وی افزود: همواره خودمراقبتی، رعایت بهداشت و پیشگیری از ابتلا به بیماری مقدم بر امر درمان است.

اعرابی اضافه کرد: اجرای برنامه غربالگری پرفشاری خون در قالب پویش ملی سلامت، سبب شد بیش از ۱۰ هزار نفر در استان از بیماری خاموش و بی علامت فشارخون بالای خود مطلع شوند و این یعنی پیشگیری از ۱۰ هزار نیازمند دیالیز در آینده.

بیشتر بخوانید

سلامت برای همه با پزشکی خانواده

وی افزود: ایجاد و توسعه شبکه‌های بهداشت یکی از افتخارات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است، بطوری که هم اکنون بیش از ۹۵ درصد جمعیت استان به خدمات سطح یک بهداشت دسترسی دارند.

اعرابی ادامه داد: اجرای «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و برنامه «سلامت خانواده و نظام ارجاع» نیازمند مشارکت همگانی است.

در پایان این مراسم از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • تجلیل از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • تجلیل از فعالان عرصه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه