Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@14:55:06 GMT

بانک مرکزی: محدودیتی برای ضرب سکه نداریم

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۰۷۳۶۱

بانک مرکزی: محدودیتی برای ضرب سکه نداریم

سید محمود احمدی اذعان داشت متوقف شدن پیش فروش سکه، ناشی از دغدغه خاطر بانک مرکزی در تحویل به موقع و با کیفیت سکه‌ها بوده چرا که بانک مرکزی اصرار دارد تعهد به مردم، به موقع اجرایی شود.

به گزارش مشرق، دبیرکل بانک مرکزی، هر گونه احتمال همکاری بانک مرکزی با طرف خارجی برای ضرب سکه مورد نیاز کشور در شرایط فعلی را رد کرده و گفته است که هزینه ضرب سکه در کشورهای خارجی به شدت بالا بوده و ضرورتی برای انجام این اقدام در خارج از کشور وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمود احمدی اذعان داشت که از نظر موجودی طلای خام در خزانه بانک مرکزی هیچ محدودیتی وجود ندارد و افزوده که متوقف شدن پیش فروش سکه، ناشی از دغدغه خاطر بانک مرکزی در تحویل به موقع و با کیفیت سکه‌ها بوده چرا که بانک مرکزی اصرار دارد تعهد به مردم، به موقع اجرایی شود.

بیشتر بخوانید:

پیش فروش سکه متوقف شد

بانک مرکزی، شب گذشته اعلام داشته است که پیش فروش سکه در سر رسیدهای مختلف از امروز،(دوشنبه) تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

از زمان آغاز پیش فروش سکه از سوی بانک مرکزی در شعب بانک ملی ایران، تاکنون هفت میلیون سکه پیش فروش شده  است.

ازقرار معلوم، نخستین موعد سررسید سکه های پیش فروش شده یک ماهه 26 اردیبهشت ماه بوده که با توجه به  نزدیک شدن به این موعد، بانک مرکزی خبرداده که همه سکه های پیش فروش شده تحویل بانک ملی ایران شده است.

احمدی اظهار داشت که بانک مرکزی از گذشته تا اکنون سکه های پیش  فروش شده را سرموعد عرضه کرده و حتی یک روز هم تاخیر نداشته است.

احمدی محدودیت ضرب سکه توسط بانک مرکزی را  تنها دلیل توقف پیش فروش سکه برشمرد و توضیح داد که تمرکز مردم روی موعد خاص مانند یک ماهه و سه ماهه، سبب شد تا به ناچار بانک مرکزی یک میلیون قطعه سکه برای هر ماه ضرب کند.

دبیرکل بانک مرکزی گفت که تا پیش از نوسانات اخیر، بانک مرکزی  هیچ تزریق سکه‌ای به غیر از بازار کارگشایی نداشته که بازار کارگشایی هم به دلیل قیمت سازی برخی افراد سودجو تعطیل شد.

احمدی افزود که در بازار کارگشایی به طور متوسط روزانه بین 8 تا 10 هزار سکه عرضه می شد که به دلیل محدودیت شعبه کارگشایی در تهران، برخی قیمت سازی کرده و حتی در مواردی، بسته‌های 100 تایی سکه را 10 هزار تومان بالاتر از قیمت بازار خریداری کردند تا نگذارند قیمت‌ها در بازار بشکند.

طبق قانون، بانک مرکزی مسئولیت ضرب سکه طلا و تنظیم بازار آن را عهده دار است.

پس از اجرای برنامه یکسان سازی ارز از سوی دولت از شامگاه بیستم فروردین، بانک مرکزی پیش فروش سکه در سررسیدهای یک ماهه، سه ماهه، شش ماهه، 9 ماهه، یکساله، 18 ماهه و 2 ساله را کلید زد که طی سه هفته گذشته پیش فروش در سررسیدهای یک ماهه، سه ماهه و 6 ماهه متوقف شده بود.

پیش فروش سکه تمام در سررسید یک ماه یک میلیون و 590 هزار تومان، سه ماه یک میلیون و 540 هزار تومان، 6 ماه یک میلیون و 475 هزار تومان، 9 ماه یک میلیون و 410 هزار تومان و یک ساله یک میلیون و 350 هزار تومان در شعب بانک ملی ایران انجام می شود؛ قیمت سکه برای سررسید 18 ماه یک میلیون و 245 هزار تومان و سررسید 2 ساله یک میلیون و 160 هزار تومان تعیین شده بود.

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی

به گزارش تابناک، بانک مرکزی از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ اقدام به برگزاری ۱۰ دوره حراج سکه طلا در بستر مرکز مبادله کرده است. هدف بانک ‌مرکزی جهت برگزاری این سلسله حراج‌ها، ساماندهی وضعیت بازار طلا و سکه، مدیریت تقاضا در بازار سکه و جمع‌آوری بخشی از نقدینگی عنوان شده است.


به گزارش تجارت‌نیوز،با گذشت نزدیک به دو ماه از این اقدام، اکنون سکه‌ فروشان می‌گویند کیفیت سکه‌های حراج با سایر سکه‌های موجود در بازار تفاوت دارد. در همین راستا سهراب اشرفی کارشناس بازار طلا به تجارت‌نیوز گفت: «عیار تعیین‌شده برای تمام قطعات سکه‌ از سال ۱۳۰۸ که توسط بانک ملی ضرب می‌شد با عیار ۹۰۰ بود. تا سال ۱۳۳۹ که بانک مرکزی تاسیس شد این عیار حفظ شد و تا الان و در همه مقاطع، عیار سکه ۹۰۰ بوده است.»

وی تاکید کرد: «عیار تمام سکه‌های ضرب‌شده که در حراج عرضه شده نیز ۹۰۰ است و تفاوتی با سایر قطعات سکه ندارد، اما کیفیت ضرب سکه‌های جدید مقداری با سکه‌های قبل تفاوت دارد.»

اشرفی افزود: «این تفاوت کیفیت نیز احتمالا به خاطر مدل ضرب و یا دستگاه‌هایی که سکه‌های با آن ضرب شده است.»

اشرفی با بیان اینکه سکه‌فروشان خیلی راحت عیار پایین را تشخیص می‌دهند، خاطرنشان کرد: «کیفیت ضرب سکه‌های جدید مانند سکه‌های قبلی نیست، اما در خلوص طلا هیچ مشکلی وجود ندارد. تنها در کیفیت ضرب مقداری تفاوت وجود دارد که باید بانک مرکزی در این خصوص پاسخگو باشد.»

این کارشناس بازار طلا گفت: «این تفاوت کیفیت باعث شده است قیمت سکه‌های حراج‌شده مقداری از قیمت سایر سکه‌ها پایین‌تر باشد، زیرا وقتی سکه‌فروش خریدار نباشد، قیمت این نوع سکه‌ها پایین می‌آید.»

گفتنی است اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران نیز تاکید کرده است: «سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام‌سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند و همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند.»

وی افزوده است: «سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا(ع) است.»

به گفته بالسینی، طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی (ع) و بارگاه امام رضا(ع) است؛ عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است.

بر این اساس، عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است.

دیگر خبرها

  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی
  • عملکرد نه چندان خوب بانک ملت در 9 ماهه
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • فرزین به عربستان رفت | دلیل سفر چه بود؟
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز