Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@22:26:17 GMT

پیروزی قاطع فهرست‌های حامی مقاومت بر اساس نتایج غیررسمی

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۰۹۹۱۰

پیروزی قاطع فهرست‌های حامی مقاومت بر اساس نتایج غیررسمی

انتخابات پارلمانی لبنان برای اولین بار بر اساس قانون تناسبی و پس از 9 سال، یکشنبه (دیروز/16 اردیبهشت) برگزار شد و «نهاد المشنوق» وزیر کشور ، نسبت مشارکت در این انتخابات را 49.20 درصد اعلام کرد.

در این انتخابات حدود 600 نامزد برای کسب 128 کرسی پارلمان در 15 حوزه انتخاباتی و 7 هزار مرکز رای‌گیری با یکدیگر رقابت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه «الاخبار» لبنان جدولی را منتشر کرده که نتایج غیر رسمی انتخابات پارلمانی لبنان را به شرح زیر نشان می‌دهد:

به گزارش فارس روزنامه «البناء» نیز در گزارشی درباره نتایج انتخابات نوشت: مقاومت، مافوق پیش‌بینی‌ها «پیروز» از انتخابات خارج شد؛ چه از نظر حجم رای‌دهنده‌ها که در راستای لبیک به دعوت «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله و «نبیه بری» رئیس پارلمان بود و چه از نظر تعداد کرسی‌هایی که لیست‌های «الامل و الوفاء» (لیست‌های وابسته مقاومت) و متحدانش کسب کردند.

در ادامه این گزارش آمده است: در مقابل مشارکت انتخاباتی در بیروت و پایتخت دوم لبنان یعنی طرابلس برای جریان المستقبل (رقیب حزب‌الله) ناامیدکننده بود و این جریان بسیاری از کرسی‌هایی که فکرش را هم نمی‌کرد، از دست داد. مثلا در بیروت به 9 کرسی خود از 11 کرسی نرسید بلکه فقط 5 کرسی به دست آورد و سرنوشت کرسی ششم، مجهول است و در طرابلس فقط 3 کرسی کسب کرد.

طبق گزارش این روزنامه نتایج اولیه انتخابات به شرح فوق است : 8 مارس (حزب‌الله و متحدانش) 50 کرسی، 14 مارس (المستقبل و متحدانش) 35 کرسی، جریان ملی آزاد (وابسته به میشل عون) 20 کرسی، حزب «التقدمی الاشتراکی» (وابسته به ولید جنبلاط) 10 کرسی و لیست «نجیب میقاتی» رقیب سعد الحریری 4 کرسی.

المیادین دیشب گزارش داده بود  تمامی نامزدهای انتخاباتی فهرست الامل و الوفاء در سه حوزه جنوب لبنان به پیروزی رسیدند.

پیروزی قاطع و کوبنده لیست‌های «الامل و الوفاء» و متحدان

البناء سپس نوشت: لیست‌های «الامل و الوفاء» و متحدان، پیروزی قاطعی در حوزه‌های مختلف کسب کردند و قطار انتخاباتی جنبش امل  در «المصیلح» از پیروزی کامل این لیست‌ها در تمام لبنان خبر داد. لیست الامل و الوفاء در حوزه «جنوب سوم» با تمام 11 عضو خود از جمله «اسعد جردان» نامزد حزب قومی-اجتماعی سوریه پیروز شد. همانگونه که این لیست در حوزه «جنوب دوم» با تمام اعضایش پیروز شد، 125624 رای کسب کرد و «نبیه بری» رئیس پارلمان «رای برتر» (الصوت التفضیلی) را با 39949 رای از آن خود کرد.

حامیان مقاومت، پیامشان را فرستادند

در ادامه گزارش مذکور آمده است حامیان مقاومت حرفشان را زدند و به گزینه مقاومت رای دادند، آنها دعوت سید حسن نصرالله، نبیه بری، «حنا الناسف» رئیس حزب قومی اجتماعی سوریه و مابقی متحدان در تمامی مناطق لبنان را لبیک گفتند به نحوی که نسب رای به لیست‌‌‌های الامل و الوفاء در تمامی حوزه‌های به شکلی قابل ملاحظه در مقایسه با سال 2009 افزایش داشت و این نشان دهنده حجم پیوستگی مقاومت به پایگاه مردمی‌ است و پیامی واضح به قوای بین‌المللی و منطقه‌ای است که می‌خواستند این رقابت انتخاباتی را به شکستی برای مقاومت و گزینه‌های آن تبدیل کنند.

البناء در ادامه به قول از شبکه «المنار» نوشت 8 هزار رای‌دهنده در حوزه‌های انتخاباتی تا ساعات پایان دیشب باقی مانده بودند تا آرای خود را به صندوق بیندازند اما این برای حوزه‌های جریان المستقبل به ویژه در بیروت دوم کاملا برعکس بود و نشان دهنده حجم محبوبیت مردمی المستقبل  است.

این روزنامه افزود: همه اینها علیرغم بازدیدهای مکرر رئیس جریان آبی(سعد الحریری/پرچم المستقبل آبی‌رنگ است) به این حوزه‌ها و تحریکات فرقه‌ای و مذهبی بود. اما لیست‌های مقاومت و متحدانش در حوزه‌های بیروت، بقاع غربی، جنوب، بعبدا، زحله، جبیل منتظر نتایج نهایی رسمی از وزارت کشور لبنان هستند. پیش‌بینی‌های اولیه حاکی از پیروزی قاطع 8 مارس در مقابل 14 مارس است و این درست در تناقض به گفته «سمیر جعجع» رئیس حزب القوات‌اللبنانیه است که گفته بود نتیجه انتخابات همچنان به نفع 14 مارس است. 

حوزه بعلبک و هرمل

حوزه بعلبک و هرمل، حوزه‌ای بسیار حساس در این انتخابات بود و عربستان ومتحدان آن بر روی این حوزه بسیار کار کردند تا شاید بتوانند برخی آرای حزب‌الله ومتحدانش را به نفع المستقبل و متحدانش بچرخانن اما نتایج رای‌گیری نشان می‌دهد آنها به این هدف خود نرسیده‌اند.

البناء در این باره نوشت: لیست «نحمی و نبنی» (لیست حزب‌الله) موفق شده 9 کرسی از 10 کرسی را از آن خود کند.

ترسیم مرحله سیاسی جدید به نفع مقاومت

نتایج انتخابات کنونی، مرحله سیاسی را با چند عنوان ترسیم کرد که مهم‌ترین آن تثبیت حضور ملی مقاومت با حضور شخصیت‌های سنی تاثیرگذار و حامی مقاومت است، در مقابل انحصارگرایی نمایندگی جامعه سُنی توسط المستقبل شکست و این یک پیروزی جدید برای حزب الله و جنبش امل بود.

از سوی دیکر ریاست پارلمان برای نبیه بری قطعی شد اما نخست‌وزیری سعد الحریری به دلیل تعدد ائتلاف‌های پارلمانی که بیشتر آنها با نخست‌وزیری الحریری موافق نیستند، قطعی نیست و این بدان معناست که چه بسا روند تشکیل دولت جدید طولانی شود.

بر اساس قانون اساسی لبنان، رئیس جمهوری باید مسیحی مارونی، نخست‌وزیر باید مسلمان سنی و رئیس پارلمان هم باید مسلمان شیعه باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه اعلام شد

اسامی نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی مرحله دوم منتشر شد.

پیش از این، جبهه مردمی ایران قوی در مرحله نخست ـ ۱۱ اسفند ماه ـ فهرست انتخاباتی خود را اعلام کرده بود.

حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات:

۱_ علیرضا سلیمی

۲_محمدحسین حسین زاده بحرینی

۳_عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی

۴_زهره طبیب زاده نوری

۵_ مجتبی رحماندوست

۶_ ابراهیم عزیزی

۷_ حسین صمصامی

۸_ زهره سادات لاجوردی

۹_ سید نظام الدین موسوی

۱۰_ پیمان فلسفی

۱۱_ ابوالقاسم جراره

۱۲_ فاطمه قاسم پور

۱۳_ سمیه رفیعی

۱۴_ مجتبی زارعی

۱۵_ محمد سراج

۱۶_ سمیه گل پور

حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو:

۱_ علی جعفری آذر

۲_ رضا صدیقی

۳_ محمدحسین فرهنگی

۴_ سید محمدرضا میرتاج الدینی

حوزه انتخابیه شبستر:
محمود طاهری

حوزه انتخابیه میانه:
سید مرتضی حسینی

حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز:

امید علی رعنایی بیله سوار

حوزه انتخابیه سمیرم:
رحیم کریمی

حوزه انتخابیه لنجان:
حسین رجائی ریزی

حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس:

مصطفی سعیدی سیرائی

حوزه انتخابیه ورامین پیشوا و قرچک:

حسین نوش آبادی

حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف:

علی مولوی حقیقی

حوزه انتخابیه مشهد و کلات:

کاظم معتمدی فر

حوزه انتخابیه آبادان:
صادق کمائی
سید محمد مولوی

حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر:
ابراهیم متینیان

حوزه انتخابیه خدابنده:
سعید رفیعی

حوزه انتخابیه زنجان و طارم:
محمد اسماعیلی

حوزه انتخابیه شیراز و زرقان:
سیداسماعیل حسینی
ابراهیم عزیزی

حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد:
سیروس سجادیان

حوزه انتخابیه کرمانشاه:
عبدالرضا مصری
جهانبخش امیری

حوزه انتخابیه گنبد کاووس:
قرجه طیار

حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی:
محمدرضا ملکشاهی راد
هادی هاشمی نیا

حوزه انتخابیه قائم شهر، سواد کوه و جویبار:
علی کشوری
مصطفی معلمی

حوزه انتخابیه ملایر:
احمد آریائی نژاد

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزد‌های حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد ۱۳ اردیبهشت آغاز شد و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • فهرست جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • رونمایی از لیست‌های انتخابات؛ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • رونمایی از لیست‌های انتخاباتی/ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • فهرست نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه اعلام شد
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس