Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان با اشاره به ضرورت راه‌اندازی سامانه رده‌بندی غارهای کشور گفت: با راه‌اندازی این سامانه می‌توان دستورالعمل جامعی برای حفاظت از غارها تدوین کرد.

به گزارش ايسنا، احتشام مصدق با اشاره به این که سامانه رده‌بندی غارهای کشور هنوز راه‌اندازی نشده است، اظهار کرد: این سامانه می‌تواند غارهای کشور را از نظر ارزش‌های حفاظتی تقسیم‌بندی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در یک کشور تقسیم‌بندی‌های جغرافیایی انجام می‌شود و استان‌ها مشخص می‌شوند. پس از آن می‌توان دریافت که کدام استان مخصوص کار زراعی و کدام یک مخصوص کار تولیدی است. در مورد غارها نیز به همین صورت است. اگر شناخت کاملی از آن‌ها داشته باشیم و رده‌بندی آن‌ها صورت پذیرد، می‌توانیم در مورد کارکردها آن‌ها تصمیم‌گیری کنیم.

وی ادامه داد: برای مثال رده‌بندی کردن غارها مشخص می‌کند که کدام یک از غارها توریستی است و ورود گردشگر به کدام یک از آن‌ها ممنوع است. حتی ورود غارنورد به برخی دیگر از غارها نیز برای حفاظت از خفاش‌ها باید ممنوع شود. از این‌رو راه‌اندازی سامانه رده‌بندی غارهای کشور برای حفاظت از آن‌ها ضروری است.

مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان با بیان این که امیدواریم سامانه رده‌بندی غارهای کشور با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست هر چه زودتر فعال شود، تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های این رده‌بندی هنوز تکمیل و تاکنون دستورالعمل خاصی برای حفاظت از غارهای کشور تدوین نشده است البته کم و بیش اطلاعاتی برای حفاظت از غارها وجود دارد ولی این اطلاعات هنوز به صورت یک دستورالعمل جامع تدوین نشده است. چنانچه رده‌بندی غارهای کشور به سرانجام برسد لازم است که دستورالعمل حفاظت نیز تدوین شود.

مصدق با بیان این که تاکنون حدود ۲۵۰۰ غار در کشور ثبت شده است، تصریح کرد: کشور ایران به دلیل این که ضخیم‌ترین لایه آهکی جهان را دارد تبدیل به یک منطقه غارخیز شده است و در حال حاضر غار "قلا " در استان کرمانشاه به عنوان دومین چاه‌ عمیق جهان ثبت شده است.

وی درباره اهمیت غارها در اکوسیستم توضیح داد: غارها به دلیل آنکه اکوسیستم ثابتی دارند و تجزیه نمی‌شود مانند کتاب‌های تاریخی هستند که از گذشته برای ما به یادگار مانده‌اند و اطلاعاتی درباره آب و هوا و اکوسیستم منطقه در چندین میلیون سال پیش دارند. با کسب و استخراج این اطلاعات می‌توان دریافت که اقلیم و اکوسیستم منطقه‌ در چه وضعیتی بوده‌ است.

مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان با اشاره به این که غارها ورودی آب‌های زیرزمینی هستند، تاکید کرد: چنانچه غارها آلوده شوند سیستم آب‌های زیرزمینی آلوده می‌شود همچنین آلودگی غارها برای جانورانی که در آن زندگی می‌کنند مانند خفاش‌ها خطرآفرین است.

وی در پایان با اشاره به این که آلودگی با زباله از جمله مهم‌ترین مشکل غارهای بزرگ کشور است، گفت: فرهنگ نادرست غارنوردی و بازدید از غارها بدون داشتن آگاهی‌های لازم موجب آسیب رسیدن به غارها شده است.

به گزارش ایسنا، مهر ماه سال گذشته محمد مدادی -دبیر کارگروه غارشناسی کشور- از راه‌اندازی سامانه رده‌بندی غارهای کشور تا پایان سال گذشته خبر داده بود.

در همین زمینه: خطر نابودی در کمین ۱۰ غار غارهای ایران با هدف حفاظت درجه‌بندی می‌شوند غارها ؛ ذخیره‌گاه‌های آب و یخ غارها؛ سرمایه‌های از دست رفته ایران غارهای ایران به سرعت در حال نابودی است آلودگی غارها تهدیدی برای سلامت انسان‌ها مرگ در کمین غارهای ایران روز غار پاک در تقویم زیست محیطی ثبت می‌شود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۲۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین شیرزاد مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال شرکت پشتیبانی امور دام کشور خدمت مهمی به جامعه مرغداران کرده است، به‌گونه ای که عمده انبارهای مرغداران و زنجیره‌ها پر از نهاده است.

وی با تاکید بر اینکه با همه ظرفیتمان متعهد به خرید مرغ هستیم، افزود: شرکت با شیبی ۲۷ درصدی طی یک ماه گذشته به رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن مرغ رسیده است. البته خرید مرغ از اسفندماه آغاز شده بود و در ماه رمضان حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: طی سه شب متوالی اخیر متوسط وزن مرغ‌ها در کشتارگاه‌ها بالای ۲ کیلو و ۹۰۰ گرم شده، بنابراین دیرکشتاری اتفاق افتاده چنانکه تا ۵۹ روزگی مرغ را نگه می‌دارند. پیامد این تاکتیک از سوی مرغداران افزایش ذخایر گوشت سفید در کشور است.

وی در ادامه افزود: شرکت پشتیبانی امور دام کشور امسال واردات گوشت مرغ را از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف کرده و با افتخار تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

این مقام مسؤول تاکید کرد: صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد و برای این منظور حتماً باید کریدورهای صادراتی فعال شود.

شیرزاد عنوان کرد: نیاز به تقویت کمی تعداد کشتارگاه‌ها و ارتقای کیفیت مدیریت صادرات مرغ در کشور داریم. صنعت مرغداری وارد یک کلاس جهانی جدید شده است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: در حال حاضر همکاران شرکت و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند.

کد خبر 6089229 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • خرید حمایتی مرغ به هزارتن در روز رسید
  • خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • رفع تعرض از ۱۷۷ هکتار زمین دولتی
  • ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • رفع تعرض از ۱۷۷ هکتار زمین دولتی در سراسر کشور
  • بدون دانش ایرانیان اجرای طرح بزرگ «اومااویا» غیرممکن بود