Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا آذربایجان غربی ، کامیار داهیم با اعلام این خبر افزود: تب برفکی بیماری ویروسی و بسیار واگیردار دام های زوج سم است و در دام ها ی اهلی و حیات وحش دیده می شود و می تواند خسارت اقتصادی فراوانی را به صنعت دامپروری، دامداران و روستائیان وارد کند.

داهیم ادامه داد: تلفات این بیماری در دام های بالغ کم و بندرت اتفاق می افتد ولی در دام های جوان تلفات قابل توجهی دارد و از همه مهم تر خسارات بسیار شدید اقتصادی و تبعات اجتماعی ناشی از کاهش تولیدات دامی و کاهش بهره وری دام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه  بیماری تب برفکی بیماری بسیار مسری و خطرناک است ، از ایمن سازی تعداد ۲۳۵ هزار راس دام  در فاز اول ،۲۴۰ هزار راس دام  در فاز دوم و ۲۰۷ هزار راس دام  در فاز سوم اجرای این طرح درسال ۹۶ خبرداد و گفت : از طریق مایه کوبی تب برفکی پوشش ۵۱ درصدی ایمن سازی علیه بیماری تب برفکی در سال ۹۶ محقق شد.

داهیم با تاکید بر اینکه دامداران در کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری‌های واگیردار نقش مهمی برعهده دارند و می‌توانند با رعایت موارد بهداشتی، واکسیناسیون به موقع و ضد عفونی دامداری‌های خود در کنار ادارات دامپزشکی از شیوع این بیماری‌ها جلوگیری کنند، گفت : واکسیناسیون در بهترین شرایط ۷۰ درصد ایمنی در بدن دام‌ها در برابر بیماری تب برفکی ایجاد می‌کند که دامداران باید برای ایمنی کامل دام و گله در برابر این بیماری به ضد عفونی، رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه توجه ویژه داشته باشند.

 این مسئول بیان کرد: رعایت نکردن این مهم توسط دامداران، افزایش سرعت انتشار بیماری و خسارت‌های سنگین در بین دام‌های سنگین و سبک بخصوص بره و بزغاله‌ها را به همراه دارد. برای کنترل و جلوگیری از انتشار این بیماری و کاهش تلفات و خسارت‌ها در بین جمعیت دامی باید از هرگونه جابه‌جایی، نقل و انتقال دام، خرید و فروش و حضور در میادین دام به شدت پرهیز شود.

داهیم گفت : یکی از مهمترین وظایف اداره کل دامپزشکی استان ، کنترل این بیماری است و همه ساله جمعیت دامهای سنگین در چهار نوبت و دامهای سبک در یک نوبت بر علیه این بیماری در استان مایه کوبی و ایمن سازی می شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان یادآور شد: دامداران در صورت مشاهده هرگونه علائم از بیماری تب برفکی مراتب را به نزدیکترین شبکه دامپزشکی درشهرستان مربوطه اطلاع دهند.

وی گفت:  پیش بینی می شود حداقل تعداد ۳۵۰ هزار راس دام در مدت یک ماه با همکاری تعداد ۶۱ مرکز مایه کوبی بخش خصوصی و نظارت تعداد ۲۷ اکیپ نظارتی بخش دولتی واکسینه و ایمن سازی شوند.

داهیم بیان کرد:  اولویت برنامه واکسیناسیون در کانون های بیماری، مناطق و نواحی حساس و حوزه قرنطینه آنها،  دامداری های صنعتی ،روستاهای اطراف،  بازارهای هفتگی دام و روستاهای با جمعیت دامی بالا است.

وی از دامداران در خواست نمود، برای حفظ سلامت دام‌های خود و جلوگیری از شیوع بیماری‌ همکاری و تعامل لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی برای انجام عملیات مایه‌کوبی و سایر خدمات دامپزشکی داشته باشندو همچنین جهت اطمینان از پوشش حداکثری این واکسیناسیون از خرید و فروش و جابجایی دامها در مدت زمان اجرای طرح خودداری نمایند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دامپزشکی تب برفکی کامیار داهیم مدیر کل اداره دامپزشکی آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: اعضای شورا از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار تسریع در یکی از اصلی‌ترین مطالبات شهروندان ابلاغ و اجرای طرح جامع شهر ارومیه بوده که نقش اساسی برای رونق ساخت و ساز، رونق اقتصادی و توسعه شهر ارومیه دارد.

مرتضی پیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: برنامه ها و فعالیت شوراها باید بر مبنای شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم باشد.

وی با اشاره به اینکه شوراها نماد مشارکت مردمی هستند، افزود: امیدوارم در سالی که مقام معظم رهبری سال تولید و مشارکت مردمی نامیدند؛ دولتمردان و قانون‌گذاران ما همگی دست به دست هم داده تا بتوانیم به نحو احسن در تحقق شعار سال گام برداریم.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه تشکیل پارلمان محلی نشان داد که در جمهوری اسلامی ایران در اداره شهر و حتی روستا به نظر مردم توجه ویژه ای شده است، گفت: شورای اسلامی شهر و روستا نماد مردم‌سالاری و مشارکت شهروندان در اداره امور شهر و روستا بوده و این نهاد و وظیفه اصلی آن در قانون اساسی که خدمت به مردم، توسعه و مشارکت مردمی در اداره کرد جامعه و مدیریت محسوب می‌شود تاکید شده است.

پیری با تقدیر و تشکر از زحمات مدیرکل پیشین اداره راه و شهرسازی استان آذربایجان‌غربی و آرزوی موفقیت برای سرپرست جدید ادامه داد: اعضای شورا از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار تسریع در یکی از اصلی‌ترین مطالبات شهروندان ابلاغ و اجرای طرح جامع شهر ارومیه بوده که نقش اساسی برای رونق ساخت و ساز، رونق اقتصادی و توسعه شهر ارومیه دارد.

وی تصریح کرد: آزادی و استقلال عمل اعضای شورا در تصمیمات موجبات افزایش خلاقیت شوراها را فراهم کرده و شرایط توسعه پایدار را به نفع جامعه رقم زده و از این منظر تمدن‌سازی وتمدن آفرینی را برای جامعه به ارمغان خواهد آورد.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در پایان با اشاره به لزوم تشکیل جلسات همفکری با مقام عالی استان و معاونین در راستای بررسی و حل مشکلات شهری خاطرنشان کرد: شورا در جهت آبادانی، توسعه و پیشرفت شهری با تمام توان در کنار ارگان‌های دولتی و اجرایی بوده و در جهت رفع مشکلات شهری و شهروندی همپای سازمان‌ها و نهادهای اجرایی است.

کد خبر 749537

دیگر خبرها

  • تقویت و تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن اولویت مدیران شهرستانی باشد
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد
  • لزوم همکاری بیش از پیش بانک مسکن در اجرای طرح‌های نهضت ملی
  • مایه کوبی ۲۶ هزار رأس دام سبک در منطقه بارز و شوارز
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • اجرای طرح تشدید برخورد با خودروهای هنجارشکن در آذربایجان‌غربی
  • لزوم استفاده از ظرفیت بنیاد مسکن در اجرای طرح‌های مسکن روستایی
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است