Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@10:41:56 GMT

60 واحد صنعتی دامغان با کم آبی مواجه است

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۱۲۸۸۱

60 واحد صنعتی دامغان با کم آبی مواجه است

به گزارش ایرنا، بیش از 30 درصد از حدود 152 واحد صنعتی دامغان با چالش کمبود آب مواجه است و حفر بی رویه چاه ها، در برخی مناطق باعث فرونشست زمین شده است.
به گفته کارشناسان منابع زیرزمینی دامغان با کمبود 80 میلیون متر مکعبی آب مواجه است و این چالش، توسعه شهری و رشد صنایع در این شهرستان را با مشکل مواجه کرده و مانع اصلی در اجرای برنامه های اقتصادی و طرح های توسعه ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دامغان در زمان حاضر حدود 10 درصد واحدهای صنعتی استان را در اختیار دارد و بیش از 40 درصد ذخایر معدن زغال سنگ و مس استان در این شهرستان استخراج می شود.
در شهرستان دامغان حدود 60 میلیون و 300 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که 80 درصد در بخش کشاورزی، حدود 10در بخش صنعت و خدمات و معدن و حدود 10 درصد در بخش آشامیدنی مصرف می شود.
فرماندار دامغان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد : اکنون برای نواحی صنعتی دامغان 360 لیتر در ثانیه آب تامین شده که این مقدار کافی نیست و با توجه به این که آب یکی از شاخص های اصلی برای جذب سرمایه‌گذار برای ایجاد واحد صنعتی است، کمبود این منابع ، موجب بی‌رغبتی فعالان اقتصادی می شود.
علی اصغر مجد با بیان این که در کوتاه مدت و با توجه به شرایط کنونی، شهرک صنعتی دامغان به 160 لیتر در ثانیه آب نیاز دارد، خاطرنشان کرد : در صورت تامین آب مورد نظر، سرمایه‌گذاران بیشتری به این شهرستان جذب می شوند و در نتیجه تولید و اشتغال افزایش پیدا می کند.
وی افزود : مشکل تامین آب شهرک صنعتی دامغان را می توان با انتقال آب از سد شهید شاهچراغی و در بلند مدت انتقال آب خزر به سمنان برطرف کرد.
وی اظهارداشت: اکنون کسری آب در 60 واحد تولیدی دامغان به حدود 30 لیتر در ثانیه رسیده است و اگر در کوتاه مدت برای رفع این معضل تلاش نشود شاهد تعطیلی بخش قابل توجه ای از این واحدهای تولیدی در این شهرستان خواهیم بود.
مجد از جمله راه های تامین آب شهرک های صنعتی را تغییرکاربری چاه ها از بخش کشاورزی به بخش صنعت و تخفیف آب برای صنعت در برنامه ششم توسعه کشور اعلام کرد و گفت : با تامین آب مناسب در مرحله اول برای جوانان بومی دامغان اشتغال ایجاد می شود و در گام های بعدی موجب توسعه و رشد استان می شود.
میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 لیتر است، در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود و حدود 150 میلیون مترمکعب کسری مخزن وجود دارد.
یکهزار و 800 واحد تولیدی و صنعتی در استان سمنان فعالیت دارد که شماری از آن ها با چالش کمبود آب مواجه هستند.
6026/7339
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 استان سمنان بخش کشاورزی سرمایه سرمایه گذاران صنعت موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۲۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۲ با نگرش جذب سرمایه‌گذاری خارجی ۱۱ واحد تولیدی با ارزش بیش از ۱۱ میلیون یورو در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان بهره برداری شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،جعفر فرشچی طوسی در نخستین نشست با هیئت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی، اظهارداشت: این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان برای 218 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: محل ساخت و فعالیت این واحدهای تولیدی شهرکهای صنعتی " چناران ، کاویان فریمان ، قوچان 2، خیام ، چرمشهر و تایباد" در نقاط مختلف جغرافیای خراسان رضوی است.

فرشچی طوسی با اشاره به شعار سال که رهبر معظم انقلاب اسلامی، بر جهش تولید با مشارکت مردم تأکید نموده‌اند ، عنوان کرد : تمایل سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در خراسان رضوی نسبت به سالیان قبل افزایش یافته و این ظرفیت های اقتصادی استان باعث شده است که مراودات تجاری از سوی کشورهای همسایه بیشتر شود و تاجران آن کشورها در ایران سرمایه گذاری بیشتری کنند.

رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اضافه کرد: تاکنون سرمایه‌‎گذاران خارجی از کشور‌های افغانستان، امارات متحده عربی و کویت ، استقبال خوبی از طرح‌های صنعتی و اقتصادی در استان داشته و با امنیت خاطر سرمایه‌گذاری کرده اند.

وی تصریح کرد: وجود واحدهای صنعتی دانش‌بنیان، صادرات‌گرا و نوع کیفیت کالاهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی باعث ایجاد فضای رقابتی میان سرمایه‌گذاران شده که بازاریابی محصولات توسط شرکت‌های مدیریت صادرات در کشورهای مختلف می تواند هزینه‌های بخش تولید را کاهش دهد و بستر گسترده‌تری برای ورود محصولات داخلی خراسان رضوی را به بازارهای بین المللی فراهم کند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • یک آموزگار هدایای دریافتی روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • هزار و ۶۸۳ نقاط در استان کردستان تحت پوشش گاز طبیعی
  • رشد ۲۳ درصدی درآمد کچاد در فروردین ۱۴۰۳
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • شهرک صنعتی زرند بازگشایی شد