Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@22:54:00 GMT

رونمایی «از سلام بر دارالسلام»/ شیراز، شعر شهرهای جهان است

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۱۳۸۵۵

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز، سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور در مراسم رونمایی از دو کتاب «بر فراز آسمان شیراز» و «رخداد مرگ به روایت هنر» گفت: همه می‌گویند شیراز شهر شاعران است اما به نظر من شیراز شعر شهر است و این شعر شهر بودن یک ثروت و هویت خاص شهری برای شیراز محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تأکید بر اینکه برگزاری روز و هفته شیراز باید بهانه‌ای برای بازشناسی زوایای مختلف این شهر باشد، گفت: در دهه‌های گذشته ارزش‌های شهرهای ما در تاریکی فرو رفته و اهالی شهرها داشته‌های خود را فراموش کرده‌اند. امروز نیازمند آن هستیم که بار دیگر به جنبه‌های مختلف هویتی یک شهر که ثروت آن محسوب می‌شوند، توجه کنیم.
بهشتی اظهار كرد: امروز باید از شیراز مراقبت کنیم تا غریبه‌ها از آن دور بمانند؛ منظورم از غریبه کسی است که ارزش شیراز را متوجه نباشد و نداند شیراز نه شهر شعر و شاعر، بلکه خود شعر شهرهای جهان است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه هر شهر هویت خاص خود را دارد که نه در جنبه‌های کمی و فیزیکی همانند تقاطعات بلکه در داشته‌های تاریخی و فرهنگی شهر خود را نشان می‌دهد، گفت: شهرها با هویت خاص خود از یکدیگر متمایز می‌شوند. در این راستا باید اقداماتی با محوریت تقویت «شیراز بودن شیراز» برنامه‌ریزی شود. از این مهم در اندیشه اندیشمندان جهانی با عنوان ثروت و هویت خاص شهری یاد می‌شود.
بهشتی با بیان اینکه هر اتفاقی که در شهر می‌افتد باید در ترازوی هویت خاص شهر ارزیابی شود، تأکید کرد: باید بررسی شود که آنچه در شهر اتفاق می‌افتد و اقداماتی که صورت می‌گیرد آیا به شیراز بودن شیراز اضافه می کند یا از شیراز بودن آن می کاهد. مدیر خوب، نسل خوب و شهروند خوب کسانی هستند که بتوانند بر شخصیت، ویژگی‌های منحصر به فرد و ارزش‌های شهرشان را تقویت کنند.
وی با تصریح اینکه تاکنون شهرهایمان را با این معیار نسنجیده‌ایم، گفت: امروز ما باید دور شدن از هویت خاص شهری را جبران کنیم، شهر را به هویت اصلی خود بازگردانیم و شیراز بودن شیراز را با تمام ویژگی‌های منحصر به فردش حفظ کنیم و اعتلا بخشیم.
عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری کشور از شهرداری شیراز که مقدمات چاپ و انتشار کتاب «رخداد مرگ به روایت هنر» و «بر فراز آسمان شیراز» را فراهم و از محققان و مولفان این دو کتاب حمایت کردند، تقدیر کرد و گفت: تألیف این کتاب که نزدیک به ۱۰ سال طول کشید برای من آرزو شده بود. شهرداری شیراز من را به آرزویم رساند.

روایتگر قصه شیراز در قالب پروژه‌های شهری هستیم
حیدر اسكندرپور، شهردار شیراز نیز در این آیین با اشاره به سخنان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص چگونگی رشد و توسعه منحصر به فرد شیراز با توجه به ویژگی‌های خاص این شهر گفت: ما در مجموعه مدیریت شهری و شورا درصدد هستیم که روایتگر قصه شیراز باشیم. در این راستا روایت قصه شیراز را تبدیل به پروژه‌هایی می‌كنیم که خروجی آن شاخص ها و المان هایی برای افتخار بیش از پیش شیراز و شیرازی ها باشد.
وی با اشاره به چارچوب کار مجموعه مدیریت شهری اظهار کرد: شهرداری شیراز به دنبال اجرای برنامه‌هایی است که حس تعلق شهروندان را افزایش دهد و شیرازی بودن به عنوان یک ارزش توسعه یابد که این مهم با برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی، حمایت از محققان و مولفان و فراهم کردن زمینه و بستر مناسب برای بازشناسی زوایای مختلف شهر شیراز امکان‌پذیر است.
ابراهیم گشتاسبی‌راد، معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز نیز در این مراسم با اشاره به دیدگاه فرهنگی شهرداری و شورای شهر گفت: حمایت از نویسندگان، محققان و پژوهشگرانی که در زمینه تاریخ و فرهنگ مردم شیراز قلم می‌زنند از جمله رویکردهای سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است. در این راستا دو کتاب «بر فراز آسمان شیراز» و «رخداد مرگ به روایت هنر» اثر محققان فاطمه شهابی‌راد و مهدی پارسایی حمایت و رونمایی شدند.

شیراز را به عنوان برند فرهنگی و هنری در سطح بین‌الملل عرضه می‌كنیم
وی ضمن برشمردن برنامه‌های مختلف اجرا شده در هفته شیراز افزود: درصدد هستیم شیراز را به عنوان برند فرهنگی و هنری در سطح ملی و بین‌المللی عرضه کنیم تا گستره شناخت از این کلانشهر در سطوح مختلف توسعه یابد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در تشریح موضوع این دو کتاب گفت: کتاب «رخداد مرگ به روایت تصویر» با مقدمه مهندس سید محمد بهشتی شیرازی به بررسی گورستان تاریخی دارالسلام شیراز و خطاطی‌ها و نقاشی‌های روی قبور این گورستان پرداخته است. کتاب «بر آسمان شیراز» نیز به بررسی عناصر مربوط به سقف نگاره‌های خانه‌های تاریخی شیراز پرداخته و آن‌ها را شناسایی و تحلیل کرده است.
مهدی پارسایی از نویسندگان کتاب «رخداد مرگ به روایت هنر» یا سلام بر دارالسلام در این مراسم گفت: با توجه به رویکرد فرهنگی مجموعه مدیریت شهری و شورا امید داریم که آثار تاریخی و فرهنگی رو به فراموشی شیراز جانی دوباره بگیرند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۳۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند راهبردی شیراز همزمان با روز بزرگداشت شاهچراغ (ع)

حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم کلانتری در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون اعلام ویژه برنامه‌های دهه پرفضیلت کرامت و ششم ذی القعده سالروز بزرگداشت سیدالسادات الاعاظم، گفت: با توجه به این‌که شهر شیراز، سومین حرم اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است و در دهه کرامت به‌عنوان یکی از محور‌های اصلی برنامه‌های کشوری قلمداد می‌شود، لذا انتشار اخبار و اطلاع‌رسانی‌های مربوط به برنامه‌های حرم مطهر در این دهه مبارک، دارای اهمیت است.

او در ادامه به چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» اشاره کرد و گفت: آیین اختتامیه این همایش بزرگ ملی با موضوع محوری «علوم انسانی اسلامی» فردا دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۸:۳۰ صبح در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر احمد بن موسی شاهچراغ (ع) برگزار خواهد شد و طی آن نخستین «جایزه علوم انسانیِ اسلامی محی‌الدین» یادمان اندیشه فقید آیت الله حائری شیرازی به یکی از پیشکسوتان عرصه علوم انسانیِ اسلامی اعطا خواهد شد.

آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام ادامه داد: این مراسم با همکاری مشترک حرم مطهر، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان فارس و مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار خواهد شد. مسئولیت کار در چهارمین همایش بر عهده مؤسسه علوم انسانی آیت الله حائری شیرازی است و در آن آیت‌الله علی اکبر رشاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور و رئیس حوزه‌های علمیه استان تهران، سخنرانی خواهد کرد.

تولیت حرم مطهر در ادامه به همایش بزرگداشت یکصدمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله سید عبدالحسین نجفی لاری اشاره کرد و گفت: چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ساعت ۸ صبح نیز حرم مطهر، میزبان همایش بین المللی مرجعیت شیعه، حکمرانی و تمدن اسلامی با محوریت واکاوی اندیشه‌های علامه مجاهد مرحوم حضرت آیت الله حاج سید عبدالحسین نجفی لاری است.

کلانتری ادامه داد: این همایش با همت و مشارکت حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام و دانشگاه جهرم و با حضور اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه و پژوهشگرانی که به دبیرخانه همایش، مقاله ارسال کرده‌اند، برگزار می‌شود. علامه نجفی لاری شخصیت مجاهدی است که اولین حکومت اسلامی را بر اساس نظریه ولایت فقیه، در عصر خود در منطقه جنوب کشور و استان فارس تأسیس کرده است.

او در ادامه با اشاره به درپیش بودن دهه کرامت گفت: این دهه پرفضیلت از یکم ذی القعده آغاز و تا یازدهم این ماه ادامه دارد که مصادف با سالروز ولادت باسعادت حضرت معصومه سلام الله علیها در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت، روز بزرگداشت سیدالسادات الاعاظم حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام در روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت و سالروز میلاد خجسته حضرت علی‌بن موسی الرضا علیه السلام در روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه است.

تولیت حرم مطهر بیان کرد: ویژه برنامه‌های متعدد و متنوعی در طول این دهه برگزار خواهد که یکی از مهم‌ترین آنها، رونمایی از «سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت علیهم السلام»، همزمان با روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ علیه السلام است.

کلانتری در توضیح «سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت علیهم السلام»، گفت: این سند جامع با تلاش‌های چند هزار ساعته جمعی از نخبگان، فرهیختگان و اندیشمندان استان فارس، تنظیم شده است. امام جمعه شیراز، حضرت آیت الله دژکام استاندار فارس، ایمانیه و تولیت حرم مطهر حضرت احمدبن موسی (ع) شورای راهبری این سند را تشکیل می‌دهند. این سند طی جلسات متعدد، تدوین و مورد نقد قرار گرفته است. همچنین جلساتی برای گفتمان‌سازی سند با حضور مسئولان فرهنگی برگزار شده است.

او بیان کرد: سند مذکور طی مراسم باشکوهی با حضور شخصیت‌های کشوری، لشکری و استانی، در پیش از ظهرِ روز ششم ذی القعده در حرم مطهر رونمایی خواهد شد و در آینده، ابعاد مختلف آن توسط رسانه‌ها به اطلاع عموم خواهد رسید.

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام همایش بزرگ افتخار خدمت، دیگر برنامه شاخص حرم مطهر در دهه کرامت امسال است که تولیت حرم مطهر به آن اشاره کرد و گفت: این همایش با حضور بیش از دو هزار خادم افتخاری حرمین شرفین احمدی و محمدی در ساعت ۱۶، روز ۲۶ اردیبهشت‌ماه، مصادف با روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی در شبستان امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد و طی آن مراسم، که جمعی از خدام حرم مطهر رضوی (ع) و حرم مطهر حضرت معصومه (س)، نیز در آن حضور دارند، از ۲۵۰ خادم پیشکسوت و برگزیده آستان مقدس، تقدیر به عمل خواهد آمد.

او در پایان اظهار کرد: بیش از چهل عنوان برنامه در حرم مطهر برای دهه کرامت امسال تدارک دیده شده است، از جمله مراسم با حضور سخنرانان و مداحان شاخص کشور، ویژه برنامه‌های مختلف فرهنگی و قرآنی، و برنامه‌هایی برای بانوان و کودکان، که در ادامه معاونت فرهنگی حرم مطهر، به تفصیل در مورد آنها صحبت خواهند کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • رونمایی از سند راهبردی شیراز همزمان با روز بزرگداشت شاهچراغ (ع)
  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد + جزئیات
  • رونمایی از کتاب «مثل ابراهیم» در رزن
  • شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند
  • اعلام برنامه‌های حرم حضرت معصومه (س) به‌مناسبت دهه کرامت/برگزاری جشن‌های دهه کرامت در ۲۰۱ نقطه جهان
  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد