Web Analytics Made Easy - Statcounter


یک کارشناس مسائل حقوقی معتقد است که پیوستن ایران به FATF خلاف منافع ملی است.

علیرضا احمدی کارشناس مسائل حقوقی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی امتداد نیوز با اشاره به بررسی لایحه FATF در مجلس شورای اسلامی، گفت: 3 لایحه در حال حاضر در دستور کار مجلس قرار دارد که شامل اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

قانون “مبارزه با پولشویی” اصلاح شد

مجلس موضوع سرکشی «سازمان مبارزه با پولشویی» به حساب مردم را بررسی کند

کدام دستگاه‌ها مکلف به ارائه اطلاعات درباره پولشویی شدند؟

وی افزود: طبق آخرین بیانیه FATF که اسفند سال گذشته منتشر شد، تصریح شده که مواردی از تعهدات ایران باقی مانده و ایران باید مواردی را رعایت کند. این لوایح، مطالبات مصرّح FATF از ایران است و به‌معنای این نیست که ما می‌خواهیم به آن بپیوندیم؛ اما از مطالبات جدی FATF است.

این کارشناس مسائل حقوقی موضوع FATF را در دو سطح خُرد و کلان قابل ارزیابی دانست و تصریح کرد: مهم‌ترین استدلالی که حضرات سیاسی و اقتصادی طرفدار این موضوع عنوان می‌کنند، این است که “اگر ما با FATF همکاری کنیم، FATF ما را از لیست سیاه خارج می‌کند و باعث می‌شود که روابط بانکی ما با بانک‌‌های خارجی بهبود پیدا کند”؛ این استدلال از پایه غلط است، زیرا مشکل روابط بانکی ما با دنیا را نشناخته‌اند.

احمدی اضافه کرد: مشکل اصلی ما در روابط بانکی، تحریم‌های بانکی آمریکاست. بعد از برجام هم، به‌دلیل اینکه این تحریم‌ها پابرجا بود این مشکلات هم باقی ماند، بنابراین کاملاً مشخص است که مشکل اصلی روابط بانکی ما، تحریم‌های بانکی آمریکاست و این مشکلات وجود دارد. آمریکا هم گام‌به‌گام این تحریم‌ها را مانند فرآیندی که در دو سال اخیر پس از تصویب برجام اتفاق افتاد، تمدید می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه “اجرای تعهدات FATF مشکلات روابط بانکی ما را حل نمی‌کند”، گفت: شاهد این مدعا این است در دو سال همکاری‌مان با FATF، وضعیت ما از لیست سیاه، به‌حالت تعلیق درآمده، در این دو سال، روابط بانکی ما بهتر که نشده هیچ، بلکه بدتر هم شده است. این نشان می‌دهد که مسئله اصلی، اصلاً FATF نیست، بلکه مسئله اصلی، تحریم‌های ثانویه آمریکاست؛ لذا نباید خود را با FATF گول بزنیم.

این کارشناس مسائل حقوقی، FATF را تکمیل‌کننده تحریم‌های آمریکا دانست و افزود: FATF مجموعه‌ای از استانداردهای مورد نظر آنها را اِعمال می‌کند و نظام بانکی ایران را به این سمت می‌برد که این استانداردها را پیاده و رعایت کند. همین استانداردها مکمل تحریم‌های آمریکاست و باعث می‌شود تحریم‌های این کشور در داخل مرزهای جغرافیایی ایران مؤثر واقع شود که پدیده خودتحریمی، مهم‌ترین مسئله در این بین است و باعث می‌شود همکاری نهادهای غیرتحریمی با نهادهای تحریمی  زیاد شود؛ لذا در چنین شرایطی اصولاً همکاری‌های با بانک‌های خارجی اتفاق نمی‌افتد.

احمدی اضافه کرد: اینکه گفته می‌شود اگر با FATF همکاری کنیم، منجر به بهبود روابط بانکی و اقتصادی ما می‌شود، نه‌تنها غلط است؛ بلکه با این موضوع تضاد دارد  و مشکلات روابط بانکی ما را بدتر می‌کند.

وی به بررسی سطح خُرد عواقب پیوستن ایران به FATF پرداخت و گفت: در سطح خُرد نیز ما یک مسئله جدی در بحث عرف تروریزم داریم که در این لوایحی که دولت به مجلس ارائه کرده، کاملاً مشهود است. لایحه‌ای را که دولت برای اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریزم به مجلس ارائه داده و فردا در مجلس بررسی می‌شود، استثنایی را که در قانون فعلی وجود دارد و هنوز اصلاح نشده بیان می‌کند؛ اینکه گروه‌های مقاومت، گروه‌های ضداشغالگری و آزادی‌بخش به‌هیچ‌وجه مصداق تروریزم نیستند، این استثنا را حذف کرده‌اند، زیرا اینها مطالبه صریح FATF بوده و دولت هم این کار را انجام داده است.

این کارشناس مسائل حقوقی، پیوستن ایران به FATF را مغایر با مختصات سیاست خارجی و منطقه‌ای ما دانست و تأکید کرد: این دقیقاً خلاف سیاست‌های خارجی و منطقه‌ای ایران است. در سطح خُرد این مهم‌ترین بحث‌ است که ما تا کجا می‌‌خواهیم حرف نهادهای خارجی را بپذیریم.

احمدی ادامه داد: کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریزم هیچ گونه حق شرطی را برای اعضا نمی‌پذیرد و عضویت ایران در این نهاد، خلاف منافع ملی ماست. در مجموع اهرم فشاری برای ماست و ضرورتی برای بررسی آن در مجلس وجود ندارد.

وی تأکید کرد: ما باید موضوعات مربوط به پیوستن به FATF را متوقف کنیم. این بحث‌ها مشکلات روابط بانکی ما را حل نمی‌کند، باید چاره‌ای برای حل مشکلات بیندیشیم، به‌عنوان مثال پیمان بررسی پولی دوجانبه یکی از این راه‌هاست؛ اگر می‌خواهیم مشکل را حل کنیم، باید به پیمان پولی دوجانبه توجه داشته باشیم و آن را در دستور کار بررسی‌ها قرار دهیم. باید کاری کنیم که تحریم‌ها که مهم‌ترین مسئله است، خنثی و بی‌اثر شود.

این کارشناس مسائل حقوقی اضافه کرد: اگر در این دو سال، 3 نهاد مهم کشور، اعم از وزارتخانه‌های امور خارجه، اقتصاد و بانک مرکزی به همان اندازه انرژی که صرف FATF کردند، صرف به نتیجه رساندن پیمان پولی دوجانبه کرده بودند، بخش زیادی از مشکلات ما حل شده بود.

احمدی در پایان خاطرنشان کرد: باید دنبال حل کردن مشکل باشیم و نمایندگان مجلس باید متوجه این مسئله باشند. امروز همان ادله‌ای که برای برجام مبنی بر رفع مشکلات مطرح می‌شد برای FATF نیز مطرح می‌شود. غلط بودن استدلال‌ها برای برجام امروز برای همه مشخص شده است.

انتهای پیام/*

true برچسب ها : اخبار سیاسی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۳۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟

۳ کارشناس حقوق ورزشی کشورمان در مورد افزوده شدن پسوند خلیج فارس به نام باشگاه استقلال اظهارنظر کرده و به ابهامات در این باره پاسخ دادند.

به گزارش تسنیم، در روز پنجم اردیبهشت 1403  مالکیت باشگاه استقلال و پرسپولیس رسماً به بخش خصوصی واگذار شد و 85 درصد سهم باشگاه استقلال در اختیار هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس قرار گرفت. این شرکت تصمیم گرفته مانند خیلی دیگر از شرکت‌های زیر مجموعه‌اش  پسوند «خلیج فارس» را به نام استقلال اضافه کند. بعد از موضوع شایعه‌ها و شائبه‌هایی به وجود آمد که نام جدید استقلال ممکن است در رقابت‌های بین‌المللی نظیر لیگ نخبگان (فرمت جدید لیگ قهرمانان آسیا) برای نماینده ایران مشکل ایجاد کند. در همین رابطه خبرگزاری تسنیم به سراغ سه حقوقدان ورزشی رفت و نظر آنها را جویا شد.

رضا شاه منصوری در این باره به تسنیم گفت: طبق ماده 30 و 35 قانون مدنی هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد. بنابراین وقتی هلدینگ خلیج فارس سهامدار عمده استقلال است می‌تواند نسبت به این دارایی خود، دخل و تصرفاتی داشته باشد. ضمن اینکه الحاق نام خلیج فارس، خدشه‌ای بر برند باشگاه ایجاد نمی‌کند.

کارشناس حقوقی در مورد اینکه آیا اضافه شدن این نام در رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا می‌تواند مشکل‌ساز شود، عنوان کرد: در ایران و آسیا نام بسیاری از تیم‌ها طوری است که قید مکان یا شهر در آن وجود دارد. بنابراین من با این استدلال مخالفم که شعار سیاسی است چرا که این نام (خلیج فارس) پیشینه تاریخی دارد و ابداً تحریک آمیز نیست. ضمن اینکه ما در ایران لیگ برتر را با پسوند خلیج فارس برگزار می‌کنیم. این موارد غیرسیاسی است.

وی اظهار داشت: وقتی 2 یا 3 هزار سال، نام خلیج فارس وجود دارد، هیچ تخاصمی وجود نداشته و چرا باید تعبیر سیاسی شود؟ تخاصم زمانی است که تحریک کننده باشد اما نام خلیج فارس دارای این شرایط نیست.

رسول باختر دیگر کارشناس حقوق ورزشی نیزدر این باره به تسنیم گفت:  یکسری الزامات و قواعدی برای تعیین نام داریم که طبیعتاً بر اساس آنها انتخاب نام خلیج فارس مشکلی ندارد؛ بنابراین اگر اسم خلیج فارس به عنوان پسوند تیمی انتخاب شود، نباید مشکلی داشته باشد.

کارشناس حقوق ورزشی خاطرنشان کرد: جامی با نام جعلی بین تیم‌های عربی برگزار می‌شود که سر و صدای زیادی به پا کرده و ما هم به آن معترض شدیم؛ اما اسم آن تغییر نیافت و کنفدراسیون فوتبال آسیا ایرادی به آن مطرح نکرد. در حالی که خلیج فارس اسم تاریخی، درست و صحیح آن است و طبیعتاً نباید به کارگیری اسم اصیل و قدیمی مشکلی داشته باشد.

آرش شکرریز دیگر کارشناس حقوق ورزشی کشور راجع‌ به این موضوع به تسنیم، گفت: در نقشه سازمان ملل و اسناد قدیمی نام خلیج فارس ثبت شده و با توجه به این موضوع ایرادی بر استفاده از نام مذکور وجود ندارد. از طرف دیگر حامی مالی باشگاه که برای تیم هزینه می‌کند، حق دارد در مورد نام آن تیم تصمیم‌گیری کند. فقط در قانون گفته شده نام‌ها تبعیض‌آمیز یا تنفرآمیز نباشند. برای مثال موجب شعاری نباشد که نژادپرستانه محسوب شود.

وی افزود: باشگاه استقلال باید نام جدید خود را در داخل کشور به ثبت رسمی برساند و در بحث بین المللی به منظور شرکت در مسابقات لیگ نخبگان باید به اطلاع کنفدراسیون فوتبال آسیا برساند و آنها نام را تأیید کنند چرا که قرار است این نام در قرعه‌کشی باشد و تاکنون با نام استقلال ایران شناخته می‌شد.

کارشناس حقوقی ورزشی گفت: اسناد قدیمی ثبت شده در سازمان ملل و خلیج فارس که با عنوان Persian Gulf روی نقشه جهانی شناخته می‌شود، ناقض ادعای برخی است. تا زمانی که این موارد تغییر نکند آنها نمی‌توانند موفق باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)
  • دفاع دیدنی کارشناس مراکشی از حمله ایران به اسرائیل
  • بوفون: دو بار تا آستانه پیوستن به رم رفتم
  • گفت‌وگوی ویژه با مردی که افغانستان را راهی جام جهانی کرد
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  •  تغییر نام استقلال مشکل‌ساز می‌شود؟
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟
  • آغاز دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس