Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@04:56:52 GMT

نظر مسئولان نظام درباره مذاکره موشکی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۵۱۰۵

نظر مسئولان نظام درباره مذاکره موشکی چیست؟

طرح مذاکره بر سر توان دفاعی و موشکی ایران از سوی مقامات غربی همواره از طرف مسئولان عالی‌رتبه نظام با موضع‌گیری‌های قاطعانه رد شده است.

به گزارش مشرق، پس از انجام مذاکرات هسته‌ای و انعقاد برجام بین ایران و 1+5، مقامات اروپایی و آمریکایی بارها به‌بهانه‌های مختلف موضوع مذاکره بر سر توان دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران را با هدف اعمال فشار و تضعیف قدرت دفاعی ایران به‌میان کشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

جنگ با ایران! لاف گزاف ترامپ و نتانیاهو

این ادعای مقامات غربی اما همواره با موضع‌گیری‌های قاطعانه از سوی مسئولان و فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی مبنی بر رد هرگونه مذاکره بر سر توان دفاعی و موشکی کشورمان همراه بوده است.

در ادامه می‌توانید نظر رسمی مقامات عالی‌رتبه کشورمان درباره ادعای مذاکرات موشکی را بخوانید:

 قدرت دفاعی کشور "قابل معامله و مذاکره" نیست

 امام خامنه‌ای ــ فرمانده معظم کل قوا: راه مقابله‌ی با دشمن این است که ما به‌عکس و برخلاف خواسته‌ی او، روی عناصر اقتدار خودمان تکیه کنیم. اعلام کردیم، باز هم اعلام می‌کنیم که  امکان دفاعی و قدرت دفاعی کشور قابل مذاکره و چک‌وچانه نیست.

 هرقدر که بخواهیم سلاح و موشک تولید می‌کنیم

حسن روحانی ــ رئیس جمهور: خطاب به آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها و دنیا می‌گویم؛ ملت ایران به عهد خود وفادار است اما به‌صراحت به همه دنیا می‌گوید ما راجع به سلاح و دفاع کشورمان با کسی مذاکره نخواهیم کرد. ما هر مقدار سلاح و امکانات و هر مقدار موشک مورد نیاز کشور باشد، می‌سازیم و انبار می‌کنیم. به کسی ربطی ندارد که ملت ایران برای دفاع خود چه تصمیمی را اتخاذ کرده و راجع به قدرت دفاعی و بنیه دفاعی با کسی مذاکره نخواهیم کرد.  توانمندی دفاعی ایران به‌هیچ‌وجه قابل مذاکره نیست

آیت‌الله آملی لاریجانی ــ رئیس قوه قضائیه:‌ جمهوری اسلامی بر سر برجام هیچ مذاکره جدیدی نخواهد کرد و مسائل اساسی نظیر توانمندی دفاعی از جمله مباحث مربوط به فناوری موشکی را نیز که برای دفاع از کیان کشور است به هیچ عنوان قابل مذاکره نمی‌داند.

 اجازه نزدیک‌شدن دشمن به حریم موشکی را نمی‌دهیم

 سرلشکر باقری ــ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: با رصد نگاه خصمانه فرعون آمریکا و رژیم صهیونیستی و دنباله‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آنان به حوزه‌های راهبردی قدرت نظام، اجازه نزدیک شدن به حریم اقتدار دفاعی و موشکی کشور را نخواهند داد.

 درباره قدرت دفاعی ایران با هیچ‌کس مذاکره نمی‌کنیم

سرلشکر رشید ــ فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا(ص): ایران درباره آنچه مبانی و شاکله موجودیت و قدرت دفاعی کشور و همچنین حمایت از مظلومین را ایجاد کرده، با هیچ‌کس مذاکره و معامله نخواهد کرد.

 توانمندی موشکی قابل معامله و مذاکره نیست

سرلشکر جعفری ــ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: توانمندی موشکی به هیچ عنوان قابل معامله و حتی مذاکره نیست. ما از توان موشکی همان‌گونه دفاع می‌کنیم که مردان غیرتمند از ناموس خود دفاع می‌کنند. توان موشکی ایران در هوا، دریا و زمین به‌سرعت در حال رشد است و این برای ما یک اصل مسلم است.

واکنش فرمانده ارتش به درخواست غرب درباره "برجام موشکی"

 سرلشکر موسوی ــ فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران: اظهارات آمریکا و اروپا درباره مذاکرات موشکی یک معادله روشن است و حرف جدیدی نیست؛ فقط روش‌ها و تاکتیک‌های آن‌ها تغییر می‌کند. آنها یک روز موضوع مذاکره هسته‌ای را مطرح می‌کنند، روزی حرف از حقوق بشر می‌زنند و امروز از مذاکره بر سر توانمندی‌های دفاعی و موشکی کشور سخن می‌گویند که این موضوع جدیدی نیست.

 با تمام توان قدرت دفاعی را حفظ می‌کنیم

میر حاتمی ــ وزیر دفاع: راهی جز مقاومت وجود ندارد و ما با تمام توان، قدرت دفاعی را حفظ کرده و به حرف هیچ کس هم گوش نخواهیم کرد.

خود را از بازدارندگی موشکی خلع سلاح نمی‌کنیم

 سردار سلامی ــ جانشین فرمانده کل سپاه: موشک‌ها سرمایه‌های دفاعی و عناصر اصلی قدرت بازدارندگی ما هستند و ما هرگز نمی‌توانیم بپذیریم که خودمان را از توانمندی بازدارنده خلع سلاح کنیم.

 توان دفاع ایران غیر قابل مذاکره است

 سردار جزایری: مسئله انرژی هسته‌ای با مسئله موشکی و دفاعی تفاوت دارد و این دو مقوله از هم جدا هست؛ در حوزه موشکی ریشه توانمندی‌های ما توقف‌پذیر نیست و پیشرفت‌های موشکی در همه سطوح و بردهای مختلف صورت گرفته است و محدودیتی در این حوزه را نمی‌پذیریم. مذاکره بر سر توان دفاعی کشور، خط قرمز جمهوری اسلامی است.

 اگر دور تا دور کشور را دیوار بکشند، تولید موشک متوقف نخواهد شد

سردار حاجی‌زاده ــ فرمانده نیروی هوافضای سپاه: مگر دشمنی که امروز درباره توانمندی نظامی ما این‌طور رفتار می‌کند، مایل بود که در این بخش به توانمندی امروز برسیم؟ بنده قبلاً هم گفته‌ام اگر دور تا دور کشور را دیوار بکشند، تولید موشک متوقف نخواهد شد چون تمام این صنعت بومی و داخلی است.

 با هیچ کشوری درباره‌ توان موشکی ‌مذاکره نمی‌کنیم

 محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت:‌ با هیچ کشوری درباره ساخت موشک و مباحث نظامی مذاکره نمی‌کنیم و از هیچ‌کسی اجازه نمی‌گیریم و نیازی به رضایت سایر کشورها در این زمینه نداریم.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک گفت: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران، در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالای کشور مؤثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهام‌داری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی، ازجمله سیاست‌هایی است که به اجرا گذاشته شد.

به گزارش شانا به‌نقل از پایگاه خبری تابناک، کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال ۱۴۰۲ مؤثر می‌دانند. از شواهد این‌طور برمی‌آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌گذاری‌های فعال و صحیح و اتکا به توان دانش‌بنیانی و داخلی از مهم‌ترین متغیرها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد رشدی منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال پیش از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشور محقق شده است که تحریم‌کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ایران بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک را در ادامه درباره رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که به‌تازگی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

محمدعلی خطیبی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت کنونی روی کار آمد، حجم فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین‌المللی پول آن را مطرح کرده و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت سیزدهم صورت داد، به‌کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست‌گذاری‌های درست سرانجام ما را به رشد اقتصادی مطلوب کنونی رساند.

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک بیان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به حجم غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان‌دهنده بی‌اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: بی‌شک افزایش فروش نفت و گاز کشور به حجم پیش از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده‌ایم. این امر در افزایش درآمدهای دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش‌بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده پیشین ایران  در هیئت عامل اوپک اظهار کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشورها و مصرف‌کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ کشور نیز بر اثر سیاست‌گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش‌بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و گازسوزی را کاهش دهیم. این دستاوردها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست‌گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش‌بنیانی کشورها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

دیگر خبرها

  • توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات
  • شهرداری توان پرداخت حقوق به کارگران را ندارد؛ مسئولان کمک کنند
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی