Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-03@14:45:20 GMT

من ایرانم، مرا دریاب !

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۵۵۶۵

 

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، کارشناسان و اقتصاددانان، بحران آب را در در ردیف ابرچالش های بزرگ اقتصاد ایران و هم تراز با بحران محیط زیست، بحران صندوق های بازنشستگی، مشکلات بانک ها، مشکلات بودجه و رشد اقتصادی اندک معرفی می کنند. بررسی ها نشان می دهد که تا نیم قرن آینده 12 استان ایران، تمام سفره های زیرزمینی آب را از دست می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع به این دلیل است که با توجه به تغییر شرایط جوی و کاهش نزولات آسمانی، میزان برداشت آب های زیرزمینی اصلاح نشده و این میزان، به اندازه سه برابر استاندارد جهانی است. همچنین به گفته مسوولان، سرانه مصرف آب هر شهروند در ایران حدود 220 لیتر در شبانه روز است. در مقابل این رقم، استاندارد مصرف آب در جهان 150 لیتر در شبانه روز است، به عبارت دیگر سرانه مصرف آب در ایران 47 درصد بیشتر از متوسط جهانی است. بنابراین این آمارها تایید می کند که باید تغییری در مصرف آب ایرانی ها رخ دهد، تا بتوان شرایط را برای مقابله با بحران آبی مدیریت کرد. در این خصوص دولت هدف گذاری کرده که میزان مصرف آب شرب از 8 به 6 میلیارد متر مکعب کاهش یابد و میزان مصرف آب در حوزه کشاورزی هم از 90 میلیارد متر مکعب به 55 میلیارد متر مکعب برسد.
اما هدفی که برای کاهش مصرف آب تعیین شده، بدون همکاری شهروندان مقدور نیست. در سال های اخیر برای تحقق این هدف کمپین های اجتماعی مختلفی به همت سازمان های مردم نهاد و دستگاه های دولت شکل گرفته است، اما بانک مسکن، در کنار وظایف اقتصادی و مالی خود که سهم قابل توجهی در تامین نیازهای مالی شهروندان برای خرید مسکن ایفا کرده، در بعد اجتماعی نیز رویکرد فعالانه ای را در پیش گرفته است. به همین دلیل کمپینی اجتماعی برای صرفه جویی در مصرف آب راه اندازی کرده است. این بانک پیش از این نیز، در مسائل اجتماعی به صورت فعال مشارکت داشته و این بار در تلاش است قدمی برای حل معضل کم آبی کشور بردارد. این کمپین با عنوان «من ایرانم، مرا دریاب» از اسفند ماه 96، شروع به کار کرده است. ایده اصلی این کمپین اصلاح الگوی مصرف است، تا تمامی شهروندان در قبال بحران پیش رو احساس مسوولیت کنند. مسوولان بانک مسکن، در کنار توجه به موضوعات و دغدغه های مالی و اقتصادی کشور، توجه ویژه ای به مسائل زیست محیطی دارند. ایشان معتقدند که بانک ها در کنار وظایف اصلی خود در حوزه اقتصادی، می توانند نقش قابل توجه ای برای آموزش های اجتماعی و همراه کردن مردم ایجاد کنند. یکی از دلایل این حرکت، مقبولیت بانک ها در بین مردم و ارتباط بیشتر این نهادها، با گروه های مختلف جامعه است. این کمپین قصد دارد که با بهره گیری از رسانه های محیطی، دیجیتال، نشریات و آموزش عمومی به مردم، شرایط را برای صرفه جویی در مصرف آب و تغییر نگرش به موضوع بحران آب فرآهم کند.
حال این پرسش بوجود می آید که آیا کمپین های مسئولیت اجتماعی از این جنس موفق خواهند شد؟ تجربه کشورهای دیگر تایید می کند، پاسخ این سوال مثبت است. به عنوان مثال در آمریکا انجمنی وجود دارد به نام حفظ منابع آب و انرژی. توصیه هایی که این انجمن به شهروندان برای صرفه جویی در مصرف آب دارد نکات جالبی به همراه دارد. این کمپین پیشنهاد می کند که برای یخ زدایی گوشت و سایر مواد غذایی از آب استفاده نکنند، مواظب اتلاف آب هنگام شستن سینک ظرفشویی باشند و شیر آب برای خنک شدن باز نگه ندارند. مواردی که شاید در نگاه نخست ابتدایی باشد، اما به کارگیری این روش ها توانسته اثر مثبتی در جامعه و کاهش مصرف آب داشته باشد. پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، نیز به عنوان یک نهاد خبری، در نظر دارد که بانک مسکن را در این رسالت اجتماعی و شهروندی مشارکت کند. به همین جهت، اخبار فعالیت های کمپین «من ایرانم، مرا دریاب»، در این پایگاه منعکس خواهد شد.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۵۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، آمار مربوط به سهم تسهیلات پرداختی به مردم برای ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است که نشان از انحراف بالای شبکه بانکی در ضعف نظارت و رگولاتوری بانک مرکزی دارد. تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد؛ همچنان ۱۸ بانک تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم به این طرح تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. 

یکی از جنبه‌های کلیدی افزایش تولید مسکن، در دسترس بودن تسهیلات بانکی برای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن است. با حل شدن معضل تسهیلات بانکی و اعطای تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن؛ نخست، برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید مسکن حرکت و دوم، برای رفع مهم‌ترین دغدغه مردم یعنی دسترسی به مسکن اقدام خواهیم کرد. از همه مهم‌تر اینکه در شرایط رکودی فعلی اقتصاد کشور، از محل ساخت مسکن به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی کشور، بیش از ۱۳۰ رشته فعالیت مرتبط با ساخت مسکن نیز به رونق خواهند رسید.

در خصوص ضرورت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش مردمی اقتصاد برای ساخت مسکن و اصلاح رگولاتوری بانک مرکزی، در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس آقایان آرا شاوردیان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بانک‌ها تسهیلات را به‌جای مردم به زیرمجموعه‌های خود دادند 
آرا شاوردیان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: در دو سه سال گذشته  تسهیلاتی که باید بانک‌ها در اختیار مردم و انبوه‌سازان برای ساخت مسکن قرار می‌دادند، نداده‌اند و بیشترین تخلف در بخش بانک‌های خصوصی بوده که موجب شده است سهم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم بسیار پایین باشد. بانک دولتی مسکن تنها بانکی بوده که خوب عمل کرده و حدود ۲۰درصد به تعهداتش در حوزه واگذاری تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است. بانک‌های دیگر به‌جز اینکه دلالی و در حوزه‌های مختلف  سرمایه‌گذاری کردند و یا به کارکنان و زیرمجموعه‌های خود وام دادند، کار دیگری انجام ندادند. 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم امسال بانک‌ها به این تکالیف عمل کنند تا موانع سرراه مردم برای ساخت مسکن رفع شود. بر اساس مصوباتی که در مجلس، کمیسیون عمران و توافقات وزارتخانه‌های راه‌وشهرسازی و اقتصاد اتفاق افتاد قرار بود بانک‌ها این تسهیلات را به‌جای اینکه در حوزه‌های دیگر ببرند باید برای ساخت مسکن در اختیار مردم و انبوه‌سازان قرار می‌دادند که از این قانون تخطی کردند.

شاوردیان با اشاره به ضرورت عرضه زمین بیشتر به مردم توسط وزارت راه‌وشهرسازی گفت: قرار بود دستگاه‌های دولتی زمین‌های مازاد خود را در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد که این مأموریت قانونی هم در حد مطلوب اتفاق نیفتاده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم امسال که سال جهش تولید و مشارکت مردم است در تولید مسکن شاهد جهش باشیم باید مجلس و کمیسیون عمران نظارت بر اجرای این قانون را بیشتر کنند و همه دستگاه‌های اجرایی  نیز زمینه را فراهم کنند تا زمین مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد و موانع در این زمینه برداشته شود.

تخلف نظام بانکی در غیاب ناظر
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای مشارکت در بحث ساخت مسکن گفت: این اتفاقی که در انبوه‌سازی در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد هم هزینه‌های مسکن را بالا برده و هم موجب کُند شدن ساخت پروژه‌های مسکن ملی شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به ضرورت عرضه زمین به مردم توسط دولت در کنار تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی به مردم توسط شبکه بانکی اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجلس در بحث زمین رایگان و تسهیلات مسکن باید بانک‌ها به دولت کمک کنند تا پروژه مسکن ملی اجرایی شود. در برخی استان‌ها این پروژه پیشرفتی نداشته است و بانک‌ها به تکالیفشان عمل نکرده‌اند. مجلس باید به وظایف نظارتی‌اش عمل کند تا هم زمین به صورت رایگان در شهرها و روستاها در اختیار مردم قرار گیرد و هم بانک‌ها تسهیلات لازم را بپردازند.

آصفری بیان کرد: باید مشخص شود نقدینگی که امروز در اختیار بانک‌هاست کجا هزینه و صرف چه کارهای می‌شود، این نقدینگی باید در حوزه مسکن، تولید و درمان هزینه شود ولی متأسفانه به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی این پول در عرصه سوداگری هزینه می‌شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها خاطرنشان کرد: نظارت جدی بر وظایف دستگاه‌های متولی اجرای نهضت ملی مسکن باید از سوی مجلس و نهادهای نظارتی انجام شود. دولت باید موانع سرراه مشارکت مردم را بردارد که آن‌ها بدون دغدغه در حوزه مسکن ورود کنند.

گفتنی است افزایش دسترسی به تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی، ایجاد شغل و بهبود شرایط کلی زندگی برای جمعیت کمک کند. علاوه بر این، بخش مسکن این ظرفیت را دارد که به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی در ایران عمل کند. با افزایش عرضه زمین و اعطای تسهیلات ساخت مسکن، دولت نه‌تنها می‌تواند کمبود مسکن را برطرف کند، بلکه موجب رشد صنعت ساختمان و بخش‌های مرتبط با آن می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • رونمایی از پویش با انرژی در یزد
  • ارتش در حوادث و بحران‌ها میدان‌دار است
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات