Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@14:54:13 GMT

سرنوشت برجام در دست اروپایی‌ها است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۷۷۳۹

سرنوشت برجام در دست اروپایی‌ها است

مشاور پیشین باراک اوباما می‌گوید اروپایی‌ها به جای پرداختن به ترامپ باید ایرانی‌ها را قانع کنند که حتی در صورت آمریکا در برجام، در این توافق باقی بمانند.

خبرگزاری تسنیم: به نقل از خبرگزاری فرانسه، «راب مالی» مشاور رئیس جمهوری پیشین آمریکا و از مذاکره‌کنندگان ارشد این کشور در جریان مذاکرات هسته‌ای می‌گوید شک ندارد که ترامپ تلاش می‌کند تا برجام را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این سخنان در شرایط بیان می‌شود که ترامپ روز گذشته اعلام کرد که امروز سه‌شنبه تصمیم خود درباره برجام را اعلام خواهد کرد.

راب مالی که هم‌اکنون ریاست اندیشکده «گروه بین‌المللی بحران» را برعهده دارد می‌گوید که حامیان اروپایی برجام باید تلاش کنند که ایران را داخل توافق نگه دارند و بر همین اساس وی امیدوار است که دیگر طرف‌های این قرارداد شامل انگلیس، فرانسه و آلمان بتوانند با تهران کار کنند و این توافق را زنده نگه دارند. به گفته وی، این توافق مسئله‌ای حیاتی برای منع از سرگیری تحقیقات ادعایی در زمینه سلاح هسته‌ای از سوی ایران است.

به گفته این مقام پیشین دولت آمریکا، «این [توافق]جامع‌ترین نظام راستی‌آزمایی است که تاکنون از سوی کشوری - به غیر از کشور‌هایی که در جنگ شکست خورده‌اند - پذیرفته شده است ... اگر آن‌ها در توافق تقلب کنند [توافق را نقض کنند]راه‌های زیادی برای اطلاع از زمان و مکان این مسئله وجود دارد و مسئله کشف خواهد شد».

راب مالی در ادامه مدعی شد که اگر اروپا مایل به اعمال تنبیه‌هایی علیه برنامه موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های منطقه‌ای آن است، تنها به این خاطر است که می‌خواهند توافق هسته‌ای را حفظ کنند. وی افزود: «این یک انفجار [بحران]کوچک است، آن را انکار نمی‌کنم و صریحا بگویم که فکر می‌کنم خواسته ترامپ این است که بتواند ادعای پیروزی کند». به گفته این متخصص امور تحریم‌ها، ترامپ «می‌تواند بگوید که "بدون من، اروپا هرگز نخواهد توانست این چنین به برنامه موشک‌های بالستیک ایران بپردازد، و هرگز نخواهد توانست اینچنین به رفتار منطقه‌ای آن‌ها بپردازد».

راب مالی می‌گوید که ترامپ به دنبال از بین بردن میراث سیاسیت خارجی اوباما است و نمی‌تواند درک کند که فشار بدون مصالحه نمی‌تواند مانع دیگر اقدامات ایران شود.

وی می‌گوید که اقدامات ترامپ درباره برجام ««موجب تداوم عدم‌اطمینان‌هایی می‌شود که توافق را [هم‌اکنون]در بر گرفته است. این مسئله موجب کاهش احتمال سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در ایران می‌شود».

بر همین اساس راب مالی اروپایی را تشویق می‌کند تا توجه خود را از ترامپ برداشته و به جای آن به دنبال قانع‌کردن [مقامات]خشمگین تهران برای عدم نقض توافق باشند؛ «این یک تلاش بسیار سخت خواهد بود. آن‌چه که ما به دنبال انجام آن هستیم ... گفتن این نکته است که گام‌هایی [اقداماتی]وجود دارد که اروپایی می‌توانند برای کاهش آثار اعمال دوباره تحریم‌های آمریکا انجام دهند».

راب مالی می‌گوید که در این شرایط شرکت‌های کوچک اروپایی که در آمریکا سرمایه‌گذاری ندارند و بر این اساس نمی‌توانند در معرض تحریم‌های تجدید شده آمریکا قرار بگیرند، می‌توانند با یکدیگر برای تجارت با ایران همکاری کنند.

وی می‌گوید که «این کار آسان نیست، اما این تلاشی است که اروپایی و ایرانی‌ها باید انجام دهند». به گفته وی، چنین تجارتی می‌تواند نشان دهد که «چرا حفظ این توافق برای اروپایی‌ها و برای ایرانی‌ها [گزینه‌ای]بهتر است حتی اگر مزایای اقتصادی حاصل از توافق که ایران انتظار آن را داشت هم‌اکنون به دست نیاید».

راب مالی در نهایت گفت که «بهتر است که نوعی از روابط تجاری با اروپایی برقرار باشد و آمریکا منزوی شود تا اینکه [ایران]منزوی شود و اروپایی‌ها و آمریکایی ضد [ایران]باشند ...، زیرا حقیقت این است که اگر آمریکا تحریم‌ها را دوباره اعمال کند و ایران با اعلام اینکه "ما نیز از توافق خارج می‌شویم" پاسخ دهد، اروپا گزینه‌ای نخواهد داشت ... آن‌ها ترامپ را مقصر خواهد شمرد، اما اگر ایران برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرد آن‌ها نیز تحریم‌های خود را دوباره اعمال خواهند کرد». لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Osf

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد