Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@21:46:16 GMT

نیاز معماران ایرانی به جامعه‌ای با شیشه‌های رنگارنگ

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۹۶۲۸

نیاز معماران ایرانی به جامعه‌ای با شیشه‌های رنگارنگ

یک جامعه شناس معتقد است: معماران جامعه ایرانی امروز بیش از هر زمان دیگری به ساختن «جامعه اُرسی»، «جامعه‌ای با پنجره‌هایی از شیشه‌های رنگی» نیاز دارند؛ جامعه‌ای که تکثر و تنوع را به رسمیت بشناسد، جامعه‌ای که ایمنی و امنیت را در «تکثر منسجم» جست‌وجو کند.

به گزارش ایسنا، محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی-  اُرسی در معماری ایران را با «جامعه اُرسی: جامعه‌ای با شیشه‌های رنگارنگ» مقایسه و بیان کرد: تنوع رنگارنگ شیشه‌های اُرسی در حالی که متکثر و گوناگون است، اما انسجام و نظمی بی‌نظیر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکثر می‌تواند منظم، منسجم و زیبا باشد. جامعه ایرانی هم می‌تواند در عین تکثر و تنوعش، منظم، منسجم و متحد باشد. چنین جامعه‌ای – متکثر، متنوع، رنگارنگ و در عین حال منسجم و متحد - می‌تواند درست مثل شیشه‌های رنگی جلوی نورهای زائد و اشعه‌های سوزان را بگیرد؛ امنیت و آرامش خاطر فراهم کند و مانع از ورود حشرات و خزندگان مزاحم و خطرناک شود.

او با بیان اینکه جامعه‌ای که زیبایی‌اش محصول نورهای رنگارنگی است که به درون آن می‌تابند، افزود: روح معماری ایرانی فقط برای ساختن خانه‌هایی از خشت و گِل نیست، بلکه به‌کار ساختن جامعه‌ای از جنس جسم و روح هم می‌آید.

این جامعه شناس گفت: تنوع و تکثرِ منسجم، مثل پدافند غیرعامل عمل می‌کند؛ حشره‌کشی به‌ کار نمی‌رود، اما حشره مزاحمی هم در کار نیست؛ ابزار تهدیدی به‌کار نیست، اما امنیت و آرامش خیال هست. معماران جامعه ایرانی امروز بیش از هر زمان دیگری به ساختن «جامعه اُرسی»، «جامعه‌ای با پنجره‌هایی از شیشه‌های رنگی» نیاز دارند، جامعه‌ای که تکثر و تنوع را به رسمیت بشناسد، جامعه‌ای که ایمنی و امنیت را در «تکثر منسجم» جست‌وجو کند. جامعه‌ای که زیبایی‌اش محصول نورهای رنگارنگی است که به درون آن می‌تابند. روح معماری ایرانی فقط برای ساختن خانه‌هایی از خشت و گِل نیست، بلکه به‌کار ساختن جامعه‌ای از جنس جسم و روح هم می‌آید.

فاضلی با انتشار این مطلب در صفحه شخصی خودش در فضای مجازی، بیان کرد: اگر از مساجد، کاخ‌ها یا خانه‌های ساخته‌شده با معماری سنتی ایرانی بازدید کرده باشید، حتماً پنجره‌های چوبی با شیشه‌های رنگی را دیده‌اید. نمونه‌هایی از این پنجره‌ها را که نام‌شان «اُرسی» است می‌توانید در ارگ کریم‌خان زند شیراز، عمارت ملا لطف‌اله شیخ‌الاسلام سنندج، مسجد نصیرالملک شیراز و بسیاری از بناهای معماری سنتی ایران ببینید.

او ادامه داد: رنگارنگی این پنجره‌ها زیبایی حیرت‌انگیزی خلق می‌کند، اما زیبایی تنها کارکرد این پنجره‌ها و شیشه‌های رنگارنگ‌شان نیست. محققان درباره این پنجره‌ها نوشته‌اند: این شیشه‌ها فضایی متفاوت همراه با امنیت و خیال را برای ساکنین خلق کرده و نهایتا جلوه این نورهای رنگین در فضای بنا، امنیت و آسایش و رسیدن به تعالی را  به ویژه در اماکن مذهبی - متجلی می‌سازند. (نمونه این شیشه‌ها در کلیسای برزیل، کلیسای جامع آخن آلمان، کلیسای سنت پاریس و سایر مکان‌های مقدس هم وجود دارند.)

این جامعه شناس گفت: پنجره‌هایی با شیشه‌های رنگی که نور را در رنگ‌های متنوع و متعدد عبور می‌دهند، در عین حال می‌توانند از ورود درصد قابل توجهی از اشعه‌های گرم و سوزان به داخل بنا جلوگیری کرده و به عنوان کنترل کننده نور نیز ایفای نقش کنند. پنجره‌های اُرسی با ایجاد نورهای رنگارنگ باعث دور شدن حشرات مزاحم می‌شوند. کویرنشینان علاوه بر در نظر گرفتن زیبایی شیشه‌ها معتقدند شیشه‌های رنگی خزندگان را فراری می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۹۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

آیت‌الله رسول فلاحتی در ستاد گرامیداشت هفته کار و کارگر استان گیلان با اشاره به جایگاه رفیع کار و کارگر اظهار داشت: عمده اقلام و لوازم زندگی مردمان جامعه محصول کار و تلاش کارگر است و زندگی همه‌ مردم به‌ کار و کارگر آمیخته است به همین‌خاطر باید به این بخش توجه ویژه شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به بوسه پیامبر(ص) بر دست کارگر تصریح کرد: همه انبیاء الهی به نوعی‌ کارگر و تولیدکننده و مولد بودند

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره جهش تولید افزود: تقویت و رشد تولید با تولیدِ ثروت، رفاه، آسایش روحی و روانی برای مردم، تقویت صادرات و اشتغال و رفع تنگناها همراه خواهد بود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امروز میدان تقاضای زیادی برای تولیدات ایرانی وجود دارد که باید از این فرصت استفاده کرد تصریح کرد: اکثر کشورهای آمریکای لاتین امروز طالب تولیدات ایرانی در عرصه‌های گوناگون هستند از سوی دیگر، کشورهایی نظیر ترکیه، سوریه و عراق نیز بهترین میدان برای عرضه تولیدات فنی و مهندسی ایرانی هستند.

وی با اشاره به اینکه ایران در خدمات مهندسی و عرصه سدسازی حرف برای‌ گفتن دارد خاطرنشان کرد: با افزایش میزان تقاضا در داخل و خارج، تولیدکننده هم روحیه می‌گیرد چراکه تولیدکنندگان ما به بازارِ خوب نیاز دارند و این توان را دارند که ضمن تامین نیاز داخلی، تقاضاهای خارج را هم اقناع کنند البته هنوز واردات بعضی کالاهای خارجی مشابه تولید داخلی بلای جان تولیدکنندگان شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با تاکید بر ضرورت برآورد‌ میزان نیاز داخلی در عرصه‌های مختلف عنوان‌ کرد: الان ۲۸۷ هزار هکتار شالیزار داریم اما هنوز برآورد دقیقی درباره اینکه چقدر پاسخگوی نیاز داخلی است، انجام نشده است؛ تولیدکنندگان ما هم اگر میزان نیاز داخل را بدانند و‌ از سوی مسئولان حمایت شوند، تلاش بیشتری در راستای جهش تولید خواهند کرد.

آیت‌الله فلاحتی احیای شرکت‌ها و صنایع خرد و کلان تعطیل و نیمه‌تعطیل کشور را از اقدامات خوب دولت سیزدهم برشمرد و بیان کرد: با احیای این شرکت‌ها، کارگران و تولیدکنندگانی که براثر مشکلات خانه‌نشین شدند می‌توانند به عرصه تولید بازگردند و آثار مثبت احیای این شرکت‌ها بیش از سرمایه‌گذاری‌های جدید است و با ایجاد ایمنی و امنیت و امید نیز همراه خواهد بود.

امام جمعه رشت با تاکید بر لزوم ایجاد توازن میان افزایش حقوق کارگری و کالاهای مصرفی خاطرنشان کرد: باید توازن‌ میان عرضه کالاهای مصرفی و دستمزد ایجاد شود از طرفی بخش اعظم کسانی که از تولیدات ما استفاده می‌کنند واسطه‌گران و دلالان و..‌. هستند که باید جلوگیری کرد.

وی یکی دیگر از بلاهای اجتماعی را عدم نظارت در ایجاد توازن عرضه و تقاضا دانست و بیان کرد: رهبری مسئله امنیت شغلی را مطرح کردند؛ امنیت شغلی به معنای پشت میزنشینی و... نیست البته در این عرصه، کارفرما و مدیران هم قدری تقصیر دارند؛ کسانی‌که کارگر جذب می‌کنند اما ۸۹ روزه؛ معنایش چیست؟ این اقدام، نا آرامی فکری برای کارگر به‌دنبال دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه امنیت شغلی یعنی کارگر احساس کند کارفرما به او توجه دارد افزود: متولیان باید پای درد و دل کارگر بنشینند و‌ میزان رضایتمدی آنان از شرکتی که در حال کار هستند را جویا شوند.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به تاکیدات رهبری درباره ارتباط صنعت با مدارس و دانشگاه خاطرنشان کرد:  دانش‌آموز پس از دیپلم باید مهارت لازم در رشته تحصیلی خود را داشته باشد.

امام جمعه رشت با تاکید بر لزوم جدی گرفتن نظارت بر همه بخش‌ها، آثار منفی بی‌نظارتی را متذکر شد و بیان کرد: بعضی از مدیران از بین کسانی انتخاب شوند که فضای کارگری، تلخی و شیرینی‌ها و سختی‌های این حوزه را تجربه کرده‌اند.

وی با اشاره به ضرورت تقویت و پشتیبانی مدیران از سوی حاکمیت عنوان کرد: مدیر اگر دارای قدرت اراده و خلاقیت و‌ پشتیبانی از بیرون نباشد نمی‌تواند ایده‌ها و خلاقیت خود را جامه عمل بپوشاند؛ مدیر باید هدایت و‌ حمایت شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • ایران مقتدرانه قهرمان شد/ درخشش ووشوکاران ایرانی با کسب ۲۰ مدال رنگارنگ
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان
  • کنایه علی ربیعی به مسئولان: فقط بر سر جای خود بنشینید و کاری نکنید تا اوضاع خراب‌تر نشود /هردم از این باغ بری می‌رسد!
  • شاید مهندس امنیت اطلاعات