Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ اعتمادآنلاین نوشت: چند روز پیش ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی در توئیترش نوشت: «معتقدم سفر شهروندان به خارج، حق و انتخاب آنها است. در عین حال، تراز گردشگری منفی است و مسافرت خارجی، ارز قابل‌توجهی را به اقتصاد ما تحمیل می‌کند.با ترویج ایران‌گردی و سفر ارزان، هم بر رونق صنعت گردشگری بیفزاییم و هم منابع ارزی را بهتر مدیریت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این حرف او واکنش‌های زیادی به دنبال داشت. عده‌ای حرف‌هایش را دخالت در شیوه زندگی مردم دانستند و عده‌ای دیگر اعلام کردند که اگر گردشگر زیادی از ایران خارج می‌شود به دلیل مشکلاتی است که گردشگری داخلی دارد. عده دیگری هم به کلی حرف‌هایش را رد کردند و گفتند ایران در مقایسه با میانگین جهانی خیلی هم تراز گردشگری عجیب و غریبی ندارد.

با نگاهی به آمار خروج گردشگر از کشور می‌توان دید که ایران اگرچه سریع‌ترین رشد خروج گردشگر در قاره آسیا و اقیانوسیه را داشته اما این رشد سریع به معنی سرآمد بودن ایران نیست. براساس گزارش سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد طی 5 سال گذشته میزان سفرهای خروجی ایران با افزایشی 36 درصدی مواجه بوده و تعداد گردشگران خارج شده از کشور در سال 96 به 11 میلیون نفر رسیده است.

بررسی آمارهای گردشگران خروجی ایران در داده‌های بانک جهانی نشان می‌دهد در سال 1995 حدود یک میلیون ایرانی سفر خارجی داشتند. این رقم طی سال‌های بعد رشد چشمگیری از خود نشان داده است، مثلاً تا سال 2000 ایران با عبور از مرز دو میلیون گردشگر خروجی، حدود 2 میلیون و سیصد هزار گردشگر به خارج از کشور فرستاد.

در سال 2002 هم این رقم به حدود 3 میلیون نفر رسید اما بعد از آن با یک رشد منطقی رو به رو بود، یعنی تا 12 سال بعد نزدیک به 50 درصد افزایش پیدا کرد و در سال 2014 تعداد ایرانی‌هایی که از کشور بیرون رفته بودند به حدود 7 میلیون و هفتصد هزار نفر رسید. جالب اینکه نرخ خروج گردشگر از کشور سال بعد از آن یعنی در سال 2015 کاهش پیدا کرد و حدود 6 میلیون و ششصد هزار نفر شد. بعد از آن هر سال حدود دو میلیون نفر به آمار گردشگران خروجی از کشور اضافه شد و حالا به 11 میلیون نفر رسیده است. بعد از ایران بیشترین رشد خروجی گردشگر در آسیا و اقیانوسیه متعلق به کره جنوبی است با رشد 16 درصدی، در 5 سال گذشته. البته آنچه ایران را از کره جنوبی و بسیاری از کشور جدا می‌کند، سفرهای زیارتی است. این سفرها سهم بسیار بزرگی در میزان گردشگران خروجی از ایران دارند، نزدیک به 50 درصد. از همین 50 درصدی که به قصد اماکن زیارتی از ایران خارج می‌شوند، 45 درصد مربوط به ایام اربعین است.

وقتی به این عددها توجه کنیم دو نکته برایمان روشن می‌شود، یکی دلیل افزایش قابل توجه آمار گردشگر خارجی از ایران که همزمان با توسعه امکانات پیاده‌روی اربعین و تسهیل مسافرت به کشور عراق بوده است و دوم اینکه آنچه سیف را نگران کرده، چندان نگران‌کننده نیست.

با وجود اینکه، در صورت حذف مسافرت‌های مذهبی، آمار گردشگر خروجی از ایران بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی خواهد بود اما به هر حال نمی‌توان به یک مسئله مهم بی‌توجه بود: میزان ارزی که از کشور خارج می‌شود.

طبق آمارهای سازمان جهانی گردشگری هزینه‌کرد مسافران منطقه آسیا و اقیانوسیه نسبت به جمعیت آن هنوز پایین است. سرانه هزینه‌ای که گردشگران خروجی از کشورهای آسیایی و اقیانوسیه بیرون از کشور خودشان می‌کنند، به صورت متوسط به 115 دلار می‌رسد و در مقایسه با میانگین جهانی که 163 دلار است، فاصله زیادی دارد. در مورد ایران، بهتر است از شاخص ریال استفاده کنیم تا قابل درک تر باشد. سعید لیلاز، اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید بهشتی اخیراً اعلام کرد که در سال 96 ایرانی‌هایی که  برای تفریح به خارج از کشور رفته‌اند حدود « 14 میلیارد دلار» مصرف ارزی داشته‌اند.

اگر دلار را با میانگین 3800 تومان در نظر بگیریم یعنی 53 هزار میلیارد تومان. برای فهم بهتر بزرگی این عدد هم بهتر است آن را با میزان هزینه‌ای که برای ارتقای شاخص‌های توسعه مورد نیاز است، بسنجیم. با این 53 هزار میلیارد تومان می‌توان 29 هزار کلاس درس، 660 تخت بیمارستانی، 53 هزار شغل و  75 هزار خانه 70 متری ساخت.

برخی عقیده دارند که افزایش ناگهانی قیمت دلار و مشکلاتی که تهیه ارز مسافرتی به وجود آورده است، در کنار افزایش حداقل سه برابری عوارض خروج از کشور می‌تواند ترمز سفرهای خارجی را بکشد. در مقابل عده‌ای هم فکر می‌کنند چون این عوامل بر سفرهای مذهبی تأثیر ندارند و شکاف طبقاتی در کشور هم رو به گسترش است، احتمالاً سفرهای خارجی به رشد خودشان ادامه خواهند داد. اگر تحلیل دوم را قبول کنیم، به این معنی است که در سال 1400 با احتساب متوقف شدن قیمت ارز بر روی عدد 4200 تومان، مسافرانی که از کشور خارج می‌شوند مجموعاً 84 هزار میلیارد تومان، ارز از کشور خارج می‌کنند. با تصور ثابت ماندن تورم، با این پول می‌توان 45 هزار کلاس درس، 1050 تخت بیمارستانی، 84 هزار شغل و 120 هزار خانه 70 متری ساخت.

با این حساب‌وکتاب‌ها، دلیل نگرانی مسئولان درباره میزان ارزی که از کشور خارج می‌شود، طبیعی به نظر می‌رسد اما تا کنون هیچ کشوری موفق نشده است که این مقدار ارز را داخل مرزهای خودش نگه دارد، احتمالاً غیر از کره شمالی.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 ارز بانک مرکزی قیمت دلار سفر خارجی گردشگران ولی الله سیف ارز گردشگری موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۳۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ماده ضدرسوب ایرانی با ۲۰۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید ماده ایمن ساز ضدرسوب شده‌اند که می‌تواند سالانه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از هزینه‌های خوردگی، رسوب و زنگ در انواع خودرو، تأسیسات و نیروگاه‌ها را به کشورمان کاسته و مانع از آلودگی محیط زیست شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید محصولی شده‌اند که می‌تواند سالانه 200 هزار میلیارد تومان از هزینه‌های خوردگی، رسوب و زنگ در انواع خودرو، تأسیسات و نیروگاه‌ها را به کشورمان کاسته و مانع از آلودگی محیط زیست شود.

ماده ایمن‌ساز ضدرسوب و ضدخوردگی پارس کیمیا به ادعای شرکت سازنده، راه‌حلی دائمی برای از بین بردن رسوب و زنگار فعلی موجود در آب، بدون نیاز به تخلیه است.

کاهش هزینه تعمیرات، افزایش راندمان و بهره وری موتور انواع خودرو، حفظ سلامت قطعات تأسیسات، حذف اسیدشویی و کاهش 40 تا 60 درصدی هزینه سوخت و انرژی در تأسیسات از جمله فواید این محصول عنوان شده است.

عبدالحمید مصدق، مدیرعامل شرکت چند منظوره ایثار پارس کیمیا مصدق و شرکا درباره محصولات این شرکت و کاربرد آنها گفت: محصول ضدرسوب و ضدخوردگیدر سال 1388 ثبت اختراع شده و در حال حاضر برای بومی‌سازی آن در سطح کشور تلاش می‌کنیم، عاملی استراتژیک و مهم است. عدم وجود این ماده سالانه 200 هزار میلیارد تومان هزینه خوردگی، رسوب و زنگ در انواع خودرو، تأسیسات و نیروگاه‌ها به کشور تحمیل می‌کند.

تولید خوراک ماهی قزل‌آلای رنگین کمان توسط دانش‌بنیان‌ها

وی افزود: نمونه‌ای از این خرابی‌ها را می‌توان در سوراخ شدن رادیاتور و مخلوط شدن آب و روغن در پکیج‌های خانگی و خودروها مشاهده کرد. عدم استفاده از این ماده علاوه بر ایجاد هزینه‌های ملی هنگفت، باعث آلودگی محیط زیست نیز می‌شود.

مصدق گفت: استفاده از این قبیل محصولات در کشورهای پیشرفته جهان اجباری است و به هر موسسه، شرکت و شخصی که سعی کند هزینه خوردگی، زنگ و رسوب را کاهش دهد، سوبسید و کمک‌های فراوانی تعلق می‌گیرد. به عنوان مثال، درصدی از هزینه‌های صرفه‌جویی شده به خود شرکت‌ها بازگردانده می‌شود تا از بروز چنین هزینه‌های ملی جلوگیری شود. متاسفانه این آگاهی در سطح ملی در کشور ما ایجاد نشده و سالانه 200 هزار میلیارد تومان ضرر به صنعت، خودروها و... وارد می‌شود.

وی تصریح کرد: تصور کنید شهرداری صدها کامیون برای جمع‌آوری پسماندها دارد. اگر فقط یک بار از محصول ما به آب رادیاتور این کامیون‌ها اضافه شود، موتور آنها از لحاظ آسیب های ناشی از رسوب تا 10 سال به تعمیرات نیاز نخواهند داشت و از هزینه‌های ناخواسته جلوگیری می‌شود. یا فرض کنید آمبولانس‌ها حین حمل بیمار دچار نقص فنی موتور یا قاطی شدن آب و روغن می‌شوند. دلیل این اتفاق عدم استفاده از این محصول و عدم آگاهی در سطح کشور از مزایای آن است.

وی تاکید کرد: متاسفانه خودروسازان، لوازم یدکی‌ها و تعمیرگاه‌ها به دلیل سودجویی یا ناآگاهی حرکتی برای استفاده از این محصول نمی‌کنند. عدم استفاده از این ماده سبب افزایش هزینه‌ها، رسوب و جرم‌گیری در پکیج‌های خانه و بویلر کارخانه‌ها، افزایش مصرف گاز، گرفتگی و رسوب در مدارهای ماشین‌ها و... می‌شود. اسیدی کردن ماشین‌ها به دلیل عدم استفاده از محصول ما نیز به مرور زمان باعث گرفتگی و رسوب در مدارها می‌شود و آبی که از خودرو خارج می‌شود قهوه‌ای رنگ و رسوب‌دار خواهد بود.

این آب آلوده پس از بخار شدن، ریزگردها، یون سدیم و... را در هوا معلق می‌کند و توسط نایژک‌ها وارد خون می‌شود. هر کدام از این موارد می‌تواند باعث سرطان و به خطر افتادن سلامتی انسان‌ها شود.

مصدق با ابراز تاسف از سودجویی برخی از اصناف که تا به امروز مانع از تاثیرگذاری این محصول شده‌اند گفت: ما با هزینه خود از سال 1388 توانستیم این محصول را در سطح کشور با نام مورد اعتماد مردم "پارس کیمیا" به بازار عرضه کنیم. این محصول در حال حاضر در بخش قلیلی از مردم و تأسیسات جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است زیرا مردم به اثربخشی آن یقین دارند. استفاده از این محصول در خودروها معجزه می‌کند و عملکرد آنها را به طور چشمگیری بالا می‌برد. به طوری که با یک بار استفاده، خودرو و دستگاه جوان می‌شوند و مصرف گاز تا 60 درصد کاهش می‌یابد.

وی تاکید کردند: اکنون نیاز به حمایت و توجه مسئولین داریم. ما از سال 1375 برای خدمت به مردم این راه را انتخاب کرده‌ایم و علاوه بر این محصول، محصولات جهانی دیگر نیز تولید کرده‌ایم.

مصدق درباره بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: بزرگ‎ترین دستاورد مجموعه ما، کسب اعتماد ملی در استفاده از محصول تأسیساتی، خودرویی و نیروگاهی پارس کیمیا است. این اعتماد به حدی است که هم اکنون صنایع بزرگ کشور مانند صنایع دفاع، برخی بیمارستان‌ها، هتل‌ها، شرکت نفت و شهرداری‌ها به ما اعتماد می‌کنند و با پرداخت پیش‌پرداخت، جنس را تحویل می‌گیرند.

وی افزود: تا به امروز تمام ارگان‌هایی که از این محصول استفاده کرده‌اند از جمله بزرگترین ارگان حمل و نقل ایران، رضایت کامل از آن داشته‌اند.

مصدق درباره رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم بیش از 500 نفر در سطح کشور مشغول به کار هستند.

وی در پایان در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: با عنایت به اینکه قوی‌ترین ماده ضدخوردگی را در اختیار داریم که می‌تواند منافع اقتصادی فراوانی به ارمغان بیاورد، برای تولید انبوه و صادرات این محصول نیاز به حمایت‌های مالی داریم. در حال حاضر به دنبال احداث کارخانه‌ای در تهران هستیم تا بتوانیم به نیاز داخلی و خارجی پاسخ دهیم. همچنین برای معرفی این محصول به مردم و جامعه نیازمند حمایت در زمینه تبلیغات و بازاریابی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سالانه ۱۰ میلیارد مترمعکب آب از کشور خارج می‌شود
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ سه شنبه ۲۸ فروردین
  • سال گذشته ۶ میلیون گردشگر خارجی به ایران آمدند
  • چند میلیون گردشگر خارجی سال گذشته به ایران آمدند؟
  • ۶ میلیون گردشگر خارجی به ایران آمدند
  • بازدید ۱۴۰۰ گردشگر خارجی از دره ستارگان قشم
  • تولید ماده ضدرسوب ایرانی با ۲۰۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی
  • حضور بیش از یک میلیون گردشگر نوروزی در همدان/ ثبت ۱۲۴ هزار و ۵۲۸ نفر شب اقامت در استان
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ یک شنبه ۲۶ فروردین
  • میزبانی اسکله‌های گلستان از ۷۵ هزار گردشگر دریایی