Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-05@21:45:01 GMT

درماندگی محمودآبادی‌ها برای چال کردن زباله‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۳۴۲۹۷

به گزارش وانانیوز، 

یحیی یوسف پور در گفت‌وگویی، موضوع زباله در شهرستان را از دغدغه‌های اساسی خود دانست و یادآور شد: استاندار در بحث تفکیک زباله بسیار تاکید کردند؛ موضوع مهمی که در بحث زباله مطرح است ایجاد فرهنگ سازی برای تفکیک زباله است؛ ما باید ذهنیت مردم را باید به سویی ببریم که در این زمینه به ما کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار محمودآباد خاطرنشان کرد: وضعیت محمودآباد وضعیت خاصی دارد. حدود 262 کیلومتر وسعت بین دریا و جنگل با روستاهای بسیار متراکم باعث شده نتوان یک زمین مناسب برای دپو پیدا کرد؛ چند نقطه تاکنون مشخص شده که با همکاری اداره محیط زیست در حال بررسی این موقعیت ها هستیم تا ایستگاهی موقت برای دپو زباله فراهم شود.

 وی با اشاره به این که همراهی و همکاری همه نهادها باعث می شود تا گام های بهتری در استان برداشته شود، اظهار کرد: استاندار مازندران بحث های خوبی را در بدو ورود در مسائلی همچون گردشگری، زیر ساختی و سرمایه گذاری در استان مطرح کرد که با کمک همه جریان‌ها می‌توانیم شاهد اتفاقات خوبی در دوره دوازدهم در مازندران باشیم.

وی، وجود شهرک صنعتی در محمودآباد را یکی از ویژگی‌های صنعت مطلوب دانست و عنوان کرد: در حوزه صنعت در سطح شهرستان، یکی از ویژگی های محمودآباد داشتن شهرک صنعتی تشبندان بوده که به نسبت سایر شهرک های صنعتی در استان از وضعیت مطلوبی برخوردار است. در مجموع 83 شرکت فعال و ۲۲ شرکت غیرفعال در شهرک صنعتی محمودآباد وجود دارد.

این مقام مسئول با اشاره به این که در سال گذشته به ارزش حدود 48 میلیارد تومان صادرات محصولات صنعتی در محمودآباد انجام شد، خاطرنشان کرد:  ۱۳ شرکت فعال صادر کننده در شهرستان وجود دارد که با توجه به نشست هایی که با این 13 شرکت داشتیم، خواستار توسعه فعالیت آن ها به ویژه در سطح کشورهای " CIS " شدیم. 

وی تصریح کرد: در حوزه صنعت با توجه به ارزیابی های انجام شده، تراکنش مالی شهرک های صنعتی بر اساس فروش آن ها بیش از 350 میلیارد تومان است و این نشان دهنده این بوده که چرخه حمایتی اقتصادی شرایط خوبی در محمودآباد دارد.

*60هکتار به زمین های شهرک صنعتی محمودآباد اضافه می شود

یوسف پور در ادامه بیان کرد: با توجه به ارتباطی که با حوزه صنعت و جهاد کشاورزی استان برقرار کردیم  مقرر شد حدود 60 هکتار از زمین هایی که در کنار شهرک صنعتی بوده به مجموعه 118 هزار هکتاری شهرک های صنعتی محمودآباد اضافه شود تا در آینده توسعه بیشتری داشته باشد.

وی گفت: در سال 95 از محل بسته رونق تولید با مبلغی حدود 15 میلیارد و 100 میلیون تومان به 13 شرکت تسهیلات اعطا شد. ازسال 96 تاکنون نیز مبلغ سه میلیارد و 900 میلیون تومان تسهیلات به شرکت ها داده شده و در مجموع حدود 165 نفر مشغول به کار شدند.

این مسئول خاطرنشان کرد: کماکان شرکت‌های صنعتی محمودآباد با توجه به رونق بازار و کمک های مالی تقاضا دارند سود تسهیلات داده شده کمتر شود تا بتوانند فضا برای تراکنش مالی بهتری داشته باشند. تلاش ما بر این است مشکلات صنایع را به مراجع بالاتر اطلاع رسانی کنیم تا چرخ اقتصادی در سال حمایت از کالای ایرانی به خوبی بچرخد و همراه با کیفیت بالاتر باشد.

*محمودآباد دومین شهر مازندران بوده که وضعیت اشتغال آن شیب ملایم دارد

فرماندار محمودآباد تصریح کرد: وضعیت اشتغال در محمودآباد به نسبت شهرستان های دیگر و کشور که 12.1 درصد است؛ 9.6 دهم درصد بوده و بعد از آمل دومین شهری هستیم که از لحاظ شیب اشتغال وضعیت ملایم تری داریم.

وی گفت: جمعیت فعال شهرستان محمودآباد بالغ بر 32 هزار نفر بوده است. با توجه به این آمار حدود 3127 نفر نیروی آماده به کار در این شهرستان وجود دارد که باید برای آن برنامه ریزی دقیق کاری داشته باشیم. در سال گذشته سهم محمودآباد در سامانه رصد 1162 نفر  بود که تاکنون 1073 نفر مشغول به کار شدند.

وی با بیان این که از محل تبصره 16 در سال 96 بیش از دو میلیارد و نیم برای افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد در راستای اشتغال پایدار اعتبار اختصاص یافته است، گفت: هر کدام از این ها در راستای اشتغال خود با توجه به سهم در نظر گرفته شده مشغول به کار شده است.

فرماندار محمودآباد یادآور شد: در مشاغل خانگی نیز در سال 96 برای نخستین بار با توجه به اختصاص بودجه کارهای انجام شده، چندین نفر نیز برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند.

این مسئول خاطرنشان کرد: در بحث اشتغال، 1600 نفر در شهرک های صنعتی مشغول به کار بوده و در جمع بندی با ارائه تسهیلات به 53 شرکت در بخش صنعت و کشاورزی میزان 26 میلیارد و263 میلیون تومان در سال95  برای اشتغال زایی تخصیص داده شد و 224 نفرتسهیلات دریافت کردند. در سال گذشته، 19 شرکت از بخش صنعت و کشاورزی به میزان هشت میلیارد و 525 میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده و 40 نفر مشغول به کار شدند؛ در بخش تعاون در زمان فعالیت دولت تدبیر و امید حدود 112 شرکت تعاونی در شهرستان ثبت شده و فعالیت می کنند.

*تخصیص سهم اعتبار هفت میلیارد تومانی محمودآباد از سفر ریاست جمهوری

یوسف پور با اشاره به اینکه در سفر ریاست جمهوری به مازندران، اعتبار تخصیص یافته به محمودآباد حدود هفت میلیارد تومان بود، افزود:  از این میزان پنج میلیارد تومان برای احداث سد لاستیکی سرخ رود در نظر گرفته شد که عملیات اجرایی آن آغاز شده و یک میلیارد و 800 میلیون تومان هم برای لایروبی نهرها و آبندان ها، معابر و خیابان های شهر محمودآباد تخصیص داده شد.

وی با اشاره به این که ظرفیت قابل توجهی در حوزه کشاورزی و کسب و کار در این زمینه وجود دارد، گفت: بیش از ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی در این شهرستان وجود دارد و  20 هکتار از اراضی شهرستان کشاورزی و حدود 17 هزار هکتار زیر کشت برنج است.

فرماندار محمودآباد یادآور شد: در حوزه  شیلات ایستگاه پشتیبانی صیادی برای محمودآباد در نظر گرفته شده که امیدواریم مسئولان ذیربط کمک کرده تا کار اجرایی آن فراهم شود.

*وجود 16 درصد از پره های صیادی استان مازندران در محمودآباد 

وی افزود: در طراحی این ایستگاه حدود 16 کلونی پرورش ماهی در قفس دیده شده است؛ 16 درصد از پره های صیادی استان در محمودآباد و حدود هفت درصد از ماهیان صید شده از دریا در 33 کیلومتر از ساحل محمودآباد صورت می‌گیرد. محمودآباد حدود 85 آبندان دارد که  می تواند فرصت خوبی برای پرورش ماهیان گرمابی وسردآبی باشد.

*رتبه نخست محمود آباد در تولید گیاهان شاخه بریده در مازندران 

یوسف پور یادآور شد: از لحاظ حوزه گل و گیاه، در تولید گیاهان شاخه بریده  رتبه اول و در تولید گل های زینتی  رتبه دوم را در استان داریم، 600 نفر در این زمینه فعالیت کرده و بیش از 90 هکتار از اراضی شهرستان به مرکزیت شهر سرخ رود در روستای وازیک و اورطشت برای پرورش گل و گیاهان درنظرگرفته شده است.

*راه اندازی سد هراز و حل بحران آب در محمودآباد

وی با اشاره به بحران آب در مازندران گفت: می توان با استفاده از  مشاوره کارشناسان و نصب کنتور های هوشمند مدیریت درست در زمینه آب داشته باشیم. اگر در توزیع آب به عدالت رفتار کنیم می توان این بحران را پشت سر بگذاریم؛  فعالیت های ما زمانی به نتیجه می رسد که سد هراز راه اندازی شود تا هم آب شرب و هم آب بخش کشاورزی تامین گردد.

 

تراکنش مالی شهرک های صنعتی محمودآباد بر اساس فروش آن ها بیش از 350 میلیارد تومان است و این نشان دهنده این بوده که چرخه حمایتی اقتصادی شرایط مطلوبی در محمودآباد دارد.
انتهای پیام

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۴۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد