Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، نورالدین شهنازی‌زاده در نشست حاشیه بیست و سومین نمایشگاه نفت با بیان اینکه در حال حاضر مجموعه تولید نفت در غرب کارون 335 هزار تا 350 هزار بشکه در روز در نوسان است، افزود: میزان تولید در آزادگان‌شمالی 75 هزار بشکه؛ یاران‌شمالی 20 هزار بشکه؛ آزادگان‌جنوبی 100 هزار بشکه؛ یاران‌جنوبی 10 هزار بشکه؛ یادآوران 115 هزار بشکه است و در مجموع تا پایان امسال رقم تولید از میدان آذر نیز از 30 هزار بشکه به 65 هزار بشکه افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تا پایان سال 97 شاهد تولید تجمعی روزانه 445 هزار بشکه خواهیم بود، تصریح کرد: برای رسیدن به این رقم تولید آزادگان‌جنوبی از 100 هزار بشکه به 170 هزار بشکه در روز و آذر از 30 هزار به 65 هزار بشکه خواهد رسید بنابراین 105 هزار بشکه افزایش تولید خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار داشت: در حال حاضر 300 هزار بشکه نفت‌سنگین و فوق‌سنگین (نفت پارسی غرب کارون) با API 20 و 200 هزار بشکه نفت سبک با سیستم انتقال تلمبه‌خانه غرب کارون ظرفیت انتقال داریم و در فازهای بعدی قرار است ظرفیت انتقال 300 هزار بشکه‌ای به یک‌میلیون بشکه افزایش یابد. در نهایت ظرفیت انتقال نفت فوق‌سنگین یک‌میلیون بشکه و نفت‌سبک 250 هزار بشکه و در کل به ظرفیت یک‌میلیون 250 بشکه خواهیم رسید. کل نفت غرب کارون از طریق این تلمبه‌خانه به مبادی صادراتی ارسال می‌شود.

وی پروژه دیگر شرکت متن را شرکت احداث نیروگاه برای تامین برق عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تامین برق ما گران و ناایمن است و از سوخت مایع استفاده می‌کنیم بنابراین در نظر داریم یک نیروگاه 500 مگاواتی در ظرفیت دو واحد گازی و یک واحد بخار احداث کنیم که قرارداد آن با شرکت مپنا خواهد بود و امیدواریم تا پایان تیرماه شاهد راه‌اندازی واحد 150 مگاواتی گازی باشیم و واحد گازی و بخاری نیز تا پایان سال در مدار سرویس قرار گیرد.

شهنازی‌زاده با بیان اینکه درباره طرح‌های توسعه‌ای و قراردادی الگوی جدید نفتی تفاهم‌نامه‌هایی با برخی شرکت‌ها امضا کرده‌ایم، توضیح داد: برای میدان یک‌پارچه آزادگان تاکنون شرکت شل گزارش نهایی خود را اعلام کرده؛ توتال برای آزادگان‌جنوبی گزارش نهایی اعلام کرده؛ پتروناز گزارش خود را نهایی کرده؛ شرکت پرشیا هنوز جلسه‌ای برگزار نکرده است. شرکت تلکو گزارش نهایی داده و شرکت ایمپک نیز گزارش خود را نهایی کرده است. برای میدان چندگوله شرکت PTT گزارش خود را نهایی کرده و شرکت DNO و کشپورم نفت گزارش‌های خود را نهایی کردند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت متذکر شد: میدان گازی کیش در پنج فاز انجام می‌شود که یک فاز آن  آنشور  و 4 فاز آفشور خواهد بود. شرکت شل و انی گزارش نهایی خود را اعلام کردند و دو شرکت ایرانی غدیر و صانع نیز گزارش نهایی را اعلام کردند. میدان دارخوئین برای فاز سه، شرکت آنی  و غدیر گزارش خود را اعلام کردند و یک شرکت فیلیپینی هنوز گزارشی ما به اعلام نکرده است. در میدان یادآوران شرکت شل گزارش نهایی اعلام شد. بندکرخه شرکت OMV گزارش نهایی اعلام کرده و در میدان یاران نیز شرکت پرشیا گزارش نهایی خود را اعلام کرده است.

وی با بیان اینکه نفت در جای غرب کارون 67 هزار بشکه طبق آخرین مطالعات اعلام شده، افزود: با توجه به این رقم سرمایه‌گذاری در غرب کارون از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چراکه با ضریب برداشت یک‌درصد ما می‌توانیم 6/4 میلیارد بشکه نفت از این میادین برداشت داشته باشیم که اگر با قیمت هر بشکه نفت خام 50 دلار محاسبه کنیم 230 میلیارد دلار برای کشور منافع در بر دارد با این تفاسیر تسریع در ضرورت سرمایه‌گذاری را توجیه می‌کند.

شهنازی‌زاده با بیان اینکه در نظر داریم در فاز 2 توسعه غرب کارون تولید بالقوه را براساس ضریب برداشت و میزان تولید به روزانه یک‌میلیون و 220 هزار بشکه برسانیم، افزود: رقم فاز اول تولید در این میادین 565 هزار بشکه بوده است. برای تحقق یک‌میلیون و دویست و بیست هزار بشکه 550 هزار بشکه از میدان یادآوران 650 هزار بشکه از آزادگان و 55 هزار بشکه از یاران تولید خواهیم داشت.

وی با اشاره به قرارداد طرح توسعه میدان آذر تصریح کرد: قرارداد توسعه این میدان با شرکت سروک آذر به صورت بیع متقابل بوده که باید به ظرفیت 65 هزار بشکه در روز برسیم که اکنون 30 هزار بشکه زود هنگام محقق شده و به شدت کار دنبال می‌شود تا عقب ماندگی‌ها جبران شود. در این راستا زیر ساخت‌های رسیدن این رقم تولید 70 درصد آماده شده و اگر این روند ادامه یابد تا پایان سال 97 به رقم پیش‌بینی شده تولید (65 هزار بشکه) خواهیم رسید.

شهنازی‌زاده خاطرنشان کرد: در نظر داریم میدان آذر را با قرارداد الگوی جدید توسعه دهیم که مذاکرات آن با شرکت سروک آذر O1  و کشپورم نفت اجرا می‌شود و طی آن ظرفیت تولید در میدان به 100 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

وی به برنامه توسعه میدان گازی کیش نیز اظهار داشت: در فاز یک این میدان یک‌میلیارد فوت مکعب گاز غنی با مشخصات خوب تولید می‌شود که تاکنون شرکت‌های شل و انی و چند شرکت داخلی مذاکراتی داشتند. ما گاز را در جزیره تولید می‌کنیم و تاکنون 13 چاه حفاری شده خطوط لوله جریان تکمیل شده و خط لوله جزیره و تا سرزمین آفتاب به  مناقصه رفته و تا پایان آذر پروژه فاز یک را تحویل می‌دهیم.

شهنازی‌زاده یادآور شد: قرار است در شهر آفتاب پالایشگاه احداث شود و با توجه به اینکه پالایشگاه فاز 6 و 7 و 8 و جم کمبود خوراک دارند گاز تولیدی از میدان کیش مستقیم به عسلویه و جبران کمبود خوراک این پالایشگاه‌ها خواهد شد.

مدیرعامل شرکت متن همچنین بادهای آفشور این میدان گازی نیز توسط شرکت POGC پیگیری می‌شود و در مجموع 5 میلیارد فوت مکعب گاز از این میدان تولید خواهد شد.

شهنازی‌زاده درباره رقم سرمایه‌گذاری در میادین غرب کارون بیان کرد: تاکنون 8 میلیارد دلار در این میادین سرمایه‌گذاری شده و برای رسیدن به رقم تولید یک‌میلیون و دویست و پنجاه هزار بشکه نیز 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم.

وی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر توسعه مشترک میادین غرب کارون با کشور عراق گفت: کارگروه مشترکی بین دو کشور تشکیل شد اما به نتیجه خاصی نرسیده‌ایم و هر کشور کار خود را جداگانه دنبال می‌کند و مذاکرات نیز قطع شده است.

شهنازی‌زاده در پاسخ به دیگر سوال ایلنا درباره اینکه تهدید ترامپ تا چه حد ممکن است منجر به عقب‌نشینی شرکت‌های خارجی و تاخیر در توسعه میادین مشترک غرب کارون شود، توضیح داد: خارج شدن یا نشدن ترامپ از برجام هر دو به نفع ما است. ما تقریبا طوری برنامه‌ریزی کردیم که با نیامدن شرکت‌ها اذیت نمی‌شویم طوری‌که خودمان توانستیم میدان آزادگان و یاران را با اتکاء به توانمندی‌های خودمان جلو ببریم. ضمن اینکه باید گفت این‌گونه نیست که این شرکت‌ها بخواهند عقب‌نشینی کنند. مثلا درباره بند کرخه برخی مشکلات پیش آمده را با شرکت توسعه‌دهنده در میان گذاشتیم که آنها اعلام کردند منافعی با آمریکا ندارند و مساله آنها سیاسی نبوده و در هر شرایطی  پای کار هستند.

شهنازی‌زاده تاکید کرد: چنانچه شرکت‌های خارجی نیایند ما نگران نیستیم. البته ممکن است هزینه‌های ما بالا برود و زمان زیادی صرف کنیم اما نگرانی وجود ندارد ضمن اینکه اگر تحت فشار باشیم با همان فرمول آزادگان جنوبی و یاران‌جنوبی پیش می‌رویم.

وی ابراز امیدواری کرد که اتفاقی نیفتد و مشکلات بین‌المللی کمتر به سراغ  ما بیاید و کارهای ما با قیمت مناسب جلو برود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نورالدین شهنازی زاده شرکت متن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۴۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

آیا دولت بایدن برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوا و شکست بین‌المللی، عربستان را پیش پای اسرائیل قربانی می‌کند؟

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که پایتخت‌ها، شهرها و دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای جهان شاهد گسترده‌ترین اعتراضات ضد صهیونیستی است، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای سعودی در ریاض مدعی شد: «روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود. اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است. آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند».

فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان هم گفته است: «به مراحل نهائی توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم». این در حالی است که بلینکن با وقاحت گفته است: اسرائیل برنامه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در حمله به «رفح» در جنوب غزه ندارد.

بلینکن در نشست با وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس هم، خواستار سیستم دفاعی یکپارچه در مقابل ایران شد و ادعا کرد: رویارویی ایران با اسرائیل، نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد. این حمله، تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

اظهارات بلینکن مبنی بر این که آمریکا و عربستان طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند، در حالی است که تشدید جنایت‌های اسرائیل در ماه‌های اخیر، موجب برانگیختگی گسترده جهانی و همچنین آماده شدن محاکم بین‌المللی برای صدور حکم تعقیب و بازداشت مقامات جنایتکار صهیونیست شده است. در میدان نظامی نیز تحلیلگران، از قطعیت شکست اسرائیل خبر می‌دهند و این علاوه‌بر ضربت راهبردی تحقیرآمیزی بود که اسرائیل از ایران خورد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت بایدن و نتانیاهو اصرار دارند دولت‌هایی مانند سعودی، اردن و امارات را قربانی کنند تا هر طور که شده اسرائیل را از باتلاقی که در آن دست‌وپا می‌زند، بیرون بکشند.

پیش از این، دیوید هرست، سردبیر وب‌سایت آمریکایی میدل‌ایست‌آی با اشاره به نقش‌آفرینی اردن، هنگام حمله ایران به اسرائیل هشدار داده بود: «در حالی که مردم اردن، شلیک موشک‌های ایرانی به اهداف خود در اسرائیل را تشویق می‌کردند، ارتش اردن آنها را از طرف اسرائیل سرنگون می‌کرد. اسرائیل ممکن است این واقعیت که متحدان واقعی دارد را جشن بگیرد، اما با این کار، مشروعیت دوستان خود را به طرز مُهلکی تضعیف می‌کند».

البته ایران در آن حمله، پایگاه‌های جاسوسی و نظامی اسرائیل از جمله پایگاه نواتیم را که حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی دنیا توصیف می‌شود، درهم کوبید و فقط ذلت و خفّت ماجرا برای شاه خائن اردن بماند.

بیگاری کشیدن اخیر از عربستان و واداشتن او به انتحار با باقی‌مانده حیثیت خود نزد ملت‌های مسلمان، در حالی است که میدل‌ایست مانیتور، آبان ۱۴۰۰ با اشاره به «گاو شیرده» توصیف‌شدن سعودی از سوی ترامپ نوشت: «زمانی که ترامپ، عربستان را گاو شیرده توصیف کرد، بن‌سلمان احساس توهین نکرد. او چرا در مقابل توهین‌های مداوم رهبران غربی سکوت می‌کند، اما در لبنان تنش ایجاد می‌کند؟».

دونالد ترامپ سال ۱۳۹۵ در حالی که هنوز رئیس‌جمهور نشده بود، گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه‌چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت‌های ما بپردازد».

او پس از ریاست‌جمهوری هم در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفته بود: «می‌خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می‌خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر می‌کنیم و به‌زودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر می‌خواهید در این‌جا بمانیم، پس هزینه‌اش را بپردازید». ترامپ، اردیبهشت ۱۳۹۷ هم در دیدار با محمد بن‌سلمان گفت: «عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن‌سلمان] یکی از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکایی‌ها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات‌متحده بازگرداندیم. ما این را می‌دانیم و آنها هم می‌دانند». ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده‌اند. این یکی سه میلیارد دلار است، آن ۵۳۳میلیون دلار و آن یکی ۵۲۵میلیون دلار. این پول‌ها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید این ۸۸۰میلیون دلار، این ۶۴۵میلیون دلار، این یکی ۶میلیارد دلار...».

اما بیش از صد میلیارد خرید نظامی از آمریکا- فقط ظرف یکی دو سال- نتوانست عربستان را به هنگام حمله متجاوزانه به یمن و تلافی‌شدن از سوی انصارالله، از گرداب نجات دهد و مانع از فرود آمدن موشک‌های در مناطق نفتی و نظامی شود. حالا هم به نظر می‌رسد اگر پای عربستان بیش از گذشته به بازی جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا سُر بخورد، طرفی که بیش از همه زیان خواهد کرد، دولت سعودی است. مقاومت یمن نشان داده که کمترین ملاحظه‌ای درباره حامیان جنایات رژیم صهیونیستی ندارد.

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است