Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@11:05:16 GMT

تغيير الگوي کشت، راه برون رفت از معضل خشکسالي است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۳۶۵۲۹

تغيير الگوي کشت، راه برون رفت از معضل خشکسالي است

خبرگزاري آريا - شيراز- ايرنا- رئيس سازمان جهاد کشاورز فارس گفت: راه برون رفت از مشکلات ناشي از خشکسالي که 11 سال است کشاورزان اين استان با آن مواجه هستند، تغيير الگوي کشت، روي آوردن به فناوري مورد نياز در اين حوزه و سرمايه گذاري توام با برنامه ريزي است.

به گزارش ايرنا محمدمهدي قاسمي، سه شنبه در نخستين همايش ملي محققان - مروجان ارشد کشوري در شيراز افزود: ضمن تغيير الگوي کشت در کشور بايد به کشاورزان آموزش داده شود که چه نوع خاکي و با چه ويژگي هايي اقليمي براي توليد محصول مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان داشت: براي انجام اين کار، نحوه ارتباط گيري مروجان با کشاورزان نيز بسيار مهم است و از سوي ديگر مروجان هم بايد آموزش هاي لازم را براي انتقال علم و دانش نوين در حوزه کشاورزي فراگيرند تا بتوانند اطلاعات و دانش خود را در اين زمينه به بهره برداران بياموزند.
قاسمي ادامه داد: در حالي که مراکز خدمات در حوزه کشاورزي در دوره هاي قبل رو به تعطيلي گذاشته بود در دولت تدبير و اميد، اين مراکز از نو احيا شد و طرح نظام نوين ترويج هم اينک در حال اجرا شدن است و در قالب اين طرح، علم و دانش به عرصه هاي کشاورزي منتقل مي شود.
وي اظهار کرد: بدون ترديد دانش و آگاهي در هر حوزه اي که وارد شود، سرمايه را نيز در پي خود مي آورد و مي توان گفت که کمبود سرمايه در حوزه کشاورزي، متاثر از عدم موفقيت در توجيه برخي از مسئولان بالادستي است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي فارس گفت: به دليل برخي از کم کاري ها در مدت 11 سالي که خشکسالي گريبانگير بهره برداران اين استان شده آنگونه که بايد به حوزه کشاورزي و موضوع افزايش بهره وري در اين بخش توجه نشده است.
قاسمي، سرمايه گذاري براي کشاورزي علمي را بسيار ضروري دانست و اظهار داشت: به طور ميانگين سالانه حدود پنج درصد کل سرمايه کشور به بخش کشاورزي هدايت مي شود در حالي که سهم کشاورزي در ايجاد اشتغال، فضاي کسب و کار و توليد ناخالص ملي بسيار بيشتر از اين رقم و فراتر از 15درصد است.
وي، کمبود آب را بزرگترين چالش اين استان بيان کرد و گفت: 80 درصد کشاورزي فارس وابسته به منابع آب زيرزميني است در حالي که زنگ خطر اتمام اين منابع به صدا درآمده است و ضروري است که با اقدامات کاربردي و موثر، شاخص بهره وري از آب را بالا ببريم.
9873 /6118
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: متاسفانه به دلیل کمبود پزشک و کم توجهی دولت به این عرصه، شاهد نوعی نقص در حوزه تخصصی برای تامین نیرو در حوزه زنان هستیم. - اخبار سیاسی -

فاطمه محمد بیگی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت کمبود پزشک به ویژه پزشک متخصص زنان در کشور گفت: نیمی از جمعیت کشور را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و به تناسب مسئله رسیدگی به ارتقا بهداشت مادر و کودک و سلامت زنان و کودکان وابسته به تخصص مهم زنان و زایمان است.

طاهری: سرانه پزشک متخصص تناسبی با جمعیت کشور ندارد

 

وی با بیان اینکه عدم تامین امکانات اولیه اسکان برای متخصصان خانم در شهرستان‌ها معمولا باعث می‌شود که این پزشکان خانم کمتر در مناطق محروم مشغول طبابت شوند، خاطرنشان کرد:  برای عبور از این بحران دولت می‌تواند با دادن امکانات بیشتر تحقق کامل قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که تمامی این موارد در بند‌های مختلف آن گنجانده شده، حضور متخصصان زنان را در شهرستان‌ها را بهبود بخشد.

محمد بیگی ادامه داد: اگر این امکانات به طور کامل مهیا شود چه بسا پزشکان متخصص زنان بتوانند با خانواده در آن منطقه حضور پیدا کنند و منافاتی هم با بحث خانواده محوری آنها نداشته باشد و به مردم مناطق محروم خدمت کنند.

این نماینده مجلس گفت: مجلس در قانون جوانی جمعیت تعیین کرد که مراکز سطح سه ناباروری و درمان ناباروری در استان‌ها ایجاد شود و برای ارتقا حوزه مامایی و بیماری‌های مربوط به زنان هم بندهای خوبی گنجانده شده است.

نماینده قزوین در مجلس توضیح داد: متاسفانه به دلیل کمبود پزشک و کم توجهی دولت به این عرصه ما شاهد نوعی نقص در حوزه تخصصی برای تامین نیرو در حوزه زنان هستیم. کشور ما با ابر چالش جمعیت مواجه است.

وی با اشاره به اینکه ابرچالش جمعیت مهمترین مشکل ما است خاطرنشان گفت: وقتی می‌توانیم این مهمترین مشکل را حل کنیم که مهمترین اولویت ها و توجهمان را به تامین نیروی انسانی و ارتقا سلامت مادر و کودک تخصیص دهیم.

محمد بیگی با انتقاد از اینکه این اولویت را در حال حاضر مشاهده نمی‌کنیم، گفت:سهم سلامت از جی دی پی زمانی تا هشت درصد افزایش پیدا کرده بود ولی در حال حاضر حدود 3 و نیم درصد است.

وی افزود: تا وقتی که نگاه تصمیم گیران و قانون گذاران ما به حوزه سهم سلامت, تامین نیروی انسانی نگاه اولویت دار نباشد نه می‌توانیم مسئله جمعیت را حل کنیم و نه می‌توانیم کمبود پزشک متخصص زنان را جبران کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید منتظر سیل‌ها و خشکسالی‌های بیشتری باشیم
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • آجیل، دیگر یک کالای لوکس نیست
  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان