Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جهان پیچیده امروز، این موضوع غیر قابل انکار است که یکی از ارکان اساسی رشد و توسعه اقتصادی کشورها، آموزش و پرورش یا تعلیم و تربیت است و در همین راستا اکثر صاحبنظران عقیده دارند که اگر در روند پیاده‌سازی سیستم صحیح آموزش و پرورش موفق باشند، قدرت حل بسیاری از چالش‌ها و مشکلات جامعه را به‌دست خواهند آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروانه مافی رئیس فراکسیون خانواده مجلس شورای اسلامی

ایران آنلاین / در این میان باید توجه داشت که برای پیاده‌سازی روند صحیح آموزش و پرورش سرمایه‌های انسانی، جوامع نیازمند رهبران و هدایتگران علمی می‌باشند که نام مصطلح این افراد «معلم» است. معلمان را می‌توان قشر استراتژیک جامعه به حساب آورد که با مهم‌ترین و تأثیر‌گذار‌ترین سرمایه‌های یک کشور یعنی «دانش‌آموزان» در ارتباط بوده و قادرند این سرمایه‌های جوان و پویا را به شکلی آموزش دهند که در آینده‌ای نه چندان دور به موتورهای محرک پیشرفت و توسعه کشورها مبدل گردند، پس با این تفاسیر جایگاه اجتماعی معلمان و اهمیت نقش آنان در جوامع به هیچ وجه قابل چشم پوشی نمی‌باشد.

تجربه زندگی جمعی در جوامع مختلف نشان دهنده این واقعیت است که بین‌ شأن اجتماعی معلمان و وضعیت اقتصادی آنان رابطه معناداری وجود دارد و به‌ نظر می‌رسد در جوامع توسعه یافته، ‌شأن اجتماعی و وضعیت معیشتی معلمان از جایگاه مطلوب تری برخوردار است؛ به طوری که براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، که در آن 10 کشوری که بیشترین حقوق را به معلمان خود می‌دهد معرفی شده است، کشورهای توسعه یافته اغلب دارای بالاترین حقوق برای معلمان هستند. در میان این 10 کشور، معلمان لوکزامبورگ بیشترین حقوق را در دنیا دریافت می‌کنند که البته با توجه به هزینه زیادی که این کشور برای دانش‌آموزان خود خرج می‌کند، جای تعجب نیست که بالاترین دستمزد شروع کار برای معلمان را نیز داشته ‌باشد. در این کشور معلمان بی‌تجربه که کار خود را از مدرسه ابتدایی آغاز می‌کنند، می‌توانند انتظار ۶۴۰۴۲ دلار در سال را داشته‌ باشند و معلمی با 10 سال تجربه کار نیز می‌تواند انتظار بیشتر از ۸۰هزار دلار در سال را داشته باشد. براساس همین گزارش، در ایالت متحده امریکا نیز درآمد یک معلم که هفته‌ای 36 ساعت کار می‌کند به طور میانگین هر ماه حدود 5 هزار دلار است و این درآمد تقریباً با درآمد یک برنامه نویس رایانه‌ای در امریکا برابری می‌کند. اما متأسفانه در کشورهای در حال توسعه‌ای همچون ایران اعداد و ارقام مربوط به حقوق معلمان، با موارد مذکور در کشورهای توسعه یافته تفاوت فاحشی دارد؛ به طوری که در ایران حقوق معلم‌ها سالانه کمتر از 10 هزار دلار است و این نشان دهنده عدم تناسب شأنیت اجتماعی معلمان ایرانی با وضعیت اقتصادی آنها است و این واقعیت زمانی تأسف بیشتری را به همراه دارد که بدانیم معلمی از جمله پراسترس‌ترین شغل‌های جهان به حساب می‌آید.
تحقیقات گری کوپر استاد روانشناسی سازمانی و سلامت دانشگاه منچستر در چند سال اخیر نشان داده است که معلمی یکی از سه حرفه پراسترس دنیاست. در سال 2015 مجله مدیریت استرس در یکی از گزارش‌های خود معلمی را تنها شغلی دانسته که در آن فرد با گروهی مقابل است که به اقتضای بازه سِنی خود قصد دارند اَعمالی را انجام دهند که معلم در مقابلشان شکست بخورد و این مسأله موجب شده تا معلمی به شغلی بسیار استرس زا بدل شود. از این‌رو ایجاد آرامش خاطر و رفع دغدغه‌های این قشر کلیدی از جامعه، از جمله اصلی‌ترین مسائلی است که کشورها و بویژه دولت‌ها با آن دست به گریبانند./ روزنامه ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۷۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی خاتمی عصر یکشنبه در نخستین همایش معلم ماندگار (تجلیل از معلمان بازنشسته بالای ۸۰ سال استان)، با بیان اینکه معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند و باید توجه به جایگاه این قشر صورت گیرد، گفت: بزرگترین مؤلفه قدرت یک کشور، نیروی انسانی است.

وی نقش معلمان را در تربیت نیروی انسانی توانمند و متعهد را بی‌بدیل و اساسی عنوان کرد و ادامه داد: عامل ماندگاری معلمان، تربیت شاگردانی است که در جامعه منشأ خدمات می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تاکید بر اینکه معلمی به معنای واقعی کلمه، عشق است با همین دلیل است که معلم عاشقانه در مسیر تعلم و تربیت قدم بر می‌دارد، گفت: معلمان با تعهد بالای خود برای تحقق جامعه پیشرفته تلاش کردند و نتیجه آن در وجود نیروهای متخصص و توانمند در بخش‌های مختلف به عبنه قابل مشاهده است.

خاتمی افزود: اثرگذاری معلم روی دانش آموزان منحصر به مسائل علمی نیست بلکه رفتار و منش معلمان بر روی دانش آموزان در ابعاد مختلف تأثیرگذار است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این همایش، گفت: جامعه فرهنگی استان زنجان، همواره با تربیت نیروی انسانی توانمند، متعهد و مؤمن برای تحقق جامعه پیشرفته تلاش کرده است.

علی اسماعیلی افزود: معلمان پیشکسوت، ستارگان بی‌بدیل علم و دین هستند و اگر جامعه در عرصه تمدنی، دینی و انقلابی مصمم و پایدار مانده این مهم حاصل مجاهدت‌های معلمان است.

وی با بیان اینکه شغل معلمی یکی از حساس‌ترین و پرمسئولیت ترین شغل‌های جامعه است، افزود: جانفشانی‌های جوانان انقلاب و مجاهدان علم و پژوهش همه و همه نتیجه انتشار علم و معرفتی بوده که خداوند در وجود معلمان نهاده است.

اسماعیلی با اشاره به راه اندازی موزه آموزش و پرورش استان در دبیرستان ماندگار شریعتی شهر زنجان، ادامه داد: ایجاد این موزه تاثیری مهم در نشان دادن وضعیت نظام آموزشی در گذشته دارد.

در نخستین همایش معلم ماندگار از معلمان بازنشسته بالای ۸۰ سال استان تجلیل شد.

کد خبر 6097663

دیگر خبرها

  • معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان خرمشهر
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • کار معلمی در ادامه راه انبیاء الهی است
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • معلّمان، قافله‌سالاران کاروان روشنگری
  • آموزش و پرورش بسترساز توسعه جامعه است