Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین همایش ملی اخلاق و عرفان و ادب فارسی با پیام دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد زاهدان این دانشگاه آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نخستین همایش ملی اخلاق و عرفان در ادب فارسی با حضور استادان برجسته ملی و کشوری صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و با حضور جمع زیادی از علاقه‌مندان و دانشجویان زبان و ادب فارسی در تالار علامه حلی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سلطانعلی میر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با قدردانی از شرکت کنندگان، پیام فرهاد رهبر به این همایش را قرائت کرد.

متن کامل پیام به این شرح است:

به نام خدا
ستایش کنم ایزد پاک را

که گویا و بینا کند خاک را

دانشگاه همواره الگوی جامعه بوده است؛ پرچم‏دار فرهنگ، دانایی، جویایی، نوآوری و فناوری. در برهه کنونی، دانشگاه برآیندی از تمام مولفه‌‏های فوق را به‏ کار می‌‏گیرد تا در عرصه‏‌ای دیگر فرهیخته شود و پرچم افراشته دارد. دانشگاه در وهله‏ نخست، نوعی نگاه است، شیوه‌ای از اندیشیدن، جهان بینی و آنگاه عمل. دانشگاه در گام اول می‏ کوشد اندیشه را بپروراند، بنیان‌‏های شناختی و مفهومی آنرا استوار کند، برای مسائل فعلی و آتی راه‌حلی بجوید و سپس در عمل دانش و تجارب خویش را در راستای تحقق جامعه به ‏کار گیرد.

انسان در هر جا که باشد، محتاج معناست و تاریخ نشان داده است که انسان‌های معنوی‌تر به مسائل جهان با نگاهی عارفانه‌تر نگریسته‌اند. ایرانیان که از پیشینه و پشتوانه معنوی قدرتمندی در حیات تاریخی خود برخوردار بوده‌اند، بیشتر از این سو، روی به آیین اسلام گشوده‌اند، به همین سبب، اسلام در ایران، در اغلب شئون، تفسیری عارفانه داشته است و بزرگ‌ترین عارفان مسلمان از ایران برخاسته‌اند.روح معنویت‌گرای ایرانی توان آن را دارد که گوهر معنوی اسلام را بشناسد و برگزیند و در اندیشه، دانش، هنر و زبان ایرانی تجلی بخشد.

زبان و ادبیات مهم‌ترین شاکله­ هویت فرهنگی هر کشور و ملتی محسوب می‌شود. ادبیات به نوعی میراث فرهنگی هر کشور است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود و مرحله به مرحله به سوی کمال و پیشرفت گام برمی­ دارد و هر نسل سهمی در غنای آن دارد. پرداختن به ادبیات رابطه­ ی میان نسل­ها را آسان‌تر می­ کند و ملت را به سوی خود باوری سوق می­‌دهد و در رشد و پیشرفت فرهنگ یاری می­ رساند.

در تاریخ ادبیات فارسی دو پدیده­ ی اخلاق و عرفان جایگاه وی‍ژه­ ای دارند. کارشناسان ادبی معتقدند این جریانات فکری با ادب و فرهنگ اسلامی چنان آمیزه­ ای از لطایف ادب و حکمت را در ارتباطی نزدیک به وجود آورده­ا ند که اگر ویژگی­های آنها شناسایی و ارزیابی درستی نشود، بی تردید پاره ای از حقایق و واقعیات ادب پارسی نیز پنهان خواهد ماند.

شعر و ادب پارسی یکی از مهمترین و درخشنده ­ترین پدیده­‌های عرفان و تصوف است که در این زمینه ، فقها، دانشمندان، عرفا، شعرا و نویسندگان برجسته فارسی­‌گو هزاران اثر نفیس و گرانبها به رشته­ تحریر درآورده‌اند. پیشگامان بزرگی مانند: ابوالحسن هجویری، امیرخسرو دهلوی، سنایی، عطار، حافظ، مولانا و ...از جمله شاعران و عارفانی هستند که در این عرصه قلم زده­ اند.

تجربه نشان داده است، سخنانی بیشتر و بهتر به دل می‌نشینند و ذهن را به تکاپو وامی‌دارند که از دل برخاسته باشند و بتوانند به دغدغه‌های انسان در هر زمان بپردازند. سخنی که از خدا سرچشمه گیرد، خرد را برانگیزاند و در اندیشه مردم باشد، سخنی از این دست است. «اخلاق و عرفان» از آن رو که مایه از معنا می‌گیرند، مرزهای زمان و مکان را ساده‌تر می‌پیمایند و انسان را حتی در میانه دنیای متجدد به سوی خود فرامی‌خوانند؛ پس هر گامی در این سو، هم نیاز زمانه است و هم سبب پیوند امروز و دیروز و فردا.

در جهان امروز، که به رغم همه وعده‌های فراوانی که در باب آزادی و برابری و شأن و کرامت انسان و پیشرفت و رفاه می‌دهند جهانی آکنده از ظلم و ستم و بی‌عدالتی و دروغ و خودخواهی است، آموزه‌های اخلاقی بزرگان فرهنگ ایرانی –اسلامی چراغی است برای یافتن راهی به سوی آرامش: راهی به سوی خدا.

بسیار خوشحالم که جوانان باهمت و زمانه‌شناس دانشگاه، گامی دیگر پیش نهادند و با مدد متفکران و دانشمندان گرانقدر کشور، همایش «ملی اخلاق و عرفان در ادب فارسی»‌ را بپا داشتند. از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و همه‌ نهادها و دستگاه‌های فرهنگی که در این کار اهتمامی شایسته داشتند، قدردانی می‌کنم و تلاش دانشجویان عزیز، متفکران ارجمند و مسئولان سختکوشی را که با برگزاری شکوهمند و راهگشای همایش «ملی اخلاق و عرفان در ادب فارسی» افقی نو در شناخت مفاخر علمی و مباحث فکری جامعه گشودند، صمیمانه ارج می‌نهم. سلامت و بهروزی تمام استادان دانشگاه و بویژه اساتید منتخب این همایش را از خداوند بزرگ مسالت می‌نمایم.

به گزارش آنا، 130 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که 95 مقاله منتخب شده و برخی از آنها در خلال برنامه های همایش ارائه و مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

سخنرانی استادان برجسته زبان و ادب فارسی ، ارائه مقاله توسط تعدادی از دانشجویان و برگزاری پنل های تخصصی جزو دیگر برنامه های این همایش است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۸۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تکریم و معارفه رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه که در واحد قم برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی را پایگاهی از حوزه علمیه می‌دانیم، بنابراین هر فعالیت دینی، علمی، فکری و فرهنگی حوزه علمیه و خدمت به جوانان، نوجوانان و انقلاب اسلامی مورد استقبال دانشگاه آزاد اسلامی است و آماده همکاری با مجموعه حوزه‌های علمیه هستیم.

فعالیت دبیرستان معارف اسلامی در سطح دانشگاه آزاد

وی با بیان اینکه تعداد ۱۰ دبیرستان معارف اسلامی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی در حال فعالیت هستند، افزود: در حال تربیت نیرو هستیم و در قالب مدارس علوم و معارف اسلامی شهید مطهری برای دانشکده‌های الهیات و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی برنامه داریم، به‌طوری که دانش‌آموختگان دبیرستان معارف اسلامی با عنوان مدارس سعادت می‌توانند با دیپلم معارف اسلامی برای تحصیلات دانشگاهی وارد دانشگاه آزاد اسلامی شوند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با آغوش باز از استادان و معلمانی که تربیت یافته حوزه علمیه هستند و آمادگی دارند که در دبیرستان‌های سعادت همکاری داشته باشند استقبال می‌کنیم و آنچه که برای ما مهم بوده، کادری است که بتواند دبیرستان‌های سعادت دانشگاه آزاد اسلامی را اداره کند.

فعالیت مدارس سعادت با نظارت یک عالم ربانی

سروری مجد با بیان اینکه دبیرستان‌های سعادت از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی استفاده خواهند کرد، تبیین کرد: دبیرستان سعادت هر استان باید تحت نظارت یک عالم ربانی اداره شود، بنابراین معتقدیم نظارت و رسیدگی آن عالم ربانی استان می‌توانند در آگاهی‌بخشی فرزندان این مرز و بوم با معارف اسلامی کمک‌کننده باشد.

۴۵ واحد دانشگاهی اصلی عهده‌دار اجرای جشنواره امامت و مهدویت

وی با اشاره به اینکه جشنواره‌های امامت و مهدویت امسال برای چهارمین سال در حال برگزاری است، ادامه داد: همه‌ساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برنامه‌های متعددی در واحد‌های دانشگاهی سراسر کشور برگزار می‌شود که ۴۵ واحد دانشگاهی اصلی عهده‌دار اجرای جشنواره امامت و مهدویت هستند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۵۳ هزار اثر در سامانه جشنواره امامت و مهدویت به ثبت رسید، افزود: امیدواریم سال ۱۴۰۳ تعداد آثار ثبت شده در سامانه به ۱۵۰ هزار اثر در حوزه امامت و مهدویت برسد و قصد داریم هرچه می‌توانیم جشنواره امامت و مهدویت را در بدنه دانشگاه آزاد اسلامی وارد کنیم تا مبنای تفکر این دانشگاه مهدوی باشد.

سروری مجد با بیان اینکه طی سه سال گذشته تعداد ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در سطح واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور که تلفیقی از اهل سنت هستند تأسیس شده است، افزود: اهتمام به تقریب مذاهب در قشر نخبگانی دانشگاه آزاد اسلامی بسیار ضروری است بر همین اساس دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند پایگاهی برای موضوع تقریب مذاهب باشد.

فعالیت دانشگاه آزاد در راستای اهداف امامین انقلاب اسلامی

وی با اشاره به تفاهم‌نامه حوزه و دانشگاه آزاد افزود: امیدواریم یک پیوند دائمی در عرصه فرهنگی و علمی بین دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه برقرار شود تا بتوانیم در راستای اهداف امامین انقلاب اسلامی گام برداریم.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی که مولود انقلاب اسلامی است با بودجه مردمی ایجاد شده، بنابراین معتقدیم آنچه را از مردم در اختیار ماست باید در خدمت مردم قرار دهیم.

به گزارش آنا؛ در این مراسم در حکمی از سوی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با حفظ سمت به‌عنوان رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی معرفی و از تلاش‌های حجت‌الاسلام احمد مرادخانی با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ارسال ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • ارسال بیش از ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بروجرد آغاز به کار کرد + عکس و فیلم
  • نمایشگاه «صدرا» در دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد آغاز به کار کرد + فیلم
  • شهرسازی و رویکردهای جدید علمی
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود