Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، از نظر ستون‌نویس روزنامه نیویورک تایمز خروج دولت دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ یعنی اینکه او به ایران گفته باشد: حرف آمریکا بی‌ارزش است.

خلاصه یادداشت «راجر کوهن» را در متون زیر بخوانید:

«رئیس‌جمهور ترامپ با استناد به درخواست‌های غیرمرتبط(با برجام) در حال خارج کردن آمریکا از توافق هسته‌ای ایران است؛ درخواست‌هایی که نمی‌شود روی آنها کار کرد و او این کار را بدون یک سیاست جایگزین قابل پایدار و ریسک شعله‌ور کردن تنش در خاورمیانه (غرب آسیا) انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط ترامپ می‌تواند اعتقاد داشته باشد که چنین کاری(خروج از برجام)، منطقی است اما او واقعا با یک کینه‌ و انتقام، اینطور باور دارد. او از روز اول، دوست داشت که از این توافق متنفر باشد. او می‌داند که باراک اوباما مجوز آن را داد. اینکه آیا او اصلا می‌داند محتوای توافق چیست یا نه، یک موضوع دیگری است.

توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ درصدد پایان دادن به خصومت و دشمنی آمریکا -ایران که از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹(۱۳۵۷) شروع شد، نبود بلکه در برابر درگیری خطرناک بین دو کشور از راه مذاکره و گفت‌و‌گو تنش‌زدایی ایجاد کرد.

این توافق درباره دخالت ایران در کشورهای عربی همسایه یا برنامه موشک بالستیک آن نبود بلکه موضوع آن سانتریفیوژها بود.

طبق گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران به توافق پایبند بود. اهداف و جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران تحت نظر بوده است و این دلیلی است که مقام‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیل شامل سران سابق موساد و شین بِت به همراه ایهود باراک نخست‌وزیر سابق هم از آن حمایت کردند.

برجام آنطور که ترامپ روز سه شنبه ادعا کرد یک توافق "وحشتناک و یک جانبه" نبود. این یک سازش و مصالحه دردناک بین طرف‌ها بود و در آن طرف‌ها به کمتر از آن چیزی که می‌خواستند رسیدند. معنای دیپلماسی این است: حصول به راه‌حل‌هایی بین دشمنان که بدون عیب و نقص نیستند؛ راه‌حل‌هایی که از جایگزین‌های آن که بدترینش جنگ است، بهتر می‌باشد.

آمریکا ارزش امضایش روی یک توافق بین‌المللی را به تمسخر و استهزا گرفته است. جهان این موضوع را در نظر خواهد داشت.

حالا راهکار جایگزین رئیس‌جمهور چیست؟ ترامپ که با مواضع جان بولتون مشاور امنیت ملی تندروی خودش برانگیخته شده، معتقد است که می‌تواند ایران را به زانو درآورد و شاید حتی از طریق بازگرداندن تحریم‌ها و اعمال تحریم‌های تازه، تغییر رژیم را (در ایران) تسریع بخشد. او حداقل یک توافق گسترده و بلندمدتری از آنچه که حالا آن را پاره کرده، خواهان است. همه اینها، امیدهای واهی هستند.

ایران، کره شمالی نیست. خودستایی و گزافه‌گویی ترامپ را در مقابل یک ملت پر افتخار و عزت‌مند به جایی نخواهد برد؛ ملتی که به کار کردن تحت لوای هزینه مقابله با آمریکا عادت دارد.

یکپارچگی و وحدت دیپلماتیک که سبب سوق دادن ایران به پذیرش توافق در سال ۲۰۱۵ کرد، اکنون ناپدید شده است.

متحدان اروپایی عصبانی هستند، روسیه و چین قطعا به دنبال پیش بردن دستورکارهای خود هستند. اقتصاد ایران تحت فشار قرار دارد و آسیب دیده است و در داخل این کشور، تنش‌های سیاسی قوی وجود دارد اما جمهوری اسلامیِ ۳۹ ساله، منعطف و عصبانی است اما نخواهد شکست.

واقعیت آن است که ترامپ تصمیمش را بر اساس محاسبه جدی درباره توافق اتخاذ نکرده است بلکه از حساسیت و آسیب‌پذیری او در قبال بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، خشم (عربستان) سعودی از ایران، فشار یهودیان محافظه‌کار آمریکایی که حامی ترامپ بودند و همچنین این اصل آهنین او مبنی بر اینکه هر کاری اوباما کرده، باید بد باشد، نشات می‌گیرد.

شاید قدرت‌های اروپایی بتوانند برجام را نجات دهند اما من تردید دارم. ترامپ کاری را انجام داده که دوست دارد و آن اینکه، عصبانیتش را ابراز کند، چیزهایی را بشکند و امیدوار به حصول به بهترین نتیجه‌ها باشد. تصمیم او درباره ایران، یک قمار و شرط بندی بی ملاحظه است».

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۹۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: اودی لوی پس از ۳۵ سال فعالیت در اطلاعات اسرائیل در سال ۲۰۱۶ از سمت ریاست واحد جنگ اقتصادی موساد کنار رفت. وی دهه‌ها را صرف تحقیق در مورد جریان‌های پولی کرده که امکان بقای دشمنان اسرائیل به ویژه حماس، حزب‌الله و ایران را فراهم می‌کند.

لوی گفت: تل‌آویو باید از ائتلافی که برای دفع حمله مستقیم اخیر تهران به اسرائیل گردهم آمده، استفاده کند تا جریان پول جهانی را که شاهرگ حیات ایران است و اجازه دور زدن تحریم‌های آمریکا را می‌دهد، متوقف کند.
تایمز اسرائیل می‌افزاید: در شب بین ۱۳ و ۱۴ آوریل (۲۵ و ۲۶ فروردین)، ایران در یک حمله بی‌سابقه، در پاسخ به حمله ادعایی اسرائیل به سوریه، صدها موشک بالستیک و کروز را در کنار صدها پهپاد به اسرائیل شلیک کرد.

لوی خاطرنشان کرد: در آن شب اتفاق جدیدی در خاورمیانه و جهان رخ داد. ما ائتلاف جدیدی داریم که شامل عربستان‌، امارات‌، بحرین، اردن، اسرائیل، آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیاست و اینها دقیقاً همان بازیگرانی هستند که اگر بخواهیم به یک نتیجه استراتژیک در برابر ایران برسیم، نه فقط برای تنبیه آن، بلکه برای تغییر وضعیت خاورمیانه با اعمال جنگ. اعضای ائتلاف ضدایرانی باید با اسرائیل همکاری کنند تا شبکه‌ مالی ایران را از بین ببرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، ایده اعمال جنگ اقتصادی علیه تهران البته جدید نیست. جمهوری اسلامی از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تحت تحریم‌ها قرار داشت و با آغاز برنامه هسته‌ای تهران در دهه ۲۰۰۰ تشدید شد.
لوی گفت: ایرانی‌ها برای سال‌ها، تحت هماهنگی قاسم سلیمانی، زیرساخت‌های باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کردند و قادر به انتقال پول در سراسر جهان برای ادامه تأمین مالی تمام زیرساخت‌های خارجی در سراسر خاورمیانه و پروژه هسته‌ای خود شدند. تحریم‌ها علیه ایران تا حد زیادی بی‌اثر بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان احساس کردند که تحریم‌های آمریکا انگیزه سیاسی دارد، خاطرنشان کرد: علاوه ‌بر این، کشورهای اروپایی احساس کردند که تحت فشار زیادی در تجارت با ایران قرار گرفته‌اند و حتی مجازات می‌شوند، در حالی که آمریکا هیچ تحریمی را علیه سایر کشورهایی که منافعی مانند قطر دارند، اعمال نمی‌کند.

تایمز اسرائیل نوشت: طبق گزارش‌ها، ایران به طور فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت مهارت یافته و موفق شده است. در جلسه استماع کنگره آمریکا در ماه دسامبر گذشته، کلر یونگمن رئیس ستاد متحد علیه ایران هسته‌ای (UANI)، فاش کرد که تهران درآمد نفتی خود را از سال ۲۰۲۰ چهار برابر کرده است از سال ۲۰۲۱ توانسته بالغ بر ۸۰میلیارد دلار درآمد نفتی پس‌انداز کند. یونگمن خاطرنشان کرده بود که چین، بزرگ‌ترین خریدار غیرقانونی نفت ایران است. نفت بیشتر از طریق «ناوگان اشباح» متشکل از کشتی‌هایی که ایران با ترفندهای خود آنها را غیرقابل ردیابی می‌کند، صادر می‌شود. این ناوگان‌، متشکل از حدود ۳۰۰ نفتکش خارجی و دارای پرچم خارجی است.

به نظر می‌رسد چین نقش برجسته‌ای در کمک و حمایت از جمهوری اسلامی در دور زدن تحریم‌ها ایفا کند و این کار را فقط از طریق خرید نفت انجام نمی‌دهد. رسانه‌های اپوزیسیون ایران از قراردادهای پرسود مخابراتی بین تهران و پکن رونمایی کرده‌اند.
از سوی دیگر پروژه ویکیران نیز صدها هزار سند افشاشده از سازمان‌ها و صنایع دولتی ایران را جمع‌آوری و منتشر کرده که شبکه انتقال پول ساخته‌شده توسط ایران را افشا می‌کند؛ اینکه چگونه ایرانی‌ها پول را از بانک مرکزی به صرافی‌ها در ایران منتقل می‌کنند و از آنجا تحت پوشش شرکت‌های چینی، هنگ‌کنگی یا کشورهای دیگر، حساب‌های بانکی در چین باز می‌کنند و سپس پول را از آنجا به ویژه به امارات منتقل می‌کنند. همه اینها با همکاری کامل سیستم بانکی در کشورهای غربی، حتی در ایالات‌متحده اتفاق می‌افتد.

کارشناس سابق موساد افزود: در همه این سال‌ها، پول به صورت آزادانه و بدون مزاحمت به ایران منتقل و استفاده شده است. شبکه مالی مخفی ایران برای سال‌ها یک راز آشکار بوده، افزود: گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که حتی مبالغ هنگفتی نیز از طریق مؤسسات مالی غربی برای ایران ترانزیت شده است.

فایننشال‌تایمز فوریه گزارش داد که ۲ بانک بزرگ لویدز و سانتاندر در انگلیس، حساب‌هایی را در اختیار برخی شرکت‌های بریتانیایی قرار داده‌اند. این شرکت‌ها به طور مخفیانه متعلق به شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) بودند؛ شرکت ایرانی که آمریکا آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای سپاه متهم کرده است.

شرکت مذکور، از شرکت‌های مستقر در بریتانیا برای انتقال پول از شرکت‌هایی که در چین و در ابتدای این زنجیره انتقال پول قرار داشتند، استفاده می‌کرد.
به نوشته تایمز اسرائیل، همین واقعیت که یک شرکت متعلق به جمهوری اسلامی توانسته آزادانه در لندن، یعنی در قلب سیستم مالی جهان فعالیت کند، برای لوی گیج‌کننده است.

کد خبر 847329 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و اسرائیل موساد خبر ویژه تحریم

دیگر خبرها

  • بستگان اسرای اسرائیلی:کابینه فرصت امضای توافق را از دست ندهد
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا
  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی
  • خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت ندارد
  • شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!