Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-25@05:26:59 GMT

مقابله با چاقی از نگاه طب سنتی

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۳۹۱۶۰

مقابله با چاقی از نگاه طب سنتی

رکنا: با رعایت این اصول طب سنتی می توانید خوش اندام باشید و از چاقی دور بمانید.

رعایت آداب غذاخوردن و داشتن عادات غذایی مناسب، از مهم‌ترین روش‌های داشتن وزنی متعادل است؛ اصلی که معمولاً مورد غفلت قرار گرفته و به جای آن، مردم به رژیم‌های لاغری خطرناک روی می‌آورند.

رابطه مستقیم میان چاق شدن و میزان مصرف مواد غذایی واقعیتی است که همه می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس اگر چاق می‌شویم این مسئله رابطه مستقیمی با میزان مواد غذایی دریافتی و میزان سوخت و ساز بدن دارد.

آنچه معمولاً نمی‌دانیم: اما آنچه معمولاً به آن توجه نمی‌کنیم، تأثیر عادت‌های غذایی ما در بالا رفتن وزنمان است. مردم عموماً به گرفتن رژیم‌های غذایی سخت و آسیب‌رسان به سلامت جسمی و روحیشان روی می‌آورند بدون آنکه بدانند با تغیر آداب و عادت‌های غذاییشان می‌توانند به وزن متعادل برسند.

این یک نسخه است:

آغاز کردن غذا با نمک (در صورتی که فرد سالم بوده و نمک برایش ضرر نداشته باشد) بهتر است غذا را با کمی نمک آغاز کند.

آغاز کردن از سبک‌ترین غذاها

نخوردن غذای گرم و خوردن غذای نیمه گرم قبل از سرد شدن

خوردن با دست راست (برای افراد چپ دست خوردن غذا با دست چپ)

کوچک گرفتن لقمه

خوب جویدن غذا

زیاده‌روی نکردن در خوردن گوشت

غذا نخوردن در حالت راه‌رفتن و ایستاده

دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن کامل و در حالی که قدری از اشتها باقی است

بلند شدن از سر سفره، قبل از برچیدن آن

آنچه هنگام غذا خوردن باید ترک کرد:

زیاده‌روی در کیفیت و کمیت غذا

دمیدن در غذا

پاک کردن زیاد استخوان‌ها

آب خوردن در میان غذا

آب خوردن، پس از خوردن گوشت

خوردن، در حال سیری

مطالب مطرح شده جمع‌بندی کوتاهی از دستورات اسلام در خصوص آداب غذا خوردن بود. اما ائمه اطهار(ع) به صورت ویژه رهنمودهایی در خصوص کاهش وزن نیز مطرح فرموده‌اند که از آن جمله می‌توان به احادیث امام رضا(ع) اشاره کرد.

کاستن از حجم غذای شام و نه ترک کامل آن

توصیه امام رضا علیه السلام به عنوان یک روش اصولی برای کنترل وزن، کاستن از حجم غذای شام و نه ترک کامل آن است. آن حضرت می‌فرماید: کسی که می‌خواهد سالم و بدنی سبک و کم گوشت داشته باشد از شامش بکاهد.

یکی از گیاهان کنترل کننده وزن زنجبیل است. زنجبیل علاوه بر آنکه یکی از مؤثرترین مواد طبیعی در برقراری جریان خون و جلوگیری از لخته شدن آن است با پاکسازی سیستم گوارشی از ذخیره چربی‌های اضافی در بدن جلوگیری می‌کند.

امام رضا (ع) برای حفظ چابکی و انجام بهتر کارهای روزانه زنجبیل را توصیه کرده می‌فرماید: اگر مایل هستید فراموشی و نسیان شما کم شود و کارهای روزانه را به خوبی انجام دهید، زنجبیل و عسل بخورید.

متخصصین تغذیه می‌گویند یکی از راه‌های کاهش اشتهای کاذب و کمک به کاهش وزن بدن، خوردن جو پخته شده در ابتدای صبح و قبل از صبحانه است. جو تاثیر بسزایی در کاهش کلسترول، فشار خون، چربی و کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد. فیبر موجود در جو باعث می‌شود که این غذا به آهستگی در بدن هضم شود و در نتیجه فرد برای مدت طولانی‌تری سیر می‌ماند.

قبل از خوردن صبحانه، آب با لیمو ترش بنوشید

متخصصین تغذیه همچنین توصیه می‌کنند برای اینکه سریع‌تر به وزن ایده‌آل خود برسید بهتر است قبل از خوردن صبحانه، آب با لیمو ترش بنوشید. مطابق این نظر نوشیدن آب همراه با لیموترش نه تنها به روند کاهش وزن شما سرعت می‌بخشد، بلکه بدن شما را از سموم پاک کرده و باعث افزایش انرژی در شما می‌شود.

مرکّبات در طب الأئمّه (ع) هم از ارزش و اهمّیت ویژه‌ای برخوردار است. پیشوایان دین با بهره‌گیری از الهامات ربّانی جوامع بشری را به ارزش دقیق علمی میوه‌ها و فرآورده‌های طبیعی آگاه کرده‌اند. در توصیه‌های پزشکی ائمه (ع) خوردن مرکبات قبل از غذا خوب و بعد از غذا بسیار پسندیده دانسته شده‌است. امام رضا (ع) هم مصرف این میوه با ارزش را برای هضم و جذب غذا و کمک به رسوب زدایی از خون بدن و بهبود سوخت و ساز و پیشگیری از غلظت خون مفید شمرده‌اند.

در طب سنتی اسلامی از گیاهانی مثل هل، زرچوبه، گزنه، زیره و هلیله هم به عنوان کاهنده وزن بدن و پاکسازی خون و چربی‌سوزی و لاغر کننده یاد شده است که به سوخت و ساز بهتر چربی‌ها کمک می‌کنند.

امام رضا علیه السلام در بیانی دیگر نحوه حمام کردن را در چاقی و لاغری دخیل دانسته‌اند. سلیمان جعفرى می‌گوید حضرت رضا علیه السلام فرمود: حمام یک روز در میان گوشت بدن را زیاد می‌کند و هر روز حمام رفتن پیه‌‌هاى کلیه را آب می‌سازد.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت مهم ترین های 24 ساعت لاغری چاق سلامت غذا سرطان پزشکی طب سنتی چاقی لاغری چاقی طب سنتی خون رعایت سرعت عکس دختر قتل مرد جوان پدر زن فیلم حوادث جسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۹۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند

عطیه رزازی مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مشکل اصلی جامعه ما افزایش روند چاقی در گروه سنی کودک و نوجوان است که طبق بررسی‌های به عمل آمده، ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان استان دچار چاقی شکمی هستند.

وی با بیان اینکه استان قزوین هم‌پای شاخص‌های کشوری پیش می‌رود، اما جزو استان‌هایی است که چاقی در آن یک زنگ خطر محسوب می‌شود، اضافه کرد: برای این معضل باید مداخلاتی از خانه و توسط والدین شروع شود و کل خانواده باید طبخ مواد غذایی را اصلاح کنند تا به کاهش اضافه وزن، تناسب اندام و شرایط اغذیه سالم برسیم.

رزازی با بیان اینکه دریافت مواد غذایی باید متناسب با شرایط هر انسانی در نظر گرفته شود و تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی نیز با توجه به سن وی باید تعریف شود، افزود: دانش آموزان در برنامه ریزی‌های کشوری، باید روزی یک ساعت فعالیت بدنی و میانسالان روزی نیم ساعت تحرک فیزیکی مناسبی داشته باشند.

این مسئول چاقی را تجمع بیش از اندازه چربی در بدن به نسبت قد انسان تعریف کرد و گفت: در یک فرد بزرگسال با ۱۶۰ سانتی متر قد، ۶۰ کیلوگرم وزن طبیعی محسوب می‌شود و اگر این وزن به ۷۰ کیلوگرم برسد، دچار چاقی می‌شود، اما کودک و نوجوان به این دلیل که در سن رشد قرار دارند، تغییرات قد با توجه به سن آنها اتفاق می‌افتد و نمی‌توان یک وزن مشخصی تعیین کرد، بلکه چاقی کودکان و نوجونان با نمودار‌های استاندارد رشد مشخص می‌شود که وزن و قد آن‌ها در چه وضعیتی قرار دارد.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: وضعیت اقتصادی در کشور و سواد مردم در مصرف کیک، شیرینی، شکلات و فست فود دست به دست هم داده تا شاهد افزایش اضافه وزن در کودکان و نوجوانان باشیم.

رزازی به عوامل موثر در چاقی و اضافه وزن اشاره کرد و افزود: برخلاف باور عموم که ژنتیک را علت اصلی چاقی می‌دانند، اما تغییر الگوی زندگی از جمله شیوه زندگی ماشینی در عصر شهرنشینی، نوع رژیم غذایی و نداشتن تحرک بدنی از دلایل اصلی افزایش روند چاقی محسوب می‌شوند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: تحقیقات نشان داد که به علت افزایش قیمت مواد غذایی همانند گوشت و میوه و سبزیجات، مردم غذا‌هایی با قیمت ارزان همانند نان، برنج، ماکارانی که دارای کربوهدیرات ها، روغن هستند را مصرف می‌کنند که ارزش سیرکنندگی بیشتری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • کاهش مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • تأثیر رایحه درمانی از نگاه طب سنتی
  • بیمارستان شهید جلیل یاسوج آبروی استان است/ کاهش اعزام بیمار
  • کاهش وزن سریع چه بلایی سرتان می‌آورد