Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها > زنجان - رئیس اداره جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با عنوان اینکه با توجه به موقعیت اقلیمی و پتانسیل موجود در استان می‌تواند در کاشت درختان صنوبر در راستای تامین چوب مورد نیاز صنایع چوب کشور نقش تاثیرگذاری داشته باشد، مطرح کرد: در حال حاضر درخت صنوبر یکی از منابع مهم تولید چوب کشور بوده و در صنایع کاغذسازی، ساختمان‌سازی، کبریت‌سازی، نئوپان و سلولزی کاربرد دارد و به جهت دارا بودن این اهمیت در چند سال‌ گذشته در استان مورد کشت قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرآنلاین، مجید معانی، رئیس اداره جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با ارائه تاریخچه ای از جنگل کاری در ایران اظهار کرد: جنگل کاری در ایران با پیشینه دیرینه برگرفته از سنت ایران باستان ریشه در آئین ملی، مذهبی، باورها و اعتقادات دینی دارد ، کشت درختان به منظور تولید چوب و درختان چند منظوره و مثمر از زمان پیدایش تمدن در ایران شروع شده است.

وی وجود درختان کهنسال در مکان های دینی و مذهبی واقع در مناطق رویشی جنگلی ایران را موید دیگری از انبوهی و سرسبزی جنگلهای کشور در گذشته دانست که در مقایسه آن با نواحی مجاور بیانگر عمق تخریب و فاجعه است که برمملکت ما و مردم این سامان رفته است.

معانی ادامه داد: همه این موارد ما را بر آن می دارد که امروز با گسترش صنعت ، افزایش جمعیت ، توسعه شهرنشینی که در مقابل سرمایه عظیمی مانند جنگل را با زوال تدریجی از دست داده ایم در فکر جنگل کاری و احیاء و توسعه این منابع خدادادی باشیم .

رئیس اداره جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه اهمیت کاشت درختان سریع الرشد و تولید چوب مخصوصا" در مناطقی که از نظر استعدادهای اراضی و آب کافی دارای امکانات بالقوه می باشند قابل توجه است، ابراز کرد: امروزه توسعه کشت صنوبر و زراعت چوب بعلت افزایش تولید در واحد سطح با تحرک بیشتری دنبال می گردد که این مهم در برنامه کاری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان از سال های قبل قرار گرفته است و هم اکنون نیز پیگیری می شود.

وی افزود: جهت رسیدن به این هدف ، بالا بردن راندمان تولید در واحد سطح را می طلبد که باید در این رابطه با تکنیک و آموزش صحیح به مجریان و کشت و داشت فنی و کلاسیک و برخورد صحیح با عرصه های موجود ، سبب افزایش تولید در واحد سطح و در نهایت افزایش تولید چوب را فراهم نمود ، به عبارت دیگر با زراعت چوب از طریق کشت گونه های سریع الرشد بویژه صنوبر از فشار وارده به جنگل طبیعی برای مصارف صنعتی (تولید کاغذ) و سایر مصارف ، این فرصت به جنگلهای طبیعی داده خواهد شد تا با اصلاح و بهبود روشها و شیوه های جنگلداری از فشار مضاعف جنگلهای طبیعی و بکر کاسته گردد.

46

کلید واژه‌ها : استان زنجان - زنجان -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان زنجان زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۹۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین عطایی در نشست شورای تحقیقات جهاد کشاورزی اظهار کرد: نتایج پژوهش ها و تحقیقات در حوزه کشاورزی بایستی به سرعت در بخش اجرایی استفاده و به کارگیری شود.

وی افزود: بایستی فاصله بین تحقیقات و اجرا کم شود تا نتایج پژوهشی سریعتر به مزارع کشاورزی انتقال یابد.

وی اظهار داشت: تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد چرا که تحقیقات کشاورزی بدون در نظر گرفتن مسایل مهم استان نمی تواند منجر به توسعه پایدار بخش کشاورزی شود.

عطایی یادآور شد: نتایج طرح های تحقیقاتی بخش کشاورزی برای بهره برداران بیان شود تا کشاورزان استان بتوانند دانش نوین و به روز بهره مند شوند.

گفتنی است؛ در این نشست ریوس برنامه های اصلی و عملیاتی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در سال جاری در حوزه های روابط عمومی، پشتیبانی، آموزشی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و پژوهشی و فناوری بیان شد.

مشارکت بخش خصوصی و مردم در راستای تحقق شعار سال، فعال سازی ظرفیت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، ارتقای فعالیتها در حوزه کشاورزی دانش بنیا، ارتقای کیفی واحدهای فناور، توسعه دستاوردهای فناورانه در زیست بوم کشاورزی، ارتقای دانش فنی و فناورلنه بهره برداران، استفاده از ظرفیت کشاورزان خبره در انتقال دانش به سایرین، کشاورزی هوشمند، ارتقای دانش فنی در حوزه سازگاری با کم آبی و افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی و.. مهمترین اهداف این برنامه های عملیاتی است.

کد خبر 6093437

دیگر خبرها

  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود