Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@20:40:54 GMT

خروج از برجام می تواند بر مبادلات فرهنگی تاثیر بگذارد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۴۱۱۶۰

خروج از برجام می تواند بر مبادلات فرهنگی تاثیر بگذارد

اشرف بروجردی رئیس کتابخانه ملی در پاسخ به سؤالی مبنی بر خروج آمریکا از برجام و تاثیر آن بر فضای فرهنگی کشور، گفت: برجام یک موضوع سیاسی است، اما تأثیر آن می‌تواند بر میزان مبادلات فرهنگی میان کشورها دیده شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اشرف بروجردی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در حاشیه بازدید از سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران در رابطه با میزان مطالعه در کشور گفت: در رابطه با سرانه مطالعه آمار دقیقی نداریم تا بتوانیم دقیقا بگوییم چقدر مطالعه داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون تعریف درستی از امر مطالعه وجود ندارد. در مجموع به نظرم اگر بخواهیم ارزیابی دقیقی داشته باشیم باید میزان دریافت مردم از اطلاعات را بسنجیم. به این معنا که میزان تحلیل و درک درست مردم از وقایع و اتفاقات را اگر نگاه کنیم می‌توان گفت شرایط خوبی داریم. ارزیابی من این است که میزان اطلاعات مردم امروز متوسط به بالاست.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر خروج آمریکا از برجام و تاثیر آن بر فضای فرهنگی کشور، گفت: برجام یک موضوع سیاسی است. اما تأثیر آن می‌تواند بر میزان مبادلات فرهنگی میان کشورها باشد و ما تلاش می‌کنیم روابط فرهنگی‌مان با دنیا ادامه پیدا کند و فرهنگ را به عنوان نماد هویتی ملت‌ها از آن یاد می‌کنیم و فکر می‌کنم این نکته‌ای است که مردم دنیا طالب آن هستند. 

رئیس کتابخانه ملی در پاسخ به سؤالی در رابطه با قطع همکاری مصطفی رحماندوست با این نهاد و دلایل آن گفت: ایشان همچنان حکم مشاور دارند و در خدمت‌شان هستیم و اتاق‌شان پابرجاست. دیگر به اراده خود ایشان بستگی دارد و اگر بیشتر حضور پیدا کند، ما استقبال می‌کنیم. 

او در پاسخ به سؤالی پیرامون شعار نمایشگاه کتاب گفت: چون عبارت «نه» واژه‌ای است که معمولا شنونده دلش می‌خواهد بداند نه به چه چیزی است و چون این شعار نه به کتاب نخوانی است، فکر می‌کنم این باعث می‌شود که مردم فکر کنند و به این مسئله بیندیشند. 

بروجردی گفت: امروز روز اسناد ملی است و ما در سازمان برای آن برنامه برگزار کردیم. در رابطه با کتاب ما 40 هزار نسخه خطی عبور کردیم و اقبال بسیاری برای اینکه نسخ وارد سازمان شود، صورت گرفته است. نکته مهمی که ما داریم و می‌تواند گمان شاخص تلقی شود افزایش سطح درخواست‌های ما در سایت کتابخانه است.

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر افزایش حق عضویت کتابخانه  از 30 هزار تومان به 70 هزار تومان گفت: گمان نمی‌کنم به 70 هزار تومان رسیده باشد اما اکنون احتمالا مبلغی به 30هزار تومان اضافه شده اما 70 هزار تومان نشده است. 

رئیس کتابخانه ملی در رابطه با محدودیت‌های دسترسی به مخزن کتابخانه ملی،‌ گفت: به خاطر بالا بودن سطح مطالبات درخواست‌ها و از آنجا که ما باید به همه خدمات ارائه کنیم، پس طبیعی است ظرفیت فیزیکی ما محدود باشد و من قبول دارم این مشکل وجود دارد و تمام تلاش‌ و درخواست ما هم بر این است که دولت فضای بیشتری را به مراجعین تخصیص دهد اما همواره محققین از اعضا جدا بوده‌اند و هر چه خواسته اند در اختیارشان قرار گرفته اما ممکن است اعضا با محدودیت‌هایی روبرو بوده باشند.

منبع:فارس

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۱۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

 

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات