Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج مطالعات جدید حاکی از آن است که تغییرات اقلیمی مناطق حفاظت‌شده دریایی را تهدید می‌کنند.

محققان دریافتند که افزایش درجه حرارت اقیانوس‌ها، مناطق حفاظت‌شده دریایی را تهدید می‌کند. بر اساس نتایج این مطالعه از دانشگاه کارولینای شمالی، حیوانات آبزی در مناطق حفاظت شده دریایی تا پایان قرن حاضر اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای با همین روند ادامه پیدا کند، قادر به زنده ماندن نخواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از گونه‌هایی که در مناطق حفاظت‌شده دریایی زندگی می‌کنند قادر به تحمل گرمای اقیانوس‌ها به علت انتشار گازهای گلخانه‌ای نیستند و در واقع این مناطق به عنوان پناهگاهی برای حفاظت از آن‌هاست. گرم شدن آب و کاهش غلظت اکسیژن، شرایط نامناسبی برای بسیاری از گونه‌ها در مناطق حفاظت شده فراهم می‌سازد.

محققان اظهار کردند: میانگین دمای آب دریا در مناطق حفاظت‌شده دریایی در این قرن، ۲.۸ درجه سانتیگراد افزایش یافته است. این مورد می‌تواند عامل نابودی اکوسیستم‌های این منطقه تا سال  ۲۱۰۰ شود. این رویداد همچنین می‌تواند برخی از موجودات منحصر به‌فرد جهان را به انقراض بکشاند و زنجیره مواد غذایی اقیانوس‌ها را تغییر دهد. بیش از  ۸۰۰۰ منطقه حفاظت‌شده دریایی در سراسر جهان وجود دارد، اما آن‌ها تنها حدود چهار درصد از سطح اقیانوس‌ها را پوشش می‌دهند.

 پیش‌بینی شده است که مناطق حفاظت‌شده دریایی در قطب شمال و قطب جنوب سریعترین تغییر را تجربه می‌کنند و پستاندارانی مانند خرس‌های قطبی و پنگوئن‌ها را تهدید می‌کند.

 ریچ آرونسون - دانشمند دریایی در موسسه فناوری فلوریدا این تحقیق را انجام داده است- افزود: انتشار گازهای گلخانه‌ای باید کنترل شود.

 نتایج این بررسی می‌تواند اثرات قابل‌توجهی بر ماهیگیری و درآمد گردشگری داشته باشد. این مطالعه در مجله Nature Climate Change منتشر شده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید

به گزارش «تابناک»، براساس آخرین اطلاعات سازمان هواشناسی، امروز (۹ اردیبهشت) در جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب فارس و جنوب سیستان و بلوچستان رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی شده است.

بارش‌ها در هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب استان کرمان همچنان ادامه دارد و ممکن است موجب بروز سیلاب شود.

فردا در برخی ساعات در مناطقی از غرب، ارتفاعات زاگرس و ارتفاعات البرز مرکزی بارش‌های پراکنده روی می‌دهد و دیگر مناطق کشور جو آرامی دارند. روز سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور به‌تدریج بارش‌ها در استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، لرستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان به‌صورت رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد آغاز می‌شود.

روز چهارشنبه سامانه بارشی در غرب و جنوب غرب کشور تقویت شده و گستره فعالیت آن جنوب و بخش‌هایی از مرکز کشور را در برمی‌گیرد.

روز پنجشنبه فعالیت سامانه بارشی در نیمه غربی، مرکز و نیمه جنوبی ایران ادامه دارد. طی سه روز آینده در نوار شرقی کشور وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. همچنین در ۳ روز آینده شرق و جنوب خلیج‌فارس مواج است.

رگبار پراکنده در برخی مناطق جنوبی کشور

همچنین، امروز در ارتفاعات کرمان و برخی مناطق بوشهر و غرب هرمزگان رگبار پراکنده باران، گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و برای فردا در اکثر مناطق کشور جو آرامی پیش‌بینی می‌شود.

آسمان تهران امروز (۹ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و فردا دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری و در بعضی ساعت‌ها وزش باد، گاهی افزایش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • رگبار و رعد و برق قم را در برمی‌گیرد
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • نبود کمیته‌های حفاظت فنی و بازرسان عامل ازدیاد حوادث کار
  • کاپیتان مس: آرامش نویدکیا عامل نتایج ماست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است