Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-05@23:49:12 GMT

پرتاب نارنجک؛ کار تماشاگران بی‌فرهنگ یا افراد نفوذی؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۴۲۵۳۱

به گزارش وانانیوز، 

 انفجار در مناطق جنگی کمتر از ورزشگاه‌های ایران است. شاید این موضوع اغراق باشد، اما وقتی مناطق جنگی و ورزشگاه‌ها را در نموداری برای مقایسه قرار دهیم، دقیقاً می‌توان به همین آمار دست یافت. اینکه میزان انفجار در ورزشگاه‌های ایران آماری باور نکردنی دارد. هرچقدر هم با این موضوع برخورد انضباطی شود، قطعنامه صادر کنند و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. فایده ندارد. انفجارهایی که یک بار در اصفهان و در لیگ هفتم چشم سربازی را گرفت و در عرصه بین المللی هم برای فوتبال ایران بارها محرومیت و جریمه‌های سنگین به دنبال داشته است. با این حال انگار نه از دست رفتن چشم انسانی اهمیت و نه محرومیت و جریمه‌های مالی که برای کشور هزینه‌های ارزی فراوانی به دنبال دارد.

 

اگر قبول کنیم این اتفاق پشت‌پرده‌ای ندارد - که در ادامه به آن خواهیم پرداخت- و کار عده‌ای تماشاگر بی‌فرهنگ است باید گفت که بارها نسبت به این رفتارها نقد شده، روانشناسان و کارشناسان در این خصوص نظراتی را منعکس کرده‌اند، اما نه تنها پرتاب نارنجک در ورزشگاه‌ها متوقف نشده، بلکه شدت هم گرفته است. آن هم جایی که نباید! در قبیح بودن پرتاب نارنجک چه در جامعه و چه در ورزشگاه‌ها شکی نیست و تفاوتی ندارد این اتفاق در کدام ورزشگاه یا کدام بازی رخ دهد. با این حال تفاوت‌ها در جایی است که هزینه‌تراشی بیشتر می‌شود. خطرات پرتاب نارنجک برای تماشاگران، اعضای تیم‌ها، داوران و مسئولان ورزشگاه‌ها در بازی‌های داخلی و بین المللی یکسان است. جان انسان‌ها در هر دو رویداد به یک اندازه اهمیت دارد، اما هزینه‌های بین المللی و مالی آن متفاوت است.

 

اگر فارغ از هزینه‌های جانی این اتفاق قبیح را نگاه کنیم، وقتی نارنجکی در یک بازی داخلی پرتاب می‌شود برخوردها و بازتاب‌های آن در داخل کشور خواهد بود. جرایم هم ثروتی را از کشور خارج نمی‌کند - اگر چه هم همین کار هم بد و زشت است- اما در بازی‌های بین المللی چه تبعاتی برای فوتبال کشور دارد و حتی نگاه به جامعه ایرانی را به چه اندازه تغییر خواهد داد؟ در بازی‌های اخیر بین المللی بارها مشاهده شده که نارنجک به زمین پرتاب می‌شود و حتی در بازی ایران و چین کم مانده بود که کمک داور بازی مجروح شود. این بار هم در بازی ذوب‌آهن و استقلال در لیگ قهرمانان آسیا که یک بازی بین المللی محسوب می‌شد این اتفاق رخ داد. دو نارنجک از سوی تماشاگرانی که با بی‌فرهنگی خو گرفته‌اند، به زمین پرتاب شد. نارنجک‌هایی که بازی را متوقف کرد، داور بازی موضوع را به ناظر گزارش داد و حالا باید منتظر تبعات آن بود. تبعاتی که هم باعث نگاه زشت به جامعه ایران می‌شود و هم جرایم مالی سنگین برای باشگاه‌ها و البته محرومیت‌هایی به دنبال خواهد داشت.

 

فوتبال ایران سال‌هاست با این اتفاقات مواجه می‌شود، اما چه تلاشی برای مبارزه به این اتفاق شده است؟ آیا تماشاگران خاطی، شناسایی و مقابل آنها گرفته شده است؟ آیا در گشت‌های بدنی ورزشگاه‌ها توسط مأموران انتظامی بازی‌ها، نارنجک‌ها شناسایی شده‌اند؟ در همین ورزشگاه آزادی بارها مشاهده شده حتی خودکار خبرنگاران با این توجیه که خودکار یک شی پرتابی است، گرفته می‌شود، اما کدام سخت‌گیری برای جلوگیری از ورود نارنجک صورت گرفته است؟ چگونه است که هواداران به راحتی نارنجک‌های خطرناک را به ورزشگاه می‌آورند؟ چرا در این همه سال دوربین‌های مداربسته که بتواند تمام ورزشگاه را پوشش بدهد، روی سکوها نصب نشده تا تماشاگران خاطی شناسایی شوند؟

 

یک فرضیه دیگر که دور از ذهن هم نیست این است که ممکن است برخی افراد نفوذی در بین تماشاگران حضور داشته باشند. اتفاقی که سال گذشته برای پرسپولیس در لیگ قهرمانان رخ داد و این تیم به بازی بدون تماشاگر محکوم شد، اتفاقی که برای استقلالی‌ها در آسیا جریمه در پی داشت و اتفاقی که روز گذشته در ورزشگاه فولاد شهر به وقوع پیوست نشان می‌دهد که ممکن است دست‌هایی پشت پرده باشند که می‌خواهند در ماجرای مناقشه ایران و عربستان، تصویری دیگر از کشورمان به نمایش بگذارند. این موضوع به دفعات در مسابقات بین المللی رخ داده و جالب اینکه تعداد این اتفاقات از مسابقات داخلی بیشتر است. در این حالت اگر دوربین‌ مدار بسته وجود داشته و صندلی‌ها شماره‌دار باشد قطعاً شناسایی متخلفان راحت‌تر انجام می‌شود همان کاری که در تمام دنیا شاهد آن هستیم.

 

با هزینه‌هایی به مراتب کمتر از جرایم پرتاب نارنجک می‌توان گیت‌های ورودی را تقویت و دوربین‌های مداربسته در ورزشگاه‌ها نصب کرد. ماموران و سربازان نیروی انتظامی می‌توانند چند نفر را به صورت فیزیکی تفتیش بدنی کنند و  قطعاً پس از مدتی خسته می‌شوند.

 

جایی که دوربین‌ها می‌توانند برخی خاطیان را در جامعه به راحتی تشخیص داده و به دستگیری آنها منجر شود، آیا نمی‌توان همین برخورد را با تماشاگرانی انجام داد که برای جامعه و کشور هزینه‌تراشی می‌کنند؟ شرکت توسعه و تجهیز ورزشگاه‌ها، وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال، باشگاه‌هایی که صاحب ورزشگاه‌ها هستند و... چه تلاشی برای ایمن‌سازی ورزشگاه‌ها و شناسایی خاطیان انجام داده‌اند و چرا نصب دوربین مداربسته که هزینه زیادی هم ندارد، در این همه سال صورت نمی‌گیرد؟ تا چه زمانی قرار است ورزشگاه‌های ایران شبیه به مناطق جنگی باشد، چشمی از دست برود و جان‌ها به خطر بیفتد؟

 

 

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۲۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجمی مثل من دیگر در فوتبال ایران پیدا نمی‌شود | در مورد بازی با استقلال من تصمیم گیرنده نیستم

به گزارش همشهری آنلاین رضا عنایتی در نشست خبری پیش از دیدار تیم فوتبال پیکان برابر آلومینیوم اراک در هفته بیست‌وششم لیگ برتر فوتبال گفت: می‌دانیم فردا با چه تیم سختکوشی بازی داریم. آلومینیوم در این چند سال نشان داده که حریف سرسختی برای تیم‌ها بوده است. باید تمام تمرکزمان را بگذاریم تا پیروز از زمین خارج شویم. هفته گذشته در دیدار با شمس آذر قزوین باز هم در دقایق پایانی گل خوردیم، اتفاقی که برای ما تکراری شده است. ما جلسات خوبی را در این زمینه با بازیکنان برگزار کردیم و آنها مصمم هستند فردا بازی خوبی را به نمایش بگذارند و تا سوت پایان بازی باتمرکز بازی کنیم.

سرمربی تیم فوتبال پیکان افزود: با توجه به اتفاقاتی که دور و بر خودمان می‌افتد باید حواس‌مان را جمع کنیم و نهایت استفاده را از میزبانی ببریم. به بازیکنان باتجربه و جوان‌مان امید داریم. وقتی به بازیکنان جوان بازی می‌دهید، باید منتظر اتفاقات غیرمنتظره باشید. ما منتظر اتفاقات غیرمنتظره هستیم و آن را به جان می‌خریم. سیاست باشگاه پیکان این است که بازیکن جوان به لیگ برتر معرفی کند و خدا را شکر می‌کنم با همفکری مدیریت باشگاه و کادر فنی توانستیم به جایگاهی برسیم. امیدوارم در پنج بازی باقیمانده بتوانیم با تمام توان کار کرده و شرایط‌مان را در جدول بهتر کنیم.

وی در ادامه اعلام کرد، به غیر از دانیال جهانبخش که مصدوم است، بقیه بازیکنان در اختیار کادر فنی تیم پیکان هستند و مشکل دیگری ندارند.

سرمربی تیم فوتبال پیکان در مورد گل‌های دقایق آخری که این تیم دریافت می‌کند، تصریح کرد: فوتبال سراسر سورپرایز است و کاری نمی‌توان کرد، اما وقتی موردی پشت سر هم تکرار می‌شود حتماً جایی اشکال دارد. من گلایه‌ام را در جلسه فنی و خصوصی با بازیکنان نسبت به بازیکنان بزرگ انجام دادم. برخی مواقع کاری از دست کادر فنی در دقایقی از بازی برنمی‌آید و فکر کنم عدم تمرکز کافی باعث می‌شود امتیازهایی را که باید به دست می‌آوردیم، از دست داده‌ایم. موارد را به بازیکنان گوشزد کرده‌ایم و دیگر از این اتفاقات نخواهد افتاد.

عنایتی در پاسخ به این پرسش که آیا در پنج هفته حساس پایانی لیگ باز هم از بازیکنان جوان استفاده خواهد کرد یا نه، گفت: سیاست ما در هر بازی متفاوت است و با برنامه‌ریزی و آنالیزی که از حریف‌مان داریم، پیش می‌رویم. چند بازیکن جوان ما بازی کرده‌اند و باتجربه شده‌اند. بازیکنان جوان ما فوق‌العاده باکیفیت هستند و در روند رو به جلوی ما تغییری ایجاد نمی‌شود. اگر از بازیکنان جوان استفاده می‌کنم دلیلش این است که نشان داده اند چه پتانسیلی دارند. وقتی بحث انگیزه و جوانی با هم قاطی شود خیلی اتفاقات خوب برای یک مربی می‌افتد. این اتفاق را در چند بازی اخیر احساس کرده‌ام. چند بازیکن باتجربه نیز داریم که می‌توانند تجارب‌شان را به دیگر بازیکنان انتقال دهند. ما در هر بازی با یک ارنج به زمین می‌رویم تا نتیجه لازم را بگیریم.

بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان در واکنش به این سؤال که آیا در تیم پیکان مهاجمی مثل زمان بازی کردن خود پیدا کرده است یا نه، خاطرنشان کرد: مثل رضا عنایتی که پیدا نمی‌شود! شرایط تیمی ما از لحاظ گلزنی بهتر شده است و فقط برابر پرسپولیس بود که نتوانستیم گل بزنیم. بازی با گل، خیلی بهتر از بازی بدون گل است. من مهاجم بوده‌ام و دوست دارم در هر بازی هوادارانی که در استادیوم هستند یا از تلویزیون نگاه می‌کنند بازی با گل ببینند تا بازی صفر - صفر و کسل‌کننده.

وی درباره اظهارات عبدالله ویسی سرمربی فولاد خوزستان که هفته گذشته تأکید کرده بود باید لیگ برتر بیشتر بررسی شود، گفت: اصلاً به این موضوعات فکر نمی‌کنم. وقتی حساسیت بازی‌ها بالاتر می‌رود، نظارت باید بیشتر شود و این موضوع طبیعی است. در همه جای دنیا این اتفاق می‌افتد که وقتی بازی‌ها به زمان حساس می‌رسد نیروهای نظارتی بیشتر نظارت می‌کنند. خواسته ویسی نیز همین بوده است تا حق کسی ضایع نشود و حق به حقدار برسد. تیم‌ها تلاش می‌کنند قهرمان شوند یا نیفتند یا رتبه خوبی کسب کنند. خواسته ویسی غیرمنطقی نیست و فوق‌العاده خواسته منطقی است و امیدوارم ما مربیان طوری کار کنیم که آخر فصل از نتایج‌مان کیف کنیم، حتی اگر نتایج خیلی خوبی هم نگرفتیم از لحاظ وجدانی راحت باشیم.

سرمربی تیم فوتبال پیکان درباره دیدار هفته پایانی این تیم برابر استقلال و بحث برگزاری بازی در جایی غیر از تهران تصریح کرد: اجازه دهید بازی به بازی جلو برویم. من تصمیم‌گیرنده نیستم. الان باید درباره آلومینیوم صحبت کنیم و به موقعش درباره آن بازی نیز صحبت می‌کنیم. من مربی هستم و کار مدیریتی نمی‌کنم.

سرمربی پیکان گفت: از موقعی که اتفاق خوب و مبارکی افتاد که بانوان به ورزشگاه بیایند تا فوتبال را از نزدیک ببینند، فرهنگ هواداری بهتر شده است. ما فرهنگ داشتیم، اما در برخی از بازی‌ها شرایطی ایجاد می‌شد و اتفاقات خوبی نمی‌افتاد. از زمانی که بانوان به ورزشگاه‌ها می‌آیند فرهنگ ورزشگاه های مان عوض شده است. ما خودمان خانواده داریم و می‌دانیم در مورد چه چیزی صحبت می‌کنیم. این اتفاق (اشاره به اتفاقات بازی پرسپولیس و سپاهان) بابرنامه بود و باید مسئولیت اتفاق افتاده را قبول کنیم. خودم از این اتفاق تعجب کردم.

وی تصریح کرد: اگر قرار است توهینی کنیم اول به خانواده خودمان فکر کنیم و پشت سرمان را هم نگاهی بیندازیم. ما خواهر و مادر داشته و دوست داریم همه احترام بگذارند. مطمئنم این اتفاق که اسمش را جوگیری می‌گذارم، دیگر تکرار نخواهد شد. مطمئنم مردان ایرانی باغیرت هستند. یک لحظه فکر کنید خواهر و مادرمان در ورزشگاه هستند، چطور می‌خواهید رفتار کنید؟ من شش هفت ورزشگاه دیگر رفته‌ام و جو را فوق‌العاده بهتر دیدم. همه کیف می‌کردیم که تماشاگران با هم متحد هستند و کاری به تیم حریف ندارند. خدا کند از این انسان‌های جوگیر در استادیوم‌ها نبینیم و از فوتبال لذت ببریم.

کد خبر 849341 برچسب‌ها ویژه ورزشی باشگاه استقلال

دیگر خبرها

  • اوزونیدیس: تماشاگران نباید به این بازی اعتراض کنند!
  • مهاجمی مثل من دیگر در فوتبال ایران پیدا نمی‌شود | در مورد بازی با استقلال من تصمیم گیرنده نیستم
  • مد خوب، مد بد!
  • عنایتی: اتفاقی که در بازی پرسپولیس و سپاهان افتاد با برنامه بود/ حضور بانوان فرهنگ ورزشگاه‌ها را عوض کرده است+فیلم
  • بازی نساجی و پرسپولیس بدون حضور زنان
  • ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد
  • تعداد هواداران پرسپولیس در بازی با نساجی مشخص شد/ عدم حضور بانوان در دو دیدار حساس در قائمشهر
  • حمایت پرسپولیس از تماشاگران جایگاه خاص
  • لحظه سوت پایان بازی ایپسویچ؛ هجوم تماشاگران به داخل زمین و جشن صعود به لیگ برتر انگلیس
  • ترسوها و حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن/ فنی و فرهنگ؛ تعطیل!