Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده کشاورزی و علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: کسب درآمد غیرشهریه ای در صدر برنامه‌های این دانشکده قرار دارد و برای انجام مطلوب این فعالیت‌ها هماهنگی و تلاش ارکان مختلف دانشگاه و ایجاد انگیزه در اعضای هیات علمی و دانشجویان ضروری است.

دکتر سعید صفری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «از سال های گذشته بنا به دلایل مختلفی جذب دانشجو در دانشگاه به طور عام و در دانشکده های کشاورزی و علوم پایه به طور خاص روند کاهشی داشته و همین امر باعث کاهش درآمد دانشگاه از محل شهریه دانشجویان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به تغییر نسل دانشگاه های معتبر از آموزشی- پژوهشی به دانشگاه کارآفرین در دنیا و عقب ماندگی بسیاری از دانشگاه های داخلی در این زمینه، سال های اخیر دو برنامه در کانون فعالیت های دانشگاه های مختلف قرار گرفته است که عبارتند از رقابت برای جذب دانشجوی بیشتر با تکیه بر بهبود کیفی آموزشی و پژوهشی و امکانات رفاهی و تلاش در راستای کسب درآمدهای غیر شهریه ای با تکیه بر تجاری کردن علم و اقتصاد دانش بنیان.

با توجه به اینکه دماوند با تولید سالیانه حدود 230 هزار تن 8 درصد کل تولید سیب کشور را در اختیار دارد، احداث یک واحد تولید سرکه سیب و فراورده های مرتبط با آن که به سرمایه گذاری زیادی نیاز ندارد می تواند یکی از فرصت‌های سرمایه گذاری مناسب با بهری گیری از تخصص استادان صنایع غذایی و دانشجویان این رشته باشد

رئیس دانشکده کشاورزی و علوم پایه واحد رودهن تصریح کرد: به منظور نیل به این هدف و افزایش تعداد دانشجو طبق برنامه ارائه شده باید اقدامات گوناگونی را آغاز کرد و به پایان رساند. بدیهی است مطابق با هر برنامه زمان‌بندی شده در مراحل اجرایی آن با توجه به شرایط و امکانات، انعطاف پذیری برنامه مورد نظر برای کارایی بیشتر آن امکان پذیر بوده و با بهره گیری از نظر استادان و صاحب‌نظران امر می‌توان به غنای آن افزود.

این مسئول ادامه داد: برای انجام مطلوب این فعالیت‌ها هماهنگی و تلاش ارکان مختلف دانشگاه و ایجاد انگیزه در اعضای هیات علمی و دانشجویان و تلاش آنها ضروری است. نقش رئیس دانشکده در این زمینه برای مدیریت، هماهنگی و تهییج استادان و دانشجویان به همراه مدیران گروه طبق یک برنامه مشخص بسیار تعیین کننده است. می توان با تشکیل اتاق فکر در دانشکده نیز برای ارزیابی، پایش و نتایج برنامه و تغییرات آن اقدام کرد.»

صفری در راستای جذب درآمدهای غیر شهریه ای گفت: «برای دستیابی به این هدف نیز لازم است بر فعالیت های تولیدی در بخش کشاورزی تمرکز کنیم و با توجه به فضای فیزیکی در سایت دانشگاه و مزرعه کولیک می توان اقدامات گوناگونی انجام داد. باید در این بخش به دانشجویان نقش برجسته ای داده شود تا دانشگاه از حالت آموزشی- پژوهشی به دانشگاه کارآفرین تبدیل شود.»

وی اضافه کرد: «نظر به کمبود منابع آبی در منطقه و نیاز به تغییر الگوی کشت با توجه به خشکسالی های اخیر و همینطور ارزش افزوده بالا، کشت گیاه زعفران و گیاهان دارویی دیم نظیر اسطوخودوس که از نظر نیاز آبی کم توقع هستند، پیشنهاد می شود. با کشت گیاهان دارویی در منطقه و احداث یک واحد اسانس گیری با تکنولوژی روز دنیا و راه اندازی «دهکده سلامت» درآمد مناسبی عاید دانشگاه می شود.»

این مسئول ادامه داد: «از طرفی با توجه به اینکه شهرستان دماوند یکی از قطب های تولید سیب در کشور است و تولید سالیانه آن حدود 230 هزار تن بوده که 8 درصد کل تولید سیب کشور را در اختیار دارد و بخش زیادی از این تولید به صورت سیب درجه 3 و به اصطلاح «پادرختی» است، بنابراین احداث یک واحد تولید سرکه سیب و فراورده های مرتبط با آن که به سرمایه گذاری زیادی نیاز ندارد می تواند یکی از فرصت‌های سرمایه گذاری مناسب با بهری گیری از تخصص اساتید صنایع غذایی و دانشجویان این رشته باشد.»

صفری گفت :«احداث سردخانه با توجه به میزان تولیدات محصولات باغبانی بویژه سیب می تواند برای صادرات این محصولات به کشورهای آسیای میانه و بویژه روسیه مفید فایده باشد. با تجمیع مشاوره فنی اعضای هیات علمی برای تولید محصولات سالم، مطابق با استانداردهای جهانی و رقابت پذیر و وجود سردخانه برای نگهداری، می توان نسبت به صادرات پایدار امیدوار بود. تولید گل های شاخه بریده با کمک گرفتن از مشاوران خبره و با احداث سازه مناسب و استاندارد، می تواند درآمد مناسبی را از طریق صادرات گل به کشورهای مختلف بویژه کشورهای حوزه خلیج فارس نصیب دانشگاه کند.»

رئیس دانشکده کشاورزی و علوم پایه واحد رودهن گفت: «امروزه تولید ارقام هیبرید یکی از مباحث بسیار مهم تجاری در دنیاست، زیرا وابستگی کشاورز به خرید این ارقام از شرکت های تولیدکننده صددرصدی است و کمپانی های تولید کننده بذر، ارقام هیبرید مختلفی از گیاهان گوناگونی تولید کرده‌اند. با تهیه این ارقام و اقدام به اصلاح معکوس از طریق کشت میکروسپور می توان بعد از چهار الی پنج سال هیبرید مناسب تولید کرد و با توجه به قیمت بالای آن بویژه در صیفی جات می تواند یکی از منابع پایدار درآمدی دانشگاه محسوب شود.»

صفری تصریح کرد: «با توجه به نگرش مدیریت جدید دانشگاه و همینطور حمایت تمام و کمال دکتر شهرکی پور رئیس واحد رودهن از طرح های درآمدزا، دانشکده ابتدا در کوتاه مدت اقدام به راه اندازی گلخانه های موجود در مجتمع و مزرعه کولیک خواهد کرد که البته هزینه راه اندازی با همکاری استادان و بخش خصوصی تامین خواهد شد و از جمله برنامه های کوتاه مدت دانشکده توسعه کشت زعفران در مزرعه کولیک و همینطور راه اندازی یک واحد بسته بندی گیاهان دارویی است که برای بررسی دقیق و علمی این طرح‌ها «کمیته ارزیابی طرح های درآمدزا» را در دانشکده ایجاد کرده ایم.»

وی افزود: «از دیگر برنامه های دانشکده در این زمینه که با همکاری گروه کشاورزی، زیست شناسی و شیمی انجام خواهد گرفت، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی- تولیدی در سال جاری خواهد بود.»

رئیس دانشکده کشاورزی واحد رودهن درباره برنامه های بلندمدت دانشکده متبوع خود به آنا گفت: «برنامه های دانشکده در بلندمدت حرکت به سمت اهداف و راه اندازی صنایع تبدیلی کشاورزی و واحدهای فرآوری گیاهان دارویی و فرصت های موجود در منطقه، راه اندازی کلینیک گیاه پزشکی و ارائه مشاوره به بهره برداران بخش های مختلف کشاورزی و تولیدی بوده است.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۴۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • پیگیری مسائل اساسی لرستان با مشارکت اساتید حوزه و دانشگاه
  • ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • ایجاد دانشکده‌های ویژه مادران در همه واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 1
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران