Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@20:27:36 GMT

کشاورزی باید با شرایط اقلیم سازگار باشد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۴۶۹۰۹

سید محمد مجابی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از مزارع و طرح های کشاورزی استان خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین بحثی که باید در برنامه ششم توسعه دنبال شود، توجه به الگوی تولید، توزیع و مصرف است و خراسان جنوبی با توجه به وضعیت خشکسالی متوالی در این خصوص باید با جدیت بیشتری تلاش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: مهمترین عوامل مورد بررسی در سفر به خراسان جنوبی این است که تاکنون چقدر در تغییر الگوی کشت موفق عمل کرده ایم، اینکه از محصولات آب بر به سمت محصولات کم آب حرکت کنیم و برخی گونه های گیاهی خاص سازگار با این منطقه شناسایی شوند. 

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس بیان کرد: در همین ارتباط آنچه در این سفر دنبال می شود باید با توجه به خشکسالی، از منابع آب به درستی و بهینه تر استفاده و به اصلاح و بهبود قنواتی که در استان سبقه طولانی دارد، پرداخته شود. 

وی گفت: امید است با اعتباراتی که مجلس شورای اسلامی در این حوزه مصوب کرده است به ویژه حوزه اصلاح قنوات اقدامات بیشتری را در استان شاهد باشیم. 

مجابی در باره نهاده های دامی گفت: یکی از مشکلات دامداران قیمت بالای نهاده های دامی است و آنچه نیاز کشور است با ارز مشخصی که دولت در نظر گرفته و مابه التفاوت آن پرداخت می شود. 

وی درخصوص بسته بندی محصولات راهبردی استان (زرشک، عناب و زعفران) و صنایع تبدیلی اظهار کرد: آنچه در این حوزه مهم است باید این حرکت با حمایت نظام بانکی شکل بگیرد. 

وی گفت: یکی از برنامه های ما این است که چرخه تولید را درست طی کنیم تا از ابتدای تولید محصول تا فرآوری آن، چرخه تولید منظم باشد و خوشبختانه در شیوه های بانکی، کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است. 

وی با اشاره به لزوم نگهداشت جمعیت در روستاهای مرزی افزود: در این زمینه بدون شک یکی از مهمترین بحث ها به عنصر حیاتی آب برمی گردد. 

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس اظهار کرد: شیوه های سازگار با اقلیم باید در این مناطق رعایت شود تا سکونت هموطنان این استان امکان پذیر باشد و این امکان وجود نخواهد داشت مگر اینکه خودمان را سازگار کنیم چون استحصال و میزان آب در این شرایط وجود دارد و باید سامانه مناسب انتخاب شود. 

وی گفت: قنات و کاریز جزو ابداعات کشور ماست و همین طور انواع سامانه هایی که قادر به تحمل گرما باشد لذا باید تاب آوری مان را نسبت به محیط افزایش دهیم. 

**100 میلیارد تومان برای طرح های نهبندان نیاز است 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: حدود 100 میلیارد تومان اعتبار برای عملیات آبخوان داری و آبخیزداری روستاهای شهرستان های نهبندان و سربیشه نیاز است که باید تدبیری اندیشیده شود. 

نظر افضلی در بازدید از روستای حسن آباد نهبندان افزود: در مناطق کوهپایه ای از گذشته های دور زندگی مردم با قنوات گذران می شد اما چاه های کشاورزی آب قنوات را خشکاند. 

وی اظهار کرد: باید تدبیری در روستاهای نهبندان و سربیشه که بر اثر خشکسالی های 19 ساله خالی از سکنه و جمعیت شده اند، اندیشیده شود. 

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: با اعتبارات محدود جهاد کشاورزی کاری پیش برده نمی شود و در مناطق کوهپایه ای باید از محل صندوق توسعه ملی کمک شود. 

وی افزود: 250 میلیون دلار برای عملیات آبیاری تحت فشار کشور اختصاص یافت که به حوزه انتخابی نهبندان رقم چندانی اختصاص نخواهد یافت. 

افضلی بیان کرد: آبخیزداری و آبخوان داری در این مناطق باید مورد توجه واقع شود زیرا مردم در پایین دست قنوات به شدت مهاجرت کرده اند. 

وی مهاجرت روستاییان را مسئله ای ملی دانست و گفت: نوروز امسال جشن بازگشت چهار هزار نفر به روستاهای نهبندان برگزار شد. 

وی با تاکید بر اینکه مردم حوزه مرزی نهبندان و سربیشه تشنه هستند گفت: به دنبال اخذ 50 میلیارد تومان اعتبار برای نهبندان و همین مقدار برای سربیشه هستیم. 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: مردم بشدت به بازگشت از شهر به روستاهای خود علاقه دارند و ساخت و سازهای جدید زیاد شده است اما قنوات خشک آنها را دور می کند. 

وی تصریح کرد: هر جا سامانه آبیاری اجرا شده است مردم راضی هستند و رونق بسیار خوبی پیدا کرده است بنابراین انتظار داریم ما را بیشتر ببینید. 

اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی دیروز (چهارشنبه) وارد بیرجند شدند و امروز در هیات های جداگانه از شهرستان های مختلف استان خراسان جنوبی بازدید می کنند. 


خراسان جنوبی 11 شهرستان دارد و کشاورزی بخش اصلی اقتصاد این استان مرزی را به خود اختصاص داده است. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۶۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رحیم کریمی» از حوزه سمیرم به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

*مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

امنیت غذایی و به ویژه تولیدات کشاورزی در حال حاضر در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، ضمن اینکه ضروری است در حوزه کشاورزی به عنوان حوزه استراتژیک تصمیمات درست و کارشناسی گرفته شود تا بتوانیم شاهد بهبود شرایط کشاورزان، افزایش کیفیت تولیدات کشاورزی و همچنین تقویت امنیت غذایی در کشور باشیم.

*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اولویت بنده در صورت موفقیت به حضور در مجلس دوازدهم است چرا که در این زمینه نیاز جدی در خصوص تغییر رویکرد وجود دارد.

*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

استان اصفهان علی رغم برچسب برخورداری دارای چالش‌های زیادی است، اما در این بین از نظر بنده چالش‌های حوزه آب، محیط زیست و کشاورزی از دیگر بخش‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

از سویی نیز باید توجه داشت که شغل اکثر مردمان حوزه انتخابیه اینجانب یعنی سمیرم کشاورزی و دامپروری است و در صورت ورود به مجلس سعی بر این دارم که در حوزه حل مشکلات کشاورزان و به ویژه باغداران، خرید تضمینی تولیدات کشاورزی و باغداری و همچنین پیگیری برای تخصیص تسهیلات مناسب برای به روز رسانی و استفاده از فناوری‌های روز در حوزه کشاورزی و همچنین تعیین محل مناسبی برای جبران خسارت کشاورزان ناشی از بلایای طبیعی اقدامات لازم را انجام دهم.

کد خبر 6100163

دیگر خبرها

  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • راه اندازی سامانه پیش بینی ماهانه و فصلی بارش کشور
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • توقیف ۱۸ دستگاه خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در نهبندان
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با رئیس مجلس شورای اسلامی
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • رئیس اقلیم کردستان عراق با رئیس مجلس دیدار کرد
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی