Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@00:57:09 GMT

۱۰۰ هزار هکتار بیابان در خوزستان نیازمند مالچ پاشی است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۴۷۰۶۹

۱۰۰ هزار هکتار بیابان در خوزستان نیازمند مالچ پاشی است

به گزارش خبرنگار مهر، خلیل آقایی عصر امروز در حاشیه بازدید از عملیات مالچ پاشی در منطقه جلیعه گطاره در شهرستان دشت آزادگان اظهار کرد: کیفیت کار مالچ پاشی خوب است اما گستردگی کار خیلی زیاد است. ما نیاز داریم که بسیار بیشتر از این کار کنیم و سرعتمان هم بیشتر از این باشد. برای اینکه سرعت کارمان بیشتر شود پول و اعتبار می خواهیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اعتبارات خوبی در زمینه مبارزه و مهار ریزگردها به ما داده شد و همه اعتبارات ۱۵۰ میلیون دلار مصوب شده، برای بیابانزدایی است.

 رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور  یادآور شد: البته سال های گذشته هم ۶ استان دیگر از این اعتبارات بهره می بردند اما همه اعتبارات ۱۵۰ میلیون دلاری مصوب مجلس، برای خوزستان است البته حرف و حدیث هایی وجود دارد و اشتباهاتی هم صورت گرفته چرا که می گویند که  اعتبار ۱۵۰ میلیون دلاری مبارزه با ریزگردها در سال های گذشته متعلق به ۶ استان بوده اما امسال در قانون جوری آمده که همه این اعتبارات متعلق به خوزستان است.

آقایی در پاسخ به سئوالی در خصوص میزان تخصیص بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری مبارزه با ریزگرد ها در خوزستان گفت:  اعتبارات هنوز توزیع نشده و تخصیص نیافته است.

وی اضافه کرد: برای اولین بار بود که رقم نزدیک به ۱۵ هزار هکتار مالچ پاشی را در خوزستان شاهد بودیم.

 رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با ابراز رضایت از روند عملیات مالچ پاشی در اراضی بیابانی دشت آزادگان، گفت: کار بسیار خوبی را که انجام دادند. این امر نشان دهنده این است که می توان بهتر و بیشتر از این کار کرد.

آقایی ادامه داد: پیش بینی شده که ۲۰ هزار هکتار مالچ پاشی شود که پنج هزار هکتار افزایش دهند اما ما امیدواریم که این عدد بیشتر از این شود. امیدواریم فضایی فراهم شود که بیشتر از ۲۰ هزار هکتار مالچ پاشی صورت گیرد.

وی بیان کرد: هم پارسال و هم امسال، کیفیت کار خوب بوده و اثرات آن را به طور ملموس دیدیم و کارشناسان هم اتفاق نظر دارند که مفید بوده و امیدواریم که همین روند ادامه پیدا کند.

 رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: عرصه بیابانی که در پیش داریم بیشتر از این حرف هاست و در استان خوزستان یک میلیون و 200 هزار هکتار عرصه بیابانی داریم.

آقایی با بیان اینکه در شهرستان های اهواز، دشت آزادگان، حمیدیه و شوش ۱۰۰ هزار هکتار بیابان داریم که نیاز به مالچ پاشی دارند، تصریح کرد: با این روند اگر بخواهند هر سال ۲۰ هزار هکتار مالچ پاشی کنند پنج سال زمان می برد تا همه این عرصه ها مهار شود. ولی اگر اعتبارات مقابله با ریزگرد ها  تامین شود و کمک و مساعدت استانداری هم باشد کار زودتر تمام می شود، البته از مجلس تشکر می کنیم که مالچ را به صورت رایگان به ما دادند.

وی افزود : ۱۳ درصد از حجم مورد نظر در اختیار منابع طبیعی هست و همه عوامل دست به دست هم داده تا این فضا شکل بگیرد و امیدواریم که کار ادامه پیدا کند و حجم کار را بالاتر ببریم

 رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: این مناطق یکی از کانون های داخلی ریزگردها است و باید زودتر این مشکل را حل کنیم.

در شرق اهواز ضعیف هستیم

آقایی با اشاره به طرح نهال کاری کانون های فوق بحرانی ریزگرد شرق اهواز گفت: ما آنجا هم ضعیف هستیم و تعارف نداریم و  باید به عنوان دستگاه دولتی و مسئول منابع طبیعی  از حضور مردم برای پوشش گیاهی به هر شکلی برای تثبیت شن های روان استفاده کنیم.

وی یادآور شد: قبلا اراضی ملی در قالب ماده سه قانون به صورت واگذاری یه ساله بود اما اکنون این به دوره 10 ساله تبدیل شده که تا سه بار و 30 سال تمدید می شود.

 رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور  تأکید کرد: باید فضایی را به وجود بیاوریم که مردم احساس مالکیت کنند هم نهال کاری کنند هم درآمد اقتصادی برای خودشان فراهم کنند.

آقایی گفت: اگر این فضا را فراهم کنیم و این عرصه ها را به صورت 30 ساله در اختیار آنها قرار قرار دهیم می توانند به صورت های مختلف از آن استفاده کنند، ضمن اینکه کشاورزان غیربومی  به اینجا آمده اند و فرهنگی را ایجاد کردند و بومیان هم علاقه مند و درگیر این بحث ها شدند.

وی بیان کرد: از همکاران مان در منابع طبیعی خواسته ایم که عرصه های طبیعی و اراضی ملی که بیابان هستند برای ایجاد پوشش گیاهی و فضای سبز در اختیار مردم قرار داده شود.

 رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در پاسخ به سئوالی در خصوص تعیین و تخصیص حقابه برای طرح نهال کاری کانون های فوق بحرانی ریزگرد شرق اهواز بیان کرد: دنبال این نیستیم که برای تأمین حقابه طرح نهال کاری از کسی آب بگیریم، اگر آب موجود هست از آن استفاده می کنیم و یا طی دو سال که نهال تثبیت می شود به طرق مختلف آب آن را تأمین می کنیم.

آقایی تأکید کرد: ما در طرح  نهال کاری کانون های فوق حاد ریزگرد شرق اهواز مثل زراعت دنبال حقابه دائمی نیستیم و آنچه برای ما اهمیت دارد پوشش گیاهی است.

کد خبر 4293119

منبع: مهر

کلیدواژه: خلیل آقایی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور منابع طبیعی خوزستان بوشهر کرمانشاه گرگان شیراز شهرکرد بارش باران خرم آباد بیرجند مجلس شورای اسلامی یاسوج کهگیلویه و بویراحمد اشتغال مشهد نیمه شعبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۷۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۴): بخش فرهنگ و هنر» بیان می‌کند که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ طبق اصلاحات انجام شده در ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی، در ۲ بخش به مجلس تقدیم شد؛ بخش اول شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آن‌ها، ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه بود که دولت به‌صورت رسمی در اوایل سال ۱۴۰۲ تقدیم مجلس کرد اما بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام وصول شد و لازم است بررسی این بخش به‌ همراه جداول و پیوست‌های منتشر شده، صورت گیرد.

این گزارش مطرح می‌کند که موضوع هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در راستای بند الحاقی مشابه در برنامه هفتم توسعه، استفاده از ظرفیتی است که دولت از آن به‌منظور اجرای احکام حوزه فرهنگ در برنامه هفتم، بهره برده و تلاش کرده است تا با درج حکم مربوطه و برآورد اعتبارات آن در لایحه بودجه سالیانه، حکم مذکور در برنامه هفتم را اجرا کند.

در این گزارش آمده است که جدول برآورد هزینه‌کرد ۱ درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اولین بار به‌منظور تفصیل بند «ب» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش دوم لایحه درج شده است که به‌نظر می‌رسد طراحی چنین جدولی به‌منظور طراحی هزینه‌کرد این بند و همچنین استناد هر ردیف به مواد برنامه هفتم توسعه، اقدام مطلوبی، خصوصا در این بند باشد.

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، برخلاف لوایح سال‌های گذشته، جدول وضعیت اعتبارات فصل فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به‌کلی حذف شده‌ است و امکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و مجموع آن‌ها از بین رفته است؛ همچنین این امر باعث شده امکان مقایسه سهم هر فصل از امور نیز از بین رفته و نیز نتوان سهم امور مختلف از جمله امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری را نسبت به سایر امور ده‌گانه ارزیابی کرد. همچنین در ردیف‌های متفرقه درخصوص اعتبارات در نظر گرفته شده، بعضا ابهامی که در نحوه هزینه‌کرد وجود دارد باید برطرف شود. ازاین‌رو، باید دستگاه یا دستگاه‌های مرتبط و ابعاد اجرایی آن تا حد لازم شفاف شود.

در این گزارش مطرح می‌شود که در خصوص سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر که بعضا اقدامات و سنجه‌ها بسیار کلی و مبهم است و در عمل سنجش و ارزیابی مشخص و شفاف از عملکرد دستگاه را امکان‌ناپذیر می‌کند که به تدقیق و جزیی‌تر شدن و در مواردی جهت‌گیری کیفی نیاز است. ازسوی‌دیگر، با توجه به اینکه لایحه بودجه باید با هدف تحقق سالیانه بخشی از برنامه توسعه باشد، اما در اقدام‌ها و سنجه‌های تعیین شده در لایحه بودجه برای دستگاه‌های سیاستگذار، کمتر رد مشخص و واضحی از احکام برنامه هفتم توسعه (به‌ویژه جدول اهداف کمی ذیل ماده (۷۴) برنامه) وجود دارد و باید تا این موضوع نیز اصلاح شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش بیان می‌کند که مجموع اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر در قانون بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۷۷.۳۲۰.۰۱۸ میلیون ریال بوده که در برآورد سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۱۸.۹۸۲.۳۳۶ میلیون ریال افزایش یافته و حدود ۱۸۳ درصد رشد پیدا کرده است.

این گزارش توضیح می‌دهد که دلیل عمده افزایش مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر به افزایش اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، «سازمان امور سینمایی و سمعی بصری» و «حوزه هنری انقلاب اسلامی» موضوع یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی بر می‌گردد. در لایحه بودجه سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی این بخش نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم (۰.۷۷) درصد است.

کد خبر 6090916

دیگر خبرها

  • پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت
  • جدول مربوط به توزیع اعتبارات نیروهای مسلح تصویب شد
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ است
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ای است
  • پرسپولیس به توانایی فراموشی نیازمند است!
  • ۱۸۸ طرح هادی روستایی در استان بوشهر در حال اجرا است
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است