Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@17:43:49 GMT

پیامدهای خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۴۹۱۱۶

پایگاه اینترنتی اسلیت در مطلبی به پیامدهای خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران پرداخت و نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای ایران (برجام) مرتکب نامعتبرترین حرکت در سیاست خارجی خود شده است.

در این گزارش آمده است: تصمیمی که دونالد ترامپ در خصوص توافق هسته‌ای ایران اتخاذ کرد سه انگیزه به دنبال دارد: درک اشتباه مفاهیم برجام، دهن کجی به دستاوردهای دولت اوباما، و یا تلاش برای تضعیف ایران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ در سخنرانی تلویزیونی خود ادعا کرد ایران در مفاد برجام تقلب کرده است. این در حالی است که مقامات اطلاعاتی دولت ترامپ اذعان کردند که هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. آژانس بین المللی انرژی هسته ای از زمان امضای این توافق نامه بارها بر پایبندی ایران به تعهدات خود در برجام تاکید کرده است. جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا ماه گذشته ضمن حضور در سنا اعلام کرد پس از سه مرتبه مطالعه قرارداد 140 صفحه ای برجام، «قوی بودن» مفاد آن را تایید می کند. همچنین بسیاری از حامیان تصمیم ترامپ در خصوص برجام بر جزئیات قوی  این توافق اذعان کردند.

رئیس جمهور آمریکا از همان ابتدای مبارزات انتخاباتی، به توافق هسته ای ایران حمله کرد. او بارها برجام را «بدترین معامله» نامید و اعلام کرد در صورت ورود به کاخ سفید از این توافق خارج خواهد شد. او ادعا کرد این توافق آمریکا را ملزم به پرداخت 100 میلیارد دلار به ایران کرد که توافقی غیرمنصفانه بود.

[اسلیت: ترامپ با خروج از برجام یکی از موفق‌ترین توافق‌های کنترل سلاح در تاریخ مدرن را تخریب کرد]

از سوی دیگر، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد این توافق دست ایران را برای آزمایش موشک های بالستیک و حمایت از تروریسم باز گذاشته است. این در حالی است که برنامه های موشکی ایران تاکنون هیچ کشوری را تهدید نکرده است.

او ضمن انتقاد از توافق هسته ای ایران که سال 2015 توسط ایران و گروه 1+5 با اعتبار 10 ساله امضاء شد، ادعا کرد ایران پس از پایان مهلت این توافق به سادگی فعالیت های هسته ای خود را از سر می گیرد و احتمال ساخت سلاح های هسته ای برای آن فراهم می شود.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: ترامپ با خارج کردن آمریکا از توافق هسته ای ایران زمینه ساز مشکلات متعددی می شود. زمانی که برجام از سوی آمریکا لغو شود، ایران نیز مجبور نیست بازرسان هسته ای را نگه دارد و به آنها اجازه بازرسی دهد. بنابراین، آمریکا با شرایط دشواری برای  نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران مواجه می شود.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران پس از تصمیم دونالد ترامپ در خصوص خروج آمریکا از برجام اعلام کرد به واشنگتن چند هفته مهلت می دهد تا در تصمیم خود تجدیدنظر کنند و در غیر این صورت، فعالیت های هسته ای خود را  از سر خواهد گرفت.

مذاکره‌کنندگان اروپایی طی روزهای اخیر اعلام کردند حتی با خروج آمریکا در این پیمان باقی خواهند ماند و از ایران نیز می خواهند به توافق پایبند باشد. آنها نهایت سعی خود را می کنند  تا از شرکت های اروپایی که مشغول تجارت با ایران هستند، حفاظت کنند. با این حال، به نظر می رسد کارشکنی ها و اقدامات تلافی جویانه آمریکا گریبانگیر آنها نیز شود ودر نهایت طرف‌های اروپایی نیز مجبور به خروج از آن شوند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران رئیس جمهور آمریکا سیاست خارجی دولت آژانس بین المللی انرژی وزیر دفاع سنا هسته ای کاخ سفید دلار رئیس جمهور تروریسم فعالیت های هسته ای سلاح های هسته ای مشکلات واشنگتن تجارت ایران برجام ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۴۹۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به پرسشی درباره ادعاهای رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران چند هفته تا دستیابی به اورانیوم با غنای لازم برای تولید سلام هسته ای فاصله دارد، گفت: ما از تلاش های گسترده آژانس بین المللی انرژی اتمی برای تعامل با ایران در مورد مسائل دیرینه مربوط به تعهدات پادمانی ایران قدردانی می کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما به حمایت از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تلاش‌هایشان ادامه خواهیم داد. ما همچنین به مشورت نزدیک با تروئیکای اروپا و سایر شرکا در این مورد ادامه خواهیم داد.

پاتل تصریح کرد: رئیس جمهور آمریکا به وضوح گفته است که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند. اما ارزیابی‌ای درباره اظهارات گروسی ندارم که ارائه کنم.

وی بار دیگر گفت: اما مطمئناً از تلاش‌های او (گروسی) برای تعامل با حکومت ایران در رابطه با تعهدات پادمانی آنها قدردانی می‌کنیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی در گفتگو با شبکه آلمانی دوویچه وله با تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.

رافائل گروسی در گفت‌وگو با دویچه‌وله افزود: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هسته‌ای خواهد داشت. هرچند غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هسته‌ای است. "یک کلاهک هسته‌ای فعال، به چیزهای دیگری به‌غیر از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد."

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسی‌های آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفته‌ام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مساله باعث گمانه‌زنی (درباره برنامه اتمی ایران) می‌شود.»

او مدعی شد: "وقتی همه اینها را کنار هم می گذارید، مطمئناً با علامت سوال های زیادی روبرو می شوید." گروسی همچنین با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیت‌های اتمی کشورمان افزود که این مساله محور مذاکرات وی با مقام های ایران است.

گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

مدیرکل آژانس درباره تهدید ادعایی اسرائیل برای تجاوز به تاسیسات اتمی ایران تصریح کرد که چنین اقدامی «خلاف مقررات بین‌المللی» و «ممنوع» است. وی با اشاره به ادبیات مشابه وزیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره حمله اتمی به غزه افزود: من معتقدم عادی سازی ادبیات در مورد سلاح های هسته‌ای، کاملاً تاسف بار است. ما پیمانی تحت عنوان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای داریم که از بروز جنگ اتمی و شرایطی که غیرقابل کنترل باشد جلوگیری می‌کند.

او درباره برخی گزارش‌های ادعایی پیرامون مذاکرات پشت پرده میان ایران و آمریکا برای از سرگیری اجرای توافق سال ۹۴ هم گفت: این سووال را باید ایالات متحده و ایران پاسخ دهند اما آژانس همواره بر لزوم گفت‌وگو تاکید کرده است.

گروسی ادامه داد: چیزی که من به آن علاقه دارم گفت‌وگوی میان ما، یعنی آژانس و ایران است، زیرا موارد زیادی وجود دارد که باید روشن شود و به همین دلیل است که به زودی به تهران سفر خواهیم کرد. او با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه اتمی کشورمان مدعی شد که پیام او در این سفر، این است که ایران باید برای حل وفصل مسائل پادمانی بیشتر همکاری کند.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران تاکید که دارد که همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه‌ جامع پادمانی جریان دارد و این سازمان باید بدون جانبداری، مسائل باقیمانده را حل و فصل کند.

دیگر خبرها

  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای