Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@09:03:30 GMT

ماجرای فوت بیمار به‌دلیل مصرف دارو

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۵۱۴۵۲

ماجرای فوت بیمار به‌دلیل مصرف دارو

سخنگوی سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه کیفیت و استاندارد داروهای تولیدشده، قبل از عرضه آن به بازار سنجیده شده و مدارک و مستنداتش اعلام می شود، بی کیفیت بودن داروی ایرانی بیماران تالاسمی را تکذیب کرد. ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۹ اجتماعی خانواده و جوانان پزشکی نظرات

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، دکتر کیانوش جهانپور درخصوص انتشار اخباری مبنی بر فوت تعدادی از بیماران تالاسمی در اثر نبود داروی تزریقی دسفرال و بی کیفیتی نوع ایرانی این دارو، تصریح کرد: کیفیت و استاندارد داروهای تولیدشده، قبل از عرضه آن به بازار سنجیده شده و مدارک و مستنداتش اعلام می‌شود و نمی‌توان با اظهارنظر غیرمسولانه افراد غیر کارشناس به این نتیجه رسید که داروی تولید شده در ایران کیفیت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه داروهای آهن زدای بیماران تالاسمی در دو نوع خوراکی و تزریقی ارائه می‌شود، عنوان کرد: در ایران هر دونوع خوراکی و تزریقی این دارو تولید می‌شود و به رغم اینکه این داروها بعضا به خارج از کشور نیز صادر می شود، در مقاطعی که دارو با کمبود نسبی مواجه شود، صادرات آن نیز متوقف می‌شود و به شرکت‌های تولیدکننده ای که دارو صادر می‌کردند، توصیه می‌شود، موقتا تا رفع نیاز بازار دارویی داخل کشور، صادر نکنند.

 

در سامانه ثبت عوارض دارویی در سازمان غذا و دارو، هیچگونه گزارش مکرری مبنی بر اینکه داروهای ایرانی مشکلی ایجاد کرده، وجود نداشته است، هر زمان هم که عارضه یا عوارضی از یک دارو و یک بچ نامبر اعلام شود قطعاً موضوع بی کم و کاست در سازمان غذا و دارو بررسی خواهد شد اما این موضوع یک موضوع فنی و کارشناسی است و تابع فضاسازی‌های کاذب نخواهد بود.

 

 

 

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: داروی تزریقی بیماران تالاسمی، هر زمانی که نیاز بوده و موجودی تولید داخلی کفاف نمی‌داده، از خارج نیز وارد، توزیع و مصرف شده است. 

جهانپور با اشاره به اینکه تولید داخل داروی تزریقی و خوراکی بیماران تالاسمی اتفاق جدیدی نیست که با ریسک و آزمایش و خطا روبه رو باشد، اظهارداشت: این داروها مدتها است که در ایران مورد استفاده بیماران بوده و تاکنون بیماران مشکلی نداشته اند، اینکه متاسفانه ادعا می‌شود، تعدادی از بیماران به دلیل مصرف داروی ایرانی فوت کرده اند، صحت ندارد.

وی ادامه داد: در هر گروهی از بیماران بسته به نوع بیماری شان، حتی در جامعه معمولی و متشکل از افراد سالم، سالانه تعدادی فوت می‌کنند، نرخ خام مرگ و میر سالانه در کشور بیشتر از 5/5 در هزار نفر هست، در حالیکه ادعا شده 87 نفر از عزیزان مبتلا به تالاسمی یعنی جمعیت حداقل 18600 نفری در سال گذشته فوت شده اند، یعنی رقمی کمتر از 4/7 در هر هزار نفر، بنابراین ارتباط فوت بیماران تالاسمی با بی کیفیتی دارو بی اساس است، لذا بدون اطلاعات و یافته‌های علمی دقیق و مستند، نباید در مورد موضوع به این مهمی حکم صادر کرد و فوت بیماران را منتسب به نوع دارو کرد، چراکه فقط موجب دلهره و تشویش اذهان سایر بیماران می شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه فضاسازی‌ها و اظهارنظرهای اینچنینی بسیار غیرمسئولانه است، ادامه داد: افرادی که چنین شایعاتی را منتشر می‌کنند، براساس کدام مستندات آنها را ارائه می‌دهند؟ آنها هیچگونه مستندات متقنی در این رابطه ندارند، اینگونه موارد به لحاظ حقوقی نیز پیگرد قانونی دارد چراکه به ایجاد اضطراب و جو روانی ناسالم و فضای کاذب در اجتماع و به خصوص در جامعه بیماران تالاسمی، دامن می‌زند.

جهانپور با بیان اینکه داروهای مورد استفاده تولید داخل از کیفیت، استاندارد و ایمنی لازم برخوردار است، گفت: البته این واقعیتی است که تولید، تهیه و تجویز داروی تزریقی آهن زدا در دنیا رو به کاهش است، در ایران هم الگوی تجویز و مصرف داروی آهن زدای بیماران تالاسمی لاجرم باید به سمت داروی خوراکی پیش رود و تجویز و مصرف داروی تزریقی کاهش پیدا کند.

وی افزود: از طرفی، انتشار مطالبی از این قبیل و فضاسازی‌های رسانه ای، زحمات و تلاش‌های افرادی که در همه این سالها در زمینه تولید و تامین دارو در کشور فعالیت می‌کنند را زیر سوال می‌برد.

وی درخصوص عوارض داروی ایرانی گفت: در سامانه ثبت عوارض دارویی در سازمان غذا و دارو، هیچگونه گزارش مکرری مبنی بر اینکه این داروها مشکلی ایجاد کرده، وجود نداشته است، هر زمان هم که عارضه یا عوارضی از یک دارو و یک بچ نامبر اعلام شود قطعاً موضوع بی کم و کاست در سازمان غذا و دارو بررسی خواهد شد اما این موضوع یک موضوع فنی و کارشناسی است و تابع فضاسازی‌های کاذب نخواهد بود.

انتهای پیام/

R1014143/P1014143/S2,18,24,1313,1392,1417/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۱۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایه‌های فضای مجازی از عدم دسترسی به تعدادی از داروها با اشاره به تک نسخه‌ای یا مسافرتی بودن آنها اعلام کرد: سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی کشور است.

بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که که نمونه داخلی آن با قیمت مناسب‌تر وجود دارد، گفت: این موضوعی فرهنگی است که بخشی از آن به پزشکان هنگام گفت‌وگو با بیماران مرتبط می‌شود که بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تاکید بیشتری دارند و بخشی دیگر به خاطر تصورات غلطی است که در جامعه نسبت به محصول داخلی وجود دارد.

بنابراین گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو از چهره‌های مطرح فضای مجازی که دلسوزانه ممکن است پیگیر تهیه داروهای خارج از فهرست رسمی باشند که تجویز آنها وجاهت قانونی هم ندارد؛ خواست قبل از جمع آوری اطلاعات کامل و جامع از منابع موثق اطلاع رسانی اشتباه و گمراه کننده نداشته باشند.

کد خبر 6095520 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن