Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، استفاده مردم از این فضا بیشتر شده و مردم بسیاری از نیازهای خود را در این فضا رفع می‌کنند و مردم به نوعی به این فضا وابسته شده‌اند.

محمدحسین پیریایی دبیر کمیته گفتمان مجمع تشخیص مصلحت نظام و مسئول فضای مجازی مجمع در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص جایگاه فضای مجازی در زندگی مردم اظهار داشت: امروزه فضای مجازی رنگ حقیقت به خود گرفته و هر چه که می‌گذرد، نمود حقیقی‌تری در مسائل جامعه پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از اقشار مختلف مردم در این فضا زندگی می‌کنند؛ آن‌ها در عرصه‌های کلانی مانند سیاست، اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و...... گاه کنش‌گر و گاه کنش‌پذیر هستند. هر کسی هر چیزی را که به عنوان اندوخته ذهنی خود دارد، در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارد.

وی در رابطه با اهمیت حمایت از کالای داخلی، گفت: رمز تقویت هویت هر کشوری در گروی استقلال و بالندگی اقتصادی آن کشور است. در کشور ما، مسیر رهایی از وابستگی اقتصادی از عمل به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی می‌گذرد. اصاره‌ی این سیاست بزرگ و افتخارآفرین، حمایت از کالا، خدمات و دسترنج هر کدام از هموطنان‌مان است. در حقیقت تقویت و حفظ هویت دینی و ملی ما و همچنین حفظ و رشد چارچوب‌های فرهنگی‌مان، باید از کالا و دسترنج ایرانی استقبال و حمایت کنیم.

پیریایی در خصوص جایگاه فضای مجازی در حمایت از کالای ایرانی، بیان داشت: بسیاری از مناسبات جامعه‌ی ایرانی از مسیر فضای مجازی تأمین می‌شود؛ در حال حاضر شما هیچ پدیده‌ای را در جامعه نمی‌بینید مگر اینکه در فضای مجازی شناسنامه‌ای برای خودش تهیه کرده باشد. طبق آمارهایی که در گذشته اعلام شده، حدود 50 تا 60 میلیون تلفن همراه وجود دارد که همه‌ی اینها یا 90 درصد این‌ها به پیام‌رسان‌ها یا شبکه‌های اجتماعی مجهز هستند؛ این آمار بالا نشان دهنده ظرفیت بزرگ فضای مجازی برای حمایت از کالای ایرانی است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی الگوی حمایت از کالا و خدمات ایرانی هستند. ایشان ضمن اینکه سیاست، شعار و هدفگذاری را تعیین می‌کنند، در میدان عمل هم تمامی بسترهای فعالیت خودشان در فضای مجازی را به پیام‌رسان‌های داخلی منتقل کردند؛ این اقدام پیام‌های بسیار مهمی برای همه ما دارد.

دبیر کمیته گفتمان مجمع تشخیص مصلحت نظام در بحث اهمیت استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی از منظر فقهی اظهار داشت: در فقه اسلامی قاعده‌ای به نام "نفی سبیل" داریم؛ این قاعده از آیه شریفه «ولن یجعل الله للکافرین على المؤمنین سبیلا» استخراج شده است. این قاعده به این معنا است که سلطه‌ی دشمن بر جامعه اسلامی و مسلمانان امری نارواست و هرگونه ارتباطی که باعث افزایش و گسترش نفوذ غیر مسلمانان و بیگانگان بر جامعه اسلامی شود و به گونه‌ای که آن‌ها بتوانند در امور مسلمانان دخالت کنند، یک موضوع ممنوع و حرام تلقی شده است. این قاعده گویای این است که ما باید تمام منافذی که باعث سلطه‌پذیری ما می‌شود را مورد ترمیم قرار دهیم و مسدود کنیم. این قاعده زمانی به موضوع پیام‌رسان‌ها ربط پیدا می‌کند که ما به پدیده‌ای به نام کلان‌داده‌ها یا همان بیگ‌دیتاها مواجه هستیم که در ادامه توضیح خواهم داد.

پیریایی در رابطه با کلان‌داده‌ها توضیح داد: در پیام‌رسان‌ها کلان‌داده‌هایی مواجه هستیم که عبارت‌اند از انبوه پر شتابی از داده‌هایی که از طریق فعالیت و کنش‌گری ما در فضای مجازی می‌شوند. به عنوان مثال به تصریح مدیر پیام‌رسان تلگرام در مصاحبه با بلومبرگ، ارزش بیگ‌دیتای 40 میلیون کاربر ایرانی مثلاً 5 میلیارد دلار است. این موضوع امنیت کشور، ابعاد سیاسی کشور، پایایی و بالندگی اقتصاد کشور و حفظ و حراست از فرهنگ و هویت کشور را به خطر می‌اندازد. آنطور که محققین این حوزه بیان کرده‌اند، داده‌های بیشتر در فضای بیگ‌دیتاها، دارندگان آن‌ها را به تحلیل‌های دقیق‌تری می‌رساند و تحلیل‌های دقیق‌تر منجر به تصمیمات محکم‌تر و مطمئن‌تر می‌شود و این تصمیمات مطمئن و محکم باعث کاهش ریسک و ضریب بالایی از رسیدن به اهداف می‌شوند. به موضوع یک سؤال جدی برای ما ایجاد می‌کند که با چه توجیحی از پیام‌رسان‌های غیربومی استفاده می‌کنیم. مسئولان مربوطه باید پاسخ دهند که چرا به جای بحث‌های نظری با طرف مقابل خود در این زمینه، درصدد اقدام مسئولانه در این خصوص نبودند؛ برای مثال چرا شبکه ملی اطلاعات که سال‌هاست مورد تأکید همه فعالان فضای مجازی است، هنوز محقق نشده است؛ همه فعالان این فضا به دنبال این هستند که از زمینه‌ای استفاده کنند که هم ارزان‌تر باشد و هم موجب امنیت جامعه، سلامت اقتصادی شود و هم باعث شود تصمیمات سیاسی در درون قلمروی کشور رقم بخورد. این موضوع باید به عنوان یک مطالبه جدی بررسی شود؛ آیا درست است که ما رونق‌بخش پیام‌رسان‌هایی باشیم که سازندگان آن‌ها به تصریح اعلام می‌کنند که ما مُبلغ و علاقه‌مند به فیلم ضدایرانی "300" هستیم.

وی ادامه داد: در راستای قاعده‌ی نفی سبیل که گفتیم، نباید یک فردی هویت‌اش مبهم است اگرچه دشمنی عیان دارد، به وسیله تحلیل دقیق داده‌های بسیاری که در اختیار دارد، به اقشار مختلف سلطه پیدا کند و آن‌ها را به مؤسسات و پژوهشکده‌های معاند بفروشد. ما شاهد بودیم که اغتشاشات سال گذشته و همچنین حمله تروریستی داعش به مجلس شورای اسلامی، عاملان این جنایات ازبستر پیام‌رسان‌های خارجی بهترین استفاده را بردند تا به کیان کشور و به عزت و شخصیت هر ایرانی ضربه بزنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلگرام شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۸۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس با یادآوری این نکته که انقلاب اسلامی انقلاب، معنویت و انسانیت بود، خواستار اختصاص سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به این دو مقوله شد.

آیت‌الله لطف الله دژکام امروز، ۵ اردیبهشت در آئین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری، با بیان اینکه انقلاب اسلامی انقلاب معنویت و انسانیت بود و سرفصل خدمات انقلاب اسلامی را ما باید به این بخش اختصاص دهیم، گفت: انقلاب اسلامی یک حرکت معنوی بود که در روزگار خالی شدن جهان از معنویت، مردم را به پیروی از تعالیم قرآن کریم و فریاد پر تاثیر امام راحل دعوت کرد.

امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه این معنویت، تنها به بحث عواطف انسانی محدود نمی‌شود، گفت: چیزی که پیشنهاد انقلاب اسلامی برای همه جهان بشریت است، حاصل دعوت ۱۲۴ هزار پیامبر است و از این موضوع نباید غافل باشیم و باید این پیام انقلاب اسلامی با یک طنین خیلی قوی‌تر به جامعه ما و جهان پیرامون ما مخابره شود.

آیت‌الله دژکام افزود: متاسفانه در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، چون یک گفتمان عدالت خواهی در دنیا وجود نداشت و خود ما هم رسانه قدرتمندی نداشتیم، بحث عدالت‌خواهی، احسان و نیکوکاری نتوانست در جنبه اصلی خود که پیام انقلاب باشد نقش‌آفرینی کند و گاهی به نظر می‌آید که فقط چند موسسه در کار خِیر سهیم هستند، در حالیکه این تنها یک گوشه کار است.

وی با بیان اینکه اگر بتوانیم یک نفر از جامعه بشری را به سمت کارهای نیک هدایت کنیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم، گفت: ما با این حرکت می‌خواهیم پیام کمیته امداد و پیام عدالت‌خواهی امام راحل را به همه جهان، ولو با یک کار کوچک، گوشزد کنیم.

به گزارش ایسنا، در مراسم تجلیل از خیرین استان فارس، از خانواده شهید محسن صداقت که در حمله رژیم غاصب صهیونیستی به سفارت ایران در سوریه به شهادت رسید نیز تجلیل شد.

شهید صداقت تا آخرین روزهای عمر خود، سرپرستی ۱۵ کودک یتیم را برعهده داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • رهبر معظم انقلاب: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری تبعیت کند/ بعضی انشاءالله خیرخواهانه توصیه می‌کنند که با آمریکا {کنار بیاییم}؛ یک چیزی می‌گویم گوش کنید، توقعات این‌ها تمامی ندارد
  • هنرمندانی که از غزل رهبر معظم انقلاب استقبال کردند
  • فیلم| رهبر معظم انقلاب: نظام اسلامی محال است که تسلیم زورگویی شود
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • عکس/بازنمایی سروده رهبر معظم انقلاب در تابلوی نقاش مطرح کشور
  • چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟ / راه‌اندازی کانال معدوم اکبر گودرزی در یک پیام‌رسان!
  • ۳ پیام اصلی رهبر معظم انقلاب بعد از تنبیه سخت