Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@18:35:26 GMT

یادم تو را فراموش...

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۵۸۴۷۵

یادم تو را فراموش...

یک پزشک متخصص اعصاب و روان گفت: اختلال حافظه نزدیک در افراد از مهمترین نشانه‌های بروز بیماری آلزایمر است.

مرتضی سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بیماری آلزایمر و عوامل ابتلا به آن اظهار کرد: بیماری آلزایمر شایعترین نوع از بیماری‌های همراه با زوال عقل است. به مرور زمان که سن  افراد بالا می‌رود درجاتی از اختلالات شناختی و حافظه پیدا می‌کند؛ بنابراین عملکرد قشر مغز پایین می‌آید و بیمار توانایی‌های فردی، اجتماعی و مهارتی خود را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سن، مهمترین عامل ابتلا به بیماری آلزایمر است

وی افزود: نسبتا بیماری آلزایمر در جامعه ما شایع بوده و سن شروع آن دهه پنجم و ششم زندگی است. در برخی از افراد به صورت ارثی دیده می‌شود و در برخی دیگر از خانواده‌ها به شکل تک‌گیر است. شایان ذکر است که فاکتورهای وراثتی در ابتلا به این بیماری بسیار اهمیت دارد، اما مهمترین عامل ابتلا به این بیماری افزایش سن است. درواقع در سن 60-65 سالگی فرکانس بیماری دو یا سه درصد است، حال آنکه در 85 سالگی به 20-30 درصد می‌رسد.

این متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه فاکتورهای دیگری در ابتلا به این بیماری تأثیرگذار است، توضیح داد: از جمله فشار خون، دیابت، افرادی که سیگار می‌کشند، افرادی که الکل مصرف می‌کنند، افرادی که در هنگام تولد سن مادرشان بالای 35 سال بوده است و... همگی در ابتلا به بیماری تأثیر دارد. گفتنی است که مسأله آلودگی هوا زمینه‌ساز بسیاری از مشکلات است مانند مشکلات قلبی، ریوی و ... می‌تواند به صورت غیرمستقیم در این ایجاد این بیماری نقش داشته باشد. 

امکان بروز آلزایمر در سنین پایین وجود دارد

وی خاطرنشان کرد: هنوز نمی‌توان به صورت قطعی در مورد نقش پارازیت‌ها در بیماری آلزایمر اظهار نظر کرد همچنین در این زمینه پژوهش خاصی انجام نشده است. گفتنی است که آلزایمر می‌تواند در سنین پایین‌تر نیز بروز یابد، اما بیشتر در میان افرادی است که زمینه‌های ارثی دارند. گفتنی است که میزان ابتلا و شرایط ابتلا به آن در میان زنان و مردان تفاوتی ندارد، اما باید توجه کرد زنانی که مبتلا به آلزایمر می‌شوند تاحدودی طول عمرشان نسبت به مردان بیشتر است که ممکن است دلایل خاصی داشته باشد، اما در مجموع تفاوت عمده‌ای در میان زنان و مردان یکی نیست.

بروز اختلال حافظه نزدیک از مهمترین نشانه‌های آلزایمر

سعیدی ادامه داد: یکی از علایم اصلی بروز این بیماری شروع اختلال حافظه نزدیک است و به تدریج این اختلال حافظه عمیقتر شده و اختلال حافظه دور را هم در بر می‌گیرد. دیگر عوامل شناختی پایین می‌آیند و تابلوی نهایی بالینی یک تابلوی سخت بوده که همراه با اختلال حافظه عمیق، اختلال در کنترل ادرار، اختلال در کنترل مدفوع و ضعف شدید بدنی است.

این متخصص با بیان اینکه بررسی‌های انجام شده نشانگر آن است که ایران، تفاوت عمده‌ای با دیگر کشورها در زمینه تعداد مبتلایان به بیماری آلزایمر ندارد، افزود: فاکتورهای زمینه‌ساز بروز آلزایمر در ایران مانند دیگر کشورهاست. گفتنی است که یکسری فاکتورها می‌توانند زمینه‌ساز ایجاد این بیماری باشند کسانی که درجاتی از افسردگی را دارا باشند، کسانی که از ظرفیت‌های ذهنی و مغزی خود کمتر استفاده می‌کنند و فعالیت علمی کمتری دارند.

وی توضیح داد: همواره پیشنهاد بر این است که به جای استفاده از گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده شود، مواد غذایی به صورت بخارپز و آب پز باشد همچنین از سبزیجات و میوه‌جات بیشتری استفاده شود. مصرف گوشت قرمز، فست فود و چربی‌های اشباع شده زمینه را برای ایجاد این بیماری آماده می‌کند. 

در خراسان انجمن حمایت از بیماران مبتلا به آلزایمر وجود ندارد

سعیدی تصریح کرد: داروهای موجود برای آلزایمر، درمان قطعی نیستند و تا حدودی در بهبود عملکرد مغزی و ذهنی بیمار نقش دارند. داروهایی که در این زمینه استفاده می‌شود اگر از برندهای خارجی باشد، معمولا گران قیمت هستند، و ماهانه حدود 100-200-300 هزار تومان هزینه دارد. اما اگر برندهای داخلی باشد قیمت آن‌ها بسیار پایین است. گفتنی است که در برخی از موارد این داروها در مقایسه با داروهای خارجی کیفیت لازم را ندارد ولی در مجموع قابل قبول هستند. شایان ذکر است که در خراسان انجمن خاصی برای پوشش بیماران آلزایمری وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آلزايمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۸۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • افراد دارای دو نسخه از یک ژن پرخطر زمینه ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را دارند
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»