Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مازند مجلس»
2024-04-25@02:28:08 GMT

ماجرای خانه نیما یوشیج به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۵۸۸۲۱

ماجرای خانه نیما یوشیج به کجا رسید؟

مازندمجلس: به گزارش هنرنیوز ، سمیع الله مکارم حسینی (سرپرست شهرداری تهران) روز ۸ اردیبهشت‌‌ماه، در مراسم افتتاحیه خانه- موزه جلال و سیمین، درباره‌ی خانه نیما که در همسایگی این خانه قرار دارد، گفت: خرید، مرمت و بازسازی خانه‌ها در تهران یکی از برنامه‌ها و اولویت‌های شهرداری تهران است. در آینده نزدیک خانه نیما یوشیج را خریداری می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بودجه خرید این خانه تامین شده است و به محض خریداری مرحله مرمت، احیا و حفاظت خانه شروع خواهد شد.

حال؛ مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی کشور در گفتگو با ایلنا، مسئله‌ی بازثبتِ خانه نیما یوشیج را هنوز تمام‌نشده دانسته و می‌گوید: هنوز مسئله دادگاه خانه نیما تمام نشده است. بنابراین تا مسائل حقوقی آن به نتیجه‌ای نرسد اقدام به بازثبت نمی‌توان کرد. در این خصوص باید با واحد حقوقی میراث تهران صحبت کنید.

فرهاد نظری درواکنش به گفته‌ی مکارم حسینی اظهار می‌کند: اگر شهرداری تهران واقعاً چنین قصدی داشته باشد، میراث هم استقبال خواهد کرد و خیلی هم اتفاق خوبی است. این گفته‌ی آقای حسینی نشان می‌دهد که شهرداری نسبت به خانه نیما بی‌تفاوت نیست و هم در این باره مسئولیت دارد. اگر شهرداری تهران قصد دارد خانه را مرمت و حفظ کند، اتفاق بسیار خوبی است.

او در پاسخ به این سؤال که کدام نهاد هزینه‌ی خرید، مرمت، و بازسازی خانه را عهده‌دار می‌شود، می‌گوید: اگر شهرداری چنین حرفی زده بنابراین خودِ شهرداری هم هزینه خرید خانه را پرداخت می‌کند. همان‌طور که خانه جلال را هم خودِ شهرداری اقدام به خرید و تبدیل آن به موزه کرد. میراث فرهنگی مسئول حفاظت از آثار تاریخی است. به هر حال اقداماتی که در خصوص حفظ و مرمت آثار تاریخی صورت می‌گیرد باید با نظارت و تأیید میراث فرهنگی باشد.

او در ادامه تاکید می‌کند: جلسات متعدد و مباحث مختلفی مطرح شده است. بخشی از وظایف خانه، مربوط به میراث تهران و بخشی هم اداره کل حفظ و احیای بناهاست. باید روی کاربری آینده این خانه مطالعه صورت بگیرد و بعد از در نظر گرفتن شأن بنا و دیگر موارد، کاربری برای آن تعریف کرد. همان‌طور که خانه جلال نیز با همفکری و مشارکت تبدیل به موزه شد.

گرچه اکبر رستمیان (کارشناس حقوقی اداره کل میراث فرهنگی) درباره این موضوع که ثبت مجدد خانه‌ی نیما در حیطه‌ی معاونت میراث تهران است، حاضر به صحبت نشد اما معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری تهران به ایلنا گفت: اداره میراث فرهنگی تهران کارهای لازم را انجام داده و شما باید آخرین مرحله‌ی پرونده‌ی ثبتی خانه نیما را از دفتر ثبت آثار تاریخی کشور پیگیر باشید.

سپیده سیروس‌نیا اضافه کرد: به نظرم شورای ثبت و حریم با ثبت مجدد خانه موافقت‌ کرده‌اند، اما اینکه چرا تاکنون خانه به ثبت نرسیده را باید از مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی کشور جویا شوید. این پرونده، عملاً از مرحله‌ی میراث استان تهران رد شده است.

او در واکنش به اینکه پیگیری‌های میراث تهران به کجا رسیده، بیان داشت: چندین بار برای لوح ثبتی خانه نیما یوشیج پیگیری کرده‌ایم ولی هنوز پاسخی برای ما نیامده است. حالا میراث تهران منتظر است تا لوح ثبتی خانه از سوی سازمان مرکزی برای میراث تهران ارسال شود.

خانه دزاشیب نیمایوشیج در تاریخ ۱۵ آبان سال جاری به دستور دیوان عدالت اداری و با پیگیری‌های مالک خانه (شریف‌نیا) از فهرست آثار ملی کشور خارج شد.

منبع: مازند مجلس

کلیدواژه: تهران میراث شهرداری فرهنگی تاریخی یوشیج حقوقی می کند اداره حسینی اتفاق پیگیری های اینکه همان طور مرحله ی تبدیل کاربری بنابراین خریداری آینده بازسازی مکارم حفاظت مدیرکل اقدام می گوید ایلنا گفته ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۸۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت

به گزارش خبرنگار مهر، خانه منصوب به فخرالدوله یکی از بناهای تاریخی شهر تهران است که در غالب پرونده مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد به شماره .۸۰۰۸ مورخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. این بنا متعلق به «منشور الملک» است که آن را به فخرالدوله نسبت می‌دهند.

عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد و بنایی که تا قبل از این محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود، به خانه مداحان تبدیل شد.

سوم شهریور سال ۱۴۰۲ با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، شهید گمنام والا مقامی پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و همزمان وحیدرضا انارکی شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای در خور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، در اقدامی توسط شهرداری منطقه ۱۲ و بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای بر روی مقبره این شهید والا مقام ایجاد شد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسؤولین ایجاد کرد و در همان زمان «مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان» در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران دستور حذف این سازه و عدم ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای مخدوش شده خانه منصوب، دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

کد خبر 6087285 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟
  • ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • گروگانگیری خونبار در خراسان ؛ کشف آثار درگیری خونین در خانه قربانی | آدم‌ربایان اجاره‌ای پسر ۳۰ ساله را به زاهدان بردند
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی