Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@22:41:26 GMT

عرضه کتب عرفانی با آرایش غلیظ!

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۵۸۸۹۱

عرضه کتب عرفانی با آرایش غلیظ!

جهان نيوز - دکتر محمد لطفی زاده: درباره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چند نکته قابل تأمل است که به اختصار تقدیم می‌گردد:
 
 نمایشگاه یا فروشگاه؟ : این رویداد فرهنگی را نمایشگاه نامیده‌اند، حال آنکه بهتر است آن را فروشگاه بنامیم. در فروشگاه هدف، تأمین سود مادی است و لذا کتبی که پرفروش‌تر هستند، صرفنظر از کیفیت، بیشتر مجال عرضه می‌یابند اما در نمایشگاه باید کتابِ خوب عرضه و معرفی بشود و با تبلیغ مناسب، زمینه فروش آن هم فراهم گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
محل نمایشگاه : مصلی یا شهر آفتاب؟ هر کجا که برگزار شود مشکلاتی در پی خواهد داشت اما امسال برای نخستین بار در مصلی، پارکینگ خودروهای شخصی حذف شده است. کاش اولاً مسئولینی که چنین تصمیمی گرفته‌اند خود نیز با مترو و وسایل حمل و نقل عمومی به نمایشگاه می‌رفتند و ثانیاً برای حمل و نقل آسان کتب خریداری شده مردم تا نزدیک‌ترین ایستگاه مترو و غیره تسهیلاتی درنظر گرفته می‌شد.
 
جای خالی سیر مطالعاتی : برخی از مردم در طول سال کتب مورد نیاز خود را شناسایی و خرید آن را به نمایشگاه کتاب موکول می‌کنند. این دسته به صورت هدفمند وارد نمایشگاه شده و کتاب خریداری می‌کنند. اما اکثر مردم در مراجعه به نمایشگاه و در میان غرفه‌های مختلف با تنوع بسیار بالای کتب دچار سردرگمی می‌گردند. بهتر است برای علاقمندان به زمینه‌های مختلف، سیر مطالعاتی پیشنهاد و معرفی گردد. مثلاً اگر فردی به تاریخ معاصر ایران علاقمند است، بداند ده کتاب باکیفیت در این زمینه به ترتیب اولویت در کدام غرفه‌ها قابل دسترسی هستند؟ در این صورت فروشگاه کتاب به نمایشگاه واقعی نزدیک‌تر می‌شود.
 
سبد فرهنگی : مردم وقتی به گشت‌زنی میان غرفه‌ها مشغول هستند با خرید چند کتاب که بخصوص سنگین‌وزن باشند دچار مشکل می‌گردند. این مسأله را می‌توان با سبدهای چرخ‌دار مانند فروشگاههای زنجیره‌ای مواد غذایی البته در ابعاد متناسب با فضای نمایشگاه، حل نمود و حتی از همین روش برای تبلیغ کتب خود و یا سیر مطالعاتی بر روی آن هم استفاده کرد.
 
کتب انحرافی : متأسفانه کتبی که نقش سازنده‌ای ندارند و حتی دچار انحرافاتی هم هستند به راحتی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شوند و این نشانه لیبرالیسم فرهنگی است! مثلاً امسال کتبی در تبلیغ صریح تناسخ، آیین‌های غیرالهی و بعضاً انحرافی و یا رُمان‌های مخالف و مغایر فرهنگ بومی کشورمان عرضه شده که لازم است در این خصوص مسئولین حساسیت ویژه‌ای داشته باشند.
 
تخفیفِ خفیف : فردی که از یک سوی شهر تهران به سوی دیگر و محل برگزاری نمایشگاه می‌آید یا از شهرستان به قصد بازدید عازم تهران می‌گردد اگر نگاهی به هزینه آمد و رفت خود بکند، در مقابل تخفیفی که از نمایشگاه در خرید کتاب نصیب او می‌شود آن را سنگین می‌یابد. متأسفانه تخفیف زیاد و قابل توجهی به خرید کتب اختصاص نمی‌یابد و این مسأله می‌تواند با یک سیاستگذاری درست اصلاح شود تا رغبت مردم به خرید کتاب افزایش یابد.
 
سالن مُد یا نمایشگاه کتاب؟ : با تأسف باید گفت وضع حجاب برخی غرفه‌داران و بعضی بازدیدکنندگان آن هم در یک رخداد فرهنگی قابل تأمل است. همانطور که برای نحوه عرضه کتاب و حضور در نمایشگاه، قوانین و مقرراتی وضع می‌شود، می‌توان با مظاهر عدم رعایت پوشش اسلامی نیز برخوردی قانونی و فرهنگی داشت. اینکه مثلاً در یک غرفه چند خانم با آرایش غلیظ و حجاب نامناسب به عرضه کتب به ظاهر عرفانی مشغول باشند با روح این رویداد فرهنگی در تضاد است. امید که مسئولین به این مُهم توجه نمایند.
 
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۸۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین اثر تهیه شده توسط مرکز گسترش با عنوان «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند» اثر احمد ضابطی جهرمی که در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رونمایی شد، در نمایشگاه کتاب امسال، عرضه می‌شود. استاد ضابطی جهرمی روز جمعه 21 اردیبهشت ماه، از ساعت 16 تا 18 در غرفه مرکز در نمایشگاه حضور خواهد داشت.

کتاب‌های «هنر دقت (کلام و تصویر در مردم نگاری)» مایکل اوپیتس و احمد الستی و ترجمه محمد همتی، «صدای آینه‌ها» گفتگوی معصومه کیانی با منوچهر طیاب، خسرو سینمایی و محمدرضا اصلانی، «دوربین شخصی سینمای ذهنی و فیلم جستار» لائورا راسکارلی و ترجمه محمدرضا فرزاد و «پژوهش سینمایی (کشف سوالی درباره جهان و پرسشی درباره شکل برای فیلم مستند)» محمد تهامی‌نژاد از جمله عناوینی هستند که در غرفه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی عرضه خواهند شد.

تعدادی از آثار منتشر شده مرکز در یک سال گذشته در سایت فیدیبو عرضه شده و قابل دسترسی است. علاقه‌مندان به مطالعه آثار مربوط به سینمای مستند، در ایام برگزاری جشنواره هم می‌توانند 15 کتاب‌ از جمله «دگرخوانی سینمای مستند» اثر محمدرضا اصلانی را از فیدیبو تهیه کنند.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • به نشر با ۷۸۲ عنوان در نمایشگاه کتاب حاضر می‌شود