Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بسیج از گیلانغرب، حجت الاسلام خاص امیری در خطبه های نماز جمعه امروز مصلی مسجد جامع گیلانغرب ابراز داشت: روز سه‏ شنبه ۱۸ ارديبهشت ماه، يعنى ۴ روز زودتر از زمان مقرر براى اعلام موضع كاخ سفيد جهت ماندن يا خروج از برجام، دونالد ترامپ رئيس جمهور ايالات متحده با حضور در كنگره و ايراد سخنرانى، رسماً خروج آمريكا از توافق هسته‏اى با ايران را اعلام و فرمان اجرايى تحريم‏ هاى شديد عليه جمهورى اسلامى ايران را امضاء كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اثبات منطق رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)  در خصوص برجام تصریح کرد: خروج آمريكا از برجام نشان داد كه منطق رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی)در نامگذارى سال‏هاى اخير بر محور اقتصاد مقاومتى از چه اتقان و استحكامى برخوردار است،. نشان می دهد كه مقام معظم رهبرى(مدظله العالی) با درک هوشمندانه طراحى دنياى غرب در وابسته كردن اقتصاد ايران به خارج مرزها و شكل‏گيری اقتصاد واردات ‏محور، به‏ خوبى نقشه دشمن را درک كرده و پادزهر آن‏را كه همان عمل كردن به نسخه اقتصاد مقاومتى است، ارائه فرموده ‏اند.

 

خطیب نماز جمعه گیلانغرب ابراز داشت: اگر در ده سال گذشته، همه قوا و نهادهاى كشور بويژه قوه مجريه و دولت‏ها با تمام توش و توان براى تحقق اقتصاد مقاومتى به ميدان می آمدند، يقيناً امروز به درجه ه‏اى از اتقان و استحكام در بنيان‏هاى اقتصادى رسيده بوديم كه از تحريم‏هاى نظام سلطه بدون كمترين حاشيه و هزينه‏اى سرافرازانه و مقتدرانه عبور می كرديم.

 

وی با تشریح مقوله  درس‏ها و عبرت‏هاى خروج آمريكا از برجام افزود: خروج آمريكا از برجام نشان داد، دشمنان تابلودار نظام اسلامى به هيچ‏وجه قابل اعتماد نيستند، تنها فايده برجام، ابطال نظريه «تعامل با كدخدا و آمريكا» بود و چنان‏چه افرادى امروز به اين فهم رسيده باشند كه «اعتماد به آمريكا اشتباه بود» جاى تبريك دارد.

 

حجت الاسلام خاص امیری گفت: به حول قوه ی الهی نظام مقتدر جمهوری اسلامی ایران در اوج اقتدار قرار دارد رهبری آگاه و تیز بین و دشمن شناس وملتی منسجم ومتحد چیزی که دشمن را نا امید کرده است امام وامت.دشمن در تلاش است که با دو قطبی کردن جامعه –مسئولان کشور را به سمت سازش ومعامله ی غیر عادلانه را سوق دهد .

 

وی ابراز داشت: به تعبير مقام معظم رهبرى(مدظلع العالی)، مقامات قبلى آمريكا كه می خواستند جمهورى اسلامى ايران را نابود سازند، مردند و استخوان‏هايشان پوسيد اما نظام اسلامى ايران هم‏چنان پابرجاست،. اين آقا هم خاک خواهد شد و بدنش خوراک مار و مور می شود و جمهورى اسلامى هم‏چنان ايستاده خواهد بود، با خروج آمريكا از برجام، جمهورى اسلامى ايران به شرطى برجام را با اروپا ادامه خواهد داد كه تضمين‏هاى قطعى و محكم را از اروپا اخذ نمائيم.

 

خطیب نماز جمعه گیلانغرب تصریح تاکید کرد:هرگونه مذاكره با اروپا، تنها مربوط به برجام و چگونگى اجراى تعهدات اروپا در برابر ايران همراه با اخذ تضمين‏ هاى محكم خواهد بود، اروپائيان بايد بدانند كه برجام هيچ‏گونه مكمل و متممّى ندارد و جمهورى اسلامى ايران درباره نفوذ منطقه‏اى و ابزارهاى دفاعى و موشكى خود به‏ هيچ‏وجه با بيگانگان وارد مذاكره نخواهد شد.

 

حجت الاسلام خاص امیری در ادامه به تبعات خروج آمريكا از برجام براى آمريكا اشاره کرد و تصریح نمود: شكاف بزرگتر آمريكا با اروپا، ايجاد دودستگى در آمريكا،تعميق‏ بى‏ اعتمادى عمومى ايران به آمريكا و پيش‏بينانه پذيرى پاسخ متفابل ايران   از اهم این تبعات است .

 

امام جمعه گیلانغرب  به تبعات خروج آمريكا از برجام براى ايران‏ نیز اشاره کرد و افزود: تقويت ساختار كلان‏بى‏اعتمادى به غرب‏،ايدئولوژيک بودن منازعه آمريكا - ايران‏، مشروعيت اقدامات هسته‏اى در تمام ابعادو وضع تحريم‏ها عليه ايران‏ نیز از تبعات  خروجح امریکا از برجام برای ایران است.

 

وی اذعان کرد: با اعلام خروج آمريكا از برجام غربى‏ها خواهان ورود به مسايل موشكى و دفاعى و منطقه ه‏اى بودند كه با مخالفت ايران روبه رو شدند. در این شرایط کشور ما با دو راهبرد خروج از برجام‏ یا حفظ برجام‏ روبرو است .

 

خطیب نماز جمعه گیلانغرب گفت: رويكرد خروج از برجام در واكنش به اقدام احتمالى ترامپ شايد از منظر بسيارى از توده ‏هاى مردم و افكار عمومى كشور به‏ عنوان يكى از مقبول‏ترين راهكارهاى پاسخ گويى به زياده‏ خواهی هاى دولت آمريكا مطرح باشد و انجام آن تا حدودى موجب التيام نفرت ملت ايران از دولت آمريكا گردد اما طبيعتاً از منظر تحليل گران داخلى و بين‏ المللى اين اقدام در عرصه بين‏الملل هزينه‏ ها و تبعات غير قابل جبرانى را براى كشورمان در پى خواهد داشت كه اولين آن از دست رفتن فرصت پيگيرى حقوقى اقدام يكسويه و غير قانونى آمريكا در مجامع بين‏ المللى است.بهترین فرصت برای بی آبرو کردن استکبا جهانی است.

 

حجت الاسلام امیری افزود: از سوى ديگرحفظ برجام بدون امریکا بنا بر دلایل مختلف می تواند بهترین گزینه برای تامین منافع ملی در مقابل جبهه استکبار وصهیونیست در نظر داشت.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۰۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق

بازی گروسی در تقابل با کشورمان کاملاً شفاف و در عین حال پیچیده است! این سادگی، معطوف به شناخت ماهیت این بازی و هم افزایی سه ضلع آن (واشنگتن، بروکسل و وین) علیه منافع کشورمان است.

سرویس سیاست مشرق- رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی طی هفته‌های اخیر مصاحبه‌های هدفمندی را در تقابل با ماهیت و کارکرد فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صورت داده که بر خلاف آنچه برخی تصور می‌کنند، منبعث از نظرات کارشناسی و حقوقی آژانس نیست!

کاخ سفید، اتحادیه اروپا و آژانس بین المللی انرژی اتمی با توجه به نزدیک شدن به سال ۲۰۲۵ میلادی (زمان تعیین شده در خصوص فعالسازی بند غروب آفتاب) میان دو گزینه «دفرمه سازی برجام» یا «خروج رسمی برجام» مردد مانده‌اند.

از سوی دیگر، جایگزینی برجام با توافقی جدید نیز مستلزم چینش دوباره میز مذاکرات و آماده سازی پیش شرطها و لوازمی است که واشنگتن و تروییکای اروپایی قابلیت آن را (حداقل در برهه کنونی) ندارند.

از این رو باید در ماورای مواضع شورای حکام و مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، اهداف کلان، میان مدت و خرد غرب را از پمپاژ ادعاهای اخیر علیه ایران مدنظر قرار داد. پیش فرض قطعی ما در این روند، همپوشانی مطلق گروسی با سیاستگذاران غربی مذاکرات هسته‌ای است.

گزاره‌های ادعایی گروسی

در اینجا به برخی گزاره‌های ادعایی مطرح شده از سوی رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی که طی ماهها و هفته‌های اخیر به کرات مورد تاکید قرار گرفته، متمرکز می‌شویم:

۱- ایران از زمان شکست مذاکرات هسته‌ای به طور چشمگیری به ساخت بمب هسته‌ای نزدیک‌تر شده است.

۲- هیچ کشوری که هنوز بمب اتمی ندارد، اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد غنی‌سازی نمی‌کند. ایران بیش از آنچه برای ساخت بمب هسته‌ای نیاز دارد، اورانیوم غنی شده تولید کرده است.

۳- غنی سازی ۹۰ درصدی برای ساختن بمب اتمی لازم است، اما غنی سازی ۶۰ درصدی تقریباً با غنی سازی ۹۰ درصدی یکسان است!

۴- برجام دیگر کار نمی‌کند. باید در نظر داشته باشیم که هم اکنون در سال ۲۰۱۵ میلادی (زمان انعقاد برجام) قرار نداریم و در نتیجه، این توافق نیاز به جایگزینی با توافق دیگری دارد.

۵- جمهوری اسلامی در حال افزایش توان هسته‌ای خود است و با وجود این که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌طور فعال در حال بازرسی است، اما این بازرسی‌ها کافی نیست.

تحلیل محتوای سخنان گروسی

در تحلیل محتوای سخنان گروسی، باید به صورت همزمان نسبت به متن و فرامتن آن‌ها توجه داشت. در ابعاد متنی، ما با ادعاهای غیرحقوقی و مکرری مواجه هستیم که از سوی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح می‌شود.

در این خصوص نکاتی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد:

نخست اینکه با توجه به خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و بی تعهدی مطلق اتحادیه اروپا در تأمین تهدات مالی مندرج در متن برجام، ایران کاهش گام به گام تعهدات خود را در دستور کار قرار داده و بخش اعظمی از این تعهدات، معطوف به مطالبات فراپادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی از کشورمان می‌باشد.

به عبارت بهتر، خروج ایران از این تعهدات معلول بدعهدی مطلق طرف مقابل و واکنشی کاملاً منطقی و حقوقی نسبت به این موضوع محسوب می‌شود. از این رو کاهش تعهدات برجامی ایران، مصداق «واکنش حقوقی» بوده نه «کنش اولیه» با این حال گروسی در گزارشات و مواضع خود تلاش می‌کند بدون ذکر مقدمه‌ای که منتج به اقدام ایران شده، نهاد متبوعش را در مقام مطالبه گر و ایران را در مقام محکوم جلوه دهد! این همان بازی نخ نمایی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای حکام بر اساس روال معمول خود در تقابل با کشورمان دنبال می‌کنند.

نکته دوم اینکه گروسی در مواردی که موضوع بازرسی‌های هسته‌ای از ایران مطرح می‌شود، آژانس بین المللی انرژی اتمی را یک بازیگر مستقل، حقوقی و غیر تأثیرپذیر از توافقات برجام قلمداد می‌کند. به عبارت بهتر، گروسی در صدد القای این گزاره به افکار عمومی دنیاست که فارغ از تعهداتی که در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد، ایران ملزم به تبعیت از الگوهای بازرسی آژانس (در هر دو بعد پادمانی و فراپادمانی) می‌باشد.

نکته سوم اینکه در جریان دو سفر رافائل گروسی به ایران، میان مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان تفاهمی در راستی همکاری طرفین بر سر حل و فصل پرونده مکانهای ادعایی صورت گرفت. مطالبه آشکار جمهوری اسلامی ایران، «مختومه نمودن پرونده مکانهای ادعایی» از سوی اژانس بین المللی انرژی اتمی بوده و حدود و ثغور مطالبات کاملاً شفاف و حقوقی خود را در این خصوص مطرح نموده است.

با این حال گروسی و مقامات آمریکایی-اروپایی نشان داده‌اند که قصد دارند با مفتوح نگاه داشتن این پرونده‌ها، زمینه بازرسی‌های اصلی و فرعی (بازرسی‌های نامحدود زمانی-مکانی) را در ایران در زمان حال و آینده ایجاد کنند. گروسی تاکنون چندین بار در خصوص روال مذاکرات برجام اظهار نظر کرده و معتقد است این توافق عملاً کارآیی لازم را ندارد. مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به لحاظ فرامتنی، در پازلی بازی می‌کند که طراحان اصلی آن در واشنگتن و اتحادیه اروپا به سر می‌برند!

بر این اساس، گروسی سه هدف فرامتنی مهم را در قبال توافق برجام و مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کند. این موارد عبارتند از:

الف) بازگشت یکجانبه ایران به تعهدات مندرج در توافق هسته‌ای، بدون آنکه عملاً تحریمهای جمهوری اسلامی ایران برداشته شود.

ب) زمینه سازی برای بسط نظام بازرسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران که با هدف نفوذ امنیتی غرب به اماکن حساس در کشورمان صورت می‌گیرد.

ج) رفع اتهام از آمریکا در قبال خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای و ایجاد حاشیه امن برای تروییکای اروپایی در خصوص صدور بیانیه‌های سیاسی و غیر حقوقی علیه ایران.

د) جلوگیری از استناد حقوقی و عملیاتی ایران به بند غروب آفتاب در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد.

و) جلوگیری از انعقاد توافق «تضمین محور» با ایران با هدف ممانعت از بهره مندی ایران از مزایای رفع تحریمها

بازی شفاف اما پیچیده!

بازی گروسی در تقابل با کشورمان کاملاً شفاف و در عین حال پیچیده است! این سادگی، معطوف به شناخت ماهیت این بازی و هم افزایی سه ضلع آن (واشنگتن، بروکسل و وین) علیه منافع کشورمان است. به عبارت بهتر، شناسایی گروسی به مثابه یک شخصیت مستقل در این معادله، خطایی محض محسوب می‌شود. او وظیفه دارد در برهه کنونی، ایده همیشگی مقامات کاخ سفید (بازگشت یکجانبه ایران به برجام در عین عدم رفع واقعی تحریمها) را عملیاتی سازد.

این در حالیست که گروسی اصلی‌ترین وظیفه خود را در این خصوص به صورت عامدانه فراموش کرده است: این مسئولیت، حل موانع فنی توافق هسته‌ای میان ایران و اعضای ۱+۴ است.

حدود و ثغور مطالبات و خطوط_قرمز تعیین شده از سوی کشورمان در مذاکرات وین بر سر مسائل اختلافی از جمله «حل و فصل موضوعات پادمانی»، «ارائه تضمینهای ذاتی و اعتباری»، «لزوم رفع تحریمهای بازدارنده در مسیر اجرایی شدن برجام» از ابتدا مشخص بوده و در حال حاضر نیز جمهوری_اسلامی ایران ذره‌ای نسبت به آنها عدول نکرده است.

در چنین شرایطی بخش اعظم عملیات روانی غرب در مرحله پایانی مذاکرات، ناظر بر دفرمه شدن هندسه مذاکرات یا لغو خطوط قرمز تعیین شده از سوی کشورمان صورت می‌گیرد. ضمن آنکه در روند مذاکرات احیای برجام نیز آژانس نه تنها به عنوان یک کاتالیزور و عامل تسریع کننده عمل نکرد، بلکه با طرح پرونده‌های ادعایی به نیابت از رژیم اشغالگر قدس و تاکید غیر حقوقی بر مفتوح نگاه داشتن آن‌ها (حتی در صورت احیای برجام)، عملاً به مانعی در مسیر مذاکرات سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در وین و دوحه تبدیل شد.

در چنین شرایطی اصرار گروسی برای سفر به ایران و ابراز نگرانی وی از ماهیت فعالیتهای هسته‌ای کشورمان را باید در یک پارادایم کاملاً سیاسی -تبلیغاتی مورد توجه و تحلیل قرار داد. بدیهی است که تمرکز جمهوری اسلامی ایران، اعم از دستگاه دیپلماسی کشور و سازمان انرژی اتمی بر روی خطوط قرمز ما در همکاری‌ها با آژانس و احیای توافق هسته‌ای (وفق قانون راهبردی مصوب مجلس شورای اسلامی)، تنها راه جلوگیری از تکمیل صحنه پردازی مثلث مذکور (آمریکا-آژانس-اروپا) علیه کشورمان می‌باشد.

گروسی در بحبوحه جنگ غزه، از یک سو مسئولیت ارسال پالسهای بحرانی در قبال فعالیتهای هسته‌ای ایران را بر عهده دارد تا جایی که حتی غنی سازی ۶۰ درصدی و ۹۰ درصدی را به عنوان یک مقام ارشد آژانس همسان و دارای آثار عملیاتی همگون تلقی می‌کند!

تقلیل سطح غنی سازی رسمی در ایران از ۶۰ درصد به ۲۰ درصد، یکی دیگر ازاهداف گروسی می‌باشد، به گونه‌ای که ایران بدون آنکه گامی از طرف مقابل برداشته شود، تن به چنین مطالبه‌ای دهد.

با این حال تجربه سالهای گذشته و اخیر نشان می‌دهد نه تنها جمهوری اسلامی ایران نباید تسلیم مطالبات فراپادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی (خصوصاً در دوران حضور گروسی در این نهاد ظاهراً بین المللی) شود، بلکه باید برداشته شدن هر گونه گام جدیدی در همکاری با این سازمان را متغیری وابسته به رفع تحریمهای ضد ایرانی (آن هم به صورت تضمین محور) قلمداد کند.

دیگر خبرها

  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • چرا کاربست‌های پژوهشی در جامعۀ ایران زمینه زدوده هستند؟
  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های والیبال ایران و عمان