Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@09:56:12 GMT

اهتمام به حفظ پاکیزگی مساجد، یک تکلیف الهی و اخلاقی است

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۶۰۵۶۲

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، مسجد محل عبادت و نیایش با معبود است. انسان هنگامی که در مسجد با خالق یکتا نجوا می‌کند، احساس نزدیکی بیشتری با خدا دارد. برابر روایات متعدد، مساجد در هر نقطه از زمین، خانه خدا و محل تجمع مردم و کانون راز‌و‌نیاز، تعظیم، تکریم، نیایش و سجود در برابر حضرت دوست و جایگاه آزادگان از قید هوا رسته و به حضرت معبود پیوسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ با توجه به جایگاه رفیع مسجد در فرهنگ اسلامی و نقش محوری آن در میان مسلمانان که در قرآن و حدیث به خانه خدا تسمیه شده و محل رفت‌و‌آمد مسلمین است، رعایت حرمت و حفظ نظافت و قداست آن بر همه واجب است. اهتمام به حفظ پاکیزگی مسجد یک تکلیف الهی، اخلاقی و شرعی برای عموم مسلمانان است زیرا شخصی که اقدام به نظافت مسجد می‌کند، نزد صاحب‌خانه یعنی ذات اقدس پروردگار دارای اجر‌و‌پاداش بسیار است.
مساجد به دلیل آن‌که معبد عابدان و مرکز تلاوت قرآن و کانون حضور مومنان و جایگاه نیایش‌و‌پرستش است، باید همواره تمیز و پاکیزه نگه داشته شود و از کثیفی و نجاسات منزه بماند، چنانکه رسول خدا(ص) توصیه فرمود: «جنبوا مساجد‌کم النجاسه. (وسائل الشیعه/ج۳/ص۵۰۴)‌ مساجدتان را از نجاسات دور نگه دارید.»‌ بهداشت و نظافت مساجد از جمله موضوعات مهم است و خانه خدا باید از هر گونه آلودگی ظاهری پاک باشد. یعنی مسلمانان همان‌طور که به نظافت منازل شخصی خود اهمیت می دهند، نظافت مساجد را باید با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
تمیزی و پاکیزگی، سیره‌‌و‌خوی پیامبران بوده است.‌ همچنان که سنت و سیره عملی پیامبر‌اکرم(ص) و اولیاء دین نیز پیوسته بر رعایت نظافت و پاکیزگی بوده است.‌ در سیره رسول معظم اسلام(ص) می‌خوانیم: پیامبر خدا اگر‌چه در زندگی شخصی سهل‌الموونه بود اما یک‌سوم مخارج شخصی او صرف عطریات می‌شد و پیامبر(ص) به نظافت و پاکی و پاکیزگی بسیار اهمیت می‌داد و همواره معطر و آراسته بود و پیوسته دیگران را به رعایت بهداشت و نظافت و پاکیزگی سفارش می‌فرمود.‌ یعنی مومنین باید در همه حال به خصوص هنگام حضور در مسجد به نظافت و پاکیزگی خود اهمیت دهند و معطر وارد مساجد شوند.
رسول‌خدا(ص) و امیرالمومنین(ع) یکی از راه‌های جذب مردم به مساجد و جلوه‌ای از رعایت احترام و حفظ قداست مساجد را اهتمام در امر نظافت و پاکیزگی و غبار‌روبی و عطر‌افشانی هفتگی، به ویژه در آستانه سید الایام(روز جمعه) می‌دانند و می‌فرمایند: «قال علی علیه السلام ‌و جمروا(المساجد) فی کل سبعه ایام.(بحار الانوار/ج۱۸/ص 107) مساجد را هر هفته خوش‌بو و معطر کنید.»
«قال رسول‌الله(ص): من کنس المسجد یوم الخمیس، لیله الجمعه فاخرج من التراب ما یذر فی العین غفر الله له. (وسائل الشیعه/ج۳/ص۵۱۱)‌ کسی که در روز پنج‌شنبه، شب‌جمعه، به نظافت مسجد بپردازد، و به اندازه سرمه‌ای که در چشم کشیده می‌شود غبار از مسجد برگیرد، خداوند او را می‌آمرزد.»
قال رسول‌الله(ص): جنبوامساجدکم مجانینکم و صبیانکم و رفع اصواتکم و سل سیوفکم و بیعکم و شرائکم و اقامه حدودکم و خصومتکم و جمروها یوم الجمعه و اجعلوا مطاهرکم علی ابوابها. (کنز العمال/ج۷/ص۶۷۰) دیوانگان و کودکان خود را از مسجد دور کنید(به مسجد راه ندهید) و در مسجد صدا بلند نکنید و شمشیر بیرون مکشید و در مسجد خرید‌و‌فروش و اجرای حدود شرعیه ننمایید و اظهار خصومت و دشمنی با خصم نکنید و در روز جمعه با بخور خوش‌بو مساجد را معطر سازید و جای وضو و آبریزگاه را بر در مساجد قرار دهید.
از طرف دیگر با بررسی روایات متوجه می‌شویم که رسول‌خدا(ص) ثواب تمیز‌کردن و غبار‌روبی نمودن از مسجد را معادل آزاد کردن بنده در راه خدا و برخورداری از رحمت ویژه پروردگار می‌داند و می‌فرماید: من قم مسجدا کتب الله له عتق رقبه و من اخرج منه ما یقذی عینا کتب‌الله عزوجل له کفلین من رحمته، (امالی صدوق/ص۱۸۰) هر کس مسجدی را خاک‌روبی کند، خداوند پاداش آزاد کردن بنده‌ای را برایش می‌نویسد و اگر از این مسجد به اندازه خاشاکی که در چشم می‌رود، غبار بر‌گیرد، خداوند دو‌برابر‌آن، رحمت خویش را به او عطا می‌فرماید.
حضرت امام رضا(ع) نیز می‌فرماید: ان الجنه و الحور لتشتاق الی من یکسح المسجد او یاخذ منه القذی. (مستدرک الوسائل/ج۳/ص۳۸۵) بهشت و حوریان بهشتی مشتاق کسی هستند که مسجد را تمیز نماید، و یا آلودگی‌های آن را بزداید.‌ و در حدیث دیگر، پیامبر خدا(ص) ضمن سفارشات و گفتگوئی، تنظیف و تطهیر و تمیز‌کردن مسجد را مهریه حوریان بهشتی ذکر کرد و فرموده است:‌ ابنوا المساجد و اخرجوا القمامه منها، فمن بنی لله مسجدا بنی الله له بیتا فی الجنه. فقال رجل: یا رسول الله و هذه المساجد التی تبنی فی الطریق؟ ‌قال: نعم و اخراج القمامه منها مهور الحورالعین. (کنز العمال/ج۷/ص۶۵۵) مسجد بسازید و خاک و خاشاک را از آن خارج کنید، هر کس برای خدا مسجد بسازد، خدا در بهشت خانه‌ای برای وی می‌سازد.‌‌ مردی عرض کرد: یا رسول‌الله و این مساجدی که در مسیر مردم و در بین راه‌ها ساخته می‌شود نیز این‌گونه است؟ ‌فرمودند: آری و بیرون بردن زباله‌ها از آن، مهریه حوریان بهشتی است.‌
خوشبختانه چند سالی است دهه آخر ماه شعبان‌‌المعظم به عنوان «دهه غبارروبی و تکریم مساجد» نام‌گذاری شده است و برای عموم مومنین فرصتی است تا بتوانند در امر نظافت و پاکیزگی مساجد مشارکت کنند و با توجه به اهمیت و جایگاه والای مساجد، به تکلیف الهی و اخلاقی خود عمل کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا مرکزی معارف مساجد غبارروبی تکریم دهه غبارروبی مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۰۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌کنند

زیبایی و پاکیزگی شهر را مدیون تلاش شبانه‌روزی کارگران زحمت‌کش شهرداری به‌ویژه پاکبان‌ها هستیم، تلاش‌هایی که گمنامانه و بیشتر در دل تاریکی شهر رقم می‌خورد و فرا رسیدن روز کارگر بهترین فرصت برای تقدیر از این تلاش‌ها و یادآوری برای مسئولانی است که باید در جهت بهبود زندگی آنان قدم بردارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، روزش را با الهی به امید تو شروع می‌کند و به محل کار رهسپار می‌شود، پس از پوشیدن لباس نارنجی‌رنگش ابزار کارش را که تنها یک گاری و جارو است، بر می‌دارد و هم‌گام با شهروندان در کوچه پس کوچه‌های شهر قدم می‌زد تا زباله‌ای را که بر زمین می‌ریزد، جمع کند تا مبادا بوی نامطبوع زباله مشام شهروندی را بگیرد، مبادا کودکی با دست زدن به زباله‌ای بیمار شود، مبادا مسافری به شهر بیایید و شهر را کثیف ببیند.

قامتش خم می‌شود و دستش پینه می‌بندد تا همشهریان و مسافران، شهر را با چهره تمیز و پاکیزه نظاره کنند،برخی مواقع خسته می‌شود از این شغل طاقت‌فرسا اما عشق خدمت به مردم باعث می‌شود فردا دوباره با انرژی کارش را شروع کند، کارش سنگین است و امنیت شغلی هم ندارد، درآمدش هم کفاف زندگیش را نمی‌دهد و برخی مواقع خجل‌زده و شرمسار از زن و فرزندش عرق شرم بر پیشانی‌اش می‌نشیند اما گرمای طاقت‌فرسا و کار سنگین را بهانه می‌کند برای این عرق شرمی که بر صورت دارد.

دستانش را که ببینید ترک‌ها و پینه‌های زیادی را می‌بینی و بر پیشانی هم چین‌هایی نشسته است که از گذر عمر خبر می‌دهد،درحالی که به جارویش تکیه کرده است،می‌گوید: «دوره کودکی و نوجوانی آرزو داشتم برای خودم کسی شوم و برووبیایی داشته باشم اما حالا با این دستان پینه بسته فقط در حال بدو بدو هستم تا شکم زن و فرزندم خالی نماند.»


دلش از روزگار و این وضعیت اقتصادی پر بود اما به او امیدواری دادم که روز کارگر نزدیک است و قطعاً مسئولان فکری برای افزایش درآمدتان می‌کنند اما ناامیدانه جوابم داد از این روزها زیاد آمده و رفته است اما خبری از تقدیر و تشکر و افزایش درآمد نیست و ایجاد امنیت شغلی نیست که نیست و دوباره صدای خش خش جارویش فضا را پر می‌کند و راهش را ادامه می‌دهد.

زحمت کارگران را نادیده نگیریم

یکی از کارگران شهرداری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری، از سختی شغل‌اش می‌گوید: نیروی حجمی یا شرکتی هستیم که امنیت شغلی نداریم هر لحظه ممکن است از کار بیکار شویم.

وی گفت: تعطیلی نداریم چون نمی‌توانیم شهر را تعطیل کنیم و نظافت انجام ندهیم یا نمی‌توان زباله را روی زمین نگه داشت و جمع نشود.

این کارگر شهرداری بیان می‌کند: اگر کمی شهروندان همراهی کنند و شهر را تمیز نگه دارند و یا زباله کمتری روی زمین بریزند و شب‌ها زباله خود را سر وقت بیرون بگذارند ما هم می‌توانیم با خستگی کمتر در کنار فرزندانمان بمانیم.

یکی دیگر از کارگران شهرداری نیز به خبرنگار ایمنا می‌گوید: کار در شهر به قدری سخت و دشوار است که هر بار دعا می‌کنم کاش مردم کمی هم هوای ما را داشتند اما برخی از مردم انگار که ما را نمی‌بینند و اصلاً به این فکر نمی‌کنند که ما هم خسته می‌شویم و کمی مراعات حال ما را بکنند.

وی ادامه می‌دهد: حقوقمان کم و کارمان زیاد است. انتظار داشتیم مسئولان در وزارتخانه و جاهای بالاتر فکری به حال ما کنند با این وضعیت سخت اقتصادی و گرانی ما هم در پرداخت اجاره خانه و تأمین مایحتاج زندگیمان مانده‌ایم.


فعالیت ۲۶۰ نیروی خدمات شهری در شهرکرد

محمدرضا محمدیان معاون خدمات شهری شهرداری شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار می‌کند: در حال حاضر حدود ۲۶۰ نیروی خدمات شهری در حوزه نظافت و جمع‌آوری زباله در سطح شهر فعال هستند که کار و تلاش این کارگران عزیز در پیشرفت و آبادانی شهر و کسب رضایت شهروندان نقش به‌سزایی دارد و به کمک آنها می‌توان به اهداف شهرداری دست پیدا کنیم

وی می‌افزاید: اکثر نیروهایی که در مجموعه شهرداری حضور دارند، کارگران هستند و بزرگترین دغدغه مجموعه مدیریت شهری هم معیشت آنها است.

محمدیان پاسداشت کرامت و منزلت کارگران را امری ضروری می‌داند و تاکید می‌کند: تلاش کردیم تا بتوانیم حق و حقوقات کارگران را به صورت کامل پرداخت کنیم و در راستای تحقق فرمایشات رهبر انقلاب (مدظله‌العالی) و اجرای قانون در خصوص کارگران گام برداریم.

معاون خدمات شهری شهرداری شهرکرد می‌گوید: طبق قانون روز کارگر تعطیل است اما با توجه به اینکه شهر یک موجود زنده است و نمی‌توان جمع‌آوری زباله و نظافت شهر را یک روز هم تعطیل کرد، بنابراین کارگرانی که در این روز سرکار حاضر شوند برابر قانون هزینه تعطیل کاری آن‌ها توسط شرکت مربوطه پرداخت خواهد شد.



به گزارش ایمنا،قطعاً ادارات و متولیان امر از جمله اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدارکاتی برای روز کارگر دیده‌اند اما هیچ جشن و برنامه و مراسمی بهتر و ماندگارتر از ایجاد امنیت شغلی برای کارگران نیست.

اگر هر مسئولی فرمایشات رهبر انقلاب (مدظله‌العالی) را سرلوحه و اولویت کاری خود برای کارگران قرار دهد، قطعاً و بدون شک هم کارگران امنیت شغلی پیدا می‌کنند و هم در تحقق شعار سال می‌توان از این ظرفیت عظیم بهره‌مند شد و در راستای جهش تولید گامی بزرگ برداشت، ایشان مهم‌ترین ویژگی طبقه کارگر را مایه گذاشتن از جسم و جان خود برای پیشرفت و آسایش کشور دانسته‌اند و فرمودند: «کارگران ستون فقرات یک جامعه هستند که در صورت نبود یا ضعف آنها، کشور فلج خواهد شد … اگر قشر کارگر از امید و رفاه و امنیت شغلی برخوردار باشد، حرکت کشور در مسیر پیشرفت سریع‌تر و آسان‌تر خواهد شد»

کد خبر 747707

دیگر خبرها

  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌دهند
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌کنند
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • آیت الله نورمفیدی: با توجه به اهمیت تعلیم و تربیت معلمان باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • قدردانی جمعی از استادان و شخصیت‌های حوزوی از آیت‌الله جوادی آملی
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد